Decoratief beton: gedrukt en gestempeld met hun eigen handen, decor- en recepttechnologie, video en pers

Decoratief beton: gedrukt en gestempeld met hun eigen handen, decor- en recepttechnologie, video en pers

Decoratief beton: gedrukt en gestempeld met hun eigen handen, decor- en recepttechnologie, video en pers

Het mooie en aantrekkelijke reliëf kan worden gemaakt met behulp van decoratief beton. Decoratief beton werd breed toegepast in de tweede helft van de twintigste eeuw. De eerste technologie werd beheerst door Amerikaanse bouwers van militaire vliegvelden, met als belangrijkste doel om een ​​duurzame, slijtvaste coating te verkrijgen voor korte perioden. Hoge operationele en decoratieve eigenschappen van de coating maakten het populair in de huiselijke sfeer: tegenwoordig wordt decoratief beton gebruikt voor binnen- en buitenafwerking van particuliere huizen en villa's, landschapsontwerp. Wat u moet weten om een ​​concrete decoratieve bekleding met de hand te maken - lees het artikel.

Wat is gedrukt beton?

Gedrukte (decoratief) beton - wordt gekleurd beton, waarbij, vóór het stollen van het reliëf print oplossing toegepast, het simuleren van de textuur van hout, steen, baksteen, tegels, enz.

Decoratief beton: gedrukt en gestempeld met hun eigen handen, decor- en recepttechnologie, video en pers

Geprint beton is vrij gebruikelijk, omdat het van buiten mooi en praktisch is

Vanwege zijn beschikbaarheid, sterkte en aantrekkelijke uiterlijk heeft geperst beton een breed scala aan toepassingen. Vandaag de dag worden concrete decoratieve oppervlakken gebruikt voor de afwerking van vloeren en muren van residentiële gebouwen en aangrenzende gebieden (gebieden decor rond het zwembad, tuinpaden, afwerking tuinhuisjes), en industriële installaties, winkelcentra en expositieruimtes, binnen- en buitenruimtes van benzinestations, luchthavens, treinstations, enz.

Decoratief beton is onmisbaar voor het herstel van de oude oppervlakken, bij het vinden van een identiek materiaal kan niet: met speciale vormen en bellers gemakkelijk kan worden en snel het product dat de oude metselwerk imiteert.

Gestempeld beton: voordelen

Naast de brede toepassingsmogelijkheden en het mooie uiterlijk heeft de decoratieve betoncoating nog vele andere voordelen die verband houden met zijn prestatiekenmerken.

Decoratief beton: gedrukt en gestempeld met hun eigen handen, decor- en recepttechnologie, video en pers

Het voordeel van ponsen van beton is dat het gemakkelijk bestand is tegen grote belastingen

Dus, aan de fundamentele voordelen van het gestempelde beton is het mogelijk om te dragen:

 • Het vermogen van het materiaal om hoge belastingen te weerstaan. Gedrukt beton voor huishoudelijk gebruik is bestand tegen een belasting van 400-500 kg per kubieke meter.
 • Weerstand tegen vocht (corrosie), UV-straling.
 • Stabiliteit van beton tot plotselinge veranderingen in temperatuuromstandigheden (tot de indexen van -40 tot +40 graden Celsius).
 • Vorstbestendigheid. Dekking is gemakkelijk bestand tegen meer dan 300 seizoenen.
 • Het vermogen om de overdracht te dekken zonder het uiterlijk van het effect van zuur-base en producten van de olie-industrie, vetten te veranderen.
 • Duurzaamheid. De levensduur van de betonnen basis is minimaal 25 jaar.

Tegelijkertijd heeft decoratief beton een rijk kleurenpalet en een ruime keuze aan texturen (indien nodig kan de coating worden aangebracht in de vorm van planten, grafische afbeeldingen, complexe tekeningen).

Wat zijn de stempels voor beton

Het reliëfpatroon op beton wordt aangebracht met behulp van speciale stempels. Dankzij hen kun je een oppervlak krijgen dat een boom imiteert, een metselwerk, een straatsteen. Tegelijkertijd kan de tekening van alles zijn.

Decoratief beton: gedrukt en gestempeld met hun eigen handen, decor- en recepttechnologie, video en pers

U kunt verschillende varianten van matrijzen voor beton zien in gespecialiseerde winkels

Tegenwoordig worden voor het verkrijgen van kwaliteitsafdrukken op beton deze soorten stempels gebruikt:

 1. Siliconen (polyurethaan) - flexibele stempels waarmee u een textuur krijgt van elke complexiteit. Hun voordelen omvatten een lange levensduur. Bovendien hoeven siliconenzegels de olie niet te smeren: de voering van de vorm is gemakkelijk te verwijderen en zonder het smeermiddel.
 2. Plastic - stijve stempels, die worden gekenmerkt door het vermogen om de geometrische vorm nauwkeurig en nauwkeurig over te brengen. Meestal worden ze gebruikt om straatstenen, metselwerk te simuleren. Werkharde stempels kunnen zich op de vloer of op een verticaal oppervlak bevinden.

Een stencil voor beton is afzonderlijk geïsoleerd - een vorm die een contour is voor het storten van beton. Het is heel eenvoudig om met dit sjabloon te werken: het wordt op de grond gelegd, vervolgens gevuld met mortel, wachtend op verharding en verwijderd, en opnieuw geordend. Zo kun je een tuinpad maken, een veranda, een tuinhuisje of een terras versieren.

U kunt kant-en-klare vormen kopen in vele bouwwinkels en internet (bijvoorbeeld in de online winkel Damascus). Bovendien kunnen producten op zichzelf worden gemaakt uit beschikbare materialen.

Decoratief beton met eigen handen

Gestempeld, decoratief beton, dankzij de hoge prestaties en de aantrekkelijke uitstraling, is de ideale oplossing voor het versieren van een privéperceel van een woonhuis, villa. Je kunt het leggen van sporen met decoratief beton bij profielbedrijven bestellen, en je kunt geld besparen en kunst concreet maken zonder professionele hulp, met je eigen handen. Voor het uitvoeren van het werk hebt u een oplossing, een stempel of een sjabloon, een instrument (bouwniveau, stencilbevestigingen, troffels voor decoratief beton) nodig.

Decoratief beton: gedrukt en gestempeld met hun eigen handen, decor- en recepttechnologie, video en pers

Voor het produceren van decoratief beton is het best mogelijk onafhankelijk, het belangrijkste: alle materialen en gereedschappen gereedmaken voor het werk

De technologie voor het maken van reliëfimpressies omvat dergelijke stadia:

 1. Voorbereiding van het substraat. Om een ​​hoogwaardige betoncoating te verkrijgen, wordt een laag aarde van 100 mm hoog verwijderd uit het te gieten gebied. Daarna wordt de bekisting van de gewenste vorm gemonteerd en wordt de aarde gevuld met steenslag.
 2. Het mengsel vullen. Afhankelijk van het type zegels wordt het beton in het sjabloon gegoten, of verspreid over het puin. Om het oppervlak soepel naar buiten te laten komen, gebruikt u het gebouwniveau.
 3. Het verfraaien. Om een ​​aantrekkelijke oppervlak van hout of steen, beton beklede korrelige kleurstoffen te verkrijgen. Om de resultaten te consolideren, gebruik dan een kleur verharder (aan het oppervlak van de verzadigde kleuren, de invloed van gips of "natte steen" gebruiken een speciale vernis voor beton en steen, die kan besteld worden op de website van Damascus te geven).
 4. Print. Als een sjabloon niet werd gebruikt om het reliëf te maken, wordt het patroon op een vlak betonoppervlak aangebracht met behulp van stempels.
 5. De coating schoonmaken. Het reliëfoppervlak wordt 2-3 dagen later gewassen met een oplossing van zoutzuur.
 6. Aanbrengen van een beschermende UV- en vochtbestendige laag (meestal voor dit gebruik een acryl fixeermiddel).

Zo is het mogelijk kwalitatief hoogstaand, aantrekkelijk gestempeld beton te verkrijgen, dat tientallen jaren meegaat. Het ontwerp van de hoes is afhankelijk van het landschapsontwerp van de site, de afwerking van het huis, de persoonlijke smaakvoorkeuren van de eigenaar van het appartement.

Een droog mengsel voor de voorbereiding van persbeton kan worden gekocht bij elke winkel met bouwmaterialen (uit de budgetopties kunt u het materiaal van Flex Concrete kiezen), of u kunt uzelf voorbereiden.

Hoe gedrukte beton te maken: technologie en recept

Mengsel voor de vervaardiging van decoratief beton omvat zand en grind, portlandcement, weekmaker. Een belangrijk ingrediënt is polypropyleenvezel, dat de duur van de exploitatie van de reliëfcoating verhoogt, het barsten ervan en de vorming van chips voorkomt. Het ingrediënt wordt ingenomen in een hoeveelheid van 600 gram per kubieke meter oplossing.

Decoratief beton: gedrukt en gestempeld met hun eigen handen, decor- en recepttechnologie, video en pers

Bij het maken van decoratief beton moet speciale aandacht worden besteed aan de keuze van de weekmaker

Voor de vervaardiging van gedrukte decoratieve beton beter kiezen Portlandcement M400 en M500 / D20, die vocht en vorstbestendigheid, kan een belasting van 400 tot 500 kg per kubieke meter te weerstaan.

De keuze van weekmaker is afhankelijk van het type toekomstige product. Experts raden daarom aan een superplastificeerder te kiezen voor de productie van straatstenen. Voor een tuinpad, bestand tegen extreme temperaturen, explosieve en vuurvaste weekmaker C3.

Er dient aan te worden herinnerd dat de weekmaker in de vorm van een waterige oplossing aan het betonmengsel moet worden toegevoegd.

De samenstelling, bereid uit dergelijke ingrediënten, wordt in de bekisting gelegd, verdeeld met een troffel voor decoratief beton en samengeperst. De formulering van kant-en-klare verbindingen is aangegeven op de labels.

Decoratief beton met eigen handen (video)

Decoratief beton is een betaalbare manier om een ​​aantrekkelijke en duurzame afwerking te creëren voor zowel horizontale als verticale oppervlakken. De moderne productie van mallen en stempels voor decoratief beton maakt het mogelijk om een ​​gedetailleerd reliëf van elke soort en complexiteit te verkrijgen. Tegelijkertijd kan het werk worden gedaan zonder hulp, en de stempels en het mengsel - maak jezelf!

Voorbeelden van gedrukt beton (foto-ideeën)

Decoratief beton: gedrukt en gestempeld met hun eigen handen, decor- en recepttechnologie, video en pers

Decoratief beton: gedrukt en gestempeld met hun eigen handen, decor- en recepttechnologie, video en pers

Decoratief beton: gedrukt en gestempeld met hun eigen handen, decor- en recepttechnologie, video en pers

Decoratief beton: gedrukt en gestempeld met hun eigen handen, decor- en recepttechnologie, video en pers

Decoratief beton: gedrukt en gestempeld met hun eigen handen, decor- en recepttechnologie, video en pers

Decoratief beton: gedrukt en gestempeld met hun eigen handen, decor- en recepttechnologie, video en pers

Decoratief beton: gedrukt en gestempeld met hun eigen handen, decor- en recepttechnologie, video en pers

Decoratief beton: gedrukt en gestempeld met hun eigen handen, decor- en recepttechnologie, video en pers

Decoratief beton: gedrukt en gestempeld met hun eigen handen, decor- en recepttechnologie, video en pers

Decoratief beton: gedrukt en gestempeld met hun eigen handen, decor- en recepttechnologie, video en pers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 39 = 46