Forkle til kjøkken fra plast med egne hender

Forkle til kjøkken fra plast med egne hender

Forkle til kjøkken fra plast med egne hender

Å tenke over alle nyanser av kjøkkenet, må du vurdere mye: kjøkkenmøbler, husholdningsapparater, vegg- og gulvbelegg. Også du bør ikke glemme en så liten detalj, som et forkle til kjøkkenet. Denne enheten bidrar til å holde kjøkkeninnredningen i sin opprinnelige form, og beskytter overflaten mot fett og sprutvann. Tidligere var den eneste sanne løsningen bruk av fliser nær arbeidsflater. Nå tilbyr det moderne markedet oss mange materialer for å lage et kjøkkenforkle. En av de mest optimale er plast.

Krav til forkle til kjøkkenet

For at kjøkkenforkleet, for hånden, skal kunne utføre alle oppgavene som er tildelt det godt, må det oppfylle alle følgende krav:

 1. Han trenger å beskytte vegger godt fra alle negative påvirkninger: fra smuss, fett, vann og støv.
 2. Materialet som forkleet er laget av, må tåle vask med et hvilket som helst husholdningsvaskemiddel.
 3. Og selvfølgelig bør kjøkkenforkleet være i harmoni med veggene, kjøkkenmøbler, hvitevarer. Det må utføres i samme stil som hele kjøkkenet.

Fordeler med forkle fra plast

Beskyttende belegg av plast har mange fordeler:

 1. Plast - dette er et ubegrenset rom for dine designideer. Dette materialet lar deg implementere ideer. Takket være muligheten for fotoutskrifter, kan du søke på et plastbelegg, for eksempel utseendet på favorittbyen din, et vakkert landskap eller et geometrisk mønster. I tillegg kan du velge et enkelt gjennomsiktig plastforkle og sette det under bakgrunnslyset. Dette vil gi kjøkkenet en fantastisk utsikt!
 2. Plastet er helt fuktresistent. Dette er veldig viktig, fordi han må konstant kontakte vann.
 3. Omsorg for et plastforkle er ekstremt enkelt. Du kan bruke noen av dine vanlige vaskemidler.
 4. Dette materialet er mykt nok, så det er ikke vanskelig å kutte åpninger i den, for eksempel for å installere uttaket.
 5. Vekten på plastforkleet er svært liten. Det vil ikke skape en stor belastning på veggen.
 6. Hvis du kjeder deg om det alternativet du har valgt, og du vil oppdatere utseendet på rommet, kan du enkelt bytte det beskyttende belegget til en ny uten noen spesielle kostnader, fordi kostnaden for et slikt produkt ikke er høyt.

Forkle til kjøkken fra plast med egne hender

Velge det riktige alternativet

Kjøp et beskyttende belegg av plast er veldig enkelt. Enhver byggbutikk er klar til å gi deg mange alternativer. Alle er paneler laget av polyvinylklorid. De er delt inn i grupper, avhengig av størrelsen på produktet.

Plastfôr er laget av et enkeltfarget materiale. Lengden er 3 m, og bredden varierer mellom 10 og 12,5 cm. Et mer vanlig alternativ er et plastpanel. Lengden er også 3 m, og bredden er 15-50 cm, selv om panelene vanligvis finnes 3 m ved 25 cm. Bruken av panelet er mer praktisk fordi det ikke vil ha slike sømmer når du installerer flere foringer. Bredden på plastplaten er 0,8-2,03 m, lengden er 1,5-4,5 m. Lakkene varierer også i bredde, ligger innenfor 1-30 mm.

Forkle til kjøkken fra plast med egne hender

Første installasjonsalternativ

Hvis du blir en glad eier av et kjøkken med jevne vegger, vil du ikke kunne installere et forkle med egne hender, fordi det bare kan limes på. Det er svært viktig å rengjøre veggen grundig før du starter prosedyren: Fjern all gammel maling, primethe overflate (det er bedre å bruke en jordløsning av dyp penetrasjon), ved hjelp av gipsgips for å fylle opp alle sprekker i sprekkene. Etter dette er det nødvendig å dekke hele veggen med gips for innvendig arbeid og igjen primet.

Når de forberedende prosedyrene er ferdig, må du bruke et spesielt monteringslim på innsiden av beskyttelseslaget. Limet må påføres både rundt forkretsen og i hele området. Avstanden mellom klebebåndene skal ikke overstige 15 cm. Etter påføring av monteringslimen, fest forkleet til veggen og fest det med avstandsstykker. Dette vil være nok til å beskytte det beskyttende belegget, men hvis du fortsatt ikke stoler på limet 100%, fikser du forkleet i hjørnene med skruer.

Forkle til kjøkken fra plast med egne hender

Den andre varianten av installasjonen

Alas, de fleste kjøkkenvegger kan ikke skryte av jevne overflater, så du må ty til flere komplekse monteringsmuligheter. Så vær forberedt på følgende verktøy på forhånd:

 1. Puncher.
 2. Skrutrekker.
 3. Nivået.
 4. Roulette, blyant.
 5. Stiftemaskin med stifter.
 6. Metallprofil eller -stenger.
 7. Dowels, selvdempende skruer.
 8. Suspensjoner.
 9. Plastpaneler.

Først må du fikse suspensjonene og installere den nedre profilen (eller stangen) på dem. Det bør være litt under nivået på benken. Fra nedre profil opp måle bredden på forkleet og angi toppprofilen eller linjen. Mellom øvre og nedre profil skal du angi midtprofilen. Dette gir designen større pålitelighet.

På den forberedte overflaten, bruk en stiftemaskin med stifter eller en skrutrekker for å installere plastpaneler. For å sikre at skruenes hoder ikke er iøynefallende, kan de maskeres ved hjelp av spesielle hatter, valgt for forkleets farge eller skjult bak kjøkkenet. Vær oppmerksom på at det er mye enklere å installere et solidt panel, men hvis forkleet ditt består av flere deler, er dette ikke et problem. Før du begynner, koble dem med lamellene.

Som du kan se, selv med komplekse opprinnelige data, er det ganske enkelt å installere et forkle til kjøkkenet med egne hender. For dette er det ikke nødvendig med spesielle verktøy, da det er praktisk talt hver perforator eller skrutrekker. Når det gjelder tid, tar denne installasjonen deg noen timer. I tillegg vil selvinstallasjon hjelpe deg med å spare penger.

Vedlikeholdsregler

Som allerede nevnt ovenfor krever beskyttelsesdekselet til kjøkkenet av plast ikke noe komplisert vedlikehold. Den eneste lille ulempen med plast er at den kan ripes, så når du rengjør, ikke gni belegget med en metallbørste. Bruk en enkel svamp eller en myk klut til dette formålet. Bruk heller ikke slipemidler. Dette er spesielt viktig hvis du har valgt ugjennomsiktig plast. Slike vaskemidler kan slette mønsteret.

Til tross for at plastpanelene tåler temperaturens ekstremer, er det ikke verdt å bruke en åpen ild nær dem. Under påvirkning av brann, kan plasten falme og forandre utseendet. Og selvfølgelig, pass på at barna ikke bestemmer seg for å leke med panelene. Slike paneler er ganske myke. En enkel kulepenn, med høyt trykk, kan føre en punktering på forkleet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 1 = 1