Hvordan male galvanisert jern?

Hvordan male galvanisert jern?

Ved reparasjon av metallkonstruksjoner, som dekker tak og baldakiner til dags dato, er et veldig populært platerforzinket jern. Denne profilkanten gir deg mulighet til å redusere antall rebatsamlinger, og dette øker igjen takets tetthet.

Hvordan male galvanisert jern?

Vi maler et galvanisert tak

Deretter snakker vi om hvordan og med hvilke materialer, male metalloverflatene.

Hva er galvanisering og hva er det for?

Hvordan male galvanisert jern?

Galvanisert tak for maling

Teknikken for å bruke sink til svart metall ble oppfunnet og satt i bruk samtidig i to land - i Frankrike og England. Ved hjelp av denne oppdagelsen ble det mulig å beskytte jern- og stålkonstruksjoner mot korrosjon (dette gjelder spesielt for tak, bassengrørledninger, vinduskarmer, etc.).

I de dagene var det vanlig å bruke varmepiksteknologi, og nå er nesten galvanisk metode brukt overalt. På grunnlag av mesteren prøver å velge materialer av høy kvalitet som presenteres i markedet i forskjellige merker av stål.

Siden da har galvaniseringsplaten blitt svært populært blant taktakere på grunn av slike funksjoner som:

 • lang levetid;
 • materialet er motstandsdyktig mot atmosfæriske fluktuasjoner;
 • enkel og enkel å bruke.

I dag kan det galvaniserte stålplaten ses ikke bare på takene til husene, men også på takene til garasjer, varehus, bygninger for kontorer og fabrikker. Også dette materialet er laget av vinduskarmer, rørledning og bassengrør.

Men som det ble klart senere, kan sink selv også korroderes, hvorpå det galvaniserte arket er dekket med "hvit rust". For å unngå slike problemer ble det bestemt at stålet skal males, og det er malingen av produktet som vil gi ham et varig nivå av beskyttelse mot påvirkning av miljøet og atmosfæriske fluktuasjoner.

For i dag er det 2 grunner til at det er bedre å male en galvanisert profil:

 1. beskyttelse (sinken er for tynn, derfor fra tid til annen vil den bli utsatt for naturlige katastrofer, påvirkning av salter og eksos, etter at den blir dekket av rust);
 2. dekorative (hvis du maler arket av galvanisert jern, vil det få et dekorativt utseende og vil se mer attraktivt enn det ubehandlede profilområdet).

Hvilke materialer tilbyr byggmarkedet for galvanisering?

Hvordan male galvanisert jern?

Vi maler et galvanisert tak

I løpet av årene har produsenter av malings- og lakkmaterialer eksperimentert og konkludert med at det er bedre å male galvaniseringsprofilen et år etter installasjonen (etter at bladets elding er fullført naturlig). Et år senere, under påvirkning av atmosfæriske fluktuasjoner, vil galvaniseringen av profilen selv være forberedt på det kommende maleriet:

 • kom hvit rust fra vannrør og bassengrør;
 • ruhet er dannet på strukturen;
 • nivået av vedheft vil øke.

En kort instruksjon for å fullføre arbeidet som vil bidra til å løse problemet, er som følger:

 • Det er nødvendig å rengjøre arket av galvanisert jern fra smuss, fettflett og salt (vaskemiddel eller andre løsninger basert på alkalier vil være ideell for dette);
 • Fjern resterende vaskemidler med rent vann (bedre å gjøre det under høyt trykk) og tørk overflaten godt;
 • Dekke stålprofilen til galvaniseringen med bakken ved hjelp av en vals, og påfør deretter et lag med emalje (hvis malingssammensetningen tillater det, kan konstruksjonen ikke primeres).

De mest passende alternativene for å male en metalloverflate

Hvordan male galvanisert jern?

Hvordan male galvanisert jern?

For å male profilens område fra galvaniseringen, velger du ofte en spesiell matt maling på akrylbunnen, som er designet spesielt for galvanisering. Denne blandingen kalles en zirkrel. Sammensetningen av dette materialet omfatter aktive korrosjonsbestandige bestanddeler i et organisk løsningsmiddel. Agenten kan også brukes hvis det er nødvendig å male området av stål eller aluminiumsstrukturer.

Som regel brukes sirkulasjon til å beskytte strukturer fra alle materialer, fra stål til taktekk.

Denne maling har et høyt nivå av motstand mot lys og ly, klare seg godt med høy luftfuktighet og naturkatastrofer. Stoffet er lett å bruke og har et tilstrekkelig høyt adhesjonsnivå, og er også veldig populært i utformingen av svømmebassenger og vinduskarmer.

Teknologien til å bruke materialet lar deg ikke bruke priming, og søknaden er laget i ett lag.

Et stoff som kalles sølv, er også en antiskorrosiv aluminium-komponent emalje på en vannavstøtende base, som er konstruert for behandlingskonstruksjoner laget av galvanisering og jernholdige metaller.

Også, ikke glem alkyd emaljen, fordi noen av dens egenskaper er lik pulver substanser. Etter bruk av alkyd emalje reagerer det behandlede området nesten ikke på temperaturvariasjoner, det står opp til nedbør og ultrafiolette stråler. Men husk at du bare kan bruke dette belegget på en ren og grundig tørket overflate.

Sammenligningsegenskapen til de mest populære representanter for maling på galvanisering er gitt i tabellen under.

indikator Tsikrol Nerzhalyuks
funksjonen Beskyttelse mot fuktighet, høye temperaturer og ultrafiolette stråler, salter Øker vedheft, krever ikke foreløpig priming, tørker raskt, forhindrer korrosjon og kjemiske påvirkninger
Egnede overflater Kun for galvaniserte overflater For alle typer belegg
tynnere Etyl aceton, xylen, butylaceton Organiske løsningsmidler eller sorbent

Hvordan male galvanisert jern?

Vi maler galvanisert ark

Velge emaljen for galvanisering, du må vurdere en rekke kriterier som:

 • bør gi beskyttelse mot galvanisering fra atmosfæriske fenomener (fuktighet, sol, nedbør, salter);
 • Ikke brenn ut på solens stråler;
 • vil tørke raskt;
 • Forlenge betjeningsperioden for galvanisering betydelig;
 • gi overflater attraktivt.

Som du ser, har bruken av beskyttelsesutstyr bekreftet dets relevans. Det behandlede området med galvanisering vil tjene deg i mange år, samt redusere økonomisk avfall for reparasjonsarbeid.

Bevæpnet med det høyeste settet av tips, kan du enkelt male galvanisering på egenhånd, hovedkravet for vellykket arbeid er en riktig valgt teknologi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

5 + 2 =