Het plafond afwerken met vloeibaar behang door eigen handen (foto)

Het plafond afwerken met vloeibaar behang door eigen handen (foto)

foto
In moderne appartementen worden verschillende soorten muren, vloeren en plafonds gebruikt. Er zijn veel materialen voor dit soort werk. Traditioneel wit krassen en papierbehang maakte plaats voor betere soorten bekleding.

Het plafond afwerken met vloeibaar behang door eigen handen (foto)

Vloeibaar behang is een modern materiaal dat op muren en plafond kan worden aangebracht.

Steeds populairder is de afwerking van het plafond met vloeibaar behang.

Deze coating lijkt een beetje op het gebruikelijke papier, non-woven, glasvezel en ander behang. Het is meer een decoratieve steen. Bij nader onderzoek lijkt de afwerking op een laag van dicht vilt.

Het materiaal wordt verkocht als een droge mix, verpakt in polyethyleen zakken (foto # 1). Het mengsel wordt verdund met water en aangebracht op het oppervlak van muren en plafonds, zoals gewoon pleisterwerk. Geen rollen, geen lijm, alleen de naam blijft van het behang. De samenstelling van dergelijk materiaal omvat noodzakelijkerwijs natuurlijke cellulose. Hieraan kunnen andere natuurlijke vezels worden toegevoegd: katoen, zijde van verschillende kleuren. Het bindmiddel is acryldispersie, lijm CMC. Voor het effect worden kruimels van marmer, kwarts of glitters van mica in de compositie geïntroduceerd.

Het plafond afwerken met vloeibaar behang door eigen handen (foto)

Figuur 1. Vloeibaar behang wordt verkocht in verpakkingen als een droge mix.

Vloeibare behangversiering alleen interne woon- en kantoorruimte. Dit milieuvriendelijke afwerkingsmateriaal is ideaal voor het afwerken van plafonds en wanden van kinderkamers en slaapkamers. Het geeft de kamer een speciaal comfort en warmte. Vloeibaar behang is een coating met een vezelachtige structuur. Het heeft uitstekende geluidsisolerende eigenschappen en kan de akoestische eigenschappen van de kamer verbeteren.

Producenten van dit originele afwerkingsmateriaal zijn er verschillende: het binnenlandse bedrijf Silk Plaster, dat 15-20 titels produceert, Turkish Bayramyx, Franse bedrijven Senideco en Fibers de cotex. Alle producten van deze bedrijven zijn van hoge kwaliteit, met een grote verscheidenheid aan kleuren en texturen.

Voors en tegens van vloeibaar behang

Vloeibare achtergronden verschillen gunstig van decoratieve pleister en van gebruikelijke rolbehang:

Het plafond afwerken met vloeibaar behang door eigen handen (foto)

Voorbereiding van het behang: het mengsel wordt in het bekken gegoten en verdund met schoon water 20-30 ° C.

 1. Pakketten met een droog mengsel en vulmiddelen moeten verschillende keren krachtig worden geschud. Dit helpt het voorkomen van klonters in het werkmengsel te voorkomen.
 2. Maak een container klaar om de compositie te verdunnen. Je kunt het behang roeren in een kom, een bad, een emmer. Om het pakket te verdunnen, heeft een droge mix een capaciteit van ongeveer 8 liter nodig. Uit de praktijk blijkt dat het voor dit doel beter is om een ​​ronde container te gebruiken met een diameter van 40-60 cm en een diepte van 25-30 cm. Na het werk zijn de vaat gemakkelijk schoon te maken, zodat u zelfs keukengerei kunt gebruiken.
 3. Het water moet noodzakelijk schoon zijn, de temperatuur is 20-30 graden. De temperatuur zelf heeft geen invloed op de kwaliteit van het werkende personeel, maar het is prettiger om met warm water te werken.
 4. De inhoud van de verpakking is in de container ingevuld.
 5. Ongeveer 5 liter schoon drinkwater met een aangename temperatuur wordt gegoten.
 6. Het mengsel wordt grondig met de handen gemengd tot een homogene consistentie die lijkt op dikke room. Verschillende roerwerken en mixers worden niet aanbevolen. Indien nodig wordt water in kleine porties toegevoegd.
 7. De brokken uit de oplossing moeten onmiddellijk worden verwijderd.
 8. Laat de oplossing 20-30 minuten staan.
 9. Als de samenstelling van vloeibaar behang decoratieve additieven bevat, moeten deze voor alle andere componenten worden gegoten.

Er moet aan worden herinnerd dat een te vloeibaar mengsel uit het plafond zal lopen en dat een te dikke samenstelling moeilijk op het oppervlak kan worden aangebracht.

Coating op het plafond

Het plafond afwerken met vloeibaar behang door eigen handen (foto)

Het afgewerkte mengsel moet homogeen zijn, zonder klonters.

Werkend mengsel wordt aangebracht op het oppervlak van het plafond met een plexiglas gemaakt van plexiglas. Soms komt het in een set met een droog mengsel. U kunt een hulpmiddel gebruiken gemaakt van roestvrij staal. Het wordt aanbevolen de positie zo te bepalen dat het plafondniveau zo dicht mogelijk bij het oogniveau ligt. Het is beter om op tafel te gaan staan. Als de plafonds hoog zijn, moet u een vaste trapladder gebruiken.

De spatel moet zo worden gehouden dat er een kleine hoek ontstaat tussen het vlak en het plafond (foto # 2). Duw de spatel niet te veel, zoals bij het aanbrengen van gips of stopverf. De massa mag niet worden gecomprimeerd. Beter als het los blijft, zal het een soort reliëf vormen op het plafondoppervlak.

Het aanbrengen van vloeibaar behang is als het uitspreiden van eieren op brood. Met een sterke druk op de spatel gaat de textuur verloren, met onvoldoende - het materiaalverbruik neemt toe. De vaardigheid wordt zeer snel verworven. Bij de juiste toepassing van het afgewerkte werkmengsel mag de dikte van de laag slechts 1-2 mm zijn. Een pakket droge samenstelling is genoeg voor 4 m² oppervlakte. Hoeken en onregelmatigheden verhogen het verbruik van het materiaal enigszins.

Nadat u het volledige oppervlak van de plafonds met behang hebt bedekt, moet u uw werk vanaf de zijkant bekijken. Er mogen geen biezen en stoten zijn, de oorspronkelijke kleur van het plafond mag niet zichtbaar zijn door de coating. Als er defecten worden gevonden, moeten deze onmiddellijk worden gecorrigeerd. Dit gebeurt eenvoudig en eenvoudig, totdat het mengsel is opgedroogd.

Om de vorming van zichtbare voegen te voorkomen, moet het mengsel op het hele oppervlak worden aangebracht zonder te stoppen. Het oppervlak bedekt met vloeibaar behang moet noodzakelijkerwijs drogen onder natuurlijke omstandigheden. Dit duurt meestal 24-48 uur. Je kunt de ramen iets openen, zodat overtollig vocht sneller verdampt. Vloeiende achtergronden worden perfect gecombineerd met andere afwerkingsmaterialen. Hiermee kunt u verschillende figuren, panelen, reliëfs op het plafond maken (fotonummer 3).

Bescherming van vloeibaar behang

Het plafond afwerken met vloeibaar behang door eigen handen (foto)

Het behang is bedekt met acryllak, waardoor het wordt beschermd tegen vocht en geurtjes.

Vloeibaar behang heeft een lage mate van vochtbestendigheid, zodat de afgewerkte coating beter wordt beschermd tegen het krijgen van vochtdamp. Voor dit doel is een acryllak ideaal. Het bevat geen schadelijke stoffen, het is een milieuvriendelijke verbinding. Nadat de vernis is opgedroogd, vormt zich een waterdichte coating, die het materiaal versterkt en nat reinigen mogelijk maakt.

Acryllak wordt aanbevolen om te gebruiken, zelfs vóór het aanbrengen van vloeibaar behang op het plafond. Het kan aan de droge mix worden toegevoegd door de werkoplossing te mengen. Nadat de coating is gedroogd, wordt een laatste dunne laag vernis erop aangebracht. Maar al deze procedures zijn niet verplicht. Bij juist gebruik is het lakverbruik ongeveer hetzelfde: voor toepassing in één stap is 1 liter lak voldoende voor 18-20 vierkante meter, indien toegepast in 2 fasen, is het 4 vierkante meter.

Aanbevelingen van meesters

Het plafond afwerken met vloeibaar behang door eigen handen (foto)

Figuur 3. Met vloeibare achtergrond kunt u elke afbeelding of textuur maken.

 1. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd bij een kamertemperatuur van ten minste +10 graden.
 2. De ruimte moet goed geventileerd zijn.
 3. Het materiaal kan van het oppervlak worden verwijderd, gemengd en tot 4 keer worden aangebracht.
 4. Om de kleur te wijzigen, worden kleurpigmenten aan de oplossing toegevoegd.
 5. De plafondbekleding van vloeibaar behang kan worden gerepareerd. Tijdens de reparatie wordt het beschadigde onderdeel bevochtigd. Je kunt dit doen met een speciale verstuiver. Het geweekte behang met een spatel of een ander vergelijkbaar gereedschap wordt van het oppervlak verwijderd en in een schone container verzameld. Het kale gedeelte van het plafond wordt behandeld met een primer. Verwijderde achtergrond is geweekt, gemengd en aangebracht op de reparatiesite. Na het drogen wordt het volledig onzichtbaar.
 6. Als het plafond aanzienlijke onregelmatigheden vertoont, kan het beste materiaal voor egaliseren ervan gipsplaat worden.

Ga als volgt te werk om een ​​foto op het plafond te maken:

 1. Teken de gewenste tekening met een potlood.
 2. Het voltooide mengsel wordt in een dunne laag aangebracht, waarbij de markering van het patroon achterblijft.
 3. Met een kleine spatel wordt het materiaal verschoven naar de grenzen van het patroon.
 4. Nadat het behang is opgedroogd, wordt de volgende kleur aangebracht, waardoor deze niet kan worden gemengd.
 5. Indien gewenst kunnen individuele contouren worden gemarkeerd met een marker, kralen, pailletten en andere decorelementen.

Vloeibaar behang - een prachtig afwerkingsmateriaal voor wanden en plafonds. Het voorbereiden van het personeel en het aanbrengen ervan op het oppervlak zijn niet bijzonder moeilijk. Iemand die geen speciale training heeft, kan dit werk aan. Met behulp van dergelijk materiaal is het mogelijk om op het plafond allerlei ornamenten en zelfs hele afbeeldingen te maken, en voor de uitvoering van het werk is alleen verlangen en geduld nodig. De behandeling van plafonds met vloeibaar behang heeft een geweldige toekomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 55 = 62