Behang met monogrammen en hun gebruik in het interieur van verschillende kamers

Behang met monogrammen en hun gebruik in het interieur van verschillende kamers

Kenmerkend voor de klassieke interieurstijl zijn behang met monogrammen. In samenwerking met andere ontwerpoplossingen verwerven ze nieuwe kleuren. Sierlijke patronen op een monofone achtergrond worden multifunctioneel. Met hun hulp kun je niet alleen de stijloriëntatie of het kleurenpalet benadrukken, maar ook bepaalde zones benadrukken, je op sommige elementen richten en zelfs de tekortkomingen van de indeling van de ruimte verbergen.

Het interieur van elke kamer in het huis kan licht, verfijnd en romantisch zijn, als het uniforme gekrulde patronen bevat met goed geselecteerde toevoegingen. Ook hangt de harmonie van de perceptie van de ruimte af van de geletterdheid in de keuze van schaduw.

Behang met monogrammen en hun gebruik in het interieur van verschillende kamers

Een uitstekend Italiaans monogram

Functies van behang met een monogramtekening

Tekenen van behang met monogrammen is een patroon van een combinatie van plantelementen en vloeiende lijnen, bochten, die ritmisch in de regel verticaal worden herhaald. Dit soort ornamenten behoort tot damastpatronen. Ze worden beschouwd als een symbool van verfijning en luxe leven, ze kunnen versieren en niet alleen in klassieke richtingen een vleugje pit brengen, maar ook een ornament van moderne stijlen worden. Correct gekozen schaduw voor behang speelt een fundamentele rol voor een harmonieuze perceptie van de ruimte.

Meestal ritmisch patroon tekeningen worden gepresenteerd in het ontwerp van de kamer met een bepaald accent. In het interieur van de woonkamer bevinden ze zich aan de muur met een tv of open haard, in de slaapkamers is er een ruimte bij het bed en in de keuken is er een eethoek.

Om de foto duidelijk grenzen te geven, worden schoonheid en verfijning van ronde ornamenten, decoratieve lijsten, baguettes, lijstwerk, lamellen met gebeeldhouwde decor gebruikt. De combinatie van behang met andere interieuronderdelen heeft ook een grote invloed op de algehele indruk van het interieur. Het is belangrijk om meubels en textielaccessoires van vergelijkbare tinten te selecteren.

Behang met monogrammen en hun gebruik in het interieur van verschillende kamers

Licht interieur in de woonkamer

Combinatie geheimen

Laten we eens kijken naar de basisregels voor het combineren van achtergronden met monogrammen, zodat u een volwaardig interieur kunt creëren. Deze regels zijn vrij eenvoudig, maar de naleving ervan garandeert een uitstekend resultaat.

Voor een monogram dat organisch in het interieur wordt bekeken, zijn er regels waarmee het in het algemene beeld van de kamer wordt geïntroduceerd:

  • De afwisseling van zich herhalende fragmenten langs de verticaal maakt het mogelijk om de ruimte te corrigeren, beïnvloedt de visuele verandering in de hoogte van plafonds en de grootte van de kamer. Door de dichtheid en expressiviteit van het patroon, vloeiende lijnen, kleuroplossingen aan te passen, kunt u de ruimte visueel vergroten.
  • Motley en heldere beelden zijn perfect "vrienden" met steen en hout.
  • De combinatie van een monogram met een strip wordt gebruikt voor de belichaming van luxueuze interieurs. Ornament is niet opvallend gekozen, met verguld of verzilverd reliëf.
  • Volumetrische en heldere patronen zijn niet van toepassing op kleine kamers. Ze verbergen de ruimte en de kamer zal er nog kleiner uitzien.
  • Een licht, nauwelijks zichtbaar licht ornament kan de taak van het corrigeren van de vorm van de kamer of het verbeteren van de ruimte niet aan. Voor correctie wordt een uitgesproken nadruk gelegd op enkele van de muren. En de tinten die in het behang worden gebruikt, moeten overeenkomen met de details van het interieur.

Behang met monogrammen en hun gebruik in het interieur van verschillende kamers

Zachte kleuren in de afwerking van de thuiskast

  • Behang met donkere achtergronden of een contrasterende kleur van de afbeelding, bijvoorbeeld zwart, kan niet worden geplakt op muren in kleine kamers. Het is ook raadzaam om deze techniek niet te gebruiken als het niet mogelijk is om de gegeven stemming aan te vullen met de bijbehorende fijne details. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de planning van het licht in de kamer.
  • Wit paarlemoerbehang met een monogrampatroon ziet er alleen harmonieus uit als er een goed georganiseerd en voldoende licht is.
  • Heel vaak maakt het ontwerp reliëfversies van het behang. Ze worden een gunstige achtergrond voor de belichaming van niet-standaard ideeën van ontwerpers. Maar tegelijkertijd laten ze de mogelijkheid om op verzoek van de eigenaren van kleuroplossingen te veranderen vanwege het gebruik van behang voor het schilderen. Door zijn structuur lijkt zelfs een monofone compositie niet-triviaal en elegant.

Gebruik in verschillende kamers

Beschouw het behang met monogrammen in het interieur van verschillende kamers. Welke subtiliteiten en nuances er in hun ontwerp bestaan, hoe u de beste optie kiest om een ​​dergelijk patroon op een behangdoek te gebruiken.

Slaapkamer decoratie

De slaapkamer is een plek om uit te rusten, dus de algemene sfeer in de kamer moet worden aangepast aan ontspanning en comfort. Gewoonlijk wordt een rustige achtergrond van lichte tonen met een gedempt maar expressief contrastpatroon ingesteld. Ideale achtergronden voor de slaapkamer zijn blauw, beige, geel, roze. Voor ornamenten geschikt groenachtige, grijze, bruine tinten.

Items gemaakt van textiel en dingen moeten de ommuurde schaduw herhalen. Het kan spreien zijn, gordijnen, decoratieve kussens met een herhalend patroonpatroon. Maar hier bestaat het gevaar van oververzadiging van de algehele weergave van afdrukken, wat over het geheel genomen een tegenstrijdige indruk zal maken. Meubels en armaturen moeten daarom op competente wijze de algemene stemming ondersteunen.

Behang met monogrammen en hun gebruik in het interieur van verschillende kamers

Zachte, ingetogen kleuren in het ontwerp van de slaapkamer

We mogen het effect van de tekening op de grootte van de kamer niet vergeten. Voor kleine slaapkamers, zou u geen groot, vegende monogram moeten kiezen. Door het juiste gebruik van spiegels en glanzende oppervlakken kan zelfs dit defect netjes worden verborgen.

De tweede optie voor het inrichten van een slaapkamer met het gebruik van monogrammen is om het behang niet op alle wanden te lijmen, maar om een ​​bepaalde zone te markeren. Het kan bijvoorbeeld het ontwerp van het bedgedeelte of het gebruik van een afdruk op de achterwand van een speciaal gemaakte nis zijn. Het is belangrijk om de planken niet te oververzadigen met allerlei objecten, zodat ze het spectaculaire patroonontwerp niet hinderen.

Decor woonkamer

Curly patronen in de woonkamer zijn ontworpen om de pracht van het interieur te benadrukken, om het plechtigheid, aristocratie en opgewektheid te geven. Hier verdient het de voorkeur om heldere, verzadigde tinten in het behang te gebruiken met een ongebruikelijke overloop van goud of zilver. Met indrukwekkende delen van de kamer zijn ze aan alle wanden gelijmd, maar het verdient de voorkeur om bepaalde gebieden toe te wijzen. Als behang-metgezel geschikte monochrome opties in de toon van monogrammen of gestreepte vertegenwoordigers met onopvallende tinten.

Traditioneel is er in de woonkamer een hoofdmuur, die wordt gespeeld met behulp van monogramlijnen. In de regel is er in dit deel een open haard of televisie-apparatuur. Bovendien ziet de ingetogen afdruk er geweldig uit in allerlei uitsteeksels en nissen, en wordt het gebied voor rusten en lezen rustiger gemaakt.

Het is niet aan te raden patroonafbeeldingen tegenover ramen en bij raamopeningen te plaatsen. Meestal zullen ze onzichtbaar zijn, omdat ze een goede extra verlichting vereisen. Grondig bedacht de locatie van lichtbronnen, kunt u een gevoel van een gezellige kamer bereiken, vooral in de bank.

Behang met monogrammen en hun gebruik in het interieur van verschillende kamers

Luxueus interieur in de woonkamer

Het is wenselijk om de woonkamer niet te overladen met omslachtig meubilair en accessoires. Geen afbeeldingen op de achtergrond van afbeeldingen met patronen. Zelfs als het algemene concept van het complot wordt gehandhaafd, zien ze er belachelijk en misplaatst uit.

De keuze van gordijnen is beter om te stoppen op éénkleurige varianten. De schaduw wordt geselecteerd, te beginnen met het kleurenschema van het interieur.

Keukenbinnenland met monogrammen

In het interieur van de keuken worden behang met monogrammen zelden gebruikt. Typisch, dit ontwerp is geschikt voor klassieke keukens met grote ramen, een ruime kamer, verdeeld in een werkruimte en een eetkamer. Ze hebben de aanwezigheid van grote houten meubels, een verscheidenheid aan textielaccessoires in een uniforme stijl, evenals andere functies.

Moderne keukens decoreren nog steeds met monogrammen. Het werk aan het project is veel gecompliceerder dan de klassieke opties, omdat het een zorgvuldige planning van alle details, de beschikbaarheid van geschikt meubilair en sieraden uit de stof vereist.

Behang met monogrammen en hun gebruik in het interieur van verschillende kamers

Origineel ontwerp van de keuken in een woonhuis

Het behang wordt vaak toegepast in de eetruimte. Deze actie geeft frisheid en ongebruikelijkheid in combinatie met meubels met gesmede elementen of hout. En allerlei variaties met kleur zijn acceptabel, maar men moet rekening houden met de eigenaardigheden van de kamer.

In het werkgebied is het behang onpraktisch, dus u moet zorgen voor een meer gebruikelijke optie: het afwerken van het schort met keramiek of panelen in dezelfde tonen met een elegant behangpatroon. Een dergelijke receptie zal de feeststemming van de klassieke stijl in een praktische ruimte ondersteunen. Gordijnen, pannenlappen, tafelkleden moeten in harmonie zijn met de afbeelding op het behang.

Kenmerken van de hal inrichting

Vaak zijn de gebouwen van de gangen niet erg ruim en goed verlicht. Daarom is het monogram in gangen en gangen moeilijk harmonieus te ordenen, om de interne ruimte niet meer te beperken.

Behang met monogrammen en hun gebruik in het interieur van verschillende kamers

Klassiek ontwerp van de gang

Echter, met voldoende cubature voor een dergelijk decor, moet de voorkeur worden gegeven aan lichte tinten van gekruld behang. Een glanzende of gouden embossing in combinatie met decoraties op de wanden in de vorm van geschikte lijsten, zal er harmonieus uitzien.

Monogrammen voor de kinderkamer

Specialisten op het gebied van ontwerp bevelen het gebruik van ritmische plantafbeeldingen in kinderkamers niet aan. Ze zijn meer geschikt voor volwassen perceptie. Bovendien kan de gladheid van lijnen en bochten de activiteit van kleine kinderen negatief beïnvloeden, de stemming beïnvloeden, angst veroorzaken tijdens de slaap.

Door thuis uit te rusten, wil iedereen uiteindelijk troost en vrede krijgen om een ​​sfeer van rust en warmte te bereiken. Als luxueuze appartementen in klassieke stijl dergelijke gevoelens van voldoening oproepen bij de inrichting van het huis, dan kunt u een dergelijk ontwerp maken zonder aanzienlijke financiële investeringen met behang met monogrammen. De juiste kleurenoplossing en sierlijke afdrukken helpen bij het oplossen van de taken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 8 = 2