Hvordan reparere et kjøkkenkran?

Hvordan reparere et kjøkkenkran?

Lyden av dryppende vann irriterer ikke bare, men øker også bruksregninger. Årsaken til denne lyden er feilen i blanderen. For å reparere kjøkkenkranen trenger du ikke alltid å invitere rørleggere for dette. Enkelte brudd kan elimineres av deg selv, sparer penger og får god erfaring.

Hvordan reparere et kjøkkenkran?

Ordningen av apparatet av kjøkkenblanderen.

Reparer kjøkkenkranet: når er det nødvendig?

Enhver mikser kan ødelegge. Spesielt gjelder dette kjøkkenkranen, fordi det brukes oftest enn blanderen på badet.

Reparere mixeren på kjøkkenet er ikke veldig vanskelig, du trenger bare å identifisere årsaken til feilen.

Reparasjon av kjøkkenkranen er nødvendig i tilfeller der:

  • flyter fra under svinghjulet;
  • strømmer gjennom tuten;
  • strømmer mellom ventilhodet og den ytre tråden.

Hvordan reparere et kjøkkenkran?

Ordning med mikseraggregat.

I de fleste kjøkkenkran tut konstruksjonen er høy. Mistresses anser ikke bare dette
Hvordan reparere et kjøkkenkran?Kjøkkenkranen er den mest praktiske av alle: det gjør det mulig å fylle enda dype beholdere med vann. En slik blander kan være en enkeltspissball eller toventilert type. Komfort av bunkeblanderen til kjøkkenet er at vannet kan slås på og av med en hånd. Det er færre detaljer i disse miksene, så det er mye lettere å reparere dem selv. Ofte oppstår behovet for å reparere ballblanderen til kjøkkenet på grunn av brennbarheten til avstengningsventilen.

Reparasjon av mikseren på kjøkkenet krever tilgjengeligheten av passende verktøy og materialer, hvis liste kan variere avhengig av feilfunksjonen. Et komplett sett som gjør at du raskt og nøyaktig kan reparere mikser i kjøkkenet med egne hender, inkluderer følgende verktøy:

  1. Hexagons.
  2. Gassnøkler.
  3. Et sett med skrutrekkere.
  4. Stor tanger.
  5. En vanlig skiftenøkkel.
  6. Fum tape for tetting av gjengede tilkoblinger.
  7. Vinyl tape (det må vikle svampene i nøklene i 2-3 lag for å forhindre riper på overflaten av mixeren).

Ordren for reparasjon av en ballblander til kjøkken av egne hender

Montering av kjøkkenkranen (nyttige tips).

Du kan forhindre forekomsten av irriterende lyden av dryppende vann er fortsatt i prosessen med
Hvordan reparere et kjøkkenkran?installasjon av blandebatteri på kjøkkenet, eller rettere sagt, selv før det er installert. Sannsynligheten for en tidlig svikt i ballblanderen vil bli betydelig redusert hvis du installerer filtre for rengjøring på kaldt og varmtvannsrør. Tross alt, under reparasjonsarbeid, er det som regel nødvendig å endre hele kulemodulet, og dette arbeidet er dyrere og tidkrevende enn å installere filtre. En ballblander kan lekke av ulike grunner. Den vanligste av disse er slitasje på den indre pakningen og den mekaniske skaden på blanderhuset, noe som medfører utseende av en brikke eller sprekk.

Som allerede nevnt kan reparasjon av mikser i kjøkkenet gjøres for hånd. Før du starter arbeidet, er det nødvendig å slå av vannforsyningen og tilberede en grunne beholder for å drenne vannet igjen i kjøkkenkranen. Hvis produktet ble kjøpt i en god butikk, bør du ha en produsenthåndbok som beskriver de tekniske egenskapene til denne modellen, kanskje denne informasjonen vil være nyttig for deg.

En liten sprekk eller en sprekk kan dekkes med et tetningsmiddel. I tilfelle hvis dimensjonene av sprekken er store nok, er det bedre å erstatte kranen helt. Hvis det ikke oppdages noen synlig skade, og kranen fortsatt lekker, er årsaken mest sannsynlig i slitasje på pakningen. For å erstatte den må du først fjerne trykknappen.

Vi demonterer mikseren

Reparér mikseren med egne hender.

Skru forsiktig ut mutrene på hoveddelen av produktet. I mange modeller er mutrene gjemt under den ekstra kroppen for et mer vakkert utseende. Kroppen kan flyttes med liten innsats, og får tilgang til festene. Det er på grunn av det ekstra boligen at ballblanderen ved første øyekast ser utydelig ut. Men i håndtaket er det et hull for hex-nøkkelen. Demonteringen av kranen begynner med den. Hvis du ikke har en spesialnøkkel, trykker du forsiktig på den med en hammer med en skrutrekker. Den øvre tetningen på ballen ligger rett under mutteren. Kontroller pakningen og ballen. Spesiell oppmerksomhet bør betales til sin øvre del, tk. Det er der at hullene til ventilene er plassert. Ballens overflate skal være skinnende og enfarge.

Balllegemet har 3 hull med gummitetninger. Disse hullene støttes av fjærer, som må fjernes med en skrutrekker. Utgangen fra disse fjærene kan også forårsake lekkasje. I dette tilfellet må fjærene byttes ut.

Bytte av kulventilens pakning

Hvis du demonterer produktet for å erstatte pakningen, må du sørge for å kjøpe en ny. Pakninger selges i alle byggebransjer. Pakningen til kranen er en gummiring, hvis hovedfunksjon er å forsegle forbindelsen. Diameteren på ringen skal litt overskride diameteren av redenen der du fant en lekkasje.

Etter at pakningen er skiftet, er det nødvendig å trekke nøtene forsiktig, fordi årsaken til slitasje på pakningen ikke bare er en langvarig bruk, men også for høy tilspenning av tilkoblingen. For friksjonsdeler, bruk en liten mengde silikon ikke giftig fett. Med den vil blenderen vare 1,5-2 ganger lenger enn uten den.

I modeller som er bygget inn i vasken, kan årsaken til lekkasje være slitasje på den keramiske kassetten som er innebygd i springen. Fremgangsmåten for å erstatte den er ikke vanskeligere enn å erstatte pakningen. Du trenger bare å få kassetten ut av saken og installere en ny i stedet.

Reparere en to-ventils mikser med egne hender

To-ventilerte blandere er ikke mindre vanlige. Det svake punktet til slike produkter er gummipakningen. Spesielt handler dette øyeblikket om varmt vann: På grunn av konstant oppvarming kollapses pakningen mye raskere.

Kjøp en ny pakning. Slå av vannforsyningen, skru av svinghjulet til ventilen som skal repareres og la den stå i åpen stilling for å beskytte ventildelene mot overtrykk. Fjern fra ventilens dekorative kapper (rød og blå), fjern skruen som holder svinghjulet med en skrutrekker. Deretter bruker du den justerbare skiftenøkkelen for å løsne festemøtrikken. Etter at hodet er fjernet, kan du se feilen - det deformerte hodet på ventilen. Fjern innholdet og installer en ny pakning. Det finnes slike modeller av kraner der tetningene festes ved hjelp av spesielle nøtter. Hvis dette også er på trykk, må det fjernes, og etter installering av den nye pakningen, returner den til sin plass.

Tetningslekkasje er et vanlig problem

En annen ganske vanlig feil i kranen kjøkkenkran er lekkasjen av fyllingsboksen, som oppstår på grunn av slitasje på pakningsboksens pakking. For å forstå hvilke reparasjoner som skal utføres, er det nødvendig å demontere blanderen på den måten som er beskrevet ovenfor. Noen ganger er det nok bare å forsegle fyllingsboksen, og i noen tilfeller må den endres helt.

Etter å ha demontert produktet, prøv å stramme fyllingsboksen tettere. Hvis etter det at lekkasjen stanser, kan du samle kranen. Hvis lekkasjen fortsetter, vil det være nødvendig å bytte ut pakningen. Som en fylling, er en vanlig garn, impregnert med motorolje, en gummibusskutt, en sakkertråd, egnet. Dette er imidlertid bare hvis en gammel blander av sovjetisk produksjon er installert på kjøkkenet ditt. Hvis kranen er ny, så kjøp bare de aktuelle delene i sanitetsbutikken.

Pakningen må legges med urviseren. Hvert neste lag er forseglet med en skrutrekker. Her er det nødvendig å finne de gylne middelene, unngå hull og re-konsolidering. Bøssingen må vrides i 2-3 tråder. Etter reparasjon av kjøkkenkranen, må du kontrollere arbeidskapasiteten. Før du slår på hovedvannstilførselsventilen, må begge ventiler returneres til lukket stilling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

13 − 4 =