Doorstroom-waterverwarmer: het principe van bediening, installatietips

Doorstroom-waterverwarmer: het principe van bediening, installatietips

Het comfort van het huishouden voor het begrijpen van elke consument van de voordelen van de moderne beschaving is niet alleen een afwijzing van "gemakken in de tuin", maar ook de constante aanwezigheid van warm water in een waterkraan. Binnenlandse realiteit met seizoensgebonden controles - storingen in de watertoevoer en verwarmingssystemen met stilstand van de warmwatervoorziening vanaf twee weken hebben onlangs mensen gedwongen om zelf water te warmen om zichzelf te wassen.

Doorstroom-waterverwarmer: het principe van bediening, installatietips

Regeling van het gebruik van een stromend waterverwarmer.

Natuurlijk bracht zo'n vermoeiende en ineffectieve sanitaire en hygiënische procedure niemand tevreden. En zodra de eerste boilers op de loodgietermarkt begonnen te verschijnen, werd het concept van een "ketel" in het dagelijks leven van elke familie dicht opgenomen. De installatie van een boiler in stedelijke appartementen, particuliere woningen en zelfs in huisjes is wijdverspreid. En toen de vraag aanbod genereerde, verschenen verschillende modellen van dergelijke apparaten van verschillende fabrikanten.

Voordelen van lopende waterverwarmer

Het basisprincipe van het ontwerpen van een waterverwarmer - zowel stroming (directe verwarming van binnenkomend water) als opslag (vroege verwarming) - bepaalt al zijn andere kenmerken.

Doorstroom-waterverwarmer: het principe van bediening, installatietips

Schema van elektrische doorstroomwaterverwarmer.

Tot op heden geven steeds meer consumenten, na het hobbyen met apparaten van het opslagtype en ervaring opgedaan met het ongemak om het te gebruiken, de voorkeur aan een alternatieve stroomoptie. Het bespaart niet alleen het oppervlak van de kamer vanwege het compacte formaat, in tegenstelling tot de afmetingen van de ketel, maar ook de tijd van de eigenaar, die nu erg belangrijk is. Om bijvoorbeeld 10 liter heet water te krijgen, zal de verwarming van de opslagmodificatie 25 minuten draaien, 100 liter moet ongeveer 5 uur wachten. Een waterverwarmingstoestel geeft u onmiddellijk een onbeperkte hoeveelheid water en zonder onderbrekingen hoeft u alleen maar aan het handvat van de kraan te draaien.

Bovendien heeft hij geen tijd nodig voor regelmatige bezoeken van reparateurs, omdat het minder gevoelig is voor corrosie als gevolg van afzettingen in de structuur en goed werkt zonder onderhoud. En hoewel de elektrische boiler van het stromingstype het piekvermogen van energie gebruikt in de ingeschakelde toestand, zijn de energiekosten over het algemeen minder dan het opslagapparaat, dat een lange verwarmingstijd nodig heeft en een stabiele watertemperatuur handhaaft.

Constructions van onmiddellijk waterverwarmer

Alle doorstroomwaterverwarmingsapparaten gebruiken een gemeenschappelijk werkingsschema: een koudwaterstroom stroomt door de behuizing waarbinnen het verwarmingselement het water een hoger temperatuurniveau geeft.

Het is alleen nodig om de kraan open te zetten, en in de waterverwarmer werkt de drukschakelaar automatisch, gedurende een tijd van 3 seconden tot 2 minuten geeft het verwarmingselement het water die temperatuur die handmatig is ingesteld met behulp van een speciale regelaar.

Binnenin het apparaat is ook uitgerust met een breker, waarbij de elektrische stroom wordt ontkoppeld in geval van overschrijding van het kritieke temperatuurniveau. En vanaf de waterdrukdaling beschermt de drukstabilisator. De ene doorstroomwaterkoker verschilt alleen van de andere door het type verwarmingselement, het regelsysteem en het werkingsprincipe.

Functies van verschillende modellen van momentane boilers

Doorstroom-waterverwarmer: het principe van bediening, installatietips

Schema van het apparaat van de doorstroomverwarmer.

  1. Typen verwarmingselementen. Dit basiselement van de structuur kan worden weergegeven als een spiraal (open type) of TEN (gesloten type). Het open element is een plastic omhulsel met plastic buizen, waarbinnen zich een draadspiraal bevindt. Elektrische stroom, die door een spiraal gaat, verwarmt de dunne laag water die hem wast. Gesloten verwarmingselementen zijn vuurbestendig, omdat in dit geval het verwarmingselement is ingesloten in een koperen of koperen fles en niet in contact komt met water.
  2. Controlesysteem. Om waterverwarming in of uit te schakelen en de ingestelde temperatuur te handhaven, wordt een mechanisch of elektronisch regelsysteem gebruikt. In het geval van een mechanisch systeem bevindt zich een hydraulische eenheid met een membraan in de waterverwarmer, die beweegt wanneer het water wordt toegevoerd, en de vrijgavehendel door de steel duwt. De hydraulica reageert mogelijk niet op de zwakke waterdruk en er zal geen verwarming van het water zijn. Het elektronische controlesysteem met behulp van microprocessors en sensoren zorgt voor de constantheid van de gewenste watertemperatuur bij elke begintemperatuur en elk hoofd, en stelt ook het nodige vermogen in voor verwarming, waardoor elektriciteit wordt bespaard.
  3. Werkingsprincipe: druk en niet-druk. Binnen de drukmodellen staat water altijd onder druk van het waterleidingnet. Met de juiste geselecteerde capaciteit en installatie van deze boiler in de buurt van de riser, kunt u warm water krijgen van verschillende huishoudelijke kranen.

De drukloze waterverwarmer is zwakker in kracht, hij werkt maar op één kraan. De interne druk in dit apparaat komt overeen met het niveau van de atmosferische druk. Bij de inlaat van de waterstroom is een kraan in het apparaat geïnstalleerd om de hoge waterdruk in de leidingen te regelen, terwijl bij de uitlaat er een vrije stroom van water is. Het is altijd uitgerust met een douchekop of een speciale mixer met een inlaatwaterleiding naar de mixer, een buis die water aan de verwarming levert, en een verbindingsbuis met een mengtuit.

Criteria voor het kiezen van een boiler

Doorstroom-waterverwarmer: het principe van bediening, installatietips

Diagram van een drukloze waterverwarmer.

Een groot aantal apparaten voor het verwarmen van water wordt op de markt gepresenteerd vanwege verschillende eisen van de koper. Als een boiler alleen in het zomerseizoen nodig is (douchen, de vaat wassen), wanneer de begintemperatuur in de kraan op zichzelf voldoende warm is, dan zal een krachtig en energiezuinig mechanisme van 8-27 kW duur zijn. Echter, in het geval van een wens om de verwarmer regelmatig te gebruiken om een ​​bad te nemen en parallel om warm water te hebben in een keukenkraan met een normale kop, zal het kopen van een laag vermogen apparaat van 3,5-6 kW zinloos zijn.

Let bij het kopen van een boiler op hoeveel liters per minuut hij in staat is om het apparaat te verwarmen. Gegevens over de productiviteit (l / min) worden altijd vermeld in de instructies voor de gebruiker. Als u de prestaties van de boiler vergelijkt met het daadwerkelijke gebruik van water in uw appartement, kan de koper de keuze van de vereiste capaciteit bepalen.

Het persoonlijke waterverbruik wordt op een ervaren manier berekend: een emmer wordt onder de douchekop geplaatst, water wordt ingeschakeld en de tijdsduur wordt gemarkeerd, voor hoe lang deze wordt gevuld. Als bij een emmervolume van 8 liter het een minuut duurde om het te vullen, is de waterstroom 8 l / min, gedurende een halve minuut - 16 l / min. In het geval van de gewenste werking van meerdere kranen tegelijkertijd, is het noodzakelijk om de waterstroom uit alle punten van de watertoevoer te berekenen.

Een gewenste verwarmingsvermogen overeenkomt koper requests berekend met de formule P = Q x (t1 - t2) x 0,073, waarbij het vermogen P gelijk kanaal Q in l / min, vermenigvuldigd met het temperatuurverschil bij de uitlaat en t1 cilinderinlaat - t2 en vermenigvuldigd met een constante van 0,073. Bijvoorbeeld, met een waterstroom van 8 l / min om water te verkrijgen op 40 graden met een begintemperatuur van 7 graden, is het vereiste vermogen van het apparaat: P = 8 × (40-7) × 0,073 = 19,3 kW.

Doorstroom-waterverwarmer: het principe van bediening, installatietips

Droge tan-tekening.

Maar voor volledig comfort zijn low-power enkelfasige (tot 12 kW) flow-verwarmers niet geschikt, en energie-intensief (12-27 kW), werkend op een driefasig netwerk, is niet bestand tegen elke elektrische bedrading. Krachtige apparaten zijn zelfs niet uitgerust met een stekker en een netsnoer, zodat hun eigenaar niet overweegt het apparaat in een stopcontact op te nemen.

Na het kiezen van een geschikte boiler, moet u ervoor zorgen dat de werking ervan is toegestaan ​​in de specifieke consumentenomstandigheden van de koper. Immers, in de oude Chroesjtsjovka werd slechts tot 3 kW / h elektriciteitsverbruik per appartement geprojecteerd, zodat voor
Doorstroom-waterverwarmer: het principe van bediening, installatietipsinstallatie van een waterverwarmer zal niet alleen de elektrische bedrading van het huis, maar ook de bedrading naar het toegangsschakelbord moeten veranderen.

Bewoners van moderne hoogbouw, vooral die met elektrische kachels, hadden meer geluk: ze hebben het elektriciteitsverbruik per appartement veel hoger - van 10 kW / h. Maar zelfs in dit geval is het niet aan te raden om meerdere huishoudelijke elektrische apparaten tegelijk in te schakelen, zodat de zekeringen op het schakelbord niet uitvallen, of erger, er is geen kortsluiting.

Hydraulische installatie en aansluiting van de boiler

Het werk aan de installatie van het waterverwarmingstoestel van het stromingstype begint altijd met hydraulische installatie, omdat voordat het wordt aangesloten op het elektriciteitsnet, het moet worden gevuld met water en de luchtpluggen te voorschijn moeten komen.

Het schema van de installatie van een drukloze doorstroom-waterverwarmer verschilt van het installatieplan van de drukinrichting door zijn eenvoud en gemakkelijke uitvoering, aangezien het apparaat is ontworpen om slechts één punt van de waterpijp te bedienen en geen warm water levert, maar alleen koud water. Dergelijk werk is zelfs voor de leek beschikbaar, je kunt het zelf doen.

Regeling leidingen voor warmtapwaterboilers.

Plaats het apparaat direct bij de douche of de kraan, waar ze het verwarmde water gebruiken en stevig aan de muur bevestigen. Als het is aangesloten op een metalen pijp met koud water, gebruik dan alleen de diëlektrische plastic bus die bij het apparaat wordt geleverd om de veiligheid te garanderen.

Regeling correct Gidromontazh neemt geiser voor koud water kraan of plugkraan met het huis van de inrichting een korte spiraalvormige slang en de uitlaat van de omhulling reeds verwarmd water - maar een lange spiraalvormige slang aan het handvat van de douche. Installatie van afsluiters op een segment van de doorstroomdouche - het schema is niet correct en onaanvaardbaar.

Tijdens de installatie kunt u de accessoires - douche-opzetstuk of speciale mixer - niet vervangen door andere, omdat ze speciaal zijn ontworpen om de waterstroom en de benodigde verwarming te normaliseren. Aan het einde van de hydraulische installatie loopt de boiler door het water, verwijdert de luchtballen en verbindt hem met het netwerk.

Doorstroom-waterverwarmer: het principe van bediening, installatietips

Circuits voor waterverdeling voor het aansluiten van een waterverwarmer.

Het elektrische verbindingsschema omvat de installatie van een afzonderlijke kabel van het schakelbord. Op deze lijn is een elektrische machine in de afscherming geïnstalleerd die overeenkomt met het stroomverbruik van de verwarmingsinrichting en de aardlekschakelaar met een stroomsterkte van 30 mA. Voor een waterverwarmer met lage capaciteit, die eenfasig op een 220 V-netwerk wordt aangesloten, is een drieaderige kabel (fase, nul, aarde) geschikt. Als het apparaat een driefase 380 V-netspanning nodig heeft, moet de elektrische kabel 4- of 5-draads zijn, afhankelijk van het model van de verwarming en de aanwezigheid of afwezigheid van een nulaansluitklem (vijf draden zijn driefasige draden, aarde, nul).

Het oppervlak van de dwarsdoorsnede van een koperen kern vereist voor het maximale vermogen van een bepaalde inrichting wordt berekend op basis van het feit dat 1 kW wordt verschaft door een doorsnede van 0,7-1 mm2 van elke kern. Alvorens te verbinden om de betrouwbaarheid van het draadcontact te verzekeren, is het ook raadzaam om met een soldeerbout te bestralen.

Aan het einde van alle werken, zorg ervoor dat de luchtverwarmer uit de boiler komt, een elektrische machine is op het schild en gebruik warm water constant aanwezig in het huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

18 + = 20