Hvordan riktig å arrangere møbler i et rektangulært rom?

Hvordan riktig å arrangere møbler i et rektangulært rom?

Noen ganger forstyrrer utformingen av moderne leiligheter selv erfarne designere. Og hvordan å ordne møbler riktig i et rektangulært rom, tenker mange leilighetseiere i nye bygninger. Ved første øyekast ser det ut til at dette problemet er svært komplisert. Tross alt, i et rom som ligner en blyantkapsel, er det nesten umulig å plassere for eksempel en garderobe og en stor sofa.

Hvordan riktig å arrangere møbler i et rektangulært rom?

Hvis du har en rektangulær stue, må du kompetent tilnærming spørsmålet om å arrangere møbler, slik at det er nok ledig plass.

Men moderne spesialister har utviklet en rekke løsninger som vil bidra til å takle denne oppgaven. Hvis du lytter til deres råd, så vil ditt soverom eller stue vise seg ikke bare vakkert, men også funksjonelt.

Grunnleggende feil i planlegging

Før du planlegger å arrangere møbler på rommet ditt, må du huske å vurdere de typiske feilene som de fleste nybegynnere gjør det mulig. Dette vil hjelpe deg med å unngå irriterende "feller". Typiske feilberegninger er som følger:

Hvordan riktig å arrangere møbler i et rektangulært rom?

Hvis du sone et rektangulært rom, blokkerer du dermed tilgangen til belysning i en annen del av rommet.

  1. Arrangement av innvendige gjenstander langs lange vegger.
  2. Plasseringen av store møbler i stor avstand fra hverandre.
  3. Zoning plass med skap, monolithic hyller og andre elementer som blokkerer tilgang til naturlig lys i rommet.

Å arrangere møbler langs motstående vegger synes å være det eneste tilgjengelige alternativet i et rektangulært rom. Men fra dette blir det visuelt enda lengre og smalere. Og det tomme rommet mellom den modulære veggen og, for eksempel, blir sengen som en korridor.

En annen typisk feil er at alle de store møblene prøver å plassere seg i ett hjørne, og i den andre utstyrer de et rekreasjonsområde med små stoler og et salongbord. Fra dette ser det ut til at skapene henger over et tomrom. Og rommets geometri blir forvrengt.

Hvordan riktig å arrangere møbler i et rektangulært rom?

Hvis du bruker maksimalt møbler i stuen, vil rommet virke ubehagelig, overfylt og firkantet.

Et rektangulært rom trenger sonering. Dette rådet er utbredt i spesialiserte publikasjoner. Personer som ikke har spesiell kunnskap og ferdigheter, tar det bokstavelig talt og blokkerer en del av rommet med skap eller hyller.

Faktisk, med denne tilnærmingen blir en av sonene firkantet. Men på grunn av at sollyset slutter å falle inn i det, ligner det et skap. Derfor er denne tilnærmingen feil. Det er mye mer rimelig å sette et romslig rack med høye hyller.

Ved sonering av et rektangulært rom må du ikke bare tenke på skjønnhet eller funksjonalitet, men også om komforten til folk som vil være i rommet.

De grunnleggende metodene for å arrangere møbler

Før du lager møbler, tegne en grov oversikt over områdene du vil se på rommet ditt. Stuen kan kombinere funksjonaliteten på kontoret, resepsjonsområdet og familiestøtten. Soverommet fungerer ofte samtidig som et barns eller garderobe. Som et resultat må du tydelig forstå hva du forventer fra lokalene dine. Og ut fra dette, ta en beslutning om sonering.

Hvordan riktig å arrangere møbler i et rektangulært rom?

Et eksempel på møbler arrangement i en rektangulær stue.

Et rektangulært rom deles vanligvis av følgende metoder:

  1. Allokering av en del av rommet med møbler.
  2. Farge sonering.
  3. Funksjonell separasjon.

Den første metoden er den vanskeligste. Selv om russerne ty til det mest ofte. I dette tilfellet, som nevnt ovenfor, kan du ikke plassere garderober over hele rommet. Mye mer elegant ser ut som et hjørne eller bare en stor sofa som rammer et eget område.

Polstrede møbler kan erstattes med et skrivebord eller en modul med lyd- og videoutstyr. Hvis du nærmer deg dette problemet med fantasi, kan rommet gjøres ikke bare funksjonelt, men også originalt. I dette tilfellet erstattes de indre elementene som fungerer som en skillevegg med bokser med planter eller hyller med uvanlig form.

Zoning med farge

Hvordan riktig å arrangere møbler i et rektangulært rom?

Fargesonering er den mest optimale løsningen for rektangulære rom.

Firkantet sonen vil bli en lys aksent i interiøret hvis den er dekorert med en kontrastfarge.

En stor, lys seng ble det visuelle sentrum av et rektangulært rom. Fargen støttes av en innebygd garderobe som ligger på motsatt veggen. Dette skaper en fargebalanseffekt i rommet. Resten av designelementene gjentar bare den røde aksenten i detalj. Hovedtonen er nøytral. Dette gjør interiøret harmonisk.

Men før sonering av rommet ved hjelp av farge, er det verdt å huske noen regler:

  1. Jo mørkere rommet, jo lettere interiøret burde være.
  2. Det er ikke nødvendig å bruke intensive farger på rommene som er beregnet for hvile.
  3. Møbler skal være i harmoni med resten av soverommet eller stuen.

Lyse farger aksenter kan gjøre interiøret stilig og individuell. Men hvis du bare har en standard leilighet, bør du ikke jage moten. Det er mye mer fornuftig å plukke opp alle gjenstandene i tone med tapet og tak. I dette tilfellet ser ikke rommet ditt kjedelig hvis du legger en lys palass på gulvet, og dekorere hyllene med stilige pyntegjenstander.

Hvordan riktig å arrangere møbler i et rektangulært rom?

Lys møbler skal plasseres i et mørkt hjørne av rommet.

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en lys sofa eller garderobe, så prøv å plassere den i det mørkeste hjørnet av rommet. Det er ikke overflødig å supplere et slikt sted med et lys eller bare en original gulvlampe. En slik teknikk vil bidra til å bevare ikke bare stilen, men også komforten i rommet.

Men den enkleste måten er å dele rommet i funksjonelle områder, for eksempel et soverom og en stue. I dette tilfellet må du være oppmerksom på ikke hvordan du skal ordne møbler, men på designen. Hele rommet skal være innredet i samme stil. Interiørelementer må samsvare med hverandre, ikke bare av farge, men også av generell design.

Denne utformingen av rommet i en enkelt stil er en vinn-vinn-løsning. Men separate grupper av objekter kan avvike fra hverandre i design. Dette er typisk for dristig moderne interiør. I dette tilfellet er det nødvendig å unngå diametralt motsatte løsninger. Ikke legg ut den ene halvdelen av rommet i blått, og den andre - i grønt. For å blande stiler må du ha en viss smak og kunnskap.

Fet designløsninger

Når du planlegger arrangementet av møbler, gi opp direkte, lineære løsninger. Tradisjonelt i den russiske designen er det akseptert at passasjer mellom de store gjenstandene er rette. Men det såkalte øyesignalet ser mye mer spektakulært ut. I dette tilfellet er møblene gruppert i henhold til dets funksjonelle formål.

Hvordan riktig å arrangere møbler i et rektangulært rom?

Island design innebærer gruppering av møbler for funksjonelle formål.

Det antas at i et smalt rom ikke kan være utstyrt med en full seng. Derfor nekter mange mennesker senger, og foretrekker dem til ubehagelige sofaer. Men sengen selv kan tjene som et praktfull soningsobjekt.

Hvis den er plassert over et utvidet rom, er det i en del mulig å utstyre for eksempel et omkledningsrom. En TV eller hjemmekino passer perfekt på veggen motsatt sengen. Med denne utformingen er passasjen mellom veggen og møblene ikke for bred. Men hele rommet ser harmonisk ut. Og all funksjonalitet er fullt bevart.

Avvis de tunge møbler "veggene" til fordel for elegante og moderne møbler. De kan ikke bare dekorere rommet, men også gi den nødvendige lagringsplassen. Hvis du ikke kan klare seg uten et stort skap, så utstyr de innebygde møbler, dekorere dørene med store speilpaneler. Dette vil bidra til at rommet blir visuelt bredere.

Når du dekorerer rektangulære rom, gi preferanse til møbler i lyse og lyse, men ikke for mettede farger.

Husk at mørke farger visuelt gjør plass mindre. Spesielt gjelder dette høye interiørelementer.

Og ikke forsøm den ekstra belysningen. Multilevellys kan noen ganger skape ekte mirakler med plass. For eksempel, inventar som er rettet mot taket, gjør de generelle skapene ikke påtrengende. Slike belysning ser ut til å oppløse møbler i interiøret. Og vær aldri redd for å eksperimentere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 25 = 27