Hvordan lage en døråpning i veggen

Hvordan lage en døråpning i veggen

Noen ganger er det et behov for å rekonstruere bygningen. Antall rekonstruksjonsoperasjoner inkluderer åpning av vegger. Du vil lære å lage et hull i veggen, slik at det ikke blir mindre sterk, men det bør bemerkes at rådet vil omhandle bare prosessteknologi, og noen anbefalinger for utforming av re-planlegging og koordinering av endringer i strukturen av bygningen med relevante myndigheter i dem vil bli utelatt. Det skal også sies at overdreven selvtillit i gjenoppbygging av vegger kan føre til svært triste konsekvenser. Ved demontering av gardin vegger som vender mot bare den bryter sammen, er uriktig rekonstruksjon av den bærende vegg kan føre til ødeleggelse av bygningen.

Hvordan lage en døråpning i veggen

Åpningen i veggen kan gjøres med godkjenning av BTI, for å være sikker på at du ikke vil knuse den bærende veggen.

Materialer som vil styrke veggen over demonteringsstedet er profilstålprodukter:

 • kanalstenger;
 • I-bjelker;
 • hjørner.

Jo tykkere veggen, jo sterkere profilen skal brukes til å støtte overliggende strukturer. Når du velger en genser, må høyden på veggen tas i betraktning, hvor belastningen det vil oppleve. Det skal sies at enheten til både døråpningen og vinduet er den samme. Den avgjørende faktoren er dens bredde (jo større den er, jo svakere er designet). Faktisk forsterkes åpningen av vinduet (hvis den er mindre enn 1,5 m) kun ved en bro, og for døren må man styrke de vertikale delene, siden de vil bli utsatt for hyppige mekaniske effekter.

Åpningen i den indre partisjonen

Demontering av betongpartisjon

Hvordan lage en døråpning i veggen

Åpningen i betongveggen er laget med en perforator og en sledehammer.

Å ordne døråpningen i veggen, som ikke er en bærer, er relativt enkel. Disse partisjoner, som regel, har ikke en stor tykkelse. Murstein kan foldes og i en halv murstein. Om hvordan du lager en døråpning i dem, vil bli skrevet like nedenfor, men for nå må du fortelle om rekonstruksjon av partisjoner laget av betong. Du trenger:

 • diamantkvern, perforator eller jackhammer (det vil være flott hvis du finner en diamantkutter for betong);
 • kanaler eller hjørner;
 • markeringsverktøy;
 • sveise maskin;
 • sledehammer.

Du må tenke på hvor fragmentene av betong vil falle. Hvis du planlegger å kutte det i et stort stykke, så under høststedet, trenger du bare å sette et støtdempende belegg på den. I sin kvalitet kan handle og bil dekk

Hvordan lage en døråpning i veggen

Styrke åpningen i betongveggen.

Først og fremst må du kontrollere at det ikke er ledninger koblet til nettverket i veggen. Etter å deaktivere området, bruk en kontur av fremtidig åpning til overflaten. Etter det kan du dele området innenfor den skråstrekede omkretsen i flere firkantede seksjoner. Du kan demontere veggen ved å kutte eller bore overflaten langs linjene. Noen fragmenter blir enkelt slått ut av en sledehammer, og på andre er det nødvendig å kutte av forsterkningen. I alle fall må du være innstilt i lang tid. Det fine anordningen av døråpningen i betongveggen, er at det kan kuttes uten å installere broene er utført av betong panelet er en monolitt. På slutten av demontering av åpningen kan du fortsette å styrke den. Avhengig av tykkelsen på septumet, velg kanalen eller hjørnene som omgir øvre tverrstang og åpningens vertikale.

Demontering av murstein murverk

Hvordan lage en døråpning i veggen

Varianter av styrking av murvegg.

Demonter mursteinen like enkelt det ikke fungerer. Nei, hun bare forstår mur, men effekten vil ikke være, hvis trekk av mur 1-2 murstein, vel, du må installere jumperen, som vil ta vekten av veggen selv før demontering av hele området. Som allerede nevnt kan veggtykkelse være bare 12 cm. Bokse åpning over videre langt gjennomgående hull for broen er umulig, da det truer ødeleggelse av murverk.

For å forhindre at dette skjer på to sider av veggen over taket, er det nødvendig å lage sømmer, hvor dypet må svare til hjørnesiden (60 x 60). Deres lengde bør overskride åpningens bredde med minst 1 murstein. For å omgjøre begge hjørner i de dannede sporene er det ikke nok. Det er nødvendig å fikse dem. For å gjøre dette, er profiler og veggen boret hull for tappene eller boltene, som de vil bli strammet til. Etter demontering av mursteinen mellom hjørnene er sveisede stålstrimler, og festene kan fjernes. Vertikale vegger styrkes også av kanaler eller hjørner, som er sveiset sammen med en bro i en enkelt struktur.

Slik partisjonerer du en åpning

Hvordan lage en døråpning i veggen

Installere en jumper i støttemuren.

Selvfølgelig la du merke til at arbeidet på døråpningen ofte utføres på begge sider av partisjonen. I dette tilfellet brukes merkingen fra 2 sider. Du kan sikre nøyaktigheten på en enkel måte.

 1. På en av overflatene trekkes konturer av åpningen.
 2. Et borehull på 12 mm bores gjennom hull i hjørnene.
 3. På baksiden er de tilhørende linjene tegnet.

For betong tynne vegger, er denne måten å markere ikke så relevant, siden de i de fleste tilfeller kan demonteres i "enveis" modus. Denne metoden er nødvendig for å demontere mursteinpartisjoner, samt for hovedvegger. Omtrent hvordan du lager en døråpning i sistnevnte, vil bli skrevet nedenfor.

Veggåpninger

Hvordan lage en døråpning i veggen

For å styrke åpningen brukes kanaler, tykkelsen avhenger av tykkelsen og høyden på veggen

Leirevegger av murstein, som regel, er mye tykkere enn betongene. For å styrke åpningen i dem blir brukt:

 • kanalstenger 10P og 10U, 12P og 12U, 14P og 14U (avhengig av tykkelse og høyde på veggene);
 • pinner og bolter fra M16 til M24 med skiver og muttere.

Først fjernes det gamle dekselet fra veggen før murverket. Det er merket på den. I hjørner av det trukket rektangel, og på noen punkter langs linjene, blir flere gjennomgående hull boret. På baksiden blir også overflaten fjernet, og konturer av åpningen trekkes.

Nå er det over den horisontale på den ene side for å lage hull trenge Stroebe tilsvarende størrelse I-bjelke eller svill lengde og dybde (a genser lengde bør overstige bredden av åpningen er ikke mindre enn 50 cm). Før du installerer profilene i dem, bor hull for tappene. Kanalstenger skal strammes av dem hver 50 cm, men i alle fall over åpningen bør de ikke være mindre enn 3.

Den første profilen er plantet i mørtelsporet. Gjennom hull blir boret gjennom veggen for feste. Deretter blir et spor spaltet ut for den andre jumperen, hvoretter en kanal settes inn i den. Begge profiler er strammet av pinner, under hvilke mutterene må være skiver.

Etter demontering av veggen, bør åpningsbryteren styrkes ytterligere. Ved hjelp av sveising er kanalene bundet med en kontinuerlig strimmel av 6 mm tykt stål eller flere tverrplater hver 20 cm. I tillegg forsterker hjørnene vertikaler og gulv på blenderåpningen. Profiler installert på motsatte sider av veggen er sveiset med stålstrimler.

Veggene av betong er tynnere enn mursteinene. For å lage en døråpning, vil det være optimalt å styrke det med hjørner ikke mindre enn 63 x 5 mm. De omkranser åpningens omkrets på begge sider. Hjørnene kan sveises sammen, bli med platene og stram hårnålene.

Stramming av profilene med festemidler må utføres når man monterer jumperen, da den vil holde veggen under demontering av betongveggen.

Shtroby gjøres på samme måte som når du installerer hjørner i partisjoner, bare for å stramme profilen gjelder et hyppigere festetrinn. Demontering av veggen begynner med en av de øvre rutene (divisjonen som ble skrevet over). Etter at du har fjernet det første, må du sveise de to hjørnene på jumperen sammen. Det samme må gjøres når de resterende fragmentene fjernes under tverrstangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 5 = 3