Selvnivellerende gulvblanding: forbruk per m2

Selvnivellerende gulvblanding: forbruk per m2

Selvnivellerende gulvblanding: forbruk per m2

Selvnivellerende gulvblanding, forbruket per m2 som skal beregnes før blanding av blandingen, skal brukes innen 20 minutter. Etter dette tidsintervallet mister den selvnivellerende blandingen sine egenskaper og bruken blir umulig.

Derfor bør volumet av blandingen som er fremstilt for bruk, ikke være mer enn det som kan bearbeides før tap av selvnivellerende sammensetning av dens egenskaper.

Tiltak for å redusere forbruket av selvnivellerende blanding

Selvnivellerende gulvblanding: forbruk per m2

Forbruket av en selvnivellerende mørtel avhenger av mengden av ujevnhet i området og porøsiteten til bunnen av rommet der skredet er planlagt å bli laget.

Hvis volumet av uregelmessigheter er svært stort, før du bruker selvnivellerende sammensetning, er det nødvendig å utføre en sement-sandskrap.

Ved svak ujevnhet av nivelleringsoverflaten vil dets kvalitative og grundige forberedelse bidra til å sikre et økonomisk forbruk av selvnivellerende sammensetning.

Fjerner uregelmessigheter

Selvnivellerende gulvblanding: forbruk per m2

Å fikse sprekker med kitt vil bidra til å spare senere en jevn blanding

Redusering av strømningsraten til nivelleringsløsningen avhenger direkte av antall sprekker, sjetonger og uregelmessigheter.

Fjerning av uregelmessigheter og mangler i underlaget kan gjøres med et kitt og følgende verktøy:

  • punsj;
  • sliping hode;
  • slikkepott;
  • primer;
  • kitt sammensetning.

Selvnivellerende gulvblanding: forbruk per m2

Før du starter arbeidet, for å oppdage alle sprekker, er det nødvendig å grundig feie og støvsuge basen.

Alle uregelmessigheter slås ned av en puncher. Peeling patches fjernes.

Tynne sprekker, hvis bredde ikke er mer enn 2 mm, utvides.

Krysset lange sprekker gjør de bulgarske kuttene.

Ved å bruke en dyse i form av et slipeskive, må du fjerne beleggets grovhet og små uregelmessigheter. Etterpå blir overflaten revet ut og støvsuget, bearbeidet med kitt og etter tørking er det malt.

Overflaten priming

Selvnivellerende gulvblanding: forbruk per m2

Primeren fyller og glatter sprekker som beskytter basen

For et riktig og økonomisk forbruk av selvnivelleringsblandingen for gulvet, er det nødvendig å utføre en primer på overflaten av substratet, som nivelleringslaget skal påføres.

Priming er en spesiell overflatebehandling blandinger i stand til å impregnere det øvre lag av betong eller mørtel base, og dermed fylle alle sprekker, hulrom, chips og andre defekter. Dette reduserer strømnings påstøpen og for å sikre dens jevn fordeling over den behandlede overflate.

Det bør tas hensyn til at primeren skal velges i samsvar med materialet i underlaget for å sikre høy kvalitet vedheft til materialet i eksisterende gulv. I tillegg bør primeren ha en høy evne til å trenge gjennom overflaten av materialet som behandles.

For baser med økt porøsitet brukes en spesiell primer med styrkeegenskaper, som ikke er egnet for konvensjonelle belegg.

Typer av jordbaser, deres anvendelsesområde, avhengig av materialet, overflaten som skal behandles og forbruk er vist i tabellen:

Type primer beskrivelse Tørketid
Akrylprimer For betong, sement-sand og gipsbaser har det styrkeegenskaper 1 time
Primer for absorberende substrater For betong og sement-sand substrat. Elastisk og har antifungale egenskaper 4 timer
Adhesiv primer For behandling av glatte overflater 24 timer

Før grunnlaget på underlaget, uavhengig av sammensetningen, er det nødvendig å rengjøre gulvet grundig med en støvsuger.

Påføringen av utjevningsoppløsningen i henhold til de teknologiske kravene utføres i flere lag, idet hvert etterfølgende lag blir påført etter at den forrige har tørket.

Hvordan beregne strømningshastigheten til en selvnivellerende blanding

Korrekt beregning av strømningshastigheten til nivelleringsblandingen vil sikre høy ytelse i arbeidet, siden den forberedte løsningen ikke kan lagres, men skal brukes umiddelbart etter blanding. Forberedelsen av et større volum av blandingen vil forårsake overkjøring, og mindre kan påvirke kvaliteten på overflaten som skal utføres. For mer informasjon om beregninger, se denne videoen:

For økonomisk bruk av nivelleringsblandingen blir først det første grove og deretter det andre nivelleringslaget produsert.

Selvnivellerende gulvblanding: forbruk per m2

På pakken av blandingen er forbruket 1 m2, og som regel tar man hensyn til lagtykkelsen på 1 mm.

Forbruket av nivelleringslaget er høyere enn forbruket av overflaten.

For å bestemme forbruket for et bestemt rom, trenger du:

  1. Multipliser tykkelsen på det planlagte laget ved minimumsforbruk av blandingen i henhold til vedlagte instruksjoner og tilgjengelige anbefalinger.
  2. Deretter multipliseres med arealet på rommet.
  3. Siden disse beregningene er omtrentlige, skal 10% legges til den oppnådde verdien.
  4. Det beregnede volumet skal deles med mengden av blandingen som finnes i en pakke, vanligvis 25 kg. Antallet poser av blandingen som er nødvendig for å utføre arbeidet i dette rommet, vil bli oppnådd.

Selvnivellerende gulvblanding: forbruk per m2

Den grove utliggeren er billigere enn den endelige blandingen

Etterbehandlingsmiddelet for nivellering av gulvet kostnader grovere rovnitelya, slik at det er nødvendig å påføre på det plan overflate med en grunning som jevner ut overflaten, men som det har i sin sammensetning grovt aggregat og danner en ru overflate kan ikke benyttes som substrat for etterbehandling etasje materiale.

Gjenstand for en innretning selvutjevnende etasje teknologi siste lag erholdes, og den minste tykkelse for å bestemme mengden av blanding som trengs for å utføre den, er det nødvendig å multiplisere arealet av de nevnte strømningshastighet på 1 m2.

Den minste tykkelsen på overflaten skal ikke være mer enn 5 mm, så forskjellene i overflatene som er klargjort for overflatebelegget må ikke overstige 3 mm.

For å redusere strømningshastigheten selvutjevnende blandingen på 1 m2 må overholdes nøye vegger og tak enhet teknologi og følger instruksjonene og anbefalinger på emballasjen av nevnte spesifikke sammensetning som anvendes for å utføre denne type arbeid.

Riktig oppløsning av løsningen

Selvnivellerende gulvblanding: forbruk per m2

Bland blandingen i små mengder for å ha tid til å distribuere den om 20 minutter

Det er ikke nødvendig å fortynne utjevningsblandingen i mer vann enn angitt i instruksjonene. Dette vil påvirke kvaliteten på den ferdige strukturen negativt.

I tillegg bør prepareringen foregå ved en temperatur på minst 10 ° C. Omrøring skal utføres til en homogen masse oppnås i to trinn.

Overholdelse av teknologien for utarbeidelse av nivelleringsblandingen vil tillate å gi estimert forbruk per 1 m2 av overflaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

55 − 50 =