Agurker på balkongen: Jordbrukskultur

Agurker på balkongen: Jordbrukskultur

Agurker på balkongen: Jordbrukskultur

Agurker kan vellykkes vokst på en balkong. I mangel av hytte, tilpasser mange byfolk til planter og dyrker agurker på balkongen og loggia. Hvis du vet hvordan du velger varianter, må du forberede frøene riktig, når du kan plante og det bedre å gjødsle. Å vokse dine egne agurker på balkongen, vil være for eierne av leiligheten en enkel og hyggelig jobb.

Gunstige forhold for agurker

Før du lurer på spørsmålet om hvordan du skal vokse agurker på balkongen, må du vite at den skal være glasert. Plantering av denne beskjæringen er bare mulig i godt beskyttet mot vind- og trekkforhold.

Dyrking av agurker er bedre mulig på balkongen eller loggia, som er orientert mot øst. Nordsiden er ikke egnet for disse formålene. Denne grønnsaken elsker varme og lys. Ellers kan god fruiting ikke vente.

Agurker på balkongen: Jordbrukskultur

For dyrking av agurker er egnede balkonger med orienteringen av vinduene mot sør, øst eller vestsiden

Egnede varianter til balkongen

I dag er det lett å plukke opp agurker, hvis varianter er valgt spesielt for balkongen. Kjøper disse eller de frøene, du bør lese etiketten nøye. Der skal det nevnes at denne sorten er skygge-tolerant, har små frukter og korte stammer, krever ikke pollinering og kan dyrkes på en balkong.

Ikke stol på det faktum at insekter agurker vil pollinere på din balkong senger. Agurker for en bybalkong skal være selvbestøvet. På en annen måte kan de kalles parthenocarpic og har en spesiell merking på pakken - F1.

Som balkong varianter er godt etablert slike agurker:

 • buffoonery;
 • Balkong mirakel;
 • balkong;
 • barnaulets;
 • Berendey
 • Biryusa;
 • City agurk;
 • Gribovsky;
 • Dubrovsky;
 • Cucaracha;
 • mot,
 • Pallas;
 • matrise;
 • seile;
 • Stresa.

De mest populære for å dyrke et hus er følgende varianter:

 1. Variety Aquarius - tidlig modning, frukten modner omtrent en måned etter fremveksten. Formen er lang og oval, overflaten er jevn, uten tuberkler. Den gjennomsnittlige vekten av agurk er ca. 100-120 g.
 2. Sorten Kristall er tidlig moden, den har ganske store frukter opp til 25 cm i lengde, sylindrisk i form, med en gjennomsnittsvekt på 200-250 g. Dette varieres imidlertid lett av sykdommer som pulverisert mugg, rot og hvit rot.
 3. Variasjonen Rodnichok er tidlig modning, frukt er dannet om 50 dager. Fruktene er små, 9-12 cm lange, vekten er ca. 80-100 g. Sorten er populær blant de som foretrekker å dyrke agurker for å plukke.

Hvis du vokser en agurk på en balkong uten glass, mens det ikke er noen mulighet, men egentlig vil prøve å plante frø hjemme, kan du bygge en liten hage seng på vinduskarmen.

For dette anbefales følgende varianter:

 • Nezhinsky lokale - upretensiøs variasjon, som er kjent for høyt utbytte, krever rikelig vanning;
 • Altai Tidlig - Sorten er modning, har frukt av middels størrelse, tolererer godt forholdene med lave temperaturer;
 • elegant - Denne sorten er også kjent for sitt høye utbytte, og frukten har en øm smak.

Agurker på balkongen: Jordbrukskultur

For å dyrke agurker på balkongen, bør man ta hensyn til "balkong" karakterene

Beholdere for agurkplanting

Balkong "senger" for agurker kan gjøres fra de mest dagligdags husholdningsredskapene. Disse kan være trebokser eller gamle potter, lekkasjer eller plastredskaper. Det er uønsket å bruke gjennomsiktige beholdere.

I det valgte fartøyet er det nødvendig med dreneringshull. Agurker er fuktighetsgivende planter, men hvis fuktigheten stagnerer i beholderen, kan den provosere sykdom. I tillegg vil containere trenge paller, som drenerer vann. På bunnen av pottene legges et dreneringslag av utvidet leire, ødelagt murstein eller grus.

I gjennomsnitt, for å gi en familie på tre personer med en del ferske grønnsaker daglig, er det nok å ha to gode busker. For å dyrke dem, plant ideelt en agurk i en balkongbeholder for blomster som måler 25 x 80 cm.

Agurker på balkongen: Jordbrukskultur

Balkong "senger" for agurker kan gjøres fra de mest dagligdags husholdningsredskapene

Forberedelse av jordblanding

Jord for agurk til balkongen din er forberedt på forhånd.

For dette kan du:

 1. Ta 2 deler av jorden, 1 del av elvesand med torv.
 2. Hver bøtte med jordblanding vil trenge 2 kopper hakket trekull.
 3. 1 uke før agurkene er plantet, blir drenering fra claydite eller brutt murstein ca 3 cm tykt plassert i beholderne til balkongen.
 4. Det resulterende næringsstoffet er fylt med plantetanker og komprimert litt, jorda er rikelig vannet.
 5. Etter to dager er beholderen dekket med en film, slik at jorda under agurken blir bedre oppvarmet for forholdene til balkongen.

Agurker på balkongen: Jordbrukskultur

Agurker gir kun høyt utbytte på organiske jordarter rik på organisk materiale

Planting agurker

Det er ekstremt viktig å velge riktig tidspunkt når du planter en agurk beregnet for å vokse på en balkong. Gurkere valgt for balkongen, som regel, er for det meste for tidlig. Dette betyr at fra tidspunktet for oppspring til spiring vil være ca 1,5 måneder. Frøene deres er sådd i de første ti dagene av mai. Da trenger plantene ikke å være ekstra lys.

For tidlig sådd er fulle av tap av avlinger. Hvis perioden med spirende sammenfaller med å være i rommet, når det fortsatt er for tidlig å bære agurker på balkongen, vil en del av eggstokkene forsvinne, og stengene vil strekke seg ut på grunn av mangel på lys.

Når det er på tide å såge agurkene beregnet på balkongen, bør frøene være forberedt på planting.

For å gjøre dette:

 1. Frøene oppvarmes i ovnen for desinfeksjon.
 2. Deretter står i 20 minutter i en svak vandig løsning av kaliumpermanganat.
 3. Skyll under rennende vann.
 4. La i 12 timer i en beholder med vann for å svulme.
 5. Etter det er frøene pakket inn i et stykke fuktig klut, som periodisk sprøytes.
 6. Temperaturen på vannet for fukting av vevet holdes ved + 22 ° C.
 7. Når hvite frø kommer ut av frøene, kan du fortsette med planting.

På dagen for planting i 15 cm fra kanten av beholderen i en avstand på 40 cm, blir små hull ca 2 cm dypt. Hvert vann helles og ventes til det absorberes. Deretter plasseres 2 eller 3 frø i underlaget og dekkes med en næringsblanding. Beholderen er dekket med en film og venstre på vinduskarmen i leiligheten.

Temperaturen i rommet der agurkene som er beregnet for balkongen, blir grodd opprettholdes ved + 24 ... + 26 ° С. Under nattkjølingen er en oljevarmer inkludert.

Pleie av frøplanter

Såling vokser ca 3-4 uker.

I denne perioden anbefales det å mate det to ganger:

 1. Den første topp dressingen kan gjøres i 1,5-2 uker fra dagen for fremveksten. For å gjøre dette, er 1 teskje urea nødvendig per 3 liter vann. En agurk, plantet i en balkongbeholder, krever minst 1 kopp gjødsel.
 2. Andre gjødsling utføres etter en annen 1-1.5 uker. Forbruk av gjødsel er den samme.

Voksenplanter blir transplantert i store beholdere med en høyde på flensene på minst 15 cm. Før dette skal fuktet med mye vann med en temperatur på ca. + 30 ° C. Frøplanter blir grundig utgravet og flyttet til en ny beholder med jordklods.

Ta vare på agurker på balkongen om sommeren

Du kan ikke overføre agurken til å vokse på en glass balkong før risikoen for nattlige frost passerer. Etter hvert når buskene en slik høyde at de begynner å vippe til bakken under egen vekt. Derfor er en agurk på balkongbeholderen installert en struktur for støtte og veving av lianer.

For å gjøre dette:

 1. Under taket, trekk på klærlinjen.
 2. I containene drives små pinner i en avstand på ca 10 cm fra plantingen.
 3. Mellom tauet og pinnene trekker du tvilling, som vil kle seg til en agurk som vokser på balkongen.

Agurk produserer mange antenner som bryter rundt balkongen. Så begynner anlegget å "krype" opp raskt. Takket være denne støtten og omsorg for busken er mer praktisk, og høsten er enklere å samle.

Ytterligere omsorg består i daglig vanning, sprøyting og skygge fra den lyse middags solen. Klemmer en agurk som vokser på en balkong er ikke nødvendig, så lenge det har plass til det å vokse langs sokkelen.

Hvis forsøket på voksende grønnsaker er en suksess, og gurka fortsetter å virke på balkongen i august, er det nødvendig å isolere beholderne der de vokser. Det går til høsten, og om natten i den siste måneden er temperaturen merkbart lavere. Som en varmeapparat bruk burlap, spunbond eller noe annet egnet materiale.

Agurker på balkongen: Jordbrukskultur

Du kan ikke overføre agurken til å vokse på en glass balkong før risikoen for nattlige frost passerer

Å dyrke en agurk på egen balkong er ikke så vanskelig. Det er ganske enkelt å utstyre et sted for grønnsaker, men ellers trenger du bare å følge instruksjonene på pakken, overvåke temperaturen og ikke glem å vanne. Denne tilnærmingen vil gi syv ferske grønnsaker til en hel sommer.

Voksende agurker på balkongen (video)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

4 + 4 =