Hvordan installere skyvedører med egne hender?

Hvordan installere skyvedører med egne hender?

Skyvedører med egne hender lar deg løse flere oppgaver samtidig. Den første handler om lagringsplass, siden åpningen ikke krever ledig plass. I tillegg er slike design uvanlig vakre, noe som gir en viss smak til rommet.

Hvordan installere skyvedører med egne hender?

Skyvedør ser ikke bare veldig imponerende ut, men sparer også plass betydelig, noe som er svært viktig for små rom.

Forberedende arbeid

For å utføre arbeidet med å installere dører med egne hender, må du ha et lite sett med verktøy, for eksempel:

Hvordan installere skyvedører med egne hender?

De viktigste typene skyvedører.

  1. Skrutrekker.
  2. Roulette.
  3. En blyant.
  4. Skrutrekker.
  5. Bygningsnivå.
  6. Festeelementer: Selvuttakende skruer, dowels, skruer, braketter.

Før du starter installasjonen, må du klargjøre døråpningen. Det er nødvendig å demontere den gamle døren, hvorpå det er nødvendig å velge fra hvilken side strukturen skal ligge. For å gjøre dette kan du spore ruten fra rom til rom. For å unngå vanskeligheter i fremtiden må skyvedører være plassert på siden der personen kommer oftest.

Vi må ta vare på et slikt problem som møblene ved siden av det. Ja, skyvedører trenger ikke mye plass for å åpne dem, men møbler eller andre gjenstander som står ved veggen til veggen gjør det svært vanskelig å åpne lerretet.

Installasjonsarbeid

Hvordan installere skyvedører med egne hender?

Ordning for å markere arbeidsplassen for å installere interiørdøren.

Det første du må gjøre når du installerer skyvedører med egne hender, er å markere arbeidsområdet. Ved markering er ikke bare lengden og bredden på dørbladet tatt i betraktning, men også avstanden der den er hevet over gulvet. Dette gjelder også stedet for montering av styrene.

Et viktig sted i installasjonen er spørsmålet om guider. Hvis en lavere installasjon brukes, må dette elementet bli forsterket til gulvet. På hvilken dybde - avhenger av størrelsen på dette elementet. Det er mye lettere å gjøre dette hvis leiligheten er fullstendig renovert med gulvinstallasjon, så kan et lignende trekk gjøres ved å installere et gulvbelegg. Ellers vil det være nødvendig å fjerne en del av gulvet. Festing av føringen utføres direkte til betongrøret. Det er viktig å være oppmerksom på at veiledningen må være i strengt horisontal stilling, derfor utføres installasjonsarbeidet ved hjelp av byggnivå.

Deretter følger svinget til den øvre styrprofilen. Legg merke til kontrolllinjen, som skal peke til bunnen av guiden. Dens høydearrangement er lik lengden på dørbladet, denne verdien må legges til 2 cm. Dette er nødvendig for å ta hensyn til hullene: bunnen fra gulvet til lerretet og den øvre delen fra lerretet til føreren. Igjen vektlegges betydningen av å plassere guiden i en strengt horisontal stilling. Ellers vil dørbladet bevege seg automatisk langs skråningen til siden.

Hvordan installere skyvedører med egne hender?

Montering av skyvedørsmekanismen.

Selv på markeringsstadiet er det nødvendig å ta hensyn til at lengden på styrestrukturen er lik to ganger bredden på dørbladet. For lager, må du legge til ytterligere 5 cm fra begge kantene. I tillegg bør du legge lager til døren, plugger og andre lignende elementer.

For å installere skyvedører selv, må du feste den øverste guiden. I dette formålet brukes braketter. Men hvis det som en dørblad er en solid vekt eller en glassstruktur, bør disse elementene styrkes og styrkes. Denne oppgaven skal håndteres godt av trebjelken, som har en seksjon på 5x5 cm. Avhengig av bredden på føreren kan en stråle med større tverrsnitt brukes. Sikring av strålen utføres på veggen, og skinnen festes til selve strålen.

Hvis monteringen av skyvedører med egne hender utføres på veggen av gipsplaten, er det nødvendig å skaffe en annen profil i veggen, som føreren skal festes ved hjelp av spesielle ankre for dette materialet. Hvis veggen består av murstein eller er en monolit, vil det være nødvendig med dowels å sikre den. Det skal bemerkes at hullene til dem må gjøres i mursteinen selv, og ikke mellom dem.

Festemidler og holdere

Hvordan installere skyvedører med egne hender?

Skjema for festing av skyvedører.

På dette stadiet er det nødvendig å montere stifter på dørbladet. Ved hjelp av dem holder døren fast på rullene. I hvert sett er det en instruksjon som beskriver denne prosessen i detalj, men for å unngå vanskeligheter med å forstå materialet, er det nødvendig å si om egenartene i denne prosessen. Installasjon utføres på den øvre enden av døren, følg deretter innsnittet 1 cm.

For noen typer dørkonstruksjoner, som for et glass lerret, er en god holder en klemme. Dette vil unngå behovet for å lage hull i dørstrukturen. Når det gjelder glassdører, har disse klipsene en gummiunderlag, noe som gjør festeprosessen myk og forhindrer skade på materialet.

Hvordan installere skyvedører med egne hender?

Komplett sett med skyvedør-trekkspill.

En spesiell kategori består av skyvedører som trekkspillet. Under montering på hver seksjon er det nødvendig å montere braketten i form av braketter som har en svivelvals. De er festet i de sentrale delene, men det er mulig å gjøre dette ved kantene, for større pålitelighet. I denne situasjonen holdes klemmen ved den første delen ved en kant og på den andre - ved motsatt ende. En lignende veksling skjer på de gjenværende elementene.

Den neste delen av arbeidet er installasjon av dørhåndtak, installasjon av låser. Siden døren er i ubearbeidet tilstand, og justeringen ikke utføres, kan låsemekanismens låsedeler installeres senere. Det skal bemerkes at hvis skyvedørene har en struktur som kommer inn i veggen, blir deres tilbehør fjernet. Montering av tetninger i form av børster er laget i side eller nederste ende. Det skal bemerkes at de skal installeres etter første installasjon av døren på skinnene.

Hvordan installere lerretet og andre elementer?

Når guiden er løst, kan du utføre en prøveinstallasjon av stoffet.

Siden montering av lerret alene er vanskelig, vil det være nødvendig å ta hjelp av en annen person.

Hvordan installere skyvedører med egne hender?

Installasjon av skyvedørskinnen.

Han vil holde lerretet, da det er nødvendig å bringe vogner med ruller inn i sporene som er beregnet for dem. Ved montasje av dørtype av partisjonen, hvor føreren er installert fra veggen til en annen vegg, er vognvognen med valsene på forhånd ferdigstillet før døren er festet. Hele festefasen er en docking på dørens dør og ankeret forlater vognen.

Neste trinn er representert av begrensere og dørlukkere, som forhindrer lerretet i å bevege seg i retninger som ikke er planlagt for det. Dermed faller døren rett og slett ikke ut av støttelinjene. I dette arbeidet må du distribuere begrensningene riktig, spesielt for installasjon av sammenleggbare og flersnittstrukturer. I dette tilfellet reduseres begrensningens rolle for å forhindre at deler av produktet faller av i umiddelbar nærhet.

I tillegg til begrensningene kan stubber brukes, hvor installasjonen utføres i guiden på spesielle steder for den. Det anbefales å kjøpe stopper med gummi eller spesielle plaststøtter.

Skyvedører må ha trimmer og dokker. De første delene vil beskytte strukturen mot å komme inn i fremmedlegemer, for eksempel støv. Imidlertid kan de ikke opprettes dersom konstruksjonen av produktet innebærer tilstedeværelse av et falskt panel eller døren forlater når den er lukket i en vegg. I sistnevnte tilfeller er clypeus installert bare ved kantene på veggene. Til dette formål brukes hjørner.

Den siste fasen av installasjonen av skyvedører omfatter justering og verifisering av driftens funksjon. Det må sikres at dørelementene, spesielt styrene, ikke er i skråstilling, ellers vil det føre til en uavhengig åpning av nettet. Lerret selv må bevege seg fritt, for å åpne døren skal det ikke være nødvendig å utøve stor innsats. Dermed er installasjonen av skyvedører fullført. Arbeidsdelene er testet, noe som betyr at produktet nå kan brukes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

62 − = 54