Trapp til verandaen av betong: Hvordan lage en forside og helle betong?

Trapp til verandaen av betong: Hvordan lage en forside og helle betong?

I dag er byggingen av hus av stor betydning over hele verden, fordi verandaen er en integrert del av enhver hytte, landsted og til og med en sommerbolig. Fra hvordan trinnene og området rundt dem ser ut, avhenger hele utformingen av hele strukturen.

Trapp til verandaen av betong: Hvordan lage en forside og helle betong?

Trapp til veranda av betong

For å bygge en vakker og komfortabel veranda, er det svært viktig å bygge en komfortabel og solid stige som kan være laget av forskjellige materialer og deres kombinasjon. Ofte for arrangering av trapper bruker murstein, tre, betong og armert betong.

Valget av et egnet materiale avhenger av byggingen av huset selv. Hvis huset er stein eller murstein, så er trinn og veranda bedre gjort av de samme materialene. Det er også verdt å gjøre i tilfelle at et tre ble brukt til å bygge et hus.

En trapp av betong anses å være den mest slitesterke, holdbare og enkle å bruke. Hvis konstruksjonen av mesterens stige ble etterfulgt av teknologi og oppfylt alle kravene, vil trinnene ikke passere gjennom fuktighet og vil være slitesterk.

Designet kan være i form:

 • sirkel;
 • trapes;
 • kvadrat;
 • rektangel.

Også trinnene kan ordnes i form av en veranda, eller bare være i åpen eller lukket form.

Hovedtrekk ved trappene i betong er at metallrammen er godt beskyttet mot nedbør og andre værkatastrofer, som forhindrer korrosjon og ødeleggelse av basen.

Deretter skal vi snakke om hvordan du skal skape en stige av betong, slik at den har tjent deg i mange år med tro og sannhet.

Hvordan utføre formen?

Trapp til verandaen av betong: Hvordan lage en forside og helle betong?

Veranda av betong

Slik at territoriet i nærheten av huset blir forvandlet av en stige, først og fremst må du lage et forarbeid. Formering er en slags "form" som en konkret løsning helles på. For monolitiske strukturer kan du bruke konvensjonelle former, for kompositter er det et skjema.

Formen er installert på stedet der du planlegger å ordne stigen. Hovedoppgaven er å fikse alle detaljer med dowels, negler og andre festematerialer. Det er veldig viktig at formen er sterk, ellers vil den bli ødelagt eller deformert, noe som vil gjøre hele strukturen ubrukelig.

For å gjøre trappene til og med, for formen er det nødvendig å plukke opp en treplank, som er fast festet til hverandre. Det ville ikke være vondt hvis du fra innsiden oppsummerer også platene med en glatt kryssfiner. Vær oppmerksom på at alle bjelkene ikke skal ha noen sprekker eller andre skader. Dette er veldig viktig, fordi løsningen ikke skal lekke gjennom hullene inn i treet.

Før du heller betong, blir overflaten av platene fuktet med vann, slik at treet mykner og blir mer bøyelig. Løsningen vil også være vanskeligere å absorbere, og til slutt vil det få en mykere og jevnere overflate.

Vi forbereder løsningen for å fylle trinnene

Trapp til verandaen av betong: Hvordan lage en forside og helle betong?

Lag en stige for verandaen selv

For å få frem verandaen av huset med en stige, må du knead en løsning av betong. For dette trenger du:

 • sand;
 • vann;
 • knust stein (du kan erstatte grus);
 • sementpulver.

Jeg vil understreke at hvis du ekskluderer knust stein eller dens analoger fra listen ovenfor, vil du ikke forberede en betong, men en enkel sementmørtel.

Den proporsjonale kombinasjonen av ingredienser avhenger av sementets merke og ønsket betongbetong: jo høyere betongen er, desto bedre er kvaliteten på blandingen.

For å forberede en betong mørtel under merket 200, vil du trenge sement på nummer 400 i forhold til sand en til to. Oftest settes forholdet mellom komponenter i dette skjemaet:

 • 1 del av sement;
 • 2 deler sand;
 • 4 stykker av murstein;
 • 0,5 deler vann.

Men det er ikke nødvendig å følge nøyaktig til dette forholdet. Alt avhenger av kvaliteten på råvarene. Ikke prøv å spare ved å kjøpe billig sementpulver! Bedre kjøpe et høyverdig materiale, og velg sand uten leireinneslutninger. Hvis du ikke er en ekspert, kan du skille sand med leire: den har en uttalt gulaktig nyanse. Men du trenger river sand - grå, det er bedre hvis det er tørket og renset.

Det forhindrer ikke for fremstilling av betongmasse for å bruke forskjellige tilsetningsstoffer i form av stabilisatorer og vannavstøtende midler, som bare vil forbedre betongmassens egenskaper.

Kneadbetong kan enten være manuelt eller med en betongblander. For å gjøre dette, er vannet blandet med sement, så sømmes sand, og til slutt legges knust stein eller dets analoger. Alle ingrediensene er knead til en homogen konsistens, som vil lignes på surkrem.

Hva må du ha med fingertuppene?

Trapp til verandaen av betong: Hvordan lage en forside og helle betong?

Betongtrapp til verandaen

For at verandaen til huset skal få en betongtrapp, må du kjøpe visse materialer, samt verktøy. For høy kvalitet på arbeidet vil du finne det nyttig:

 • betongblander;
 • spade;
 • Tærne eller bøtter der løsningen kan bli godt knedd
 • sand, grus, vann og sement pulver;
 • forsterkning laget av jern eller stål;
 • materialer for fiksering (negler, dowels, etc.);
 • planlagte trebjelker;
 • kryssfinér;
 • saks for skjæring av metall;
 • planer;
 • baufil;
 • hammer.

Før støping av betong, langs omkretsen av hele formen, er det installert metallstenger som er fastbundet eller sveiset sammen. Hvis sveisingen brukes, må du gripe stengene med en punktsveis i trinn på 10-15 cm. Slike handlinger vil øke styrken på strukturen, avlaste deg om mulig utseende av sprekker og deformering av formen.

For å beskytte overflaten på stigen fra mulig ødeleggelse, dekk dem med et hjørne av metall. For dette er stenger sveiset til hjørnet, som deretter nedsenkes i flytende betong.

Det er veldig viktig å installere en forsterket jernmarsj. Dette vil gi styrke til den midtre trappen, som det ikke er noen støtte til. Hvis marsjen er et solid fundament, kan betongen ikke styrkes. Du kan installere marsj, både i trapp og sveis til metallplater, som legges i trapp eller i selve konstruksjonen.

Fyllingsteknikk

Trapp til verandaen av betong: Hvordan lage en forside og helle betong?

Trapper med egne hender

På slutten av alle forberedende prosesser for installasjon av trapper på verandaen i huset, kan du starte direkte å helle trinnene.

Som regel er trinnene fylt med en enkelt monolitisk blokk i en tilnærming. Dette gir god vedheft og styrke i trinnene selv.

Vær oppmerksom på at bredden på verandaen til huset er 1,5 ganger større enn bredden på døråpningen. Men det er bare en anbefaling, ikke en streng regel.

Etter helling av en konkret løsning, er det bedre å fukte det med vann, noe som gir overflaten av glatthet. Ved ferdigstillelsen av arbeidet med å helle verandaen av huset med en spatel eller rett ramme, blir det påførte betonglaget nivellert.

Vær oppmerksom på at alle trinnene på verandaen i nærheten av huset må være av samme høyde for å forhindre blåmerker eller ulykker av gjester og husstandsmedlemmer. Den anbefalte trinnhøyden er opptil 25 cm.

Siden det tar litt tid å størkne betongen, bare noen få timer, neste dag kan du gå på trappene. Men hvis du har muligheten, gi fortsatt den nyopprettede verandaen nær huset for å stå i et par dager.

Jeg vil også si at installasjonen av trinnene kun kan utføres i tørt vær. Siden betongen skal tørke opp gradvis, så hvis det er for varmt eller tvert imot en regnfull dag - dekk det med en film.

Vi beregner trinnene

Trapp til verandaen av betong: Hvordan lage en forside og helle betong?

Trapper laget av betong

Selvfølgelig kan bare eierne av huset velge materialet for byggingen av trinnene. Men til tross for det valgte materialet, er det nødvendig å utføre foreløpige alle nødvendige beregninger:

 • beregne lutningsvinkelen av trinnene;
 • bestemme lengden på marsjen;
 • bestem antall trinn.

For å sikre at alle beregninger er utført på riktig måte, overholder kravene til SNiP, som er oppført i tabellen under.

kravet

 

indikator
Tiltvinkelen til marsjen Fra 27 til 45
Høyde på stigerør Fra 15 til 20 cm
Bredden på den optimale ankomst Innenfor området 25-32 cm
Trinnbredde Fra 90 til 110 cm
Avstand fra terskel til siste trinn Ikke mindre enn 1,2 m

Vi håper at vår artikkel var nyttig for deg. Vellykket reparasjon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

17 − 15 =