Brengen mensen schade toe aan vinylbehang op non-wovenbasis

Brengen mensen schade toe aan vinylbehang op non-wovenbasis

Bij het kiezen van behang is het noodzakelijk rekening te houden met de verscheidenheid aan factoren, van hun combinatie met het interieur tot hun fysieke eigenschappen. Een ander punt dat vaak in aanmerking wordt genomen, is de ecologische compatibiliteit van het behang.

Brengen mensen schade toe aan vinylbehang op non-wovenbasis

Beroemde Duitse behangcollectie met geometrische ornamenten

Dit is vooral belangrijk wanneer ze in de kinderkamer worden geselecteerd. Dan zou ik zeker willen dat ze niet gevaarlijk zijn voor zijn gezondheid. Voor volwassenen, maar het is ook waar, en als behangen met papieren drager is gewoonlijk niet in dit opzicht geen claims, vinylbehang schade volgens velen kan zeer ernstig veroorzaken. Maar is het waar?

Herkomst van mening

Waarom denken mensen dat vinylbehang gevaarlijk is? Zaken in hun samenstelling. Ze hebben twee lagen. De eerste lager, onderscheid behang op basis van papier of, als alternatief, op een niet-geweven basis. Er zijn meestal geen klachten over.

Maar de bovenste, die is gemaakt van polyvinylchloride, is van groot belang, omdat deze van puur chemische oorsprong is. Zijn mensen die geloven dat dergelijk behang gevaarlijk is, toch? Gedeeltelijk. Het gaat allemaal om de eigenschappen van deze laag. Het is waterdicht en lekt ook geen stoom.

Brengen mensen schade toe aan vinylbehang op non-wovenbasis

Typische toepassing van twee soorten behang: monochroom en met een patroon

Aan de ene kant is dit een uitzonderlijk positieve kwaliteit, waardoor de coating zeer eenvoudig te reinigen is. Het kan gemakkelijk worden gewassen, het kan zonder speciale problemen worden gereinigd. Maar deze eigenschap is ook een nadeel. Immers, als er geen luchtuitwisseling is, begint onder het behang condensaat te hopen.

Het wordt de bron voor de ontwikkeling van voldoende gevaarlijke schimmels van het pathogene type. Ze brengen meestal de grootste schade toe en veroorzaken een gevaar voor de gezondheid, waarvoor zelfs artsen waarschuwen. Deze schimmels kunnen allergisch zijn, en de gevolgen voor de gezondheid kunnen anders zijn, maar zeker alleen negatief.

Materiaal van lage kwaliteit

Een andere reden waarom er een gevaar voor de menselijke gezondheid kan zijn, is niet genoeg kwaliteit behang. Vaak zijn dit alleen Chinese namaakproducten voor populaire merken die niet erg goede materialen gebruiken. Soms is het slechts een achtergrond die is gemaakt met behulp van verouderde technologieën. In dit geval kunnen er formaldehyde-dampen uit komen, die een bron van giftige materialen zijn.

Er is een mening dat als het behang met zeefdruk, dan kan je niet bang zijn dat ze schadelijk zijn. Maar dat is niet zo, omdat zeefdruk hetzelfde vinyl is met de toevoeging van zijden draden, natuurlijk of kunstmatig.

Brengen mensen schade toe aan vinylbehang op non-wovenbasis

Zeefdrukachtergronden zijn gemakkelijk te herkennen aan hun karakteristieke schittering

Er zijn over het algemeen veel verschillende soorten vinylbehang, bijvoorbeeld met chemische embossing, compact vinyl, zwaar vinyl en nog veel meer. Soms weet je niet eens dat je dit materiaal krijgt, dus is het de moeite waard interesse te tonen in het kiezen van de meest geschikte achtergrond.

Nieuwe achtergronden

Eerder werd vermeld dat verouderde behangsoorten schadelijk zijn. Maar zijn de vinylachtergronden van de nieuwe generatie die zijn gemaakt met de nieuwste prestaties schadelijk? Immers, om ervoor te zorgen dat deze wallpapers niet gevaarlijk zijn, niet zo moeilijk, volstaat het om milieuvriendelijke materialen toe te passen, en het oppervlak bovendien ademend, microporeus te maken.

Het is realistisch om met moderne technologieën te doen, maar het is belangrijk om te begrijpen dat het nauwelijks mogelijk is om dit toe te schrijven aan de goedkope producten van weinig bekende bedrijven. We moeten ons alleen richten op de grote merken van landen die al lang en met succes behangpapier produceren en moderne benaderingen van hun productie toepassen. Het kan bijvoorbeeld Finland, Duitsland, Zweden enzovoort zijn, meestal is het kwaliteitsniveau in deze landen meer dan hoog.

Brengen mensen schade toe aan vinylbehang op non-wovenbasis

Dichtbij de foto van behangbehang lijkt ingewikkeld, maar in de verte lijkt het op een versie van één ton

Begrijp ook dat deze achtergronden niet bijzonder gevaarlijk zijn voor de gezondheid, het kan op het etiket worden aangegeven dat het vinyl microporeus is. De samenstelling kan ook verschillende antischimmelcomponenten hebben, wat ook erg belangrijk is, omdat dan de kans op het optreden van allerlei soorten negatieve formaties verschillende keren afneemt.

Andere selectiecriteria

Als u een vinylbehang kiest, dan zijn de selectiecriteria die u zullen helpen bij het kiezen van de meest optimale optie, mogelijk veel meer dan alleen de naam van het land van fabricage en de labels op de etiketten.

Brengen mensen schade toe aan vinylbehang op non-wovenbasis

Modern design omvat een mix van verschillende materialen

De eerste belangrijke stap bij het kiezen is om persoonlijk kennis te maken met het patroon van de achtergronden die u wilt kopen. Koop de wallpaper zelf en als je dit doet, ruik je ze. Dit is een eenvoudige en zelfs primitieve methode, maar het is zeer effectief.

Als het behang onder de maat is, als hun materiaal schadelijk is voor de mens en negatieve verdamping bevat, zullen dergelijke producten onmiddellijk abrupt en uiterst onaangenaam ruiken.

Velen verwijzen naar deze methode met scepsis, maar in feite om zijn objectiviteit te garanderen kan zeer eenvoudige methode zijn - de geur van de duurste Europese vinyl behang, die beschikbaar zijn in de winkel, en dan, voor het contrast, de meeste goedkoop. Het verschil zal onmiddellijk merkbaar zijn, als u natuurlijk niet verkouden bent. Als de geur is er nu, is het gemakkelijk voor te stellen hoe het zal verspreid over het appartement na de overname van een lange en behang op de muren van hun locatie.

Brengen mensen schade toe aan vinylbehang op non-wovenbasis

Met één type vinyl kunt u natuurlijke afwerkingsmaterialen perfect nabootsen

Als je sterke twijfels hebt dat je de achtergrond correct kunt oppakken en ze nog steeds wilt hebben, kun je dat doen. Immers, hoe dan ook in huis en dus bevat het veel PVC, bijvoorbeeld in spaanplaat, kunststof ramen en andere elementen.

Maar dan proberen om deze wallpapers in de kamer te lijmen, waar je meestal een minimale hoeveelheid tijd, of waar sprake is van een goede ventilatie (bijvoorbeeld in de keuken, waar sprake is van een afzuigkap), maar aangezien de kinderkamer is het best niet om te experimenteren, er hoeft alleen milieuvriendelijk behang dat niet gevaarlijk is.

interlining

Zoals eerder vermeld, kan vinylbehang op papierbasis zijn en op niet-geweven materiaal zijn. Deze vliesbehang is niet schadelijk, maar het probleem is dat de producenten proberen om de kosten van de productie te verminderen, en dus in feite niet een feit dat er zal worden opgenomen echte interlining.

Brengen mensen schade toe aan vinylbehang op non-wovenbasis

Grappig, in sommige opzichten, ruimtetekeningen op behang

Er is een mogelijkheid dat in plaats van een niet-geweven basis, er ook een relatief goedkope en lage kwaliteit vorm van vinyl zal zijn, die alle dezelfde negatieve stoffen zal verdelen. Dus het basisprincipe van keuze is hetzelfde - koop geen goedkoop behang van weinig bekende fabrikanten. U bespaart slechts één keer, maar dan betaalt u een veel hogere prijs als uw gezondheid wordt geschaad.

Voor herverzekeren is het noodzakelijk om de verkoper om een ​​conformiteitscertificaat te vragen dat bij de producten hoort, evenals een hygiënische epidemiologische conclusie. Als de producten goed zijn, zullen deze documenten zeker aanwezig zijn.

Brengen mensen schade toe aan vinylbehang op non-wovenbasis

Hoogwaardig Duits behang van het merk Rush

Veilige achtergrond

Laten we zeggen dat je hebt besloten geen vinylbehang mee te nemen, omdat je niet zeker weet of je de juiste kunt kiezen. Welk alternatief kunnen ze vinden?

Veilig en kwaliteit zijn glasvezelbehang. Een andere optie is duur behang gemaakt van veilige materialen, bijvoorbeeld bamboe of kurk. Wel, of neem gewoon een papiertje, ze zijn niet zo sterk en niet zo duurzaam, maar nog steeds in termen van beveiliging zal je gewoon niet teleurstellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

83 + = 85