Slik fjerner du skorsteinen gjennom veggen?

Slik fjerner du skorsteinen gjennom veggen?

Når man bygger et hus, er det viktig å umiddelbart tenke på hvordan interne systemer skal bygges, gi oppvarming, drenering, skorstein, etc. Røykkanalen legges samtidig med oppføring av vegger og tak. Svært ofte, om hvor han vil være, tenk på når huset allerede er bygget. I dette tilfellet legges skorsteinen gjennom veggen. Slik fjerner du skorsteinen gjennom veggen, beskrevet nedenfor.

Grunnleggende regler for innledning

Et av hovedspørsmålene i oppbyggingen av uttakssystemet er hvordan man ordner riktig skorstensuttaket gjennom veggen.

Gjennomføringen av skorsteinen gjennom veggen er svært viktig for å observere vinkelen på 90 grader. Det neste elementet i konstruksjonen er satt vinkelrett på den forrige. Nedenfor har jeg vedlagt en samling kondensat, og alle hovedelementene - på toppen.

Slik fjerner du skorsteinen gjennom veggen?

Ordningsutgangsmuligheter

Den resulterende passasjen gjennom veggen er forsiktig isolert. Alle leddene (der det er festing av ulike elementer) må forsegles med klemmer.

En annen viktig nyanse er riktig og pålitelig vedlegg av skorsteinen til veggen. Jeg ble fortalt med tiden, at det er nødvendig å feste på omtrent like mange intervaller. Etter min mening er den mest vellykkede avstanden for å montere festene 50-60 cm.

Det er nødvendig å isolere røret fra veggen. Det optimale alternativet - høy kvalitet og rimelig - er basaltfiber. Den endelige fasen - "nakke" på skorsteinen er dekket med en spesiell hette.

Montering gjennom en trevegg

Hvis du har et trehus eller et bad - du må vite nøyaktig hvordan du får skorsteinen gjennom veggen. Hovedproblemet er spørsmålet om sikkerhet. Men hvis du nærmer deg saken, vil skorstenen i badet gjennom veggen, hvor det kommer en konstant dråpe med høye temperaturer, vare pålitelig og lenge.

Slik fjerner du skorsteinen gjennom veggen?

Jeg forteller deg om flere hovedregler. Et rør som strekker seg gjennom hele passasjen, må dekkes med et materiale som er motstandsdyktig mot høye temperaturer. Dette vil bidra til å unngå deformasjon av treet - samt unngå fare for brann. Jeg anbefaler deg å gi preferanse til et vertikalt system (som for eksempel en komfyr-burger, som ofte brukes til oppvarming av garasjer).

Montering av skorsteinen på veggen til et trehus utføres på en avstand av 1 meter fra hverandre. For trehus anbefaler jeg deg å velge lange, raske rør: Fraværet av ledd gjør konstruksjonen sterkere, og det blir mye lettere å montere på veggen.

Fordeler ved den eksterne skorstenen

Å bruke et slikt system vil gi økt effektivitet, og en liten designvekt vil bidra til å unngå installasjonsproblemer. Selv om det er en oppfatning at skorsteinen i husets vegg ikke ser estetisk til glede. Men det gir brannsikkerhet!

Det åpenbare pluss er at det ikke er nødvendig å gjøre et passasje gjennom veggen, taket eller taket. Ingen grunn til å styrke stiftelsen ytterligere. I tillegg er veggene deponert med et minimum av sot: og du kan helt fjerne det selv.

Materialer og verktøy for installasjon

Hvis tidligere ble skorsteinene laget av murstein, velger de umiddelbart, for eksempel en sandwichkonstruksjon. Fordeler med dette designet er:

 1. Høy levetid (ved bruk av materialer fra rustfritt stål).
 2. Den totale vekten er liten, noe som forenkler installasjonen.
 3. Og det tredje punktet, viktig for meg personlig: estetisk appell.

Slik fjerner du skorsteinen gjennom veggen?

For å installere en skorstein sandwich, er det viktigste å velge gode materialer. Integriteten til hele strukturen avhenger av hvor sterk og motstandsdyktig mot høye temperaturer hvert rør er. Jeg anbefaler deg å velge de som er laget av ildfast stål og galvanisert metall.

I tillegg trenger vi klemmer, plugger, tetningsmasse, (nødvendigvis - brannfast!), Koblinger, festeelementer. Også, vi trenger adaptere, tees og et kne som gjør at vi kan endre retningen til strukturen.

Grunnleggende strukturelle elementer

Jeg foreslår å vurdere de grunnleggende elementene i konstruksjonen ved å bruke eksemplet på en skorsteinssmørbrød:

 • En av hovedelementene er rør. Det er også behov for tees - de bidrar til å forankre røykkanalen og koble skorsteinen direkte til varmeren til varmeren.
 • Knæret trengs for å gjøre den nødvendige bøyningen (oftest er knærbøyene 45 og 90 grader).

Slik fjerner du skorsteinen gjennom veggen?

 • Støtte konsoll - faktisk vil den holde hele strukturen, festes til veggen eller til gulvet. Plus klemmer - er nødvendig, som festing til en vegg.
 • Revisjons tee - for rengjøring av rør fra sot.
 • Innsamling av kondensat.
 • Munnen er det endelige elementet i strukturen.

Monteringsanvisning

Utgangspunktet skal være direkte varmeapparatet. Enkelt sagt, begynner de å montere strukturen fra bunnen av - fra peisen. Først er røret koblet til kjelerøret og festet med en plugg.

 1. Innerørene settes forsiktig inn i den andre. Så legger vi på ytre delen.
 2. Fest tees med støttebeslag. Alle leddene styrkes med klemmer.
 3. På den nedre delen av strukturen anbefaler jeg deg å installere en kondensatoppsamler for å forhindre nedbør i rørene.
 4. Forseglede koblinger er installert utelukkende etter ønske - det kan du gjøre uten dem. De trengs dersom systemet opererer under sterkt press.
 5. Når systemet er praktisk montert, er det mulig å behandle rørene forsiktig med et beskyttende tetningsmiddel.

Slik fjerner du skorsteinen gjennom veggen?

Hvis du tviler på at det vil være vanskelig å håndtere installasjonen av systemet selv, er det bedre å umiddelbart søke hjelp. Det er alltid lettere å umiddelbart lære å gjøre det riktig enn senere, med tanke på feilene som er gjort, for å gjenopprette alt på nytt.

Video "Hvordan fjerne peis skorstenen?"

Videoen viser tydelig hvordan du fører skorsteinen gjennom veggen, ved hjelp av sandwichrør.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 3 = 3