Hvordan lage en TV-antenne selv: for en sommerbolig og hjemme

Hvordan lage en TV-antenne selv: for en sommerbolig og hjemme

I forstadsområdene kan fjernsynssignalet sjelden bli mottatt uten forsterkning: For langt fra repeateren, er avlastningen vanligvis inhomogen, og trærne forstyrrer. For den normale kvaliteten på "bildet" trenger du antenner. Den som minst har litt erfaring med loddejern, kan lage en antenne til dacha med egne hender. Estetikk utenfor byen er ikke så viktig, det viktigste er kvaliteten på mottak, enkel konstruksjon, cheapness og pålitelighet. Du kan eksperimentere og gjøre det selv.

Enkel TV-antenne

Hvis repeateren er innenfor 30 km fra din dacha, kan du lage den enkleste utformingen av mottakeren. Disse er to identiske rør forbundet med en kabel. Kabelutgangen mates til den tilsvarende inngangen på TVen.

Hvordan lage en TV-antenne selv: for en sommerbolig og hjemme

Antennen design for TVen i landet: det er veldig enkelt å gjøre det selv (for å forstørre bildet, klikk på det med venstre museknapp)

Hva du trenger for å lage denne TV-antennen

Først og fremst må du finne ut hvilken frekvens det nærmeste TV-tårnet sender. Lengden på "whiskers" avhenger av frekvensen. Sendebåndet er i området 50-230 MHz. Det er delt inn i 12 kanaler. For hver du trenger din egen lengde på rør. Listen over kanaler av fjernsyn, deres frekvenser og parametere for en TV-antenne for selvtillit, vil resultere i bordet.

Kanalnummer Kanalfrekvens Lengden på vibratoren er fra den ene til den andre enden av rørene, cm Lengde på kabler for matchende enhet, L1 / L2 cm
1 50 MHz 271-276 cm 286 cm / 95 cm
2 59,25 MHz 229-234 cm 242 cm / 80 cm
3 77,25 MHz 177-179 cm 187 cm / 62 cm
4 85,25 MHz 162-163 cm 170 cm / 57 cm
5 93,25 MHz 147-150 cm 166 cm / 52 cm
6 175,25 MHz 85 centimeter 84 cm / 28 cm
7 183,25 MHz 80 cm 80 cm / 27 cm
8 191,25 MHz 77 centimeter 77 cm / 26 cm
9 199,25 MHz 75 cm 74 cm / 25 cm
10 207,25 MHz 71 centimeter 71 cm / 24 cm
11 215,25 MHz 69 centimeter 68 cm / 23 cm
12 223,25 MHz 66 cm 66 cm / 22 cm

Så, for å kunne lage en antenne til din TV, trenger du følgende materialer:

 1. Et metallrør 6-7 cm langt er kortere enn det som er angitt i tabellen. Materiale - noe metall: messing, stål, duralumin, etc. Diameter - fra 8 mm til 24 mm (oftere sett 16 mm). Hovedbetingelsen: begge "mustaches" må være de samme: fra ett materiale, en lang, fra et rør av samme diameter med samme veggtykkelse.
 2. TV-kabel med en motstand på 75 ohm. Lengden avgjøres fra stedet: fra antennen til TV, pluss en meter og en halv til saga og en halv meter for den tilhørende sløyfen.
 3. Et stykke tykt tekstolitt eller getinaks (ikke mindre enn 4 mm tykt),
 4. Flere klemmer eller metallstrimler for å sikre rørene på holderen.
 5. Stang for antennen (metallrør eller hjørne, ikke veldig høy høyde - en trebjelke, etc.).

  Hvordan lage en TV-antenne selv: for en sommerbolig og hjemme

  En enkel antenne for en dacha: Selv skoledrengen kan lage seg selv

Det er godt å ha loddejern, en fluss for lodding av kobber og lodd: Alle forbindelsene til de sentrale ledere bør fortrinnsvis forspises: bildekvaliteten vil bli bedre og antennen vil fungere lenger. Stedene for rasjoner bør da beskyttes mot oksidasjon: det er best å helle et lag silikon, det er mulig - med epoksyharpiks, etc. I ekstreme tilfeller - å forsegle med elektrisk tape, men dette er veldig upålitelig.

Denne hjemmelagde antennen til en TV, selv hjemme, vil gjøre et barn. Det er nødvendig å kutte av rørets lengde som tilsvarer kringkastingsfrekvensen til den nærliggende repeateren, så kutt den nøyaktig i halvparten.

Bygg bestilling

De oppnådde rørene er flatt fra den ene siden. Disse endene er festet til holderen - et stykke getinax eller tekstolitt 4-6 mm tykt (se figur). Rørene er plassert i en avstand på 6-7 cm fra hverandre, deres distale ender bør være på avstanden som er angitt i tabellen. Til holderen de er festet med klemmer, bør de holdes fast.

Den monterte vibratoren er festet på masten. Nå må du koble to "usa" gjennom den tilhørende enheten. Denne sløyfekabelen har en motstand på 75 Ohm (type RK-1, 3, 4). Parametrene er angitt i høyre side av tabellen, og hvordan det gjøres er på høyre side av bildet.

Kabelens midtre kjerner er skrudd (loddet) til de flate endene av rørene, deres fletning er forbundet med et stykke av samme leder. Å få en ledning er enkel: å kutte av et stykke litt mer enn ønsket størrelse og slippe fra alle skall. Endene rengjøres og skrues til ledningene på kabelen (det er bedre å oppløse).

Koble deretter de sentrale lederne fra to deler av matchende sløyfen og kabelen som går til TVen. Deres fletning er også forbundet med en kobbertråd.

Siste handling: En sløyfe i midten er festet til en stang, slik at kabelen går nedover for å feste. Baren er hevet til ønsket høyde og det er "innstilt". For tuning er det nødvendig med to personer: en vender antennen, den andre ser på TV og anslår kvaliteten på bildet. Etter å ha bestemt hvor signalet er best mottatt, er antennen laget av seg selv fast i denne posisjonen. For lenge ikke lider av "tuning", se hvor mottakere av naboer er rettet (jordbaserte antenner). Den enkleste antennen for å gi dine egne hender er ferdig. Sett og "fang" retningen, vri den langs sin akse.

For informasjon om hvordan du deler en koaksialkabel, se videoen.

;

Loop fra røret

Denne antennen til dacha med egne hender er litt vanskeligere å gjøre: en rørbender er nødvendig, men mottaksradiusen er mer - opp til 40 km. Utgangsmaterialene er praktisk talt de samme: et metallrør, en kabel og en stang.

Rørbøyningsradius er ikke viktig. Det er nødvendig at røret har den nødvendige lengden, og avstanden mellom endene er 65-70 mm. Begge "vingene" skal ha samme lengde, og endene må være symmetriske med hensyn til senteret.

Hvordan lage en TV-antenne selv: for en sommerbolig og hjemme

En hjemmelaget antenne til TV: en mottaker av et TV-signal med en mottak radius på opptil 40 km er laget av et rør og en kabel (for å forstørre bildet, klikk på det med venstre museknapp)

Lengden på røret og kabelen er vist i tabellen. Finn ut hvilken frekvens den nærmeste repeateren sender til deg, velg den aktuelle linjen. Slipp av røret av ønsket størrelse (diameter fortrinnsvis 12-18 mm, under dem får parametrene til matchende sløyfe).

Kanalnummer Kanalfrekvens Lengden på vibratoren er fra den ene enden til den andre, cm Lengde på kabelen for den tilhørende enheten, cm
1 50 MHz 276 cm 190 cm
2 59,25 MHz 234 cm 160 cm
3 77,25 MHz 178 cm 125 cm
4 85,25 MHz 163 cm 113 cm
5 93,25 MHz 151 cm 104 centimeter
6 175,25 MHz 81 centimeter 56 centimeter
7 183,25 MHz 77 centimeter 53 centimeter
8 191,25 MHz 74 centimeter 51 centimeter
9 199,25 MHz 71 centimeter 49 centimeter
10 207,25 MHz 69 centimeter 47 centimeter
11 215,25 MHz 66 cm 45 centimeter
12 223,25 MHz 66 cm 44 centimeter

sammenstilling

Røret av ønsket lengde er bøyd, noe som gjør den helt symmetrisk med hensyn til senteret. En kant av den er flatt og brygget / forseglet. Fyll sanden, og tett den andre siden. Hvis det ikke er sveis, kan du plugge endene, bare sett støpslene på et godt lim eller silikon.

Den resulterende vibratoren er festet på masten (stangen). Rørene skrues til rørets ender, og deretter forsvinner de sentrale lederne av forsoningssløyfen og kabelen som går til TVen. Det neste trinnet er å koble et stykke kobbertråd uten isolasjon til ledningen av kabler. Samlingen er ferdig - du kan fortsette med "setup".

Hvis du ikke vil gjøre det selv, les hvordan du velger en antenne for en dacha her.

Antenne fra ølbokser

Til tross for at det ser lurt ut, blir bildet mye bedre. Det er merket flere ganger. Prøv det!

Utendørs antenne fra ølbokser

Leter etter:

 • to bokser med 0,5 liter kapasitet,
 • stykke tre eller plast ca 0,5 meter lang,
 • stykke tv-kabel RG-58,
 • loddejern,
 • fluss på aluminium (hvis aluminiumsburger),
 • lodding.

  Hvordan lage en TV-antenne selv: for en sommerbolig og hjemme

  Hvordan lage en antenne fra en boks

Vi samler på denne måten:

 1. I bunnen av krukken borer vi et hull (5-6 mm i diameter) i midten.
 2. Gjennom dette hullet trekker vi kabelen, vi tar det ut gjennom hullet i lokket.
 3. Vi fikser denne krukken til venstre på holderen slik at kabelen er rettet mot midten.
 4. Vi tar ut kabelen fra boksen om 5-6 cm, fjern isolasjonen med ca 3 cm, demonterer vi flettet.
 5. Vi kutter flettet, lengden skal være ca 1,5 cm.
 6. Vi distribuerer den på overflaten av boksen og loddetinn den.
 7. Den sentrale lederen som stikker ut på 3 cm, må loddes til bunnen av den andre krukken.
 8. Avstanden mellom de to bankene bør gjøres så liten som mulig, og festes på noen måte. Ett alternativ er klebrig tape eller tape.
 9. Alt, den selvlagde antennen er klar.

Den andre enden av kabelen ender med en passende plugg, slå på TV-kontakten. Forresten, kan dette designet brukes til å motta digital-tv. Hvis din TV støtter dette signalformatet (DVB T2) eller det er et spesielt prefiks for den gamle TVen, kan du ta signalet fra nærmeste repeater. Du trenger bare å finne ut hvor den er, og send din TV-antenne, laget for hånd fra blikkbokser.

Hvordan lage en TV-antenne selv: for en sommerbolig og hjemme

Enkle hjemmelagde antenner kan fremstilles av blikkboller (fra øl eller drikke). Til tross for "komponenternes" frivoløshet virker det veldig bra, men gjøres veldig enkelt

Samme design kan tilpasses for å motta kanaler med måleområde. I stedet for 0,5 liter bokser, sett på 1 liter. Vil ta MB-serien.

Et annet alternativ: Hvis loddejernet ikke er tilgjengelig, eller du ikke kan lodde, kan du gjøre det lettere. To bokser er bundet noen få centimeter vekk fra holderen. Enden av kabelen rengjøres med 4-5 centimeter (fjern forsiktig isolasjonen). Separat flettet, vri det i en rundkjørt, lage en ring derfra, der du setter inn skruen. Fra den sentrale lederen gjør den andre ringen og gjennom den passerer den andre skruen. Nå, på bunnen av en boks, skrell (flekk) en flekk, som du skruer skruene på.

Faktisk, for bedre kontakt, trenger du en lodding: Braidletringen er bedre å være sveiset og forseglet, så vel som kontaktstedet til metallet av boksen. Men også på skruene viser det seg ikke dårlig, sannheten, kontakten blir periodisk oksidert og den må rengjøres. Hvordan "snø" vil vite - hvorfor ...

Kanskje du lurer på hvordan du lager en brazier fra en sylinder eller fat, du kan lese om det her.

Antenne for digital-TV med egne hender

Antennedesignet er en ramme. For denne varianten av mottaksenheten trenger du et kryss fra treplater og en fjernsynskabel. Du vil også trenge en isolerende tape, noen få negler. Det er alt.

Vi har allerede sagt at for å motta et digitalt signal, er det bare nødvendig med en decimetrisk terrestrisk antenne og en passende dekoder. Den kan bygges inn i TV-er (ny generasjon) eller utformet som hotellinnretning. Hvis mottaksfunksjonen til signalet i DVB-T2-koden på TVen er, kobler du antennens utgang direkte til TVen. Hvis det ikke er noen dekoder på TVen, må du kjøpe en digital set-top-boks og koble den til antennen, og koble den til TVen.

Hvordan bestemme kanalen og beregne rammenes omkrets

I Russland har et program blitt vedtatt, ifølge hvilket tårnene stadig bygges. Ved utgangen av 2015 bør hele territoriet dekkes av gjentagere. På den offisielle siden http: //xn--p1aadc.xn--p1ai/when/ finn nærmeste tårn til deg. Den viser kringkastingfrekvensen og kanalnummeret. Omkretsen av antennerammen avhenger av kanalnummeret.

Hvordan lage en TV-antenne selv: for en sommerbolig og hjemme

Dette er kartet over plasseringen av tårnene i digital-tv

For eksempel på kanal 37 utføres kringkasting med en frekvens på 602 MHz. Lengden på bølgen er som følger: 300/602 = 50 cm. Dette vil være rammens omkrets. Vi beregner samme kanal på samme måte. La det være kanal 22. Frekvensen er 482 MHz, bølgelengden er 300/482 = 62 cm.

Siden denne antennen består av to bilder, må lederens lengde være lik to ganger bølgelengden, pluss 5 cm pr. Tilkobling:

 • for kanal 37 ta 105 cm kobbertråd (50 cm * 2 + 5 cm = 105 cm);
 • For 22 kanaler trenger du 129 cm (62 cm * 2 + 5 cm = 129 cm).

Kanskje er du mer interessert i å jobbe med tre? Hvordan lage et fuglhus er skrevet her og om å lage en hundeboks - i denne artikkelen.

sammenstilling

Kobbertråd brukes best fra en kabel som går videre til mottakeren. Det vil si ta kabelen og ta av kappen og flettet fra den, og slipp senterlederen av ønsket lengde. Vær forsiktig så du ikke skader den.

Deretter bygger vi en støtte fra brettene, som vist på figuren. For å gjøre dette må du bestemme lengden på siden av rammen. Siden dette er en invertert firkant, er omkretsen delt med 4:

 • for 37-kanalen: 50 cm / 4 = 12,5 cm;
 • for 22 kanaler: 62 cm / 4 = 15,5 cm.

Avstanden fra en spiker til den andre skal samsvare med disse parametrene. Legering av kobbertråd starter på høyre side, fra midten, nedover og videre langs alle punkter. Bare på stedet der rammene kommer i nærheten av hverandre, må du ikke kortslutte ledere. De skal være i noen avstand (2-4 cm).

Hvordan lage en TV-antenne selv: for en sommerbolig og hjemme

Hjemmelaget antenne for digital-tv

Når hele omkretsen er lagt, blir flettet fra kabelen et par centimeter lang vridd inn i en turniquet og loddet (rullet inn hvis det er umulig å lodde) til motsatt kant av rammen. Deretter legges kabelen som vist på bildet, innpakker den med elektrisk tape (du kan ofte, men leggingsruten kan ikke endres). Deretter går kabelen til dekoderen (separat eller innebygd). Alt antennen for å gi sine egne hender for aksept av digital-tv er klar.

Hvordan lage en antenne for digital fjernsyn med hendene dine - et annet design - vist i videoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

94 − = 93