Hvordan velge et egnet laminat til døren?

Hvordan velge et egnet laminat til døren?

Når du velger et gulvbelegg, må du være oppmerksom på omgivelsene. For eksempel å riktig velge et laminat, må du vurdere kombinasjonen med fargen på dørbladene i rommet. Gulvmaterialet skal perfekt blandes med innerdørene, noe som gir stilig innredning til innredningen.

Hvordan velge et egnet laminat til døren?

For å skape riktig romdesign bør laminatet gå bra med dørene i rommet.

Nøytral farger

Plukk opp døren og laminatet riktig skygge er ikke så lett som det høres ut. Det er nødvendig å være oppmerksom på hvordan fargene blir kombinert med resten av rommet, for å harmonisere hverandre. Vanligvis kjøpes gulv- og dørbladene i samme område, det samme gjelder for vindusrammer. Hvis det er vanskelig å velge, anbefaler eksperter å stoppe på et universelt alternativ, dvs. foretrekker varme gyldne og lyse beige varianter.

Hvordan velge et egnet laminat til døren?

De vanligste fargene av laminat kan kjøpes hos enhver byggevare.

For enhver dekorasjon er det mer praktisk å ta nyanser av aske, akacia, lysalder, honningbirk, lys eik. Disse alternativene er ikke bare såkalte universelle, de er flotte for enhver stil, perfekt kombinert med mange finish. Når du velger slike lyse farger, er det viktig å sikre at de ikke har røde toner. I dette tilfellet vil kombinasjonen av dem være vanskelig, rød og lyse gul med andre toner kombinere ekstremt vanskelig. Mørke dører kan ikke brukes her, kaldt lysfarger, lilla, rosa, lys rosa, fiolett passer ikke. Den røde skalaen harmoniserer bare med oransje, terrakotta, brune, grønne nyanser.

Kaldt nyanser: Hvit i interiøret

Kaldfarger kan ikke brukes svært ofte, de brukes oftest for sørlige og østlige rom, for store rom eller små, hvis det naturlige belysningsnivået er bra. For å fullføre gulvet og døren, brukes nyanser av bleket eik, melkeaktig, kremfarger. Den er brukt og ren hvit for dører og litt mørkere for gulvet.

Hvordan velge et egnet laminat til døren?

Mørk laminat i interiøret er godt kombinert med hvit tapet.

Du må være forsiktig med grått for veggene. Det kan trygt brukes til klassisk stil eller hi-tech, men for andre typer interiørløsninger er det komplisert. Å plukke opp en dør under et laminat i en slik skala er ikke for vanskelig. I hvit farge er det enkelt å velge et dørblad, gulvet kan være tofarget, men her må rammene bare tas i hvitt, brunt eller et tre med noe skygge her passer ikke. Ikke bruk hvite dører og vinduer når gulvene er laget i mørke farger, for eksempel wenge eller mørk eik.

Mørk fargeskjema

Hvordan velge et laminat hvis innerdørene er mørke? Det er nødvendig å være oppmerksom på valg av grunntonen. For gulvet er de beste alternativene mørk kastanje, farget mørk eik, brun skygge av wenge. Mørke dørbladene utføres vanligvis i samme område, men nyanser av dem må helt sammenfalle, ellers vil situasjonen vise seg å være inharmonious.

Hvordan velge et egnet laminat til døren?

Mørke dører kan kombineres med lyse farger på laminatet.

Det anbefales også å ta hensyn til fargepaletten på vinduåpninger. Kontrastkombinasjoner for mørk design blir ikke brukt, de vil se ikke bare dårlige, men også skape et ekstremt ubehagelig hjemmemiljø. Det er best å velge design i ett fargesegment, i så fall vil interiøret være så behagelig og organisk som mulig.

I år er forskjellige nyanser av wenge populære, men det er best å bruke mørk brun, som passer best til dekorering av gulv, dør, vinduåpninger. Når du planlegger et slikt interiør, må du umiddelbart avgjøre hvilken nyanse som skal brukes til å velge fargen på vegger, tekstiler, tepper og annet. Når du velger en wenge, må du huske at denne varianten ikke tåler kontraster. For et klassisk interiør er wenge ikke anbefalt, spesielt når det kombineres med et stort antall metalldeler. Best av alt, denne paletten med kalde toner er egnet for moderne interiør i stil med høyteknologi.

Flere nyanser for gulv og dører

I dag, for ferdigbehandling av gulvet, blir belegget bestående av flere farger i stadig større grad valgt. For eksempel er gulvet dekorert i svart og hvitt, rosentre, tigerhout. Hvordan velge fargen på laminatet, som perfekt vil nærme seg døren i dette tilfellet? Det er nødvendig å velge nyanser på en slik måte at minst en av fargene på laminatbelegget faller sammen med skyggen av dørbladet. Oppmerksomhet bør også betales til hvilken finish som brukes i innredningen av rommet og hva er nivået av naturlig lys.

Hvis designen tillater det, kan dørene gjøres lyse for å gi interiøret et visuelt mer romslig rom.

For sørlige lokaler er det ganske mulig å bruke enda dristige løsninger, innvendige dørblad kan sitte selv i mørke toner.

Når du velger et laminat for rom, bør du følge visse regler, spesielt når du reparerer deg selv, uten at profesjonelle designere deltar. I dette tilfellet, følg disse reglene:

  1. Den samme farge for laminat og dører kan brukes i små rom for å oppnå større harmoni i interiøret.
  2. For nordlige og vestlige rom er de best egnede lyse farger eller produkter med overlegen lysetoner.
  3. For store områder anbefales det å bruke en kontrast mellom laminatets nyanser og den indre døren.
  4. Ved bruk av kontrastmetoden skal det tas hensyn til valg av sokkel. Det bør være en lysere nyanse, som svarer til lyset på brettet eller dørbladet.
  5. Når du velger en farge, må skyggen være av samme type. Hvis det ble brukt kalde toner til gulvet, bør det velges slike for døren (med varme toner blir de samme forholdene observert).

Valg av gulvbelegg er en ganske vanskelig oppgave, men det er ganske mulig å administrere det selvstendig. Det er bare nødvendig å følge de spesielle vilkårene for å lage et fargevalg for interiøret for å få et imponerende resultat og et komfortabelt rom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 4 = 12