Armlener for en sofa: Lag dine egne hender

Armlener for en sofa: Lag dine egne hender

Moderne sofaer er fulle av fornøyelser og har enorm kvalitet. De kan ikke engang ha ekstra beslag som er nødvendige for personens bekvemmelighet. Designere ekskluderer det fra prosjekter for å gjøre dem originale. Et eksempel er armlenene til sofaen. I dette tilfellet må du tenke på hvordan du gjør dem selv. De må også gjøres hvis det er et gammelt møbel i huset, som de lenge siden har gått i forfall.

Armlener for en sofa: Lag dine egne hender

Hovedmaterialet til produksjon av armlen er et tre.

Hvordan lage armlener for en sofa med egne hender, er det verdt å snakke mer detaljert. Det er mange av dem. Til å begynne med må du bestemme deg for en bestemt modell for å lage armlener i sofaen som passer perfekt inn i interiøret.

Velger typen armlener og materialet til dem

Det moderne bygg og møbler markedet tilbyr et stort utvalg av materialer som lar deg innse selv de mest dristige ideene. Selvfølgelig er de klassiske alternativene alltid i vogue. Dette kan sies om armlen, som er laget av tre. Dette materialet har lenge vært ansett som det viktigste materialet i produksjon av møbler. Armlener for en sofa er ikke noe unntak. Træret kan eventuelt brukes i umiddelbar form. Du kan bruke derivater fra den.

For eksempel, kryssfiner eller annet byggemateriale av denne typen. Det er ikke nødvendig å stramme armlenet med en klut. Imidlertid har denne avgjørelsen rett til å eksistere, da det tillater å lage en enkelt stil med sofaen selv. Den kan dekkes med forskjellige materialer. Moderne modeller legges på huden eller en erstatning. Begge avgjørelsene er svært vellykkede.

Armlener for en sofa: Lag dine egne hender

Armlenstabellen til sofaen har 2 funksjoner: den tjener som stativ for retter og gir sofaen et stilig utseende.

De gir deg mulighet til å skape et unikt interiør i rommet og gjøre det ser respektabelt ut. Stram armlene er enkle.

Noen moderne modeller av sofaer har andre typer lignende enheter. For eksempel er de ofte laget av metall. Dette materialet er vellykket kombinert med moderne interiør, som er innredet i europeisk stil. Plast går ikke forbi oppmerksomheten til mange forbrukere. Dette lette og slitesterke materialet kan også fungere som armlener. Det er imidlertid den klassiske treversjonen som har den største distribusjonen. Det krever ikke ekstra dekorasjoner, det passer perfekt inn i et interiør og har estetikk.

Noen går mye lenger i sine bestrebelser. For eksempel kan du lage et armlenstabell til sofaen. Denne modellen lar deg perfekt bygge et hjem. Her kan du sette alt du trenger. På dette bordet kan du finne telefon.

Når det gjelder materialer som fortsatt kan brukes som et dekkmateriale, er forskjellige tekstvarianter svært vanlige her. Silke ser bra ut på hvilken som helst sofa. Du kan snakke om andre materialer som er dyre. Valget er alltid for hver enkelt person.

Verktøy og materialer

Armlener for en sofa: Lag dine egne hender

Verktøy for montering av sofa armlener: skrutrekker, hammer, måleverktøy.

Vurder hvordan du lager armlener til en sofa med egne hender laget av tre, så når du velger materiale, må du kjøpe følgende:

  • tre barer;
  • bord;
  • lakk;
  • selvskærende skruer og skruetrekkere;
  • måleinstrument.

Alt dette uten problemer kan kjøpes hos enhver byggevare. Nå kan du gå direkte til jobb.

Armlener for en sofa av egne hender: funksjoner

Så er armlener av tre laget av en ganske enkel teknologi. Selvfølgelig må arbeidet begynne med forberedelsen av materialet for videre manipulering med den. Hvis det er gamle armlener, må de demonteres. For dette brukes også en skrutrekker. Skruene kan fjernes på noen måte, men det skal være forsiktig. Det viktigste er ikke å skade selve konstruksjonen av sofaen. Bare på denne måten er det mulig å installere nye armlener kvalitativt.

Armlener for en sofa: Lag dine egne hender

Armlenes skjema med dimensjoner.

Etter demontering er fullført, kan du gjøre målerbeidet. Det er veldig viktig å ikke forveksle for å få virkelig høye kvalitetselementer av møbler. Til måling kan du bruke linjal og blyant. Hvis størrelsene er imponerende, kan du bruke et målebånd. For mer nøyaktige dimensjoner kan du bruke de gamle armlene, som tidligere ble demontert.

Når alt forarbeidet er ferdig, kan du begynne å kutte materialet. For disse formål er det best å bruke en elektrisk jigsag. Det kan imidlertid ikke alltid påføres, fordi tykkelsen på brettene ikke er det samme overalt. I noen tilfeller må du bruke et annet verktøy. Det kan være en vanlig sag. Videre er det nødvendig å polere alle detaljene. For dette brukes grinders av ulike klasser.

Du kan søke og slipe, som vil bli satt på et slipeskive. På sluttfasen kan du bruke sandpapir.

Armlener for en sofa: Lag dine egne hender

Saging av brett er laget ved hjelp av jigsager.

Nå kan du gå videre til hovedstadiet av arbeidet - til montering av ferdigproduktet. Gjør dette først etter alle hullene i treet. For å gjøre dette, blir det tatt en bor med en borer av riktig diameter og en boring er laget. Dette tiltaket er en nødvendighet, siden foreløpig hullproduksjon vil bidra til å unngå uforutsette materielle skader under monteringsprosessen.

Forresten, kan du fortsette med dem.

Alle elementer er sammenføyet ved hjelp av selvdrejende skruer.

Det er viktig å bruke spesielle plastputer. De skjuler alle feilene i materialet, samt spor av arbeid. De kan kjøpes i mange møbelforretninger.

Monteringsprosess

Armlener for en sofa: Lag dine egne hender

Lakk på treflater er påført i 2 lag.

Montering er ekstremt rask. Alle forberedte hull er justert til hverandre, og deretter med skruer er det en montering. Det viktigste er at alle elementene i strukturen er fast satt i sine steder. Dette er den eneste måten å få en veldig god tilkobling på. Etter at forsamlingen er fullført, kan du fortsette å belegge materialet med lakk.

Overflaten bør gjøres for denne prosedyren så glatt som mulig. Lakk er påført i to lag. Den første må tidligere tørkes før den faller på den andre. Påfør lakk med en pensel. Hvis det er et ønske, så kan armlene også dekoreres med maling eller carving på tre. Dette kan maksimere interiøret i nesten alle rom.

Alt skal se så pent og naturlig som mulig. Hvis det viste seg å være gjort, ble arbeidet gjort perfekt.

Oppsummering

Så er arbeidet gjort, så du kan oppsummere resultatene. Prosessen med å lage armlener for en sofa tar en begrenset tid. Alt kan gjøres på kort tid. Selvfølgelig kan du gå til en møbelbutikk og kjøpe en ny sofa, men dette krever mye penger. Du kan enkelt fjerne de gamle armlene, og erstatte dem med nye. Dette vil vesentlig endre interiøret i et hvilket som helst rom.

Ved arbeid med tre er det svært viktig at den tørre delen av den brukes. Det bør ikke ha høy luftfuktighet, da dette vil føre til hevelse og etterfølgende tørking. Hele strukturen kan være skadet. Lakk kan påføres og rulles, men det er verdt å gjøre dette ekstremt nøye, siden armlene allerede er installert på sofaen.

Hvis de ikke ble installert tidligere, kan det til og med brukes en sprøytepistol. Forresten er det ikke nødvendig å dekke overflaten med lakk. Du kan også bruke maling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

30 + = 35