Tetthet av sement-sandskrap: spesifikk tyngdekraft

Tetthet av sement-sandskrap: spesifikk tyngdekraft

Tetthet av sement-sandskrap: spesifikk tyngdekraft

For å skape et høykvalitets og holdbart fundament for alle ferdiggulv, må du finne ut hele bærekapasiteten til hele strukturen.

Vekten av skrapet er stor nok, og derfor utøver det stort press på grunnen av strukturen.

I de tilfellene når arbeidet er ferdig med å bruke en ferdigblandet blanding som er kjøpt i byggevarer, men en sammensetning som er utarbeidet på egenhånd, bør det foretas presise beregninger under hensyntagen til spesifikasjonene til materialene som brukes.

Valg av materialer og fremstilling av blandingen

DSP- eller sementsandrør er en nødvendig og ganske enkel måte å nivellere overflater på. For å lage den trenger du sand, sement og vann. Antallet av hver komponent avhenger av deres egenskaper.

Tetthet av sement-sandskrap: spesifikk tyngdekraft

Så, for eksempel, hvis sement M150 er tatt, vil sand trenge tre ganger mer. Hvis M500 sement brukes til å forberede blandingen, tas sanden i forhold til andelen 1: 5.

Tetthet av sement-sandskrap: spesifikk tyngdekraft

Tetthet av sement-sandskrap: spesifikk tyngdekraft

For en pose på 50 kg, ta 150 kg sand

Den optimale bruken av M 150 sement er gjenkjent, og det vil derfor være behov for 150 kg sand for dette materialet som veier 50 kg. Når det gjelder mengden vann, er det avhengig av fuktigheten til sanden.

Du kan klargjøre en kvalitetsløsning ved å ta:

 • 1 pose (50 kg) sement;
 • 15 ti liter skuffer (150 kg) tørr sand;
 • 27 liter vann.

Innføringen av våt sand vil redusere vannvolumet til 25 liter.

Vekten av sement-sandskrapet avhenger av trykket det vil ha på undersiden av strukturen. Følgelig, før du går videre med arbeidet, er det nødvendig å avklare tykkelsen på laget som helles.

Tetthet av sement-sandskrap: spesifikk tyngdekraft

Skrittet skal være minst 30 mm tykt

Den minste tykkelsen på screed er 0,3 cm. Ellers vil overflaten sprekke etter at den har herdet løsningen. Over maksimal tykkelse på 0,5-1 cm fører til at det overskrides den tillatte belastningen på underlaget.

Hvis den oppgitte verdien når 8-10 cm, er vekten av sementrøret per kvadratmeter ca. 150 kg. Dette er uakseptabelt, og derfor anbefaler eksperter ikke å overskride de angitte parametrene.

Tetthet av sement-sandskrap: spesifikk tyngdekraft

Tettheten av blandingen avhenger av materialets kvalitet

Når du lager en sement-sandskrape 1 cm tykk, vil forbruket være minst 20 kg per kvadratmeter. På det, for 1 cm² vil vekten være fra 15 til 20 kg.

Det er nødvendig å ta hensyn til ved opprettelsen av en sement-sand-screed-tetthet av sammensetningen, som avhenger av hvilke materialer som skal velges av herrene.

I denne parameteren er sammensetningene delt inn i:

 1. Lys, densitet ikke overstiger 1400 kg / m³.
 2. Tungt skred, den angitte figuren er mye høyere enn 1400 kg / m³.

Tetthet av sement-sandskrap: spesifikk tyngdekraft

Hvis teknologien blir nøye observert, vil sandensementets spesifikke tyngde, avhengig av de oppgitte egenskapene til sanden, ikke overstige de tillatte grensene.

I henhold til GOST 8736-77 skal en kubikkmeter sand ikke inneholde mer enn 1600 kg, og dens spesifikke vekt skal være 1550 til 1700 kg / m³. For mer informasjon om hvordan du lager en løsning, se denne videoen:

Beregn forbruket av materialer ved hjelp av eksisterende formel og referansedata. Når du arbeider med en sementgrad M 400 for en 3 cm tykk screed i et område på 50 m², trenger du mye sement og sand som kan læres ved enkel beregning:

 1. Beregn volumet av skrapet. 50 × 0,03 = 15 m³.

  Tetthet av sement-sandskrap: spesifikk tyngdekraft

 2. Volumet av hver komponent. Med et forhold på 4: 1, 15: 4 = 3,75 m³.
 3. Volumet av sand er 3,75 × 4 = 15 m³, sementvolumet er 3,75 × 1 = 3,75 m³.
 4. Ved hjelp av referansedata, beregning av andelen av sand - 15 x 1,600 = 24 000 kg, og en spesifikk vekt av sement - 3,75 x 1,300 = 4875kg.

Vannvolumet bestemmes ut fra beregningen av 0,5 liter per 1 kg sement. Følgelig er 4875 × 0,5 = 2437,5 liter nødvendig.

Overholdelse av alle spesifiserte normer vil tillate å utføre arbeider kvalitativt og å skape den sterke og pålitelige grunnlaget for en ferdig dekning.

Ordren for ytelse av verk

Tetthet av sement-sandskrap: spesifikk tyngdekraft

Start handlingen med forberedelsen av bakken.

For å gjøre dette, blir gulvene rengjort fra forrige gulvbelegg, frigjort bygningen fra rusk og satt opp bygningsbrønner, og bestemmer horisonten ved hjelp av et utjevningsverktøy.

Arrangement av sandsementskrap er mulig i alle lokaler, grunntemperaturen som ikke faller under +5 ͦTelsia.

Tetthet av sement-sandskrap: spesifikk tyngdekraft

Når du har installert baker, fortsett å hente skrapet fra det fjerne hjørnet

Fyrene er installert på et forhåndslagget lag av vanntett, som kan brukes som en polyetylenfilm. Kantene på lerretet er plantet på veggen, slik at de stikker ut på avstanden.

Fyll skikket fra de mest utilgjengelige stedene i rommet, men hvis døren er utstyrt med den, er det viktig å sørge for at døråpningen ikke er blokkert.

Tetthet av sement-sandskrap: spesifikk tyngdekraft

Etter at løsningen som beacons er størknet, helles den preparerte blanding på basen og fyller den med en stripe. Ved hjelp av regelen er løsningen nivellert, og bare etter at den første stripen er klar, fortsett å hell oppløsningen i den andre. Etter 12 timer, fjern beacons, fyll plassen med en løsning, som vil ta ca 15 timer for fullt å størkne.

Forbered nå trowelling-blandingen og utfør manipulasjoner som er relatert til overflatebelegg. Det vil ta en tørr eller våt blanding som består av like deler av sand og sement. Gni overflaten med en spesiell teknikk eller manuelt ved hjelp av en polermaskin eller flyter. Alle detaljer om prosessen med å hellre betong på fyrtårn, se i denne videoen:

Etter ferdigstillelse av alt arbeidet vil man få en glatt, litt grov overflate, som må rulles med en fuktig rulle og dekkes med en polyetylenfilm. Fukt røret i minst syv dager, hvoretter filmen fjernes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 3 = 7