Se hvor lett det er å sy et bånd med løkker til gardinen

Se hvor lett det er å sy et bånd med løkker til gardinen

Feste flettet med sløyfer til gardinene er en av de viktigste stadiene av arbeidet når du syr gardiner. Fra synligheten og kvaliteten på syingen avhenger av det siste utseende på lerretet: mengden, dybden og intensiteten av draperiet, lengden på ferdigproduktet, til og med utseendet på kroketten. Med hjelp av stoffstrimlen utgitt over løkkene, kan du skjule en unattractive og unaesthetic fiksering, og gardinplaten ser ut som svinger i luften under taket.

Se hvor lett det er å sy et bånd med løkker til gardinen

Gardin tape

Dette arbeidet i studiet er ikke billig, så hvis du syr hengslene på gardinene med egne hender, kan du spare et anstendig beløp. Det viktigste er å beregne dine egne styrker og evner. Hvis du er i tvil, trene på landgardinene. I ekstreme tilfeller, ikke ta risikofaktorer (spesielt når det gjelder dyre og komplekse vev).

Utvalg av gardinbånd

Før du syr hengslene til gardinene, velg materialet til arbeid. Beltet med gardinhengsler kan være av flere typer. Det kan variere:

Se hvor lett det er å sy et bånd med løkker til gardinen

 • I bredde: med 2, 3 og flere striper som går parallelt. I utgangspunktet brukes fletning, hvis dimensjoner ikke overstiger 6 cm, men det er produkter med en bredde på 10 cm.

De fleste tynne (2,5 cm) brukes for gardinen til enkle de gir dyrere store variasjoner ikke bare skjemmende skjul gesims, men vil rette produktet lengde (om nødvendig) - etter at gardin med et bredt bånd kan henges på kroker for noen av parallelle striper med sløyfer.

 • Ved utseendet av folder. Glatt, liggende i parallelle striper draperi kalles en kolonne. Asymmetriske folder kan dannes med buffere, i form av sommerfuglvinger, etc.

  Se hvor lett det er å sy et bånd med løkker til gardinen

 • Ved draperiets intensitet: fletningen til gardiner med løkker kan redusere gardinens bredde med halv, to eller tre ganger under dannelsen av forsamlingen. Antallet bretter og deres dybde avhenger av stoffet og typen gardiner. For tette gardiner er maksimumsforholdet 2.

Jo mer dekorative detaljer (tegninger, utskrifter, teksturerte eller volumetriske elementer) på overflaten av stoffer, desto mindre material krever ekstra dekorasjon - draperi. Omvendt krever homogene tynne gardiner (for å lage et komplett bilde) et stort antall folder.

 • I henhold til type fabrikasjonsmateriale: Et gjennomsiktig produkt brukes til å sy båndet til gardinet fra organza, slør eller mesh-stoff. Gardinkanten behandles med ikke-gjennomsiktig tape.

Se hvor lett det er å sy et bånd med løkker til gardinen

Beregning av vev

Beregningen av stoffet er laget avhengig av den valgte monteringsfaktoren:

 • Først måles bredden på kornet. Dimensjonene til vinduets åpning spiller ingen rolle, fordi de øvre ankrene ofte ikke er begrenset til takets dimensjoner, men installeres fra veggen til veggen for å visuelt øke veggens horisontale parametere.
 • Deretter multipliserer den resulterende figuren med foldningsfaktoren. Legge til kvoter for behandling av sidekutt og få bredden på stoffet, som er nødvendig for å skreddersy produktet.

Se hvor lett det er å sy et bånd med løkker til gardinen

Sytape (trinnvis instruksjon)

Husk: Å ordne riktig gardinbåndet krever en minimal skreddersydd opplevelse. Nybegynnere bør starte med billige stoffer for de mest ubetydelige delene av leiligheten: prøv hånden din på et enkelt kjøkkengardin eller gardin for pantry.

Se hvor lett det er å sy et bånd med løkker til gardinen

Hvis du er fast bestemt, fortsetter vi:

 • Før du syr et bånd til gardinene, justerer vi verktøyet - symaskinen. Først noter spenningen av de øvre og nedre tråder (veve ikke å "øvelse" på overflaten av stoffet) og trykket skinnefoten (samtidig blir presset sterkt stoff vil rynke).
 • For å jevnt og vakkert sy gardiner på båndsløyfer, igjen vist alle parametere: de vertikale og horisontale dimensjoner av lerretet gardiner, forheng båndlengde. Juster, hvis du vil ha ujevne kanter på kuttet, fjern fabrikkkanten (den trekker og deformerer lerretet).
 • Etter utjevning skal du bøye søm på et tett gardinduk. En annen ting - blondegardiner i de fleste tilfeller organza justerbar i lengde er ikke bunnen og på den øvre kant, som i bunnen av lerretet er spesialbehandlet med søm vekting.

Se hvor lett det er å sy et bånd med løkker til gardinen

I dette tilfellet vil du:

 1. Klipp av overflødig del av stoffet. På kappelinjen trekker vi ut tråden langs hele bredden av produktet - denne metoden sikrer riktig geometri i kanten.
 2. Eller å slå av en overflødig stripe med de behandlede kanter på forsiden av en klut, etter å ha generert en ekstra frill for et pryd.

Etter å ha definert måten å behandle kanten på, fortsetter vi å arbeide med fletning. Med et oppvarmet strykejern, støt den formede brettet av brettet og begynn å påføre et gardinbånd.

 • På sidene av 2 cm brette båndet, på forhånd befris for disse partier sosbarivayuschih garn mellom de øvre kanter av båndet og banen forlater gardin avstand på minst 3 mm (gardinbåndet må ikke rage over kanten gardiner).
 • For å sy et gardinbånd til gardinen, må du utføre minst 2 sømmer. Den første bruker vi den øvre sømmen. Så i samme retning, fra det samme "referansepunktet" gjør vi bunnlinjen.

Se hvor lett det er å sy et bånd med løkker til gardinen

Minste antall masker er 2. For brede bånd må antall maskesting svare til antall sømmer med løkker: hver feste rad fra bunnen er festet med en søm.

SE VIDEOINSTRUKSJON

 • For å forsiktig sy i gardinbåndet med sløyfer, må du vakkert og riktig tegne bunnsømmen: det er viktig å kombinere gardin og gardiner riktig. For å danne et flatt ansikt (i den øvre delen) under stepping, strekk gardintøyet jevnt med flettet. Gjør dette med jevn innsats, ikke for kraftig, for ikke å bryte nålen.
 • På den siste fasen av arbeidet danner vi folder, trekker ledninger fra to sider. Løse tråder vi maskerer under gardintappen eller gjemmer seg i spesielle poser. De er laget av flett, og du kan sy fra feil side på sidene.

Se hvor lett det er å sy et bånd med løkker til gardinen

Løsne gardinene på kantene kan være en annen måte, fest eyelets til gardinene:

 • Originale brede (opptil 5 cm) striper av stoff er sett. Med hjelpen er det enkelt å forlenge produktet i høyde.
 • Du kan sy øyene på gardinene på tråden. Denne metoden er egnet for lette gardiner heklede blonder eller når produktet ikke trenger draperi, og vice versa - en glatt overflate er viktig å fremheve skjønnheten i dekorative detaljer. Festninger dannes ved hekling: Ved luftløkker i en eller flere rader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 49 = 51