Dekorere med en dekorativ stein: Er det mulig å lim en dekorativ stein på et tapet?

Dekorere med en dekorativ stein: Er det mulig å lim en dekorativ stein på et tapet?

Bruken av dekorativ stein i dekorative arbeider bidrar til å legge til komfort og unikhet i interiøret. I tillegg har den en rekke andre betydelige fordeler. Dette materialet er veldig lett i sitt arbeid på grunn av sin lette vekt. Det krever ikke spesiell forsiktighet, er pålitelig og har tilstrekkelig lang levetid. Refererer til miljøvennlige materialer, motstandsdyktig mot korrosjon, sopp- og bakterielle skader.

Dekorere med en dekorativ stein: Er det mulig å lim en dekorativ stein på et tapet?

Dekorativ stein er miljøvennlig materiale og har en lang levetid.

Denne typen dekorative bekledning er rimelig, en rekke teksturer og farger, så skape et unikt interiør med hjelpen vil ikke være vanskelig.

Hvor brukes den dekorative steinen?

Dette materialet kan brukes til etterbehandling av korridorer, kjøkken, stuer. De kan legge ut en hel vegg, og kan brukes som separate aksentfragmenter. Det er hensiktsmessig å bruke den i innramning av buer, døråpninger, dekorasjon av peiser, det passer også godt sammen med bakgrunnsbilder. En vakker og funksjonell designløsning vil være installasjon av innebygde hyller fra gipsplater, ferdig med dette dekorative materialet.

Strenge normer i bruk av dekorativ stein eksisterer ikke. Det viktigste er at sluttresultatet skal stemme overens med den opprinnelige ideen. For å dekorere veggene, bruk som regel en flis av små dimensjoner med mellomstor tekstur. I utformingen av buede åpninger kan du bruke en grov murstein. Denne typen dekorative etterbehandling må kombineres med fargeskjemaet i rommet.

Varianter av dekorativ stein

Dekorere med en dekorativ stein: Er det mulig å lim en dekorativ stein på et tapet?

Eksempler på kunststein.

Det er naturlige og kunstige vendte steiner. Naturlig er onyks, sandstein, kalkstein, marmor, granitt, etc.

Fordelene med marmor inkluderer en rik fargepalett. Sandstein kan ha en rød, sjokolade og grønn fargetone. For å stable er det enkelt nok: de hakkede elementene ved alternerende horisontale og vertikale fragmenter blir plassert i form av en mosaikk. Legeringen av ulike kalksteinfliser er lagt i horisontale rader. Kalkstein kan ha gulaktig, hvit, grå og rosa nyanser.

Naturmaterialet tiltrekker seg og har en spesiell energi. Men innredningen med bruken finnes sjelden. Det er verdt dette materialet er ganske dyrt og samtidig har en imponerende vekt, noe som gjør transport og installasjon vanskelig. I tillegg kan ikke hver overflate tåle vekten av en slik kledning.

Dekorere med en dekorativ stein: Er det mulig å lim en dekorativ stein på et tapet?

Skjematiske alternativer for legging av dekorativ stein.

Et utmerket alternativ til naturlig materiale var dekorativ kunstig stein. Veier dette materialet i 1,5 - 2 ganger mindre enn det er naturlig, det er billigere, og utad praktisk fra det avviger ikke. Styrken av kunstig stein er også i en høyde.

De mest populære er dekorative steiner basert på sement og gips. Gipsplater er ikke i stand til å motstå høy luftfuktighet, så dette innredningselementet brukes i tørre rom (i soverommet, korridoren, etc.). Stener basert på sementmørtel kan brukes på badet, på kjøkkenet etc.

En kunstig vendt stein kan etterligne alt naturlig materiale. I dag kjøpte den største populariteten imitasjoner av murstein og skifer. Mursteinen ser flott ut på balkongen, i soverommet, i korridoren. Det bidrar til å skape både strenge og dynamiske interiører. Kunstig skifer er den eneste typen dekorative finish, som gjør det mulig å skape en monolitisk overflate. Det ser ut som hvert element av en slik vegg er unik og tvetydig.

Montering av dekorativ stein: verktøy og materialer

Dekorere med en dekorativ stein: Er det mulig å lim en dekorativ stein på et tapet?

Veggjusteringsskjema.

Facing er laget etter dannelse av vindu og døråpninger og ferdigstillelse av arbeid på takfinish. Med en enkel kosmetisk reparasjon kan du når som helst lim den dekorative steinen. For stabling trenger du en forbruksvare:

 • lim;
 • fugemasse;
 • vannavvisende impregnering (for våtrom).

Kvaliteten på forbruksvarer påvirker lengden og påliteligheten av foringen. Det anbefales å kjøpe forbindelsene produsert direkte av produsenten av den kjøpte dekorative steinen. Det er forbudt å bruke lim og fugemasse, som ikke er ment for montering av dekorativ stein. For å legge kunstige plater, bruk forskjellige limblandinger. Det kan være en sammensetning, inkludert PVA og gips eller lim av akrylkarakter (hvilken som helst monteringslim).

Akrylklebende tetningsmidler, flytende negler og mørtel av sement og lim vil også være egnet. For kvaliteten på å fikse den dekorative kunstige steinen til overflaten, kan man ikke bekymre seg, siden det er ganske lett.

Dekorere med en dekorativ stein: Er det mulig å lim en dekorativ stein på et tapet?

Layout av dekorativ stein.

Viktig verdi bør gis til fargene på fugemasse. I tillegg til tillegget utfører den også en estetisk rolle, og utseendet på den ferdige overflaten avhenger av den.

For å lage en blank overflate med en "våt effekt" kan du bruke en spesiell lakk.

instrumenter:

 • nivå;
 • spatler;
 • børster;
 • et sett med skum svamp;
 • gjærkasse;
 • blyanter.

Når du bruker en tørr blanding:

 • beholder;
 • en dyseblander;
 • drill.

Prosessen med å legge dekorative stein

Dekorere med en dekorativ stein: Er det mulig å lim en dekorativ stein på et tapet?

Den dekorative steinen er veldig tynn, den "stjeler" ikke rommet i rommet.

Overflaten som stenen legges på, skal ha en jevn struktur. Først er det nødvendig å gips og gipsvegget, etter det, skrell det av og primet.

Hvis sementlim brukes, skal overflaten behandles med vann i stedet for priming. Overflaten av steinen trenger også en primer. Det vil redusere absorpsjonen til steinen og fjerne støv. Primeren bør tørke i en time.

Prosessen med å legge en dekorativ stein avhenger av sin form. Rektangulære fliser limes i rader. Når du legger steinen i rader, skal den horisontale linjen som den første raden av stein går på, noteres. Oval steiner er ordnet i tilfeldig rekkefølge. Elementer med uregelmessig form må først dekomponeres på gulvet for å få en ide om sekvensen av limingen.

Dekorere med en dekorativ stein: Er det mulig å lim en dekorativ stein på et tapet?

For å legge en dekorativ stein, kan du bruke flis lim.

Stener av forskjellige størrelser skal stables, i henhold til rekkefølgen av store, mellomstore og små fliser. I hver rad skal bestillingen endres. Når du legger dekorative steiner av samme størrelse, bør en del av det første fragmentet av den andre raden bli såket med en hacksaw for å observere mismatch av radene.

Legg steinen fra topp til bunn. Dette er spesielt viktig hvis overflaten er foret over hele høyden. Hvis du begynner å lim steinen fra gulvet, beregne merket til første rad slik at elementene til sistnevnte ikke trenger beskjæring, er nesten umulig.

Å blande mye lim på en gang er ikke nødvendig. Han griper raskt og blir uegnet for arbeid. Påfør lim med kam spatel. Deretter må du fjerne overflødig og tett presse fragmentet til overflaten av veggen. Adhesiv løsning kan påføres både overflaten og selve steinen. Det overskytende limet skal umiddelbart fjernes med en fuktig svamp.

For å gi hjørnene et estetisk utseende, blir stenen kuttet med en stol og en hacksav i en vinkel på 45 °. For å fylle sømmer med fugemasse, kan du bruke en spesiell pose eller sukkersprøyte.

Kan jeg lim den dekorative steinen på bakgrunnen og stenge den med gipsplankvegger

Naturstein er ikke egnet for å vende gipsplankvegger på grunn av dens store vekt, men vekten av den kunstige steinbyggingen må tåle. Produsenter av kunstig stein sørger for at gipsplater vegger, installert i samsvar med konstruksjonsstandarder, er i stand til å tåle selv det tyngste vendt belegg. Samtidig kan 1 m² kledning tåle fra 10 til 60 kg. Erfarne byggere anbefaler å forsterke veggen av gipsplaterforsterkende nett, hvis belastningen på konstruksjonen er over 30 kg pr 1 m².

Lim dekorative stein direkte på tapetet er ikke anbefalt. Bruk en konstruksjonskniv for å fjerne noen av bakgrunnen. Det eksisterende tapetet fjernes til det siste laget, hvorpå limrester vaskes av med vann. Den pussede overflaten krever et pålitelig belegg. Hvis et sted det er ujevnheter eller ugyldig, søkte de et nytt lag kan da shtukaturki.Posle oblitsevat ren steinmur. Banding må pålegges tapet er ikke mer enn 1,5-2 cm. Etter montering stein, bør det lakk, vannbasert akryl eller impregnering. De beskytter steinen mot ødeleggelse og forbedrer utseendet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 27 = 34