Gardiner på egen hånd: Lag en bar og dekorative elementer

Gardiner på egen hånd: Lag en bar og dekorative elementer

Tradisjonelt, for dekorasjon av vinduer i våre leiligheter bruk persienner eller gardiner, syet av stoffet. Men noen ganger kan denne beslutningen virke kjedelig og uinteressant. Deretter kan ikke-standard typer gardiner komme til hjelp. For eksempel, de såkalte gardinene gardiner. De vil gi en følelse av lyshet og luftighet til interiøret. I tillegg vil slike originale gardiner dekorere vinduet, gi tilgang til sollys og luft.

Gardiner på egen hånd: Lag en bar og dekorative elementer

Gardiner av perler vil være en fantastisk dekorasjon av vinduene i soverommet.

Å lage en lignende type gardiner kan være bokstavelig talt fra det praktiske materialet. I moderne butikker kan du finne gardiner, samlet fra vinranker, bjørkebark eller tynn teltør. Men det er mye mer interessant å lage egne klær. Videre kan du tiltrekke barna dine til jobb. Som regel blir slike aktiviteter sammen med far og mor oppfattet av dem som et morsomt spill. En gardin til slutt blir mye mer koselig og "hjemme".

Typer av gardiner for forskjellige rom

Gardiner på egen hånd: Lag en bar og dekorative elementer

Ved hjelp av gardiner av perler kan du dekorere ikke bare vinduene, men også døråpningene, og om ønskelig kan de visuelt gjenskape den manglende veggen.

For tiden brukes denne typen gardiner ikke bare til vinduets innredning. De kan erstatte døren, dekorere seg selv med en åpning, eller tjene som en skjerm, soner på rommet. Et utvalg av materialer som du kan samle gardiner, gir dem mulighet til å "passe" inn i et hvilket som helst interiør. I tillegg kan disse gardinene lett fjernes eller henges ved behov andre steder.

Vanligvis brukes for fremstilling av disse gardinene perler, perler og tre. Men hvis du vil, kan du ta ikke-standard materialer. For eksempel gamle CDer, metallkjeder, papirclips. Slike gardiner vil fungere som en dekorasjon for et rom laget i høyteknologisk stil. En tenåring vil sette pris på den lignende innredningen av vinduer mye høyere enn de klassiske gardinene.

Ved hjelp av gardiner kan du legge til farger i rommet og legge til et muntert, uhyggelig element i designen. For å gjøre dette, bruk lyse store perler, bugler, ulike krøllede anheng. Hvis du vil dekorere et vindu eller lage en skjerm på badet, kan du samle gardiner i marine stil. For å gjøre dette, bruk en vanlig bomullstauke, bundet med fantasi knuter.

Mange husmødre verdsetter fortsatt ikke alle fordelene ved denne typen gardiner bare på grunn av støyen som produseres av "viskelen" som kolliderer med hverandre. Men dette problemet løses lett hvis du lager et gardin av myke materialer. For eksempel kan perler lett erstattes med skumballer. Eller veve gardinene i makro-teknikken. Spesielt interessant er slike gardiner, laget av tråd for strikking. Du kan bruke gress, tykk alpaca eller mohair.

Det er ikke nødvendig å dekorere gardinene med "viskose" helt. Du kan fylle gardinene i tett stoff. Den lukker vinduet med ½ eller 1/3 av høyden. Og elegante elementer og originale ornamenter vil lukke åpningen til vinduskarmen eller gulvet.

Materialer til fremstilling av gardiner kan kjøpes hos butikker som selger tilbehør. Valget av perler, pendants og andre dekorative elementer er enorm. Og det siste utseendet på gardinene vil bare avhenge av din smak og fantasi.

Fremstilling av persienner

Uansett hvilken type gardin du velger, må du først og fremst lage en bar hvor elementene skal festes. Og før du begynner å produsere den, må du tenke på hvordan det blir festet øverst i vinduet eller over dørlinjen.

Den enkleste måten å fikse stangen på med selvskærende skruer eller negler. Deretter i rekken er det nødvendig å gi passende hull. Hvis denne fikseringsmetoden ikke virker for deg, kan du kjøpe et spesialtape som finnes i butikkene som selger varer til reparasjon. I ekstreme tilfeller er det tillatt å bruke en konvensjonell dobbeltsidig skrapebånd.

Gardiner på egen hånd: Lag en bar og dekorative elementer

Metoder for å feste kroketten til gardiner.

Hvis design av gardinen er enkelt nok, bruk deretter borrelås (borrelås). En side (med kroker) festes til veggen med lim eller små pinner. Og den andre (fleecy) er på feil side av baren.

For at raken skal se ut som en innredning, må den være hensiktsmessig dekorert. Du kan bruke akrylmaling, møbellakk, flekk eller laminert limpapp. Som festeskinne egnet dekorative foring, solgt i butikkene møbler. Og noen mestere anbefaler å bruke en bred nok og sterk taklister laget av polystyren.

Produksjon av trebånd

Den enkleste måten å lage en rake fra beskjæring av kryssfiner eller sponplater. Men bruk ikke et ark som er for tykt, ellers kan hele strukturen bli for tung. Du trenger følgende verktøy:

Gardiner på egen hånd: Lag en bar og dekorative elementer

Utformingen av gardinestangen.

  • hacksaw eller elektrisk jigsag;
  • En bor og et sett med tynne øvelser designet for trebearbeiding;
  • et sett med sandpapir av forskjellige grader av granularitet;
  • snekkerkniv.

Lengden på linjen avhenger av lengden på vinduet eller døråpningen, samt bredden på gardinen. Høyden er vanligvis ikke over 10-15 cm.

Bor arbeidsstykket av dimensjonene du trenger. Fjern hjørnene fra hjørnene. For dette brukes et fly vanligvis, men du kan gjøre med en vanlig kniv. Ved å bruke en grovkornet kryss, rund kantene. Ved å markere hullene for å feste elementene i gardinen. Avstanden mellom dem avhenger av antall "vises" som du skal gjøre.

Deretter poler forsiktig baren, fjerner alle uregelmessigheter og burrs. Ved behov kan vedlegget dekoreres med carving eller et brent mønster. Avfett overflaten og påfør et dekorativt belegg. Først etter at raken er helt tørket, festes festene til feil side. Etter det kan du fortsette å montere gardinene selv.

Gjør gardiner av perler, perler eller glassperler

Før du begynner å montere "visyulek", velg materialet som skal fungere som grunnlag for å fikse elementene. Vanligvis brukes en tykk tråd (for eksempel en sko) eller en fiskelinje for dette. Sistnevnte alternativ er å foretrekke, siden fiskelinjen er praktisk talt usynlig. I dette tilfellet krystallene "bokstavelig talt" i luften.

Hvis dekorative elementer er store nok, kan du bruke dekorative flett, bånd eller tau.

Men husk at gardinen kan få litt grov design. Men i alle fall trenger du følgende materialer og verktøy:

Gardiner på egen hånd: Lag en bar og dekorative elementer

Typer av gardiner laget av perler.

  • saks,
  • stor nål for strengelementer;
  • paraffinstearinlys (det må smøres med en tråd slik at den passerer lettere gjennom perlene, og feste noder kan fjernes om nødvendig);
  • elementer for å fikse endene av "visyulek" (som de kan brukes dekorative børster eller "propper" for klær bånd);
  • enkel blyant, måle skreddersydende tape, pins med lyst hode for merker;
  • Ordningen for ditt fremtidige dusjgardin.

Det sistnevnte er nødvendig i tilfelle at du ønsker å reprodusere på gardin av en tegning. Men da bør du ta hensyn til at trådene av perler eller perler skal være plassert nær nok til hverandre. I dette tilfellet er det bedre å fikse dem på festeplaten, ikke med hull, men med brakett. Dette vil hjelpe deg med møbler stifter.

Diagrammet til tegningen er sammensatt på samme måte som for korssting broderi. Den skal bestå av kvadrater på 10 * 10 celler. Hver celle tilsvarer en perle av en bestemt farge. Selve gardinen er montert på vertikale eller horisontale rader. Som et diagram kan du ta en ferdig tegning for broderi. Men ikke velg for komplisert et bilde. For uerfarne mestere vil det ikke være lett å gjenta det.

Montering av gardinens elementer

Mål tråden eller linjen du trenger. Dens størrelse skal være lik høyden på ferdig gardin, multiplisert med 2,5 ganger. En slik bestand bør være igjen på nodulene. Men husk at tråden alltid kan forlenges ved å knytte det manglende stykket til det og skjule knuten inne i perlen. Det er mer rimelig å bruke en tråd med høyt innhold av syntetiske fibre eller en linje. I dette tilfellet kan alle festene lett smeltes med en vanlig lighter. Da vil knutene dine aldri løsne seg. Men vær ekstremt forsiktig! Ikke skade deg selv og ikke skade de dekorative elementene.

Gardiner på egen hånd: Lag en bar og dekorative elementer

Variant av strenger perler på linjen.

Hvis du ønsker å samle gardiner i horisontale rader, må trådene for alle "visyulek" umiddelbart festes på festestangen. Men denne metoden er ikke veldig praktisk i arbeidet, siden tråden blir forvirret med hverandre. Derfor er det mer rimelig å montere vertikalt.

Hver perle må festes med en knute ovenfra og under. Selv om du skal lage et ganske tett lerret, er det fortsatt nødvendig å skille elementene med noder. Ellers vil perlene glide i den nedre enden av tråden. Og hvis du samler dem for tett, så vil hele gardinen vise seg å være ufleksibel, og "viskelen" kan deformere og vri.

Fest den øvre enden av tråden på stangen, og bunnen tråler nålene i øyet. Ca. 1 cm fra kanten av stripen knytter du den første knuten. Gjør tråden gjennom perlen, og ta den nær knuten. Senk knuten igjen. Hvis de dekorative elementene er lengre enn 1,5 cm fra hverandre, må du feste en knute før du fester neste perle. Ellers kan elementene bare skilles med 1 knutepunkt.

På samme måte samler du hele tråden, kontrollerer hele tiden kretsen. Det er mer fornuftig å merke seg de strengede elementene på tegningen, og slå ut de tilsvarende cellene. Dette vil tillate deg ikke å bli forvirret under byggeprosessen. Fest den ferdige tråden fra under og ta den til siden slik at den ikke forstyrrer videre arbeid. På samme måte samle alle "pendants" og fest gardinene på vinduet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 3 = 2