Hvordan lim vinyl tapet på en papirbase

Fordeler og ulemper

Å bruke vinyl tapet begynte i midten av XX århundre; nå er det et veldig populært etterbehandlingsmateriale for vegger og tak. Topplaget av dem består av vinyl; det gir også dem kvaliteter som gjør dem attraktive for forbrukeren.

Hvordan lim vinyl tapet på en papirbase

Tiltrekk utseendet

Først av alt er dette utseendet. På grunn av det varierte dekorative designet, kan vinylpapir på papirbasis gi deg de mest originale designløsninger for ulike typer interiør - fra klassisk til meget moderne. Forresten, noen av disse beleggene kan males.

Deres andre styrke er styrke og motstand mot slitasje. Det øverste vinyllaget kan rengjøres med en tørr børste eller tørkes med en fuktig klut - avhengig av forurensningstypen.

Det nedre laget er laget av papir eller nonwoven. Det er nødvendig for pålitelig vedheft av panelet til veggoverflaten. Siden vi diskuterer papirbasen, bør det bemerkes at det har en rekke mangler i forhold til ikke-vevd:

 • Det er mindre holdbart.
 • Papiret, som absorberer limet, er litt strukket.
 • Limbelegg med et papirsubstrat er noe mer komplisert enn med ikke-vevd.

Disse ulempene er imidlertid ikke så forferdelige, og til pris på tapet på papirbasis er det å vinne, og derfor fortsetter å bli brukt av kjøpernes etterspørsel.

Hvordan lim vinyl tapet på en papirbase

Kombinasjonen av strukturer kan gi en interessant effekt

Eventuelle vinylbelagte tapeter har bare en betydelig ulempe - de tillater ikke luft å passere gjennom. De anbefales ikke å limes i barnas rom og dårlig ventilerte rom.

Det er i forbindelse med dette når du ofte kjøper et spørsmål - vinyl eller papir? Hva skal jeg velge for å holde veggene rene i lang tid og ikke skade helsen min?

For det første, de papirbaggrunner som er sterke og tillater våtrengjøring, har vanligvis et beskyttende syntetisk belegg. For det andre løses problemet med økologisk kompatibilitet av vinyl allerede. Noen produsenter produserer tapet med en spray, som har mikroporer, som gjør at veggene kan "puste" og fordampe kondensatet.

Varianter av vinyl tapet

Det er ganske mange typer og typer vinyl bakgrunnsbilder. Du kan klassifisere dem i henhold til ulike parametere.

På overflaten struktur:

 • glatt;
 • lettelse.

Ved overflatebehandling:

 • preget,
 • profil.

Eventuelle vinyl tapet er produsert ved å bruke et lag av vinyl til substratet - ved sprøyting eller i form av en film. Ytterligere prosessering avhenger av typen - vinyllaget kan skums, det kan preges på, mønsteret kan skrives ut.

 • Silkscreen - lys bakgrunnsbilde. Et tynt lag av polyvinylklorid legges på papiret, hvor forskjellige teksturer opprettes ved hjelp av den varme stemplingsmetoden. Bakgrunnen er tynn og glatt, som ligner på vakre silke stoffer. Silketrykk utmerker seg av et stort utvalg av design.
 • Kompakt vinyl er tyngre enn silkscreen. Vinyllaget etterligner naturstein, forskjellige typer plast, stoffer.
 • Tung vinyl har det tykkeste topplaget. Denne arten er preget av høy styrke og lettelse. Skaper virkningen av en skinnjakke, tredimensjonal broderi. Takket være lindringen bidrar til å skjule små ujevne vegger.
 • Kjemisk preget tapet har en glatt, vanligvis glatt overflate, med hvilken smuss som lettest elimineres. Deres forskjell - økt styrke, motstand mot sollys, så vel som fuktighet og vaskemidler.

De tre første typene - tapet såkalt varmt stempling. Etter skumdannelse behandles vinyllaget med to ruller - preging og pressing, slik at de ønskede teksturer dannes på overflaten.

Hvordan lim vinyl tapet på en papirbase

Skummet vinyl

Den siste, kjemisk preget tapet, oppnås som følge av inhibering. Når de er produsert på et vinyllag med trykt mønster, brukes hemmere på enkelte områder - stoffer som hindrer skumdannelse.

Valget av en bestemt type avhenger av formålet med rommet, ønsket stil, samt kvaliteten på veggene.

Preget og matt bakgrunnsbilder bidrar til visuelt å skjule små uregelmessigheter; Glatt glans er bedre for glatte og glatte vegger.

Hvordan lim vinyl tapet på en papirbase

Generelt er prosessen med liming av vinyl tapet det samme som papir tapet, men det er forskjeller.

1. Rengjøring og utjevning av overflaten

Begynn uansett med overflatebehandling. Fjern gamle belegg fra veggene, fjern feil. Det antas at i motsetning til papir, vinyl vegg ugjennomsiktig, noe som betyr at du ikke bør bekymre deg, det vil skinne flekker på veggene. Dette er delvis sant, men det er bedre å spille det trygt og lage en vegg svart-hvitt, fordi når hele tørke bli klart - de skinner eller ikke.

2. Primer

Først og fremst bør det legges til grunn. For å gjøre dette kan du kjøpe en spesiell primer eller bruke lim, som vil bli limt tapet. For en primer blir den avlet i en lavere konsentrasjon enn for liming. De nøyaktige proporsjonene er angitt på pakken. Mens primerlaget ikke tørker, er det umulig å starte limingen.

3. Valg av lim

Limet trenger spesiell, mer holdbar enn for bakgrunnsbilder; I tillegg er det for vinyl ønskelig å bruke lim med antifungale tilsetningsstoffer. Når du kjøper lim, sørg for at den passer til vinylbaggrunner på papirbasis. Noen ganger bruker de PVA lim for dem. Det er veldig slitesterkt, men det er så holdbart at det blir vanskelig å fjerne tapetet fra veggen etterpå.

4. Klargjøre tapetet.

Før liming er det mer praktisk å kutte kluten av ønsket lengde. Hvis du har en bakgrunn med repetisjonsmønster eller preget (rapport - å gjenta en del av mønsteret), må du huske å kombinere figuren på leddene. For ikke å forvirre stykkene i arbeidsprosessen, kan de nummereres. Ved liming av tapet på papir, limes vanligvis ikke med en vegg, men med en klut. Etter påføring av limet må den foldes med glatt side inni og holde den i noen minutter - for bedre impregnering.

5. Bonding

Før liming merker du på veggen med en plumb bob eller nivåer en strengt vertikal linje langs som justerer det første panelet. Vinyl, som annet tykt tapet, limes på baksiden. Oppskummet vinyl, særlig papir, en tendens til å strekke seg mer når våt og i tørr tilstand - trukket sammen, slik at det er vanskelig å rette inn skjøtene slik at det etter tørking er de ikke skilles eller har ikke vært overlapper hverandre. Derfor må du ikke stramme den på en eller annen måte, eller på en måte deformere den på veggen. Du kan også få en jevn ledd på følgende måte. Feste kluten med en liten overlapping, vente til den delvis tørking (panel skal bevege seg bort fra veggen, at man drar) og en skarp kniv for å gjøre midten av det runde band vertikalsnitt gjennom hele høyden av veggen, og deretter fjerne de skårne kanter og glatte skjøter. Denne metoden passer for tapet uten rapport.

6. Utjevning

Etter utjevning av materialbanen rulles ned til sin vegg, glatt, ekstrudert fra under den luftbobler med en valse eller spatel spesiell myk. Bevegelser skal styres fra toppen ned og fra midten av panelet til kantene. Overskudd lim som klemmes på kantene fjernes med en spatel eller et stykke myk klut.

Hvordan lim vinyl tapet på en papirbase

Korrekt spredning med lim er halv suksess

Vinyl bakgrunnsbilder tørr i ca to dager. Denne prosessen skal oppstå ved romtemperatur, uten utkast.