Hvordan fylle gulvene i huset

Hvordan fylle gulvene i huset

Helling av gulvet er laget både i byråer og i boliglokaler. Når det gjelder kostnader, holdbarhet og styrke, kan ingen av de andre typer gulvene som brukes i boliger sammenlignes med gelé. Når det gjelder fyllingsteknologien, er det ganske enkelt.

Hvordan fylle gulvene i huset

Ordningen på fyllingsgulvet.

Hvordan fylle gulvene i huset?

Tilstandsdyktig er det mulig å dele prosessen med å helle gulvene i følgende trinn:

  • Byggingen av en pute av sand og murstein;
  • enheten for vanntetting;
  • legging av forsterkende mesh;
  • helling av betong og utjevning;
  • grouting overflaten;
  • behandling.

Hell betonggulvet i huset for å utføre en person som ikke har erfaring, men det er ønskelig å invitere en assistent. Så du kan spare din egen tid og energi.

Hvordan fylle gulvene i huset

Varianter av oversvømmet gulv.

Forberedelsesarbeidet utføres som følger:

  1. På stedet der den skal fylle, fjern jorda til en dybde på 15-20 cm.
  2. Bunnen er nivellert med et nivå og godt manipulert.

Tamping verktøyet kan produseres hjemme. For å gjøre dette trenger du en loglengde på 0,5 eller 1 m, som må være spikret på brettet. Et lag med 10 cm tykt sand helles på den komprimerte bunnen av stedet, den helles med vann og trampes. Legg deretter det samme laget av grus med en brøkdel på 40-50 mm, igjen rammet. For å utjevne overflaten er det fortsatt godt å helle litt knust stein eller sand over gruset.

Vanntetting av gulv og konstruksjon av forme

Til gjennomføring av vanntettingslaget benyttes rullematerialer, for eksempel polyetylenfilm. For å gjøre vanntettingen mer pålitelig, fordel polyetenen bedre i flere lag. Hans dofler må overlappes, kantene skal gå 15-20 cm bak hverandre. Kanten på filmen er viklet på veggene til høyden der den skal fylles og festes der.

Hvis området for helling er stort, utføres arbeid ved hjelp av "kart", dvs. rektangulære seksjoner av en viss størrelse. Størrelsen på slike steder bestemmes avhengig av produktiviteten til arbeidstakere. På omkretsens omkrets, hvor det brukes vått, nyskåret tre eller laminert kryssfinér. Forskjæringsdimensjonene beregnes avhengig av hvor mange personer som kan fylle ett skifte.

For jevnt å fylle gulvet i huset, bør tykkelsen være det samme overalt.

Hvordan fylle gulvene i huset

Gulv vanntetting system.

For å overholde denne regelen, brukes guider, hvoretter den øvre grensen for fyllingen skal settes. I denne kapasiteten brukes rør med rektangulært tverrsnitt oftest: de kan kjøpes på byggemarkeder. Også kantplater og en bjelke med like kanter passer.

Før støping av gulv skal styrene smøres med et spesielt middel. Takket være denne behandlingen vil guidene være lettere å skille fra den herdede betongen, og det er mer praktisk å fjerne sementmelkene. Hvis det ikke er noe, kan du bruke brukt motorolje istedenfor.

Guider er installert på spesielle pinner og utgir i horisontal stilling, ved hjelp av vannstand, et optisk nivå, et byggnivå.

Hvorfor styrke gulvet?

For å fylle gulvet på riktig måte, er det nødvendig å utføre forsterkning. Denne operasjonen bidrar til å gjøre byggingen sterkere og forlenge levetiden. Et fint nett nett brukes til forsterkning. På markedene for byggematerialer kan du kjøpe spesielle plastprodukter. På bakken kan den ikke legges, siden det ikke blir noen effekt. Rutenettet skal heves med en tredjedel av tykkelsen på skikket, dette gjøres ved hjelp av stativ. De skal ordnes på rektangler kuttet fra asbest sement ark. Hvis nettverket er mykt, legges tappene i bakken og trekkes på dem.

Hvis det antas at betonggulvet vil bli utsatt for økt belastning, er det anordnet et forsterkningsskjelett. Det utføres av bindende metallstenger, som har en tykkelse på 8-16 mm. Betongblandingen må kondenseres mer intensivt.

Hvordan fylle et betonggulv og nivå det?

Hvordan fylle gulvene i huset

Helling av betong utføres på utsatte bakker.

Når du fyller gulvet, bør du prøve å unngå lange pauser i arbeidet. Når gulvet fylles for hus, er det ikke veldig stor eiendom. Hvis volumene er store, er det bedre å leie en betongblander enn å blande det selv. Den bør være forberedt fra sement, grus, sand og vann, bland dem i proporsjonene 1: 4: 2: 0,4. Sementmerke er bedre å velge minst M400 eller M500. I dette tilfellet må sand tas uten urenheter, smuss, leire. For å blande mørtelen, kan du bruke en bygningsmixer eller til og med en spade hvis blandevolumene er små.

Den tilberedte betongblandingen helles i et fremstilt kart, inngjerdes av et forskyvning, og utjevnes ved hjelp av en spade. Bevegelser skal sy: Dette gjør det mulig å komprimere massen og fjerne overflødig luft fra betongblandingen fra betongblandingen. Det er mer praktisk å bruke til denne dype vibratoren. Den senkes inn i betongblandingen i et sjakkbrettmønster. Når sementmelk forlater overflaten, og ruinene forskyves nedover, må vibrasjonen overføres til et annet sted.

Nivelleringsprosedyrer over overflaten skal utføres ved hjelp av regelen, hviler den på de forhåndsinstallerte støttelinjene. Deretter utføres en mer grundig justering ved hjelp av en semitrack. Bevegelsene skal være halvcirkulære, med en liten amplitude.

Skrittet må tas hånd om: i tre dager skal overflaten fuktes med vann. Etter det er det dekket med en plastfilm. Så tørkingen av betongen vil være mer uniform. Skrittet skal beskyttes mot utkast og direkte solstråler.

Overflate sliping

I prosessen med størkning av betong på overflaten frigjøres sementmelk og størkner i form av en glatt film. I fremtiden kan dette skape problemer i vedlegget av overflaten og betonggulvet, som vil vise seg å være skjøre. Derfor, etter litt tid etter helling (fra flere timer til dager), er det nødvendig å male overflaten. Dette vil bidra til å kvitte seg med filmen. Denne operasjonen er enklere å utføre ved bruk av spesialverktøy for sliping, men du kan gjøre det med en håndkvern, som du bør kjøpe korundnettet til.

Den resulterende overflaten skal fuktes regelmessig i omtrent en uke, slik at betongen ikke tørker opp og sprekker. Gulvet når maksimal styrke etter 4-5 uker.

Hvis overflaten, når den helles i en betongblanding, ikke er så jevn, vil det kreve påføring av en skrape. Det er bedre for henne å velge en selvnivellerende sammensetning, som helles på basen og utjevnes med en spesiell børste. Etter det blir blandingen fortsatt rullet med en nålerull for å fjerne luftbobler. Denne screed vil tørke i 7-14 dager. Etter dette kan du fortsette til målets slutt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

89 + = 90