Forbruk av ulike typer maling per 1 m2

Forbruk av ulike typer maling per 1 m2

Alt arbeid med lakkmaterialer krever en foreløpig beregning av mengden materiale som skal fylles ut. Det er ikke tilrådelig å kjøpe maling med stor margin, siden den er lagret i kort tid, spesielt i en åpen pakke. Derfor er det viktig å vite malekonsumet per 1 m2 før begynnelsen av alt arbeid.

Forbruk av ulike typer maling per 1 m2

 

Hva påvirker strømmen

Produsenter angir på emballasjen mengden sammensetning som er nødvendig for å dekke 1m2 av overflaten som skal behandles. Men disse dataene samsvarer ikke alltid med virkeligheten, fordi krumning av veggene, tilstedeværelsen av forskjellige feil, instrumentet som brukes, og så videre, blir ikke tatt i betraktning.

Skjulkraft

Jo høyere denne indeksen, desto bedre dekker komposisjonene overflaten. Følgelig er det å foretrekke å kjøpe maling hvis skjulekraft er høyest. De kan koste litt mer, men som et resultat vil reparasjonsarbeidet være så økonomisk som mulig. Den optimale gjemningsgraden er 30 g per 1 kvadratmeter.

Forbruk av ulike typer maling per 1 m2

I tillegg til nivået på metning, skjuler skjulkraft i stor grad av fargen på en bestemt farge

instrumenter

Forbruk av maling per 1 m2 avhenger også av hvilket verktøy som skal brukes. Det dyreste materialet forbrukes av sprøytepistolen. Hvis det ble bestemt å bruke en vals, anbefales det å velge et verktøy med en kort bunke for å lage en vegg-effekt laget av naturstein eller med en haug med middels lengde for å skape en lettelse. Ved bruk av børster blir det største blekkforbruket per 1 m2 observert.

Forbruk av ulike typer maling per 1 m2

Når du jobber med relativt store fly og områder, er det mer praktisk å jobbe med en vals, og børstene er gode for å male vanskelig tilgjengelige steder

Type grunnlag

Hvis belegget tidligere ble malt i hvitt, så for å male på en lignende tone, vil det være nødvendig å påføre et lag av materiale. Hvis det er planlagt å bruke en mørk komposisjon, kan det ta 2 -3 lag, som også vil påvirke strømningshastigheten betydelig. For å beregne mengden maling for behandling av pussede overflater, er det nødvendig å legge til 20% til produsentens data. Dette skyldes at de fleste plaster absorberer fuktighet godt. I tillegg produserer det for hvert materiale (tre, stein og så videre) passende belegg, som ikke skal brukes til andre formål.

Forbruk av ulike typer maling per 1 m2

Uansett hvilken type substrat, tar det første laget alltid "mer" maling enn de etterfølgende

Typer av maling

Normer for maling forbruk er avhengig av sin type. Noen formuleringer kan brukes i ett lag, andre krever mer. Nedenfor vil vi snakke om forbruket av maling for vegger, med tanke på disse faktorene.

 

Akrylkomposisjoner

Vanndispergerbare materialer basert på akrylharpikser brukes til etterbehandling av indre og ytre overflater. De fleste produsenter leverer hvit akrylmaling, som må blandes med fargen før påføring.

 1. Så, for å finne ut bekostning av akrylmaling, må du først undersøke emballasjen. Vanligvis tar det omtrent 1 liter materiale per 8 kvadratmeter. Men med hensyn til absorpsjonen til basen og tilstedeværelsen av små feil, kan vi si at det faktiske forbruket er 1 liter per 6 m2.
 2. Da må du telle antall lag. Hvis det ble kjøpt høykvalitets merkede materialer, er det tilstrekkelig å bruke 2 lag. For økonomisegmentmaling må minst 3 lag trengs. For eksempel er det en vegg for maling med et areal på 10 m2. Ved et forbruk på 1 liter per 6 m2 er det nødvendig med nesten 2 liter materiale. Hvis du multipliserer det oppnådde tallet med antall lag, får du 4 liter kvalitetsmateriale og 6 liter økonomivariant.
 3. Deretter bør du vurdere verktøyet som brukes. Ved bruk av sprøytepistol eller ruller vil den nødvendige mengden ikke endres. Hvis du bare bruker børster, må du legge til en annen 15%. Som et resultat er forbruket av akrylmaling per 1 m2 4,5 til 7 liter.

Forbruk av ulike typer maling per 1 m2

En av fordelene med akrylsammensetninger er at strømningshastigheten ved arbeid med en rulle- og sprøytepistol er praktisk talt uendret

Vannemulsjon

Beregningen av malingen i dette tilfellet begynner også med produsentens merke. Under ideelle forhold vil det kun bli nødvendig med 1 liter materiale for å behandle 18 m2 av overflaten. I virkeligheten vil denne tallet være 9 -11 m2. Deretter må du ta hensyn til antall lag og funksjonene i verktøyet. For å redusere strømningshastigheten anbefales det å bruke en primer. Det koster mye mindre enn LMC, så det sparer opptil 30% av budsjettet for materialet. Påfør ikke malingen for tykk, fordi spredningen er lav, og i alle fall vil det ta opptil 3 lag.

Forbruk av ulike typer maling per 1 m2

Vannemulsjonsforbindelser har flere typer, men det mest populære er akrylmaling

 

pulver

Pulversammensetninger basert på polymerkomponenter har blitt stadig mer populært i nyere tid, takket være deres høye ytelse. For å forstå hvor mye dette materialet krever for å male en kvadratmeter, er det nødvendig å ta hensyn til den minste tykkelsen på det dekorative laget - 100 mikron. I de fleste tilfeller vil forbruket være 110-130 g ved bruk av lyspulver.

Forbruk av ulike typer maling per 1 m2

Pulverlakk har høye ytelsesegenskaper og samme høye kostnader, men de brukes kun på fabrikken med spesialteknologi

olje

Hoveddelen av dette materialet er linolje. Etter påføring polymeriseres stoffet og danner en film. Det angitte forbruket varierer fra 140 til 250 g per m2. Når du dekker et område med ett lag, vil ca. 130 g materiale være nødvendig. Også forskjellige mengder materiale er nødvendig, avhengig av fargen:

 • hvit - 1 kg / 10 m2;
 • svart - 1 kg / 20 m2;
 • gul og rød - 1 kg / 9 m2;
 • grønn - 1 kg / 13 m2;
 • blå - 1 kg / 17 m2.

Forbruk av ulike typer maling per 1 m2

Oljeformede formuleringer er rimelige, men de er nesten det høyeste forbruket, i tillegg tørker disse malene i lang tid

Til notatet! I tillegg til kostnaden for maling, er det viktig å ta hensyn til løsningsmidlet. Slike materialer blir fortynnet med hvit ånd i et forhold på 1: 1, slik at løsningsmidlet også trenger ganske mye.

fasade

For utvendige flater brukes samme materialer som for innvendige flater, slik at forbruket for ett lag er omtrent det samme. Men det er viktig å huske at ytre veggene krever mer grundig farging, da de vanligvis ikke har en perfekt jevn overflate. Derfor vil malingen trenge ca. 30% mer enn ved innvendig trim.

Forbruk av ulike typer maling per 1 m2

Moderne fasade malinger er svært motstandsdyktige mot skade, men i forhold til interiørblandinger er forbruket høyere

linolje

Noen ganger på treets vegger legges bare ett materiale - tørking av olje. Det brukes også til å lage et startfrakk før maling. For å behandle en kvadratmeter av belegget kreves ikke mer enn 130 gram materiale. I så fall vil en så liten mengde relativt billig materiale spare opptil 20% av malingen.

Forbruk av ulike typer maling per 1 m2

Tørkingolje brukes nå som en primer for tre og som løsemiddel for oljemaling

Hvordan redusere forbruket

For å redusere mengden materiale som brukes, er det nødvendig å forberede overflatebrønnen.

 1. Hvis det er planlagt å avgjøre veggene med gips, må det tas hensyn til at ferdiglaget tørkes og rengjøres ordentlig. En hvilken som helst sprekk eller annen feil vil øke flythastigheten til malingen.
 2. Bruk av primere og spesielle impregneringer vil også bidra til å spare litt. Gips og betong absorberer mye væske, så det er bedre å først bruke en primer, la den tørke og deretter male på overflaten for å bli malt. I tillegg til å spare, bidrar denne sammensetningen til å øke adhesjonen.

  Forbruk av ulike typer maling per 1 m2

  Jord brukes ikke så mye for å redusere forbruket, for å øke adhesjonen av maling til overflaten, i tillegg må den være av samme type med maling

 3. Hvis det er et spørsmål om å behandle en tidligere malt overflate, er det nødvendig å enten fjerne den gamle maling slik at den ikke trenger å overlappe fargen eller å male om igjen veggen uten å fjerne belegget hvis en lignende farge er valgt.

For å redusere malingforbruket vil enkle regler også hjelpe:

 • Under arbeidet er det nødvendig å plassere beholderen med materialet på en flat, flat overflate for ikke å vri den over.
 • Ved rekruttering av materiale på en børste eller vals er det nødvendig å trykke på verktøyet på den perforerte overflaten av malingsbrettet. Ellers vil dråper drenere fra veggene, som må fjernes.

  Forbruk av ulike typer maling per 1 m2

  En malingbakke med et rulle- eller børstebrytningsfelt er et billig, men veldig nyttig verktøy som gjør det mulig å redusere malingsforbruket

 • Det er bare nødvendig å bruke disse løsningsmidlene og i de mengder som er angitt på pakken.
 • Det anbefales å bruke en primer og maling fra en produsent. Det er viktig å konsultere selgeren angående kompatibilitet.
 • De som planlegger å male overflater for første gang, bør kjøpe en liten mengde materiale og øve på et ark med kryssfiner, gips eller noe annet unødvendig element.

Ofte må du kjøpe lakkering materialer på grunn av feil bruk av farge. Hvis det i dette tilfellet ikke er noen erfaring, er det bedre å be om å blande stoffene i butikken.

Før kjøp av maling er det viktig å huske at det beregnede materialet kan avsluttes før arbeidet er ferdig. Dette skjer på grunn av feil utvalg av sammensetningen, feil i matematiske beregninger eller force majeure situasjoner. Det er bedre å alltid kjøpe maling med en liten margin på 5 -10%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

8 + 2 =