Category Archive : Reparatie en decoratie

Werkingsprincipe en bedieningsmechanisme voor jaloezieën

In veel gevallen kunnen gordijnen en gordijnen die voor iedereen hetzelfde zijn, worden vervangen door jaloezieën. Ze zijn in staat om de bewoners te beschermen tegen de brandende zonnestralen en tegelijkertijd de weg naar de verse luchtstroom niet te blokkeren. Blinds zijn een apparaat dat bestaat uit strips (latten). De locatie van de lamellen kan horizontaal of verticaal zijn.

Het mechanisme voor het bedienen van de jaloezieën is zo eenvoudig dat het kan worden gebruikt met een eenvoudige beweging van de hand. Bovendien kan het niet alleen de jaloezieën openen en sluiten, maar ook de lichtstroom regelen. Trekt ook een breed scala aan ontwerpen aan in termen van tinten en vormen.

voordelen

Werkingsprincipe en bedieningsmechanisme voor jaloezieën

Jaloezieën zijn veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken

Ondanks de grote vraag naar jaloezieën, lopen velen niet het risico ze te vervangen door de gebruikelijke gordijnen. Hier zijn een paar feiten die in het voordeel van dit product spreken:

 1. Betrouwbare bescherming tegen de zon, vooral als de ramen naar het zuiden gericht zijn. Om deze functie met gordijnen uit te voeren, moet u een redelijk dicht materiaal aanschaffen. Wanneer de ramen met dergelijke gordijnen worden gesloten, overlapt de stroom verse lucht volledig. In het geval van jaloezieën worden de lamellen gedraaid om reflectie van de zonnestralen te verkrijgen, terwijl er nog steeds vrije toegang tot de lucht is.
 2. Veelzijdige toepassing. Door de verscheidenheid van het ontwerp kunnen ze zowel in kantoorkasten als voor het decoreren van een woonkamer worden gebruikt.
 3. Eenvoudig te gebruiken. Als het nodig is om inspanningen te leveren om gordijnen te openen en te sluiten, vooral zware gordijnen, dan kan met de jaloezieën hetzelfde proces worden uitgevoerd met behulp van een eenvoudige draai van de speciale handgreep.
 4. Kan worden gebruikt voor ramen van elk type en gebieden van verschillende grootte.
 5. Het vermogen om de grootte van de kamer visueel te veranderen. Gebruik verticale jaloezieën om de hoogte van de kamer visueel te vergroten.

Apparaatfuncties

Werkingsprincipe en bedieningsmechanisme voor jaloezieën

Tot op heden zijn er verschillende soorten jaloezieën, die zijn onderverdeeld in zowel de besturingsmechanismen van het apparaat als de plaatsing van lamellen.

Overweeg twee soorten jaloezieën, die het meest gevraagd worden door consumenten: verticaal en horizontaal.

verticaal

Werkingsprincipe en bedieningsmechanisme voor jaloezieën

Verticale jaloezieën zijn goed waar u een gezellige sfeer en zachte verlichting moet creëren

Het voordeel van verticale jaloezieën ligt voor de hand. Allereerst moet worden gewezen op een esthetisch uiterlijk en een breed scala aan kleuren, wat belangrijk is voor het creëren van een bepaald interieur van het huis. Vanwege de mogelijkheid om de rotatie van de lamellen aan te passen, wordt ook een zachte, diffuse verlichting in de kamer gecreëerd.

De componenten van verticale jaloezieën zijn: kroonlijst, verbindingsketting, weegmiddelen, controleketting, lamellen en koord voor controle.

Werkingsprincipe en bedieningsmechanisme voor jaloezieën

Het belangrijkste element van verticale jaloezieën is de kroonlijst. Het is gemaakt van aluminium of plastic. De laatste materiedeskundigen raden het gebruik niet aan, omdat het na verloop van tijd onder het gewicht van de jaloezieën gaat knikken en vervormen.

In deze vorm zal het constructiemechanisme niet volledig kunnen functioneren. Ook zal na verloop van tijd de plastic kroonlijst geel worden en zijn esthetische uiterlijk verliezen.

Het is erg belangrijk om de dakrandgeleiders elk jaar te smeren met een speciaal glijmiddel op siliconenbasis.

Nuances van gebruik

Werkingsprincipe en bedieningsmechanisme voor jaloezieën

Kies jaloezieën met sterke lamellen en kroonlijst

Laten we nu kijken naar de verlenging van de levensduur van de dakgoot voor verticale zonwering. Om dit te doen, moet je aandacht besteden aan enkele nuances:

 1. Bij aanschaf controleren we noodzakelijkerwijs de kwaliteit van de assemblage van een kroonlijst. De mechanismen ervan zouden zonder veel moeite moeten werken. Ook moet de conditie van het touw onberispelijk zijn, het mag niet verwrongen zijn.
 2. Elementen van de kroonlijst mogen niet zwak en dun zijn.
 3. De breedte moet worden bepaald op basis van het gewicht van het product. Als u bijvoorbeeld jaloezieën gebruikt met lichte lamellen van 4 m hoog doek, moet de breedte van de kroonlijst 3,5 cm zijn en voor zware kunststof 3 m hoog, de breedte is 3 cm.
 4. Houd u aan de regels voor gebruik.

De assemblage van de lamellen mag alleen worden uitgevoerd als ze loodrecht op de kroonlijst staan.

Werkingsprincipe en bedieningsmechanisme voor jaloezieën

Kies schuifregelaars voor de beste kwaliteit zonwering

Apparaten, waardoor de jaloezieën aan de kroonlijst worden bevestigd, worden lopers genoemd. Hun kwaliteit moet onberispelijk zijn, dus elke braam kan het hele mechanisme blokkeren. Bij de aankoop zijn we altijd geïnteresseerd in de fabrikant. Ze zijn voornamelijk gemaakt van plastic.

In het onderste deel zijn de lamellen met elkaar verbonden door middel van een speciale ketting. Meestal is dit een plastic product, maar als het mogelijk is om van metaal te kopen, zal dit de levensduur van het product aanzienlijk verlengen.

Werkingsprincipe en bedieningsmechanisme voor jaloezieën

Blinde apparaatschakeling

Weegmiddelen vestigen zich ook in het onderste gedeelte van de jaloezieën, voor een gelijkmatige positie van de lamellen en om te voorkomen dat ze slingeren wanneer de wind waait.

Het draaien van de lamellen naar 1800 zorgt voor een speciale controleketting, die meestal aan de zijkant wordt geplaatst.

Met behulp van het bedieningssnoer worden de jaloezieën gemonteerd en geopend. Het wordt naast de controleketen geplaatst.

Stoffen of plastic strepen - lamellen verschillen in breedte. Over hoe u verticale jaloezieën verzamelt, zie in deze video:

Het wordt aanbevolen voor ramen van kleine afmetingen om jaloezieën te verkrijgen met smalle strepen en voor grote vensters met bredere.

horizontaal

Werkingsprincipe en bedieningsmechanisme voor jaloezieën

Bijzonder handige horizontale jaloezieën op het bedieningspaneel

Het mechanisme van het horizontale sluitermechanisme is volledig identiek aan de verticale structuren. Het verschil ligt in de locatie van de lamellen. Ze zijn niet verticaal, maar horizontaal gerangschikt. Er is ook een verschil in de manier van installeren.

Verticale jaloezieën bevinden zich meestal zo dat de kroonlijst aan het plafond is bevestigd en het product zelf sluit niet alleen het venster, maar vangt ook een deel van de muur op. Horizontale structuren worden meestal binnen de vensteropening geplaatst, de kroonlijst wordt op het profiel gemonteerd. De breedte van de lamellen van horizontale jaloezieën is ook anders: van 16 tot 25 mm.

Montageproces

Het ontwerp van het apparaat is eenvoudig en het kan op zichzelf worden gedaan. over het installeren van horizontale jaloezieën op kunststof ramen, kijk in deze video:

Het schema van het apparaat is als volgt:

 1. De dakranden moeten strikt horizontaal zijn, dus controleer eerst het oppervlak voor bevestiging. Pas deze indien nodig aan. Vervolgens fixeren we de beugels met pluggen. Gaten voor hen zijn voorgeboord.
 2. Bevestig de kroonlijst aan de beugels met behulp van speciale vergrendelingen die op de beugels zijn aangebracht.

  Werkingsprincipe en bedieningsmechanisme voor jaloezieën

 3. Vervolg het werk en bevestig het gordijn aan de latten met behulp van speciale schuifknoppen. Hier is het noodzakelijk om een ​​strikte volgorde te volgen en de strepen exact op te hangen zoals ze in een rol worden gevouwen.
 4. Verder wordt in elke strook een verzwaringsmiddel van onderen ingebracht en wordt een verbindingsketting bevestigd. Om dit te doen, heeft elk verzwaringsmiddel aan beide zijden speciale sluitingen.
 5. In de laatste fase controleren we nogmaals de juistheid van de plaatsing van de elementen en controleren ze in actie.

Bij een correcte installatie moeten de lamellen glad en gemakkelijk te bedienen zijn. Als de elementen stoppen bij het controleren, moet u nogmaals het apparaat van verticale zonwering controleren.

Mechanismen van beheer

Werkingsprincipe en bedieningsmechanisme voor jaloezieën

Afhankelijk van het mechanisme kunnen de jaloezieën naar het midden of naar de rand van het venster worden verplaatst

Afhankelijk van het geïnstalleerde rolluikbesturingsmechanisme kan de constructie van de constructie op verschillende manieren plaatsvinden. Ze kunnen naar het midden van de structuur gaan of juist van het midden naar de zijkanten bewegen. Ze kunnen worden verzameld als een controlemechanisme en daaruit.

Met het bedieningsmechanisme is het noodzakelijk om van tevoren te beslissen. Hiervoor worden veel factoren in aanmerking genomen, te beginnen bij het algemene interieur van de kamer, meubels te rangschikken en te eindigen met hun eigen prioriteiten.

Werkingsprincipe en bedieningsmechanisme voor jaloezieën

Als het meubilair bijvoorbeeld naast het raam wordt geplaatst, is het correct als de jaloezieën in hun richting bewegen. Op deze manier vergroot visueel de ruimte van de kamer.

Dus, door het type jaloezieën te kiezen, moet u in de eerste plaats het interieur van de kamer niet storen, omdat deze structuren niet alleen beschermen tegen zonlicht, maar integraal deel uitmaken van gezelligheid en comfort.