Gardiner for dormer vinduer: varianter og installasjonstips

I moderne hus er aktivt oppført og brukt loft, fordi det er en billig og veldig praktisk overbygning av de øverste etasjene. Hvis du velger gardiner for dørvinduer, bør du huske at hele rommet, samt vinduene har en rekke strukturelle funksjoner. Loftet er under taket, så veggene (eller en vegg) i den er i en vinkel. Av denne grunn har vinduene en ikke-standard form, noe som gjenspeiles i deres dekorasjon.

Gardiner for dormer vinduer: varianter og installasjonstips

Egenskaper av gardinene for vinduene på loftet

Gardiner på loftet må velges med hensyn til spesifikasjonene i dette rommet. Loftet vinduer er preget av følgende funksjoner:

  • ikke-tradisjonelle former og størrelser;
  • betydelig hellingsvinkel;
  • lenestoler;
  • en stor mengde innkommende sollys.

Beskyttelsesskjermene til vindusvinduene må være laget av tette, lettfaste stoffer. Det er bedre hvis materialet også er støvavvisende. Korrekt valgte gardiner vil bidra til å skape komfort på loftet i alle vær og under alle forhold.

For utformingen av dormer-vinduer passer ikke gardiner som har en kompleks design. De vil være upassende i et slikt interiør, overbelaste det. I tillegg er slike gardiner ubehagelige og vanskelige å opprettholde. Mansard gardiner bør være enkle og konsise. Deres nyanser kan være noen: det viktigste er at de er i harmoni med den generelle stilistikken og interiøret i rommet.

Gardiner for dormer vinduer: varianter og installasjonstips

Gardiner plissert for mansard vinduer

Den mest passende for innredning av loftet vinduet er plissed gardiner. De er en slags horisontale persienner, de har flere profiler og et plissert stoff (brettet) materiale. Stoffet er festet til profilen på en spesiell ledning, som gjennom trommene samler gardinen eller sprer seg helt opp. Gardiner plissert har stopper, takket være som lerretet kan festes i ønsket høyde. I motsetning til konvensjonelle modeller, er ikke-standard plissert gardiner for mansardvinduer utstyrt med spesialtilbehør for å lette bruken av dem. Disse inkluderer utvidelser, motoriserte håndtak, kontrollgrep.

På grunn av sin unike design beskytter plisset stoff effektivt loftet fra sollys i alle vinkler av vinduene.

I tillegg til direkte funksjoner utfører slike gardiner også dekorative. I det moderne markedet er det modeller av de mest varierte farger. Det er materialer med spesiell pearlescent eller metallisert sprøyting, på grunn av hvilken den reflekterende effekten blir forbedret.

Noen modeller av gardiner plissert for mansards består av to typer stoffer ("day-night" system). Hvis det er nødvendig å mørke rommet lett, faller den første kluten på vinduet, som har liten evne til å passere solens stråler. Fra en sterk lysflom kan du skjule ved å senke det andre arket, som har en høy grad av beskyttelse mot solen. Blind gardiner krever ikke spesiell forsiktighet. Materialet som de er laget av, er impregnert med spesielle sammensetninger som avviser støv og fuktighet, slik at du kan rense dem ganske sjelden.

For gardiner plissert flere måter å kontrollere er gitt. Du kan bruke den mest enkle ledningen. I modellene "day-night" er to ledninger bygget inn, slik at hver type lerret kan styres separat. Det motoriserte håndtaket er festet nederst eller på toppen av profilen. Flytter opp eller ned, gjør det mulig å løfte og senke bladet jevnt. For å kontrollere gardinen installert på et vanskelig sted, er det gitt utvidelser og grep.

Gardiner for dormer vinduer: varianter og installasjonstips

Rullegardiner i det indre av loftet

Rullegardiner er enkle å fikse i alle vinduer åpning, så de vil være en ideell løsning for utforming av ikke-standard loftet vinduer. De tilhører typer persienner, men de er laget av en enkelt klut, som ligger nært glasset. Hvis den er laget av en gjennomsiktig eller pastell nyanse av stoff, blir det nesten usynlig på vinduet. Imidlertid kan du henge absolutt alle rullgardiner på dormer-vinduene. Kluter er laget av en rekke materialer (silke, sateng, lin, bomull) av alle slags farger. For dyrere modeller brukes moderne stoffer som ikke mister fysiske og estetiske kvaliteter, selv med langvarig og intens eksponering for sollys og andre atmosfæriske fenomener.

Modeller av rullgardiner, designet spesielt for mansardvinduer, er utstyrt med en spesiell vårmekanisme. Takket være dette elementet er stoffet jevnt spenst på et hvilket som helst ikke-standardvindu, og nettet er festet til ønsket høyde. Dette gjør at du raskt og nøyaktig kan regulere strømmen av sollys. I tillegg forstyrrer rullgardiner ikke åpning av vindusrammer.

Det finnes flere alternativer for styring av rullesystemer. Du kan bruke den klassiske kjeden. Den mest praktiske er imidlertid vårmekanismen.

På loftsrom der persienner er installert, er det viktig å overvåke luftfuktigheten: den bør ikke overskride de etablerte normer. Det bør ikke være noen kilder til brann i nærheten av gardinene. Omsorg for rulleblind er nødvendig ved å utføre en renseri med en børste eller støvsuger. Sterkt skittent klut kan vaskes med en mild såpeoppløsning. For å forlenge livet til rullgardiner, behandle de regelmessig mekanismen med silikonfett.

Gardiner for dormer vinduer: varianter og installasjonstips

Tips for å installere tekstilgardiner

Tradisjonelle gardiner er ikke det beste alternativet for design av loftet. På grunn av de spesielle egenskapene til utformingen av vinduer, er det ofte problematisk å henge vanlige gardiner på dem.
Det er imidlertid flere teknikker som vil bidra til å takle denne oppgaven.

  1. Bruk 2 kroker. En vil bli montert over vinduet og tjene som lerretholder. Den andre er nødvendig for å fikse gardinen nederst i ønsket posisjon.
  2. Gjør et par hull i stoffet på nivået på den andre eave. Gjennom dem må du trille gardinet på linjen, slik at det blir løst i nødvendig stilling. Ved hjelp av denne designen kan du enkelt flytte lerretet.
  3. Bruk spesiell borrelås. De vil bidra til å henge selv de mest intrikate komposisjonene av tekstiler på ikke-standardiserte vinduer.
  4. Fest gardinet med dekorative elementer. Dette vil ikke tillate det å glide av skråningen og i tillegg dekorere interiøret på loftet. Imidlertid vil overdreven innredning i et slikt rom (for eksempel lambrequin) være overflødig. Bruk ledninger, fletninger, bånd, spesielle plukker, klip.

Gardiner for dormer vinduer: varianter og installasjonstips

Rullegardiner for utvendig beskyttelse av loftet

Ekstern beskyttelse av dormer vinduer

Gardiner på loftet er ikke bare tradisjonelle - interne - men også eksterne. Eksterne skjermer beskytter rommet mot den solfylte solen og varmestrålingen. Ligger utenfor og betydelig oppvarmet, tillater de ikke varme på loftet, i motsetning til interne. Det finnes 2 typer eksterne skjermer: marquets og rullegardiner.

Marquets - gardiner fra glassfiber eller PVC, sår på rullen og brettet inn i en rulle. De er belagt med en spesiell polymer, noe som øker materialets motstand til virkningen av atmosfæriske fenomener.

Markiser beskytter loftet mot sollys og varmeoverføring uten å forstyrre ventilasjonen. Konstant lufting er tilveiebragt av gapet som forblir mellom kluten i det senket gardin og glasset. Marquisets er uunnværlig under kraftig regn: de tar over slagene sine, og dråpene dumper ikke over vinduet.

Skodder er en struktur laget av aluminiumspaneler som ligger nært til hverandre og danner en nett som kan rulles opp.

De er i sin tur delt inn i flere varianter. Enlags rulleskodder inneholder ikke et varmeisolerende kammer og har en forenklet profil. Oppvarmet fullstendig doblet loftet, forbedrer varme- og lydisoleringen, og kan også ha anti-innbruddseiendommer. Perforerte skodder utmerker seg ved tilstedeværelsen av paneler med mange hull, gjennom hvilket tilstrekkelig sollys er levert og en konstant luftstrøm inn i rommet.

Å velge en ekstern beskyttelse for dormeren, ta hensyn til typen av kontroll. Skjermene kan justeres manuelt, men det er mer praktisk å gjøre dette i automatisk modus ved hjelp av fjernkontrollen. Veldig praktiske modeller på solbatteriet: De åpner øyeblikkelig, hvis gaten er overskyet og faller ved en betydelig temperaturøkning.

Gardiner for dormer vinduer: varianter og installasjonstips

konklusjon

De mest egnede alternativene for utformingen av dormer-vinduer - rullestrukturer og gardiner plissert. De vil effektivt takle sine funksjoner, samt dekorere rommet på en original måte. Du kan også bruke tradisjonelle gardiner, men med fastspenningen trenger du kunnskap om noen triks. Betydelig redusere penetrasjonen av sollys og beskytte loftet mot oppvarming i varmt vær, vil hjelpe eksterne beskyttende skjermer.

Mansard - et spesielt rom i huset, som krever en opprinnelig tilnærming til design. Ved dekorering av vinduer er det nødvendig ikke bare å overholde prinsippene om funksjonalitet, men også å dristig vise fantasi. Bare du kan opprette din egen komfortsone i ditt hjem. De originale modellene av gardiner valgt av deg, vil være et godt alternativ for å dekorere vinduer og hele interiøret på loftet.