Samler for vannoppvarmet gulv med egne hender

Samler for vannoppvarmet gulv med egne hender

Samler for vannoppvarmet gulv med egne hender

I vår tid, for å spare mye varme, bruker mange en ekstra funksjon som reduserer kostnadene betydelig. For å distribuere lasten til systemet riktig, trenger du en samler for det vannoppvarmede gulvet og støtteelementene.

Egen design, samt gjennomføring av installasjonsarbeid av strukturen av gulvvarme, ifølge eksperter, regnes som et seriøst tiltak. Når du monterer oppsamleren til det varme gulvet med egne hender, må du huske at alle detaljer i installasjonen krever en ansvarlig tilnærming.

Vanligvis brukt design ordninger

Samler for vannoppvarmet gulv med egne hender

Alle bekker i det varme gulvet må være koblet til en

Samleren av oppvarmet gulvkonstruksjon anses å være nøkkelinnretningen til enheten, som ytterligere varmer rommet.

Det er klart at skjemaet til oppvarmeren til det varme gulvet er et visst antall rør plassert slik at alt vann strømmer er koblet til en.

Arrangementet er mye brukt kun 3 måter å installere rør på:

 • enheten installert i en parallell krets fører til blanding av grenene;
 • en konsekvent metode for installasjon;
 • Den mest kompliserte varianten av enheten er en kombinert.

Samler for vannoppvarmet gulv med egne hender

Ofte, med en parallell tilkobling, blir mye varme tapt

Hvordan er det bedre å installere en samler av et varmt gulv med hendene i en bolig? I tilfelle installasjonen vil bli utført ved hjelp av parallellkoblingsmetoden, blir det ofte lavt tap av varme. Med denne metoden, takket være tilkoblingen til de to ventiler, er det mulig å regulere varmen.

Det er ganske enkelt å konfigurere en samler for et varmt gulv. Den andre metoden har økt effektiviteten. Sistnevnte metode er "kombinert", den har en enkel design, i dette henseende kan du selv utføre enheten uten ekstra ekspert hjelp.

Plassering av strukturelle enheter

Samler for vannoppvarmet gulv med egne hender

Systemet til oppsamleren til et vannoppvarmet gulv kan gjøres for hver varmekrets eller en for alle.

Ved installasjon av en kollektor skal hvert varmeelement være utstyrt med en temperaturregulator som indikerer nivået av strømning, samt elementer som:

 1. Blanderen. Det er nødvendig å ta hensyn til graden av oppvarming av elementet i den oppvarmede kretsen.
 2. Avstengningshåndtak for å balansere tanken, som kobler oppsamlingsenheten til varmestrukturen. Essensen av dette elementet er full kontroll over åpning og lukking av vannsettet.
 3. Mekanismen som er ansvarlig for det stabile trykket i kretsen.

Samler for vannoppvarmet gulv med egne hender

Hvert varmeelement må ha en temperaturregulator

Under installasjonsperioden kan ledningsdiagrammet varieres. Ved konstruksjon av en struktur bestående av ett radiatorelement, må en bypass nødvendigvis være til stede.

I dette tilfellet må det holdes i åpen stilling. Operasjonsprinsippet er at den resulterende overskytende varmen sendes umiddelbart til radiatoren.

Hvis systemet har en omvendt krets, er ikke bypass installasjon nødvendig. Når det oppvarmes et lite område i rommet, er samlerinnretningen installert i det sekundære elementet i systemet.

Installasjon av gulvoppsamlere av varm type bør utføres med ventiler installert på stikkontakten. Dette skyldes humøret for senere utskifting på grunn av arbeidsintensiteten. Installert i denne posisjonen, kan den enkelt byttes ut.

Prinsipp for arbeidet til samlere

Samler for vannoppvarmet gulv med egne hender

Kjernen til samlerens arbeid på et vannoppvarmet gulv er at rørene gjennom strukturen distribuerer vann inn i det oppvarmede systemet, som ligger under gulvet.

Enheten til denne enheten er ganske enkel både i bruk og i installasjon. På det tidspunktet hvor rommet er oppvarmet, ser essensen av arbeidet slik ut:

 1. Væsken, oppvarmet til en temperatur på 70 grader, sendes til samlernoderne, omgå termostatventilen.
 2. Fordelingselementet mottar også oppvarmet væske, så vel som fra termostatventilen.
 3. Ventilen er utstyrt med et hodet av en viss størrelse, noe som gjør at du kan kontrollere varmetemperaturen i området 20-70 grader.
 4. I fordelingselementet til kollektoraggregatet, som befinner seg i bunnen av konstruksjonen, kommer en oppvarmet væske, men med en senket grad. Et lite vannvolum går inn i en spesiell distributør, og returnerer deretter til sin opprinnelige posisjon.
 5. Blanding av flere strømmer utføres ved hjelp av et spesielt element, og deretter igjen jevnt fordelt i alle deler av det varme gulvet.
 6. For at oppvarmingstemperaturen skal overføres jevnt gjennom hele systemet, er det nødvendig å installere et spesielt element som balanserer.
 7. For korrigerende arbeid er strømningsmåleren direkte ansvarlig. På grunn av dette utføres justering og fullstendig justering av varmesystemet.

  Samler for vannoppvarmet gulv med egne hender

  Mellom oppbevaringsskapet og gulvet bør det være avstand for bøyning av rørene

  Den ligger i nærheten av trompetrørene i lav høyde. På tidspunktet for kabinettinstallasjonen må du også huske at det skal være en liten avstand under bøyningen av rørene som føres til oppsamleren til vanngulvet. Skapets utforming kan installeres på samme måte som på veggen, og monteres i en nisje.

  Installasjon av varmesystemet er ganske enkelt. Gjennomfør en montasje vil kunne til og med en person som ikke har spesielle ferdigheter. For å gjøre det lettere å forstå hvordan man monterer en samler til et varmt gulv, kan du bruke en spesiell instruksjon:

  1. For å samle oppsamleren til det varme gulvet bør du pakke ut alle elementene som kreves for å installere varmesystemet. I fabrikkversjonen av den prefabrikerte strukturen er det alle komponenter, slik at du ikke trenger å kjøpe flere elementer.
  2. Deretter er samleren til det varme gulvet forbundet, det vil si at tilkoblingen av alle rørelementer og seksjoner utføres.
  3. De monterte rørelementene er festet til brakettene mot veggen. Etter det er alle tilkoblinger mye mer praktiske. Nå visuelt utformingen av rørene, vil være en enkelt enhet.
  4. Alle nødvendige plugger er installert.
  5. Montering av kollektor på veggen utføres. Det er absolutt nødvendig å utføre installasjonen av sirkulasjonspumpen og ventilen først etter sikring av oppsamleren. Ellers vil hele prosessen være forbundet med ulempen ved fri bevegelse av elementene.
  6. Deretter kobles hånden med varmt varme gulv med varmesystemet knutepunktet. På hvordan du lager et varmt gulv med egne hender, se i denne videoen:

  Installere ditt varme gulv, alt arbeid må gjøres før konkreting er gjort, ellers vil installasjonen av oppvarmingsutstyr kreve ekstra shtrobovki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

58 + = 63