Decoratie van een nieuwjaarsboom

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Decoratie van een nieuwjaarsboom

De decoratie van de kerstboom is een verantwoord nieuwjaarsmoment, waarvoor een speciale aanpak vereist is.

Je kunt de boom niet goed decoreren zonder de elementaire regels te kennen. Bovendien is de volgorde van acties erg belangrijk.

Alleen een mooi versierde spar kan vreugde en schoonheid brengen in het huis, vrienden en familie verwelkomen en een lange tijd blijven staan.

Onze tips helpen de kerstboom versieren voor het nieuwe jaar in overeenstemming met alle stilistische kenmerken van uw huis.

Om de boom te versieren, zag het er prachtig uit, je moet eerst de juiste boom selecteren. Omdat veel afhankelijk is van het uiterlijk van de schoonheid van het nieuwe jaar.

Hoe een kerstboom te kiezen

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Om een ​​levende kerstboom te kiezen, hebt u nodig:

 • om het een paar dagen voor het nieuwe jaar te krijgen (25-26 december);
 • kies een gezonde en frisse boom (de kleur van vuren naalden moet groen zijn, met een stamdikte van meer dan 6 cm op een boomhoogte van 1,5 meter);
 • wrijf meerdere naalden in de handen (kleverigheid en aroma);
 • beroerte met de hand tegen de groei van naalden (ze mogen niet afbrokkelen);
 • er mogen geen donkere vlekken op de snede zijn;
 • let op de symmetrie, zodat de decoratie van de kerstboom mooi was.

Als je voor de boom na 27 december kunt u een kerstboom van de tweede klas te kopen, en dit is niet echt mooi en zacht boom, versieren is zeker mogelijk, maar het is beter om de beste te nemen.

Hoe een kunstmatige kerstboom te kiezen is bij velen niet bekend, hoewel deze taak moeilijker is dan met een levende kerstboom. Bovendien, voor een kunstmatige kerstboom niet geschikt voor alle kerstspeelgoed.

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Dus, om een ​​kunstmatige spar te selecteren, hebt u nodig:

 • onschadelijk materiaal (vraag een certificaat in de winkel zodat een kunstmatige kerstboom uw gezondheid niet schaadt);
 • een kunstmatige kerstboom mag geen geur afgeven;
 • Kies geen kerstboom uit papier (alleen voor het decoreren van het interieur, maar niet voor guirlandes).

Onschadelijke materialen voor de kerstboom zijn PVC-tapes, polypropyleen, vislijn (monofilamentdraad).

Kies de grootte van een kerstboom

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Als je geld hebt, kun je een kerstboom van elke grootte kopen.

Het is echter belangrijk om te onthouden waar het zal worden geïnstalleerd.

Als de ruimte voor een kerstboom niet in grootte verschilt, is het onwaarschijnlijk dat een lange en pluizige schoonheid er geschikt uitziet, dus de verhouding tussen de grootte van de kamer en de boom zelf moet in aanmerking worden genomen.

Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan de kleur van de kerstboom. Als je goed kijkt, zijn veel kerstbomen niet altijd puur groen, maar hebben ze een geelachtige tint.

Een kerstboom voor decoratie installeren

De installatie van de kerstboom duurt een bepaalde tijd. Als de keuze gevallen is op een grote en hoge spar, is het beter om hem netjes aan de bovenkant van de kroonlijst, kast of ander element te binden.

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Dit zal helpen om een ​​goede betrouwbaarheid te bereiken, vooral in een huis waar kinderen of dieren zijn die een extra belasting kunnen geven aan de stam aan één kant.

Versier de kerstboom kunnen zijn, als de basis dicht zeildoek, doek of gewoon een emmer nemen, giet het in het zand, en vervolgens de emmer te "verbergen" uit de ogen, nogmaals, schudde hem met een doek.

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Velen gebruiken folie, maar dit element reflecteert vooral licht en kan onnodige aandacht trekken.

Je kunt gebruiken om de kerstboom te versieren bij het installeren van watten, cadeaupapier, lint, strikken en andere trucs.

Hoe een kerstboom te versieren

Corrigeer de boom op de juiste manier. Om dit te doen zijn mat of glanzende ballen geschikt, maar het is beter als ze geen objecten weerspiegelen.

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Het is een feit dat de spiegelbollen moeilijk te hangen zijn. Meestal worden ze gebruikt zonder combinaties, in één kleuroplossing, maximaal - in twee.

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Als je een puur Russische variant wilt zien van het versieren van een kerstboom, neem dan twee kleuren ballen - rood en blauw.

Het is toegestaan ​​dat ze van verschillende grootte waren. De grootste ballen moeten onderaan worden geplaatst, vloeiend in kleine, dichter bij de bovenkant. Integendeel, het kan niet worden gedaan, anders is de boom visueel onevenredig.

De dennenboom moet ook goed zijn versierd. In de regel is kunstmatige spar slecht gecombineerd met klatergoud, en slingers benadrukken niet de ideale vorm van naalden.

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Live sparren kunnen worden ingericht in een van deze opties:

 • met de nadruk op slingers;
 • decoratie van een kerstboom met de nadruk op kleuren;
 • met de nadruk op grootte.

Decoratie van een kerstboom met een focus op slingers

Dit is een Amerikaans model, dat vooral relevant is in de kerst.

Tegenwoordig willen we ook een spar verfraaien met de nadruk op licht.

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Slingers zullen lang nodig zijn, en de originele en stijlvolle boom zal er alleen uitzien als deze groot is. Je moet guirlandes hangen voordat speelgoed wordt gebruikt.

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Ze plaatsen is dichter bij de diepte van de boom, maar niet significant. Als sommige sparren takken te ver van de gemeenschappelijke lijnen uitsteken, kunnen ze netjes worden afgesneden en onaantrekkelijke plaatsen met speelgoed verbergen.

Decoratie van een nieuwjaarsboom

De lamp in deze versie van de kerstboomdecoratie moet veel zijn en ze zien er prachtig uit als de gloed één toon heeft.

Als speelgoed is het beter om rode balletjes te nemen, maar de geschenken, grootvaders van vorst en ander origineel speelgoed van dezelfde tint passen ook.

Hoe versier je een kerstboom met de nadruk op kleuren

Fans van al het felle kunnen kerstspeelgoed uit macaroni maken met hun eigen handen, en in de vorm van ballen en sneeuwvlokken.

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Je kunt verschillende goedkope glazen of plastic transparante ballen kopen en ze verven.

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Als een kleurstof, een nagellak, kleuren waarvan er een grote variëteit is, zullen doen. Ja, en deze vernissen zijn goedkoop ...

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Een bijzonder interessante variant van het versieren van een kerstboom is om een ​​paar vernissen te kopen en ballen te maken in de stijl van "avant-garde" - versier ze in verschillende chaotische kleuren.

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Bij zo'n kerstboom past de slinger niet, anders zal het uiterlijk niet kloppen.

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Versier een kerstboom met de nadruk op grootte

Als de boom klein is, kun je alleen een krans gebruiken. Als er tekortkomingen zijn in de vorm van "gaten" tussen takken, zijn ze perfect verborgen door klatergoud.

Decoratie van een nieuwjaarsboom

In het geval van kleine kerstbomen en klatergoud, moet u echter niet te pluizig kiezen.

Voor een grote boom past een slinger met uw eigen handen, die wordt verzameld rekening houdend met alle kenmerken van elektriciteit.

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Als je de boom visueel meer wilt maken, moeten de slingers kleine maar dikke lampen hebben en moet speelgoed alleen in klein en zwart-wit worden gebruikt. Maar om aan het volume toe te voegen, is nuttig speelgoed nuttig.

Je kunt ze zelfs combineren met klein kerstboomspeelgoed - een onbalans van de afmetingen visueel zal de bosschoonheid breder maken en zal zijn aandacht wegnemen van het gebrek aan volume. En het zal worden gevuld met nogal grote accessoires ...

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Je kunt de boom ook in de kofferbak versieren, maar alleen met een krans. Om dit te doen, is het voldoende om de ton stevig in te pakken en de takken goed te versieren.

In dit geval zijn het beste speelgoed handwerk. Ze reflecteren niet licht, niet transparant en daarom breken ze de verlichting die uit de krans komt, niet.

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Het is ook belangrijk om niet te vergeten de top te versieren.

Decoratie van een nieuwjaarsboom

Voor een kleine kerstbomen geschikte conventionele gloeilampen, die een gat voor de montage bereikt, maar een grote boom zou geweldig zijn als deze de bovenkant om een ​​mooie boog te binden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

39 − = 29