Hvordan lage taknivået med gipsplater

Hvordan lage taknivået med gipsplater

Ujevne tak er et problem som hver utleier eller privat husseier står overfor i forbindelse med reparasjonsarbeid. Dette problemet kan løses på flere måter. Ett alternativ er å avgjøre taket med gipsplater. Under taket er det ment en jevn base som er nivellert på det horisontale nivået.

Hvordan lage taknivået med gipsplater

Typer av å fikse profilen for gipsplank.

Hvordan rette taket på gipsplaten på riktig måte

Verktøy og materialer for utjevning av taket

Før du tømmer taket, må du forberede alle nødvendige verktøy og materialer. Du trenger:

Hvordan lage taknivået med gipsplater

Tabell av typer gips.

 1. Gipsplater. For å tømme taket må du kjøpe en GCL 9,5 mm tykk. Slike innretninger gjør det mulig å redusere belastningen på hovedloftkonstruksjonen og å utelukke muligheten for sagging hengende. Hvis du planlegger å tømme taket på kjøkkenet eller på badet, bør du kjøpe fuktresistente gipsokartonnye-ark, da det i dette tilfellet er stor sannsynlighet for at naboene oversvømmes fra oven.
 2. Profiler av metall for bygging av rammekonstruksjon. Elementer skal være veiledende og bærende.
 3. Tilbehør til festing av rammen: rette anheng, kontakter for forlengelse av metallprofiler og festing av dem i en vinkel. Det skal bemerkes at uten slike kontakter er det mulig å gjøre ved å feste profilene direkte med hverandre.
 4. Pluggene.
 5. Selvskærende skruer for gipsplater og metall.
 6. Forsterkende tape, som er limt til leddene.
 7. Glassfiber. Dette materialet er ikke nødvendig å kjøpe, men det er ønskelig, for med hjelpen vil det være mulig å forhindre dannelse av sprekker på takkonstruksjonen. Dette gjelder spesielt i nye bygninger, som ofte krymper.
 8. Priming-blanding.
 9. Etterbehandling kitt.
 10. Materialer som skal brukes til overflatebehandling. I dette tilfellet kan du bruke maling, tapeter etc.

For å tømme taket med gipsplater, må du kjøpe følgende verktøy:

Hvordan lage taknivået med gipsplater

Ordning for installasjon av gipsplater på et treskjelett med falsk tak.

 1. Perforator med bor for å forberede hull i vegger og tak.
 2. Skrutrekker, som vil være nødvendig for å skrue selvskruende skruer.
 3. Saks for metall. Brukes til å kutte profiler langs lengden.
 4. Hacksag eller kniv for kutting av gipsplater.
 5. Bygg eller laser nivå for merking.
 6. Roulette.
 7. En enkel blyant.

Forberedende arbeid før utjevning av taket

Hvis det er et betongloft i rommet, så før lukking av taket, må alle leddene og sporene forsegles. Dette er nødvendig for å forbedre lydisoleringen. Hvis huset har tretak, må de rengjøres av gipsblandingen for å sikre at de er i god stand og kan tåle vekten av den suspenderte strukturen.

Hvordan lage taknivået med gipsplater

Et eksempel på å markere rammen av taket under gipsplaten.

Først av alt må du utføre oppslaget. I dette tilfellet vil justeringen av takkonstruksjonen vurderes uten å gjøre noen figurer eller produkter på flere nivåer. Ramme for gipsplater tak kan settes til minst mulig avstand fra hovedstrukturen - 2,5 cm for å fullføre oppsettet riktig, på hoved taket må finne det laveste punktet på avgang fra det med 2,5 cm, og deretter sette et merke på veggen. . Ved hjelp av vannstanden skal denne etiketten overføres til alle ytre og indre hjørner av rommet.

Hvis du planlegger å bygge inn takkonstruksjonen av belysningsutstyr og annet utstyr, må du bestemme det laveste punktet og legge det ned i belysningsarmaturens høyde. Nivået vil bli kjempet på en ny etikett.

Hvordan lage taknivået med gipsplater

Montering av gipsplater med t-formet stativ.

Mellom merkene som ble trykt på veggen, vil det være nødvendig å utføre kontrollfunksjoner. Dette kan gjøres ved hjelp av en vanlig tråd, som er viklet på en kassett og dekket med blå.

Tråden må trekkes mellom flere merker, hvorpå, etter å ha tatt litt, må du slippe det skarpt. Som et resultat er det mulig å oppnå en rett linje som kan brukes som en guide i prosessen med å installere rammen av suspensjonsstrukturen, vil det bety rammens nedre grense.

Rammen består av flere metallprofiler, derfor må det avstøtes flere linjer på hovedloftet. For å gjøre dette må du velge en romvinkel som er nær 90 °. Deretter må du bestemme retningen av gipsplaten. Under installasjonen må du markere to motstående vegger 50 cm langs takets side. Etter dette må du henge på takdesignen på linjen mellom merkene ved hjelp av chockline.

Hvordan lage taknivået med gipsplater

Ordningen med et tak i to plan med armaturer.

I ferd med å overføre linjer med vannstand, kan man komme over flasker som vil forstyrre. Disse enhetene hviler på hovedstrukturen, i forbindelse med hvilken du må rekruttere vann til nivået til feil. For å unngå dette, må du fjerne kolberne.

For å fikse metallprofiler bør du bruke selvskruende skruer for gipsplater. Husk å sjekke deres kvalitet som følger: hvis skruen, ta på munnstykket ikke vil fly med den i en horisontal stilling eller med en svak helling av lås ned, betyr det at han er en kvalitet.

Slik tømmer taket: montering av metallrammen

Sekvensen av handlinger for å installere rammen vil være som følger:

Hvordan lage taknivået med gipsplater

Ordning av gipsplater i flere nivåer.

 1. CD-profilen er satt inn i UD. Sistnevnte er skrudd på veggen. Den nedre delen av enheten må falle sammen med linjen som kjempet på veggen. UD-profilen må festes til plastdykkene med skruer.
 2. En passende diameter for en dowel i dette tilfellet er 6 mm, for en skrue - 4-5 mm. Det bør tas i betraktning at når du kjøper dowel-skruesettet, vil du ikke kunne finne en slik kombinasjon, siden skruene blir tynne. Hvis skruen har en tykkelse på mindre enn 4 mm, og tykkelsen på dowel er 6 mm, vil ikke skruen holde fast.
 3. Hvis det ikke er noen festehull i UD-profil, vil de måtte gjøre hver 40-50 cm. For å gjøre dem, må du legge ved en metallprofil til veggen, og deretter bore et hull i både profilen og veggen. Hvis UD-profilene er riktig installert, vil taket være flatt.
 4. På linjene på hovedloftstrukturen må du sette opp U-formet fjæring. Avstanden mellom dem er 50-60 cm. For å fikse dem til taket, må du bruke døyler med skruer. I dette tilfellet må takdøren ha en liten motor eller flakk på hylsen slik at den ikke faller inn i hulene i takene.
 5. Deretter må CD-profilen bli trimmet. Lengden skal være 5 mm mindre enn avstanden mellom veggene. Produktet må settes inn i UD-profiler under suspensjoner.
 6. For å justere CD-profilene under rammen, vil det være nødvendig å trekke en nylon tråd. Det bør tas hensyn til at profilen kan forstyrre nivelleringen, og derfor må hver CD-profil strammes med en gjennomsnittlig U-formet bar. Denne linjen vil bli bøyd lenger under profilen.
 7. Deretter må du justere hver metallprofil separat. Til oppheng av produktet skrues med selvskruende skruer. Hvis endene på profilene stikker ut, må de bøyes til sidene, og fest deretter dokkingpunkter på UD og CD med selvuttakskruene.

Justere taket med gipsplater: GKL

Det er verdt å merke seg at gipsokartonnye ark er best å montere to personer. Uavhengig kan en person å løfte og skru GKL ikke. For montering i dette tilfellet brukes metall selvkuttere, som har en lengde på 25 mm. Trinnet med å installere disse verktøyene er 30 cm.

Dekselet på festeelementet må nødvendigvis være innfelt i gipsplaten, ellers vil det forstyrre fyllstoffet i fremtiden. Men du bør også passe på at hatten ikke brister papiret. For å gjøre dette, anbefales det å bruke et spesielt vedlegg med en lampeskjerm, som vil kunne fikse dybden av nedsenkning av lokket.

Hvordan lage taknivået med gipsplater

Kassett tak installasjon skjema.

Platenes utforming er enkel: den ytre delen av gipsplaten skal ligge på CD-profilen, overlapper den med halvparten. Bare på denne måten vil det være mulig å tømme taket. Den andre halvdelen vil bli okkupert av neste ark.

Etter å ha installert alle arkene, vil det være nødvendig å begynne å tette sømmen og installerte festene.

I noen tilfeller kan overflaten av gipsplater være ujevn, for eksempel kan en liten rille passere langs kantene av materialet.

Derfor må gipsokartonnye-arkene også behandles før påføring av etterbehandlingmaterialene.

For å gjøre dette, bruk spesielle blandinger på gipsbasis. Den minste tykkelsen på et lag av en slik blanding er 0,5 cm, den maksimale tykkelsen er 5 cm.

Løsningen påføres i et tynt lag. Hvis du tilpasser taket fra gipsplaten på denne måten, må du bruke denne blandingen med et stort lag.

Etter påføring av gipset vil det være nødvendig å vente til det har tørket. Videre gnides det med en hard svamp, som først må fuktes i vann. Således kan substratets ruhet elimineres.

Å rette taket med gipsplater er en enkel prosess, det er bare nødvendig å forberede alle nødvendige verktøy og materialer, og også for å følge opp rekkefølgen av handlinger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

50 + = 58