Decoratieve en gipshoeken voor de boog naar het behang

De boog in het interieur dient zowel als decoratie en bepaalt de kwaliteit van de reparatie van het appartement. De vorm en afwerking onderstrepen de stijl. De locatie op de plaats van intensieve beweging vereist de bescherming van de uitstekende elementen van de opening. Fraai de vorm benadrukken en de boog versterken, een holistisch beeld creëren dat decoratieve hoeken voor behang helpt. Ze kunnen worden gebruikt voor geverfde oppervlakken.

Decoratieve en gipshoeken voor de boog naar het behang

Hoeken voor de boog op het behang

Duidelijke lijnen en bescherming tegen vernietiging worden verkregen dankzij de randen

Gelijmd behang en geschilderde buitenhoeken vallen het eerst af. Langs voorbij, mensen klampen zich vast aan hun schouders en voeten, slaan de uitstekende elementen met verschillende objecten. Aan mijn vriend, het repareren van de afwerking, raadde ik aan om een ​​hoek te plakken voor behang. Bij zijn huis, verdelen de becate bogen de keuken en de eetkamer, die de grote woonkamer in zones onderverdelen, die de gang van de gang scheiden.

Decoratieve en gipshoeken voor de boog naar het behang

Decoratie van de boog met hoeken

De gelijmde randen van de boog worden visueel ingevet en samengevoegd met de achtergrond zonder aanvullende afwerking. Maak de lijn duidelijk en verander het met behulp van een decoratief profiel het gemakkelijkst in een interieurdecoratie. Het is flexibel, gemaakt van:

 • plastic;
 • metaal;
 • gelamineerde kurk.

Decoratieve kunststof profielen worden vaker gebruikt dan andere. Het is geschilderd tijdens de productie. Heeft een uniforme tonaliteit van de snede. Gemakkelijk bochten en verbergt oppervlaktegebreken, oneffenheden.

Metalen hoeken worden gebruikt om de boog af te knippen in moderne stijlen van techno, hightech, art deco, avant-garde. Ze zijn gemaakt van een aluminium strip van 0,3 - 0,8 mm dik met een decoratieve coating:

 • spuiten;
 • verchromen;
 • lamineren.

Het oppervlak kan elke kleur hebben. De grootste vraag is staal, voor black metal en spiegel.

Hoek voor behang van kurk zelden gebruikt. Het is bevestigd aan bogen met een grote straal van de boog. Ze worden in het interieur gebruikt met achtergronden en panelen van een vergelijkbaar materiaal. Het profiel van natuurlijke schors is meer waard dan plastic en metalen materialen.

Boogprofielen zijn opgedeeld naar doel:

 • geperforeerd stukadoorswerk;
 • decoratief.

Voor hoeken die meer of minder dan 900 draaien, worden speciale flexibele hoeken gemaakt van gelamineerd karton en plastic.

Geperforeerd profiel voor bogen

Decoratieve en gipshoeken voor de boog naar het behang

Boog en hoeken voor haar onder het behang

De hoek van de boog kan worden bijgesneden voor het geval dat deze gelijkmatig is, zonder veranderingen en niet naar de zijkant gaat. Hiervoor zijn tijdens de stopverf speciale geperforeerde hoeken geïnstalleerd:

 • plastic;
 • metaal;
 • karton.

Eén zijde van het profiel bestaat uit segmenten. Tijdens het buigen bewegen ze gemakkelijk uit elkaar met een ventilator of worden ze gecomprimeerd, in de gewenste vorm, en grenzen ze aan het oppervlak van de boog en het meerlagige plafond. Wanneer shpatlevke dienen als bakens. Versterk ze:

 • bouw nietmachine;
 • nagels;
 • kleefstof samenstelling.

Gebruik bij het repareren binnenshuis vooral plastic hoeken. Buiten het huis is het praktischer om metalen te gebruiken. Karton is zeldzaam, op scherpe en stompe hoeken onder het behang in het interieur.

De toepassing van het gipsprofiel maakt de lijnen van de bogen correct, de overgangen van het vlak zijn duidelijk. Het latwerk en de verf vallen plat. Tegelijkertijd versterken de geperforeerde profielen de hoeken, beschermen het afwerkingsmateriaal tegen vernietiging, sterven.

Verschillende decoratieve hoeken

Decoratieve en gipshoeken voor de boog naar het behang

Hoeken op het behang voor de boog

U kunt de hoeken voor achtergrond in toon en contrast kiezen. Het hangt allemaal af van de stijl en het verlangen om de booglijn te benadrukken. Plastic hoeken gemaakt voor bogen hebben verschillende kanten:

 • 9 x 16 mm;
 • 10 x 20 mm;
 • 13 x 16 mm;
 • 15 x 30 mm.

Er is geen specifieke norm die de grootte van de partijen regelt. Elke fabrikant produceert een hoek voor behang in een dergelijke verhouding van breedte, wat het handig vindt. Bovendien heeft de lengte van het profiel een afmeting van 2700 mm, tot 3000 mm. Voor het afwerken van de boog worden ook gelijkzijdige hoeken gebruikt. Ze beginnen vanaf de afmeting van de zijkant 10 mm en eindigen 50 mm. Hun dikte is 1 - 1,4 mm. Meer uitgebreide afwerkingen worden gemaakt om te bestellen voor een specifieke boog.

De dikte van het kunststofprofiel voor het afwerken van de bogen is meestal één millimeter. Dit is genoeg om de hoek voor wallpapers onregelmatigheden te verbergen en flexibel te blijven. Naast kleur zwart-wit kunnen ze een kleur hebben voor verschillende soorten hout, metaal, steen.

Aandacht alstublieft! Let bij het kopen op de straal van de bocht. De minimale afmeting, waarbij het mogelijk is om de decoratieve hoek te buigen zonder deze te vernietigen en extreme spanningen te creëren.

Welke maten en kleuren u moet kiezen voor een bepaalde stijl

Decoratieve en gipshoeken voor de boog naar het behang

Boog in het interieur van het appartement

Maak de hoeken netjes, markeer niet de bogen in het interieur, je kunt een smal profiel gebruiken, geselecteerd in de achtergrondkleur van de achtergrond. Contrasterende donkere randen benadrukken de vorm van de opening, concentreren de aandacht erop. Voor folk en natuurlijke stijlen worden decoratieve kunststof hoeken gebruikt voor hout.

Hoe kleiner de ruimte en de boog, hoe smaller en onopvallend de hoek zou moeten zijn. Contrasterende heldere afwerking maakt het interieur expressief en vermindert visueel de ruimte.

Het toonprofiel moet overeenkomen met een van de drie kleuren die het meest worden gebruikt in de tekening op de achtergrond.

Installatie van decoratieve gebogen hoeken

Decoratieve en gipshoeken voor de boog naar het behang

Hoeken voor de boog naar de kamer

Decoratieve gebogen hoek wordt geïnstalleerd tijdens de reparatie in de laatste bocht, wanneer het behang wordt geplakt en gedroogd. Het kan op verschillende manieren worden bevestigd:

 • zelfborende gaten in de gaten met een kegel onder de hoofden;
 • anjers met de afgesneden hoeden;
 • kleefstofsamenstelling voor plastic;
 • vloeibare nagels.

Zelfsnijders die ik gebruik bij het inrichten van het interieur in loft-stijl en industrieel. In dit geval zijn het elementen van thematisch ontwerp.

Ik gebruik nooit spijkers ooit. Als ze verstopt zijn, kan het plastic barsten. Zelfs als je de hoeden afsnijdt, kun je de markeringen van de bevestigers zien. Pak de mastiek precies in de toon van de afwerking op en vermom de nagels moeilijk.

Aandacht alstublieft! Verwijder de stroken behang met de helft van de breedte van het profiel en plak de hoeken rechtstreeks op de stopverf.

Decoratieve en gipshoeken voor de boog naar het behang

Boog en hoeken op het behang

Hoeken voor de boog op lijm Ik monteer voornamelijk op geverfde oppervlakken en dicht wasbaar behang.

 1. Ik knip het behang aan beide zijden van de hoek met een scherp mes.
 2. Ik knip en controleer de pasvorm van het droge profiel. Ik markeer het midden van de hoek en de boog.
 3. Ik match de gewrichten. Ik controleer hun combinatie opnieuw.
 4. Ik plak lijm in het midden van het profiel in een kleine hoeveelheid.
 5. Ik begin vanuit het midden te lijmen. Ik druk op de hoek en bevestig het met tape aan de muur.
 6. Nadat de lijm droog is, verwijder ik het plakband.

Tip! Als de lengte van het profiel niet voldoende is om de boog volledig te bedekken, voeg dan aan beide kanten symmetrisch toe. Dit ziet er meer esthetisch uit dan de gebruikelijke "verscherping" op één plek.

Bevestiging met vloeibare nagels gebruik ik bij het afwerken van de geplakte bogen het vaakst. Voorbereiding lijkt op lijmen. Alleen de vloeibare nagels zet ik puntsgewijs, ik druk voor een paar seconden en ga verder - van het midden naar rechts, dan naar links en naar beneden. Snel invriezen van de compositie vereist geen fixatie met tape en langdurig drukken met de handen.