Funksjoner av vannbasert akrylmaling

Funksjoner av vannbasert akrylmaling

Vannbasert akrylmaling har stor etterspørsel etter arbeid i og utenfor rommet. Et slikt utvalg er motstandsdyktig mot ulike typer påvirkninger. Naturligvis, i tillegg til mange fordeler, har materialet sine ulemper. En skikkelig vurdering av funksjonene i denne sammensetningen er nøkkelen til å oppnå en pålitelig og holdbar overflate.

Funksjoner av vannbasert akrylmaling

Forskjellen mellom akryl og vannbasert maling

Hvordan er disse materialene forskjellige fra hverandre? Vannemulsjonsblandingen er en stor gruppe blandinger, hvor løsningsmidlet er vann. De endelige egenskapene til produktene avhenger av tilsetningsstoffene, de kan være polymere eller mineralske.

Akrylløsning er en slags vannemulsjon. Sammensetningen av denne blandingen: fargestoff, polymeremulsjon (i dette tilfellet akryl), destillert vann og spesielle additiver for å forbedre ytelsen. Dermed får vi en mer moderne sammensetning, som har gode egenskaper.

Funksjoner av vannbasert akrylmaling

Forholdet mellom komponenter av akrylmaling

forskjeller:

 1. Vannemulsjonen er ofte forbundet med tradisjonell maling, som består av kritt eller slaktkalk. I utgangspunktet fremstilles slike blandinger uavhengig ved tilsetning av PVA.
 2. Forskjeller i GOST. Dette normative dokumentet gjenspeiler alle tekniske egenskaper av materialet. Under nummer 28196-89 er det en vanndispersjonsmaling, som ofte har et mer populært navn - vannemulsjon. Slike forvirring oppstår på grunn av at utvidelsen av GOST er veldig sakte. Egenskaper angitt i 1989, svarer ikke lenger til det utvalg av produkter som er til stede på markedet.

Funksjoner av vannbasert akrylmaling

Krav og standarder for maling i henhold til GOST 28196-89

Det viser seg at akrylblandingen er en forbedret versjon av vannbasert maling.

Tekniske egenskaper for akrylforbindelser

Akrylmaling har egenskaper som gunstig skiller den fra klassiske materialer:

 • God viskositet. Løsningen løper ikke av overflaten, noe som sikrer en jevn fordeling og rask fiksering.
 • Lett vekt. Dette utjevner totalbelastningen, selv på en skjøre basis, for eksempel gipsplater.
 • God skjulekraft.

Sammensetningen påføres ved en temperatur over +15 og fuktighet på 65-70%. Andre egenskaper er avhengig av produsenten.

Fordeler med materialet

Akryl vannbasert maling har mange fordeler:

 1. Allsidighet. Sammensetningen kan brukes på alle typer overflater: tak, innendørs vegger og utendørsarealer. Samtidig kan de male nesten alle materialer som strukturen er laget av, enten ved eller betong.

  Funksjoner av vannbasert akrylmaling

  Sammenligning av maling etter anvendelsesområde

 2. Motstand mot temperaturendringer. Det resulterende belegget tåler alvorlig frost og lange varmeperioder.
 3. Fleksibilitet. Temperaturutvidelsen påvirker alltid belegget negativt, men denne kvaliteten unngår sprekkingen av materialet når værforholdene endres.
 4. Holdbarhet. Levetiden er minst 8-10 år. Dette er en god indikator, fordi belegget i denne perioden (spesielt med ekstern bruk) er utsatt for betydelig innvirkning.

  Funksjoner av vannbasert akrylmaling

  Levetid for maling og lakk belegg

 5. Enkel å bruke. Du trenger ikke å ha erfaring eller bruke teknisk komplisert utstyr for arbeid. Når du velger riktig verktøy, får du en jevn og vakker overflate. Hvis fargen er utsatt for et stort område, så for å lette prosessen, kan du bruke en spesiell spray, som har flere varianter.

  Til notatet! Vannemulsjonens særegenhet er at den ikke har en skarp, ubehagelig lukt. Dette gir et mer komfortabelt arbeid innendørs og ikke behov for konstant ventilasjon, noe som gjør det mulig å utføre prosessen om vinteren.

 6. Hurtig tørking. Trenger ikke å vente lenge, som ved bruk av oljemaling eller emaljer. Hvis temperaturregimet og fuktigheten tilsvarer de oppgitte parametrene til produsenten, er laget dekket med en polymerfilm i en time.
 7. Økologisk kompatibilitet. Sammensetningen er helt trygg for menneskers og dyrs helse. Under operasjonen oppstår ingen utslipp av skadelige stoffer selv når de oppvarmes.
 8. Dekorative. Alle blandinger er tonet, noe som gir et bredt spekter av farger. Ulike applikasjonsteknologier gjør det mulig å oppnå et opprinnelig resultat.
 9. Utvalg av produsenter. For jobb kan du velge produkter med en priskategori. Ikke dårlig viste seg innenlandske maling av merkevaren "Expert", men det beste er utenlandske merker, spesielt finske.

Funksjoner av vannbasert akrylmaling

Sammenligningstabel for grunnleggende egenskaper av maling

Alle disse egenskapene gir stor popularitet av materialet.

Ulempene ved akrylløsninger

Ulemper med produkter ser ikke så signifikant ut på bakgrunn av meriter, men kan spille en viktig rolle i utvalget. Blant de negative poengene er:

 • Expensiveness. Prisen på en slik sammensetning overstiger kostnaden for andre varianter, som kompenseres av malingenes ugjennomtrengelighet. Denne indikatoren reduserer antall nødvendige lag og forbruk av blandingen.
 • Ikke for høy dampgjennomtrengelighet. Men dette er ikke alltid en alvorlig ulempe. For eksempel har betongflater lav permeabilitet, men de er oftere enn andre som finnes i takkonstruksjoner som må males.

Når du velger et produkt, tas alle funksjonene i betraktning.

Mangfold av blanding

Det finnes flere varianter av akrylbaserte malinger, som er delt i henhold til deres formål:

 1. Fasade. Brukes til å male utvendige vegger av bygninger

  Funksjoner av vannbasert akrylmaling

  Egenskaper av fasade akrylmaling

 2. Atmosfærisk. Passer til forskjellige utvendige flater og har forbedrede egenskaper.

  Funksjoner av vannbasert akrylmaling

  Den værbestandige akrylmaling er preget av god vedheft, driftsstabilitet ved høy luftfuktighet

 3. Intern. Den brukes til innendørs arbeid, det har gode styrkeindikatorer.

  Funksjoner av vannbasert akrylmaling

  Akrylmaling for interiørarbeid

 4. Vaskes. Har en latex, som gjør at du gjentatte ganger kan våt rengjøring. Dette alternativet er designet for bestemte kjøkkenområder, ganger og bad.

Funksjoner av vannbasert akrylmaling

Akryl vaskbare blekk kan tåle 1500-3000 rengjøringssykler

Oppmerksomhet vær så snill! Det viktigste ved å velge er å gi preferanse til påviste produsenter og kjøpe varer i spesialforretninger.

Kan jeg bruke akrylmaling på vann?

Mange som reparerer i et gammelt rom står overfor dette spørsmålet. Faktisk kan sluttresultatet av alle arbeider avhenge av løsningens korrekthet.

Slike fargestoffer er tillatt i fravær av skade, blåsing og peeling på overflaten, hvis gjentatt maling er nødvendig ved stabling i flere lag og med likheten av sammensetningene som anvendes. Faktum er at akrylversjonen påføres uten konsekvenser for alle varianter av vannbaserte forbindelser.

I andre tilfeller og i fravær av tillit til sluttresultatet, er det bedre å helt rengjøre belegget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

37 − 32 =