Rulleskodder med egne hender (foto og video)

Rulleskodder med egne hender (foto og video)

bilde
Har du gjort en god reparasjon og ikke finner gardiner? "Klær" for vinduer på spesiell bestilling vil koste deg en ryddig sum.

Rulleskodder med egne hender (foto og video)

Rulleskodder er en utmerket løsning for vinduer på loggia. Og laget gardiner med egne hender vil også bidra til å spare et betydelig beløp.

Ikke bare en økonomisk, men også en interessant og til og med fasjonabel løsning vil være vindu håndlaget - rullegardiner, som du vil gjøre selv!

Rulleskodder med egne hender (foto og video)

Utvalget av materialer for rulleskodder i butikkene er bredt. Du kan velge riktig farge for ditt interiør.

Mellom skjønnhet og bekvemmelighet trenger du ikke å rive opp - vi lager et design til din smak. Så, vi trenger:

  1. 2 stykker stoff - til front og underside. Det er bedre, hvis de ikke bare er forskjellige farger, men også teksturer. Da blir gardinene et ekte designer mesterverk. For å gjøre det mest vellykkede valget, gå til butikken med vennene dine eller slektninger. Ett hode er bra, men to er bedre!
  2. Klut eller flett til klær. Rulleskodder vil være enkle og raske i utførelse.
  3. Universale tråder. Velg dem enten under stoffets farge for gardiner, eller i absolutt kontrast. Alt avhenger av om rommet er klassisk eller moderne.
  4. Saks. Husk: De må kutte godt, ikke kutte!
  5. En centimeter, en blyant (skreddersys kritt), en møblerstifter (med stifter).
  6. Rull papir til mønsteret. Ideell - sporingspapir. Det kan kjøpes i enhver sybutikk.
  7. 2 treblokker. En - en rund diameter på 1,5-2 cm, den andre - en kvadrat på 2x2 eller 2,5x2,5 cm. Runden kan erstattes av en stiv metallstang. Bare ikke velg for tungt - designen kan strekke seg ut eller komme av i det mest uopprettelige øyeblikket.
  8. Skruer til tre (bedre i selskapet med en skrutrekker - så den kreative prosessen går mye raskere).

Med persienner vil du overraske både familien og naboene - slik vil rulleskodder bare være med deg! Ta det ansvarlig for valg av stoff og forberedelse - det avhenger av dette, hvor fort du vil kle dine vinduer. Her er det nødvendig å jobbe, og ikke bare hender, men også et hode! Stoff er bedre å velge tett, men ikke for mye, slik at det er bedre slått av med vakre bølger. Utmerket bomull eller lerret.

Forberedelse for arbeid

Rulleskodder med egne hender (foto og video)

Bredden på persienner vil være lik bredden på åpningen pluss 2-3 cm fra hver side til sømmen. Lengde - vinduets høyde pluss 10-15 cm og igjen 2-3 cm på hver side for kvoter.

For å gjøre rullegardiner hjemme, må du først bestemme størrelsen på fremtidige gardiner. For å gjøre dette måles vinduets åpning - bredde og høyde. Husk: Nå måler du med målingene hvor godt alt vil vise seg. Bredden på persienner vil være lik bredden på åpningen pluss 2-3 cm fra hver side til sømmen. Lengde - vinduets høyde pluss 10-15 cm og igjen 2-3 cm på hver side for kvoter.

Kutte frem fremtidige gardiner

Rulleskodder med egne hender (foto og video)

I følge målingene er det kuttet ut et rektangel fra sporingspapiret. Legg den på forsiden fra feil side og fest den med sypinner.

Til "hjemmelagde" rullgardiner viste seg ikke verre enn designet, må du lage et mønster. I følge målingene er det kuttet ut et rektangel fra sporingspapiret. Legg den på forsiden fra feil side og fest den med sypinner. Avstanden mellom dem skal være 10-15 cm. Hold forsiktig mønsteret med hendene, sirkel det med kritt. Mål deretter fra mottatt linje 2-3 cm og sirkel igjen - dette vil være kuttlinjen med kvotene. Gjenta alt med feil stoff for fremtidige persienner.

Sying grunnlaget for rullgardinene

Rulleskodder med egne hender (foto og video)

Etter at du har slått fast, setter du på pinnene, bretter 2 detaljer med forsiden ned og sy på 3 sider.

Løsne pinnene, brett de to detaljene med forsiden ned og sy på 3 sider. Hvis du ikke er veldig fornøyd med sykompetanseene dine, kan du syte deler for hånd før maskinsømmen. Etter at du bare har trukket ut den "manuelle" sømmen for en tråd, skru av, sy den gjenværende kanten og stryk den godt. Basen for persienner er klar!

Nå må du fikse rullgardinene på vindusrammen. For å gjøre dette, legg opp stoffbasen med forsiden ned på en jevn, flate overflate. Stå bakover noen få centimeter fra kanten, legg ut en firkantet trebjelke. Det skal være litt kortere enn gardinens bredde (ca. 3-5 cm). Brett stoffets øvre kant slik at stangen er pakket inn i den, og fest stoffet til treet med en møblerstifter.

Behandling av persiennens nedre kant. Å rulle gardinene åpent vakkert foldet, og i lukket var plassert jevnt gjennom hele vinduet, i nedre kant må du sy en rund tre- eller metallbjelke. Det vil være 2-3 cm kortere enn gardinens bredde. Hvis du forlater stoffet med forsiden ned, sett den nedre kanten til 3-3,5 cm og gjenta sømingsprosedyren: Først må du lage en lett søm med hendene, og bruk symaskinen. Fjern tråden fra håndsømmen og tråden den inn i den resulterende reversen.

Forberedelse av "fremdrift" -strukturen

Rulleskodder med egne hender (foto og video)

Som dekorasjon kan du bruke klesplagg. De er vakre, enkle i utførelse, de kan ikke bryte, de er originale og kan lett fjernes for vask.

Du kan velge en kompleks rullemekanisme eller lage forskjellige dekorative ringer i designet. Det er mange måter å "gjenopplive" rulleskodder. Som et alternativ - bruk gensere. De (bøye fingrene på hånden): vakker, enkel å utføre, ikke kan bryte, er originale og enkle å fjerne for vasking.

Ta en myk kontrast (hvis du liker moderne) eller egnet i tone (hvis du foretrekker klassikerne) stoff eller bred fletning. Mål ut 2 lengder av gardiner i tillegg til 30-40 cm. Har du valgt stoffklær? Så igjen må du sy selv. På dette stadiet kan du ikke lage et papirmønster. Bredden på hver strimmel er 6-8 cm. Brett hver side i midten med innsiden og sy begge lengder og en bredde. Skru av, sy den gjenværende bredden og forsiktig stryke.

Fest nå sikringene i like stor avstand fra de to kantene på toppskinnen, slik at de selv kan holde rulleskodder. For å gjøre dette, flip dem over og påfør stifteenheten på nytt igjen.

Det er bare å henge gardinene på vinduet, og den fasjonable innredningen, laget av egne hender, er klar! Ved hjelp av en skrutrekker, fest torget med ferdig gardin til vindusrammen. For å sikre at disse installasjonsjobber ikke er synlige, bruk en skrutrekker på undersiden av linjen.

Spør noen svært nær å hjelpe, rull rulleskodder i en pen rulle og bind sammen på riktig høyde.

Rulleskodder med egne hender (foto og video)

Rulleskodder med egne hender (foto og video)

Rulleskodder med egne hender (foto og video)

Rulleskodder med egne hender (foto og video)

Rulleskodder med egne hender (foto og video)

Rulleskodder med egne hender (foto og video)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

1 + = 9