Завеси за спалнята със собствените си ръце: готови модели и шиене

Завеси за спалнята със собствените си ръце: готови модели и шиене

Сега повечето домакини предпочитат да поръчат производството на завеси в работилници. Това е така, защото много хора смятат, че шивашките завеси са твърде сложни. Всъщност, шиене на завеси за спалня със собствените си ръце е съвсем проста. И тази работа няма да отнеме много време.

Завеси за спалнята със собствените си ръце: готови модели и шиене

Модел на шаблона за шевни пердета.

Обикновено за производството на многопластови завеси, украсени с ламбрек или украшение, са необходими само 2-3 свободни вечери и минимални умения за рязане. Ако знаете някои от нюансите и правилата за приспособяване, тогава дори и един новак dinker ще се справи с тази работа.

Осъществяване на една спалня със собствените си ръце

Шиене на всеки продукт, включително завеси в спалнята, започва с избора на модела. В този случай е необходимо да се има предвид, че завесите не служат само за декора на прозореца. Те също така осигуряват комфорт и комфорт в стаята. Ето защо не трябва да избирате прекалено фантастични идеи. Обърнете внимание на доста прости и сбити модели.

Завеси за спалнята със собствените си ръце: готови модели и шиене

Схема на австрийски завеси.

В допълнение, със собствените си ръце за спалня да направи такива завеси не е трудно. Преди да шиете завесите внимателно обмислете външния им вид. Първо трябва да представите крайния резултат.

Шиене на завеси в спалнята започва с премахването на необходимите мерки. Ще ви трябва следните размери:

 1. Разстояние от корниза до пода.
 2. Широчината на корниза.
 3. Ширината на отвора на прозореца, като се вземе предвид секцията на стената, която ще бъде затворена от завършените завеси.

Размерите на завесите се изчисляват въз основа на тези параметри. За да създадете красиви гънки, ширината на плата се увеличава с 2,5-3 пъти. Ако искате да шиете завеси, състоящи се от 1 твърдо парче, тогава неговата ширина трябва да бъде равна на дължината на корниза със склад от материал върху гънките. За отделни панели този параметър е разделен на 2.

Завеси за спалнята със собствените си ръце: готови модели и шиене

Схема на римските завеси.

Това правило е от значение и за декоративни детайли, например шалчета или ламбрекени. Не се страхувайте да предприемете шиене на такива привидно сложни подробности. В края на краищата, не само можете да шиете завеси със собствените си ръце, но и да ги украсят, така че да имате наистина изключителен модел.

Можете да промените посочените размери по желание. Всички подробности в предложения пример са под формата на прости правоъгълници. Съответно, шиене на завеси за спалнята му не работи.

Шиене на завеси в спалнята

Преди да шиете завесите според предложения пример, не е необходимо да се правят модели. Всички необходими размери и етикети се поставят директно върху тъканта. Най-добре е да направите това от грешната страна с парче креда или сух сапун.

Завеси за спалнята със собствените си ръце: готови модели и шиене

Схема на ролетна щора.

За да шиете завеси, ще са ви необходими следните инструменти:

 • сантиметри лента или строителна лента мярка;
 • ножиците на шивача;
 • щифтове;
 • шевна машина;
 • Конци и игли за почистване.

Когато маркирате завесите, не забравяйте за надбавките за плетене. Обикновено страни оставени 1.5-2 см, с горния ръб - 2-3 см, а долната -. 5-7 см Подобни квоти за преработка на ляво и стегнато.

След като завесата е маркирана, тя трябва да бъде нарязана. По-разумно е да изрежете всички елементи едновременно. Така че можете да сте сигурни, че материалът е достатъчен за целия избран дизайн.

Сега трябва да шиете завесите. Първо, изрежете страничните секции. Те баста, гладят, трошене карфици и тротоарни машина линия в полето на 1,5-2 мм от гънка тъкан. Не забравяйте, че колкото по-тънък е материалът, толкова по-кратък е шевът.

След като страничните ръбове са отделени, можете да се включите в горния крайник. Обикновено тя се прави по същия начин, както страничните секции. Само квотата за завоя трябва да бъде по-широка. Ако кърпата за завеси е тънка, тогава квотата трябва да бъде дублирана с помощта на залепващо уплътнение. Дъното на продукта се обработва последно.

Как да шият завеси от тънка тъкан

Завеси за спалнята със собствените си ръце: готови модели и шиене

Таблица с обеми плат за шиене на завеси.

Като правило не е трудно ръчно да се правят завеси от плътни тъкани. По-трудно е да се обработват тънки материали. Но тези завеси за спалня изглеждат особено впечатляващи. Но дори и с тази задача можете лесно да се справите, ако знаете някои трикове.

След като измервате необходимата височина и ширина на прозрачната завеса, внимателно изрежете горния край на тъканта, като я изравните. Сгънете материала до ширина от 1,7-2,5 см. Това е вид завой, който ще скрие малките грешки на шевовете. Ако сте решили да шиете завеси за спалнята от материал, съдържащ висок процент изкуствени влакна, тогава подгъва не само трябва да се гладене, но и да се помете. В противен случай тъканта ще се плъзне и шевът ще се окаже неравномерен.

Уверете се, че напрежението на горната и долната нишка е еднакво. В противен случай тюле може да се движи по вълните. Стичът трябва да е среден. Задайте регулатора на 2.5-3.

Разстилайте слепите на пода, най-добре на килима, като подравнявате долния ръб на тъканта с ръба на килима. Улеснявайте материала и измервайте на няколко места желаната височина. Маркирайте го с щифтове и преместете сгъвката на горния край. След това, завесите за спалнята трябва да бъдат проверени за степента на огъване. За да направите това, платното е фиксирано на стената или висеше на корниза, образувайки завеса (което дава на завесата външния вид, който ще отнеме в резултат). Направете необходимите промени в горния завой. Само тогава го пъхнете напълно, го изпичайте, измийте го и го сложете.

Ако шиете завеси със собствените си ръце и не купувате готови, не бъдете твърде мързеливи, за да вършите цялата работа колкото е възможно по-точно.

Само тогава можете да сте сигурни в идеалния резултат.

Производство на закопчалки под формата на контур

Завеси за спалнята със собствените си ръце: готови модели и шиене

Схема на широки тъкани.

Преди да шиете завеси, помислете за начина, по който са монтирани на корниза. За тази цел можете да използвате завеса лента, клипове или отвори. Но не по-малко ефективни завеси за обличане на пантите. В допълнение към атрактивния външен вид, те имат и други предимства. Например такива крепежни елементи не правят шум, когато завесите се плъзгат или се плъзгат, което е важно за една спалня.

За производството на бримки са полезни остатъци от рязането на главните завеси. Обработеният детайл на цикъла трябва да е равен на диаметъра на корнизното пространство, с добавка от 5 до 7 см за свободно прилепване. В допълнение, не забравяйте за надбавката за подгъва. Широчината на цикъла зависи изцяло от вашето желание. Обикновено при сгъване този параметър е 4-6 см. Може да се направи цикъл, така че двата ръба да бъдат зашити до завесата. Или един ръб може да бъде оставен отворен, като обработи върху него цикъл. След това завесата може лесно да се отстрани от стрехите.

Рязане на завеси за спалнята, марка и заготовки за бримките. Те се ушиват след като горният ръб на завесата е напълно обработен. Ако искате да окачите многопластови завеси върху пантите, тогава всички елементи трябва да бъдат пометени заедно и горният парче да бъде обработен като едно парче. Ако сте избрали за завеса в спалнята тънка тъкан, то няма да е трудно. Плътният материал може да бъде оформен с наклонен наклон.

Производство на улов за завеси

Завеси за спалнята със собствените си ръце: готови модели и шиене

Образец на буркани за завеси.

Приемането е малък, но важен елемент при проектирането на завеси. Той не само държи завесите на завесите отворени, но и ги оформя с красива драперия. Не можете да шиете тази част, а да я купите. Например, завесите за спалнята, направени в класически стил смеси перфектно грабва бронз или сребро куки, монтирани директно на стената.

Получаването може да бъде фантазия. Много интересни са подробностите, събрани от мъниста, изтъкани от плитка или направени от дантела. С пердета, зашити от груб плат, въжетата се събират перфектно. Те са обикновени разфасовки от дебело памучно въже, украсено в краищата със сложен възел или четки. Но ако сте решили да шиете завесите със собствените си ръце, тогава е по-логично да направите сами себе си.

Завеси за спалнята със собствените си ръце: готови модели и шиене

Изчисляване на плат за завеси.

За производството на пикапа се нуждаете от следните материали:

 • клапа на подлежащата тъкан;
 • фласлин или друга залепваща подложка;
 • Сатен косо пек;
 • декоративен бутон;
 • парче плитка за бримката.

Първо трябва да определите размера на пикапа. Най-лесният начин за измерване на вече завършените завеси. Прегърнете лентата на вторичния сантиметър с една завеса. Съберете го, тъй като той ще лежи в улова и ще доведе до стената. Измерете резултата.

След това трябва да създадете шаблон. Получената дължина го разделя на половина. Това ще бъде дължината на половината от пикапа. Начертайте върху хартията половината от формата на детайла. Тя може да бъде най-странната форма. Но трябва да си спомним, че колкото по-сложен е елементът, толкова по-трудно е да се обработва.

От flazelin трябва да намериш 2 части. Те трябва да дублират предната и долната част на елемента. В противен случай, пикапът няма да бъде достатъчно труден. Детайлите от фласлината се отрязват със същите квоти върху шевовете, както и детайлите на тъканта (0,7-1,5 cm).

Шиене на пердета

Завеси за спалнята със собствените си ръце: готови модели и шиене

Видове подложки за завеси.

Нарязан част от лепилото прилага към обратната страна на тъканта, капак proutyuzhilnikom (клапа марля) и добре се нагрява желязо без пара при първото просто натискане на две места. След това желязо целия елемент. Само след охлаждането на материала, частта се изрязва.

И двете половини на бране са сгънати заедно с грешните страни навътре, с щифтове или клещи. На разрез на детайл (на контур на крива) се изплъзва скосен пек. Неговият ръб, също otmevyvayut или прищипнал. Прокарайте машината точно в гънката на печенето.

Помощта за отнемане се намалява в близост до квотата за печене. Сатената панделка се огъва над ръба, свободната квота се вмъква вътре. Ръбът е натиснат и маркиран с големи шевове. Тогава линията на машината се поставя близо до ръба, така че да хване предната страна на печенето. Свободният връх е прибран, притиснат и зашит наклонено.

Едно парче плитка или въже се сгъва с цикъл и се зашива от грешната страна на пикапа. В другия край на детайла декоративният бутон се зашива от предната страна. Същата технология произвежда и втори пикап. На завоя на частта можете да шиете друг цикъл. За нея можете да закачите малка кука, вградена в стената на спалнята. Тогава завесата ще бъде красиво отклонена до ръба на прозореца.

Ако желаете, бране може да бъде украсена с декоративни цветя, апликации или мъниста. Особено важно е да се видят такива завеси в спалнята, предназначени за детето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

85 − = 81