Hvordan lage en falsk takinstallasjon av deg selv

Hvordan lage en falsk takinstallasjon av deg selv

Alle ønsker at huset skal være koselig og vakkert. Etter å ha tatt opp reparasjonen av boliger, vil du oppdage at en av de vanskeligste jobbene vil bringe taket i riktig form. Med en ansvarlig og forsiktig tilnærming, og selv med minimal erfaring med reparasjonsarbeid, vil du kunne finne ut hvordan du kan lage dine egne hender et opphengt tak. Takket være dette designet, vil du kunne forklare noen av dine designideer og fantasier.

Hvordan lage en falsk takinstallasjon av deg selv

Generell ordning for installasjon av et spenningsloft.

Også himling kan gi deg en rekke fordeler i forhold til konvensjonelle, som i mange hjem over tid, mørkere, dekket med sprekker eller andre defekter. Og hvis vi tenker på det faktum at du kan støte på med mismatch av vinkler, ujevne fliser gulv og ulike nivåer av tak, er spørsmålet ikke er for dyrt, men kvaliteten på reparasjon er særlig relevant.

Suspendert tak: enhet, typer, plusser og minuser

Hvordan lage en falsk takinstallasjon av deg selv

Ordninger for måter å installere et strekkloft på.

Et av de mest populære etterbehandlingsmaterialene er gips. Ved å bruke den, kan du ta opp produksjonen av noen arkitektoniske elementer, kroker, profildetaljer, ornamenter og vakre originale takhyllesystemer. I tillegg kan du skjule feilene og feilene i taket ditt: defekter, sprekker, ujevnhet og så videre. Selv under det vanlige, enkeltstående gipsplattformens takplast, kan du enkelt skjule ledninger eller annen kommunikasjon. Før du vil bli et stort valg, fordi design, struktur og farger av disse designene er slående i variasjon.

Ved utformingen er det opphengte taket en metallramme (det kan være flere nivåer eller ett nivå). Det er festet til veggene og taket på rommet. Deretter er det pusset med gipsplater.

Du kan også bruke dette designet for å forbedre belysningen i leiligheten eller huset, noe som gir hjemmet en unik eleganse og stil.

På taket kan du ordne lamper, i henhold til deres designplaner og ideer.

Fordeler og ulemper

Hvordan lage en falsk takinstallasjon av deg selv

Ordning harpun fester: 1 - harpoon; 2-profil; 3 - strekk tak stoff; 4 - takloft; 5 - et dekorativt overlegg 6 - veggen.

Suspendert tak - dette er ikke bare et mer vinnende alternativ enn vanlig gips. De har mange betydelige fordeler:

 1. For å gjøre dette hjemme trenger du ikke å være en profesjonell plasterer. Vent til løsningen tørker, på grunn av installasjonsteknologien er det ikke nødvendig, fordi installasjonen av gips er gjort ved tørr metode.
 2. Du kan justere nesten alle uregelmessigheter, og oppnå en ideell overflate (for plastering er maksimumslaget på taket ikke mer enn 15 mm).
 3. I tillegg til det faktum at det er lett å skjule kommunikasjon, ledninger, bjelker og rør i rammen, er det mulig å integrere isolasjon ytterligere fra fremmede lyder, samt å isolere rommet.
 4. Takket være mulighetene for slik etterbehandling, har du ubegrenset plass til designideer (noen former, bøyer, forskjellig antall nivåer, nisjer for belysning, eventuelle belysningsenheter, etc.).
 5. Relativ enkel konstruksjon.

Hvordan lage en falsk takinstallasjon av deg selv

Skjema klemmer: 1 - baguette; 2 - stoff tak stoff; 3 - veggen; 4 - takloft.

Selv om det er noen ulemper:

 1. I sin høyde vil rommet miste omtrent 5 cm minimum. Dette skyldes høy profilhøyde. En annen figur påvirker i hvilken grad det opprinnelige taket var buet og om du vil installere innfelt armaturer.
 2. For å lage et slikt design med egne hender, vil du definitivt ha behov for noen verktøy (skrutrekker, slag og andre, som vil bli diskutert nedenfor). Installasjon av konstruksjoner er relativt komplisert.
 3. På leddene av arkene kan det oppstå sprekker etter en stund (men dette kan unngås);
 4. Uten hjelp av en partner vil du ikke gjøre det.

Det er verdt å merke seg at strekkloft anses å være mer fordelaktig på mange steder, men installasjonen er enda vanskeligere. Før noe arbeid er det verdt å alltid vurdere alle fordeler og ulemper for å gjøre det riktige valget.

Gipsplater er imidlertid ikke den eneste måten å lage et opphengssystem på. De vanligste er følgende typer:

 • det allerede nevnte taket på gipsplaten;
 • suspendert rack system;
 • Armstrong fjæringssystem.

Suspended ceiling: installasjonsprosess

Som med alle andre jobber før direkte montere tak med hendene, må du gjøre noen forberedende arbeid: å tenke og å skape utformingen av fremtidig prosjekt, tegne et diagram for å beregne og tilegne seg de nødvendige verktøy og materialer for å forberede seg på rommet og taket selv.

Forberedende arbeid

Hvordan lage en falsk takinstallasjon av deg selv

Ordningen med spenningstakmontering.

Selv om du skjuler ved hjelp av en ikke-ideell overflate, men du trenger fortsatt å forberede den. Dette kan vesentlig spare tid ved å legge til rette for installasjonen av taket og gi hele strukturen med en sikker montering. Fjern først all gammel finish, kitt, gips, når taket. Kontroller nøye for å se om det er sprekker og rusk på overflaten av tidligere materialer. Priming og shpatlevat er det mulig, hvis alt er i orden. Ellers vil det være nødvendig med mer forsiktig arbeid. Du bør streve etter en jevn og slitesterk overflate, hvorpå du vil feste metallrammen. Hvis veggene trenger redigering eller reparasjon (utjevning, oppvarming, etc.), må dette også gjøres.

I tegningen eller diagrammet må du angi hvor mange nivåer du vil ha, hva vil være antall lyskilder og hvor de skal ligge. Begynn med litt enkel design hvis du tar et falskt tak for første gang.

Deretter må du nøye måle rommet for å beregne hvor mye du trenger. Husk å vurdere lager av avfall. Her er en omtrentlig liste over nødvendige verktøy og materialer som du bør forberede:

 • gipsplaterplater (i henhold til standarden har de en bredde på 1,20 m og lengde - fra 2 til 4 m);
 • metallprofiler med en standardlengde på 3 m, trenger du guider som er montert rundt omkretsen av rommet (størrelse 27 × 28 mm) og stativ som skal danne en rist (størrelse 60 × 27 mm);
 • Suspensjonsbeslag for å feste stativene til taket;
 • lager av forskjellige kontakter for profiler (kryss og støtfuger);
 • mange skruer med dowels;
 • linjal og nivå
 • hydro nivå;
 • skrutrekker eller skrutrekker;
 • en hammer;
 • en vanlig hacksav eller en skrivesakerkniv (for å se arkene);
 • Saks eller hacksav for metall for å kutte profiler;
 • en bore eller en puncher for å bore sporene under dowels og kutt hull i gipsplaten under armaturene;
 • kitt, primer, et sett med spatler;
 • varme og lydisolasjon, hvis du planlegger å installere;
 • forsegling av selvklebende tape.

Listen kan variere, avhengig av hvilket tak du vil gjøre.

Du kan starte arbeidet

Hvordan lage en falsk takinstallasjon av deg selv

Ordning for montering av monteringsprofil.

Først av alt må du bestemme laveste vinkel i rommet. For å gjøre dette må du måle alle hjørnene og midten av rommet ved hjelp av roulette. Når det er en minimumshøyde, må du merke 5 cm fra taket, hvis du ikke lager den innebygde belysningen, eller 8 cm, hvis du planlegger den.

Nå, bruk vannstanden, plasser merkene på samme nivå med det første punktet på hvert hjørne. Etter stansing må du nøyaktig koble alle punkter med en horisontal linje langs omkretsen av rommet.

Deretter er det mulig å feste lederprofilene til veggene. En guide er brukt på linjen (pass på at profilens nedre kant går strengt langs linjen). På de ferdige hullene på profilen merker du de aktuelle merkene på veggen. Du trenger hull langs kantene på profilen. Selv om de ikke er der, kan du bare trekke seg tilbake 10 cm og gjøre det selv, og på de mottatte markene kan du bore hull. Lim deretter tetningsbåndet på profilen og fest det med duggene til veggen.

Merk overflaten for hovedloftprofilene. På grunn av bredden av gipsplater (120 cm), må profilene anordnes slik at det var en avstand på 40 cm fra hverandre mellom disse. Dette vil tillate deg å gjøre ligaen ark på kantene og i midten. Likevel, trenger du en jumper på baken leddene ark - det vil si hver 2,5 meter (standard lengde ark med gips).

Hvordan lage en falsk takinstallasjon av deg selv

Layout av ledninger i falsk tak og installasjon av en spotlight.

Det er på tide å montere rammen. Fest kleshengerne, og forsegl dem deretter med tetningsbånd. Når du er ferdig med å styrke, må du prøve å bøye fjærens ender. De må bøye så mye som mulig. Men med etterfølgende festing, kan det ikke være flere avbøyninger, for da vil profilene bli løst ulik.

Nå kan du installere og takprofiler. Begynn å feste dem til suspensjonene fra hjørnene av rommet, og deretter gå til sentrum. Festing av tverrstykker bør gjøres på de stedene hvor det vil være ledd av gipsplater (hver 2,5 meter).

Fjern avfasingen før du fortsetter å feste gipset til taket. Klipp kantene med en kniv i en vinkel, slik at putten godt trengte inn i gapet. Fest platen først fra hjørnet. Mens skruene skruvas på, må du kontrollere at de er drukne og ikke stikke ut. Dette kan kontrolleres ved berøring.

Arkene må festes sammen slik at en murstein legges eller et sjakkbrett blir oppnådd. For å gjøre dette, skyv dem langs lengden til en plate. Ikke legg materialet tett, la et 2 mm gap rundt omkretsen.

På siste stadium må du jobbe med tetningen i taket og tette opp sømmen. For å gjøre dette, behandle leddene med en primer og vent til den tørker. Etter at kittet er tørt, lim et selvklebende tape til sømmen. På steder av skjæringspunkt overlapper det. Zashpatlyuyte tak igjen, gjemmer alle sømmer, ledges og andre spor av arbeid.

Når alt er helt tørt, kan du påføre ferdiglaget av etterbehandlingsmaterialer og installere belysningsarmaturer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

72 − 62 =