Hva er selvuttakskruene for gipsplater?

Hva er selvuttakskruene for gipsplater?

Den mest populære og populære for i dag, er etterbehandlingsmaterialet gipsplater. Den kan brukes til en rekke formål. Hovedpunktet i installasjonen av gipsokartonnyh ark er deres feste. Til disse formål er det spesielle skruer for gipsplank. Om dette, hva de skjer og hvordan det er mulig å styrke GKL-arkene, forteller denne artikkelen.

Typer av skruer

Selvskærende skruer er festeelementer som oftest brukes til å feste gipsplater på en ramme. En slik ramme kan monteres fra tre- eller metallprofiler. I alle situasjoner må skruene komme inn i metallet eller treet, og feste etterbehandlingsmaterialet sikkert.

I tillegg er selve rammen, uavhengig av om treet eller metallet ble brukt til montering, også montert med denne typen festemidler.

Merk at det ikke er nok bare å velge den nødvendige skruen, du må skru den inn i arket på riktig måte. Hvis dette ikke er gjort, vil ikke arket bukke seg til den endelige overflaten, noe som vil påvirke utseendet på rommet negativt.

Hva er selvuttakskruene for gipsplater?

For å oppnå en sterk festing av GCR, kan følgende typer festeelementer brukes:

 • Selvskærende skruer type TN25. Den er preget av tilstedeværelsen av et øvre beskyttende belegg. Som et resultat oppstår ikke korrosjon under langvarig drift i rom med høy luftfuktighet. Med deres hjelp er det mulig å fikse GKL-ark raskt og kvalitativt.
 • Selvskærende skruer type TN25. Utmerket viste seg i spørsmålet om å feste hengere på tre eller metall. I tillegg er de egnet for å klare rammen med gipsplater i flere lag.
 • Festemidler av typen TECH9.5. I deres design har en bor. Derfor brukes de i situasjonen der metall ble brukt til å montere rammen, og ikke et tre. Denne typen skrue kan passere gjennom metallet med en tykkelse på 3 mm. Som et resultat er det ikke nødvendig å forberede en åpning for dette festeelementet.

Dette er hovedtyper av elementer ved hjelp av hvilke det er tillatt å feste GCR (forskjellige typer materiale). Men det finnes andre varianter av divisjon. For eksempel kan selvskærende skruer deles i henhold til materialet som de kan skrues i. Så det er elementer som jeg bruker til tre, og det er bare for metall.

Hva er selvuttakskruene for gipsplater?

Merk at hvis du trenger å feste et gipsplater til metall, bør skruene ha følgende egenskaper:

 • ha en bor på sin ende;
 • å lage et hull i et metall av en bestemt tykkelse;
 • har fosfatert sputtering;
 • et lite hode;
 • Trådfrekvensen er gjennomsnittlig.

En selvskærende feil faller under slike krav. Han kan feste metall i støtterammer. Derfor blir slike festemidler ofte brukt når du monterer en metallramme for hvilken som helst finish.

Det er også en slags festelementer, for eksempel en sommerfugl. Egenheten ligger i det faktum at den åpnes under skrueprosessen, på grunn av hvilken det på en pålitelig måte fester arket og forhindrer deformasjon når tungt gjenstander er hengt på vegger eller tak. En analog skjema brukes også for forankringsbolter. De, som butterfly dowels, brukes i en situasjon hvor arket er tungt og en massiv gjenstand må henges på den.

Hva er selvuttakskruene for gipsplater?

Skjematisk diagram for gipsplater

De to siste alternativene brukes mer til montering på gipskartongvegger av gjenstander av forskjellige dimensjoner. Men alle de andre festemidlene brukes til sterk festing av GCR.

Hvordan velge riktig alternativ

Under reparasjonsarbeidet knyttet til gipsplater, er det viktige punktet og garantien for vakker og kvalitetsreparasjon det riktige valget av festemidler. Derfor er spørsmålet "hva selvbånd å velge", det viktigste i denne situasjonen.

Når du velger disse typer produkter, bør du stole på følgende aspekter:

 • fra hvilket materiale skjelettet (metall eller tre) er laget;
 • hva er tykkelsen til rammebetingelsene;
 • hva er tykkelsen på det kjøpte arket av materiale;
 • hvor mange selvskærende skruer du trenger. Denne parameteren avhenger av hvilket fikseringstrinn som er valgt.

Basert på disse parametrene er det mulig å bestemme til en viss grad hvilke typer skruer som trengs. Men videre kommer vi over et stort utvalg av tilbud. For eksempel kan lengden av et slikt festeorgan være fra 9 til 25 mm. I situasjonen med gipsplater bør mellomverdier (ca. 16 mm) velges.

Hva er selvuttakskruene for gipsplater?

I tillegg bør valget gjøres på grunnlag av kunnskap om anvendelse av en type selvuttakende skruer. For eksempel, i nærvær av en metallprofil og et enkeltark GKL, er en lengde på 25 mm egnet, men for en dobbeltinstallasjon er det nødvendig å bruke selvskruende skruer med en lengde på mer enn 35 mm.

Ofte bruker folk å tappe skruer for å jobbe med gipsplater. De er preget av en tykkelse på 2,5-5 mm. Det er også verdifullt å holde fast ved de relative, gjennomsnittlige bruksklemmene med en tykkelse på ca. 3,5 mm.

Vær oppmerksom på at selvutløserskruen spiller en viktig rolle i installasjonen av GCR. I følge teknologien til å skru dette festemidlet, som vil bli vurdert litt under, må hatter kutte inn i materialet på en bestemt måte. Ellers vil de bli dårlige kitt og rive tapetet som er brukt ovenfra.

Dermed kan du velge hvor mange og hvilke selvuttakende skruer du trenger her, bare etter å ha bestemt deg for materialtyper (gipsplater og tykkelse), samt montering av rammen.

Hvordan vri

Etter at du har valgt typen selvutløsende skrue og bestemt hvor mange av dem du trenger for å få en god feste av gips, kan du fortsette installasjonen av etterbehandlingsmaterialet.

Hva er selvuttakskruene for gipsplater?

Siden gipspapp er noe sprø materiale, må selvkuttere for gipsplater skrues i henhold til følgende skjema:

 • Bestem trinnet med å feste elementene. Sortimentet er fra 20 til 70 cm. Valg av trinn avhenger av graden av forventet belastning på materialet og støtten. Jo større belastningen er, desto mindre er trinnet.
 • Videre på gipsplaten gjør vi notater i fremtidige vedleggspunkter.
 • For et spesielt vedlegg setter vi på skruen og legger den til merket.
 • Vi begynner å vri den med maksimal hastighet. Det er bedre å bruke en skrutrekker her.
 • Etter å ha strammet et ark på ½ av lengden på festene, bør du gradvis redusere hastigheten til et minimum. Hvis en skrutrekker brukes, skal den bevege seg jevnt.
 • Det mest avgjørende øyeblikket er skruenes skrue. Det bør ikke rive laget av papp, ellers er festeegenskapene helt utjevnet.
 • Skruen må være nedsenket i arket 1 mm lavere enn pappets nivå. Dette er det eneste riktige alternativet.

Hvis du har skadet pappet, må du skru av skruen og plassere skruen med kitt. Det nye festemnet kan kun festes 5-8 cm fra det gamle forseglede installasjonsstedet.

Når prosessen med å montere materialet kommer til en slutt, følg leddene med en spatel. Dette vil bidra til å identifisere ikke helt skrudd selvskruende skruer.

Som du ser, er nøkkelen til vellykket installasjon av gips riktig valgt og skrudd festene.

Video "Selvuttakende skruer for montering av gipsplater"

Ofte når du installerer gipspumpe er det visse vanskeligheter. For eksempel kan selvdrejende skruer roteres og ikke byttes ut. Hvordan unngår dette, vil videoen vår fortelle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

95 − = 85