Hoe correct meubels in een rechthoekige ruimte rangschikken?

Hoe correct meubels in een rechthoekige ruimte rangschikken?

Soms verwart de lay-out van moderne appartementen zelfs ervaren ontwerpers. En hoe meubels correct in een rechthoekige ruimte te rangschikken, veel appartementseigenaren denken in nieuwe gebouwen. Op het eerste gezicht lijkt dit probleem erg gecompliceerd. Immers, in een kamer die op een etui lijkt, is het bijna onmogelijk om tegelijkertijd bijvoorbeeld een kledingkast en een grote bank te plaatsen.

Hoe correct meubels in een rechthoekige ruimte rangschikken?

Als u een rechthoekige woonkamer heeft, moet u de kwestie van het inrichten van meubels op een deskundige manier benaderen, zodat er voldoende vrije ruimte is.

Maar moderne specialisten hebben een aantal oplossingen ontwikkeld die deze taak aankunnen. Als je naar hun advies luistert, zal je slaapkamer of woonkamer niet alleen mooi, maar ook functioneel zijn.

Basisfouten bij de planning

Voordat u van plan bent om meubels in uw kamer te ordenen, moet u rekening houden met de typische fouten die de meeste beginnende ontwerpers toestaan. Dit zal u helpen om vervelende "vallen" te voorkomen. Typische misrekeningen zijn als volgt:

Hoe correct meubels in een rechthoekige ruimte rangschikken?

Als u een rechthoekige ruimte in zones verdeelt, blokkeert u daarmee de toegang tot verlichting in een ander deel van de ruimte.

  1. Opstelling van interieurartikelen langs lange muren.
  2. De locatie van grote meubels op grote afstand van elkaar.
  3. Ruimtelijke ruimte met kasten, monolithische rekken en andere items die de toegang tot natuurlijk licht in de kamer blokkeren.

Meubels langs de tegenoverliggende muren rangschikken lijkt de enige beschikbare optie in een rechthoekige ruimte. Maar hieruit wordt het visueel nog meer langwerpig en smal. En de lege ruimte tussen de modulaire muur en, bijvoorbeeld, het bed wordt als een gang.

Een andere typische fout is dat alle grote meubels in een hoek proberen te plaatsen en in de andere een recreatiegebied met lage stoelen en een salontafel. Hieruit blijkt dat de kasten boven een ongevulde ruimte hangen. En de geometrie van de kamer wordt vervormd.

Hoe correct meubels in een rechthoekige ruimte rangschikken?

Als u een maximaal aantal meubels in de woonkamer gebruikt, zal de kamer ongemakkelijk, druk en vierkant lijken.

Een rechthoekige kamer heeft zonering nodig. Deze raad wordt op grote schaal geadverteerd in gespecialiseerde publicaties. Mensen die geen speciale kennis en vaardigheden hebben, nemen het letterlijk en blokkeren een deel van de ruimte met kasten of planken.

Inderdaad, met deze benadering wordt een van de zones vierkant. Maar vanwege het feit dat het zonlicht niet meer erin valt, lijkt het op een kast. Daarom is deze aanpak onjuist. Het is veel redelijker om een ​​ruim rack met hoge planken te plaatsen.

Bij het bestemmen van een rechthoekige kamer, moet je niet alleen denken aan schoonheid of functionaliteit, maar ook aan het comfort van mensen die in de kamer zullen zijn.

De basismethoden voor het arrangeren van meubels

Maak voordat u meubels rangschikt een ruwe schets van de gebieden die u in uw kamer wilt zien. De woonkamer kan de functionaliteit van het kantoor, de receptie en gezinsrust combineren. De slaapkamer dient vaak tegelijkertijd als kinderkamer of als garderobe. Dientengevolge moet u duidelijk begrijpen wat u van uw bedrijf verwacht. En maak hieruit een beslissing over zonering.

Hoe correct meubels in een rechthoekige ruimte rangschikken?

Een voorbeeld van meubelarrangement in een rechthoekige woonkamer.

Een rechthoekige ruimte wordt meestal gedeeld door de volgende methoden:

  1. Toewijzing van een deel van de kamer met meubilair.
  2. Kleur zonering.
  3. Functionele scheiding.

De eerste methode is het moeilijkst. Hoewel Russen er het meest gebruik van maken. In dit geval kunt u, zoals hierboven vermeld, geen kledingkasten in de kamer plaatsen. Veel eleganter lijkt op een hoek of op een grote bank die een speciaal gebied omgeeft.

Gestoffeerde meubels kunnen worden vervangen door een desktop of een module met audio- en videoapparatuur. Als je dit probleem met verbeeldingskracht benadert, kan de ruimte niet alleen functioneel, maar ook origineel worden gemaakt. In dit geval worden de binnenste items die als een tussenschot dienen, vervangen door dozen met planten of lage schappen met een ongewone vorm.

Zonering met kleur

Hoe correct meubels in een rechthoekige ruimte rangschikken?

Kleurzonering is de meest optimale oplossing voor rechthoekige ruimtes.

De vierkante zone wordt een helder accent in het interieur als deze is versierd met een contrasterende kleur.

Een groot, helder bed werd het visuele centrum van een rechthoekige ruimte. De kleur wordt ondersteund door een ingebouwde kledingkast aan de andere muur. Dit creëert een kleurbalanseffect in de kamer. De rest van de designitems herhalen het rode accent slechts in detail. Hun hoofdtoon is neutraal. Dit maakt het interieur harmonieus.

Maar voordat u de ruimte met behulp van kleur in zones onderverdeelt, is het de moeite waard om een ​​paar regels te onthouden:

  1. Hoe donkerder de ruimte, hoe lichter het interieur zou moeten zijn.
  2. Het is niet nodig om intensieve kleuren te gebruiken in de kamers die bedoeld zijn voor rust.
  3. Meubilair moet in harmonie zijn met de rest van de slaapkamer of woonkamer.

Felle kleuraccenten kunnen het interieur stijlvol en individueel maken. Maar als je alleen een standaard appartement hebt, moet je de mode niet achtervolgen. Het is veel verstandiger om alle objecten in toon met het behang en het plafond op te nemen. In dit geval ziet je kamer er niet saai uit als je een heldere palas op de vloer legt en de planken versiert met stijlvolle snuisterijen.

Hoe correct meubels in een rechthoekige ruimte rangschikken?

Heldere meubels moeten in een donkere hoek van de kamer worden geplaatst.

Als u besluit om een ​​lichte bank of kledingkast te kopen, probeer deze dan in de donkerste hoek van de kamer te plaatsen. Het is niet overbodig om zo'n plek aan te vullen met een lamp of gewoon met een originele staande lamp. Een dergelijke techniek helpt niet alleen de stijl, maar ook het comfort in de kamer te behouden.

Maar de eenvoudigste manier is om de kamer op te delen in functionele ruimtes, bijvoorbeeld een slaapkamer en een woonkamer. In dit geval moet u niet opletten hoe u meubels rangschikt, maar op het ontwerp. De hele kamer moet in dezelfde stijl worden ingericht. Interieurartikelen moeten niet alleen op kleur aan elkaar worden gekoppeld, maar ook door algemeen ontwerp.

Dit ontwerp van de kamer in één stijl is een win-win-oplossing. Maar afzonderlijke groepen objecten kunnen qua ontwerp van elkaar verschillen. Dit is typerend voor gewaagde moderne interieurs. In dit geval is het noodzakelijk om diametraal tegenovergestelde oplossingen te vermijden. Maak niet de ene helft van de kamer in blauw en de andere - in groen. Om stijlen te combineren, moet je een bepaalde smaak en kennis hebben.

Strenge ontwerpoplossingen

Bij het plannen van de inrichting van meubels, geef je directe, lineaire oplossingen op. Traditioneel wordt in het Russische ontwerp aanvaard dat de doorgangen tussen de grote objecten recht zijn. Maar het zogenaamde eilandontwerp ziet er veel spectaculairder uit. In dit geval is het meubilair gegroepeerd volgens zijn functionele doel.

Hoe correct meubels in een rechthoekige ruimte rangschikken?

Eilandontwerp impliceert het groeperen van meubilair voor functionele doeleinden.

Er wordt aangenomen dat in een smalle kamer kan niet worden uitgerust met een tweepersoonsbed. Daarom weigeren veel mensen bedden en geven ze de voorkeur aan ongemakkelijke banken. Maar het bed zelf kan dienen als een schitterend bestemmingsobject.

Als het wordt geplaatst over een uitgebreide kamer, is het in een deel mogelijk om bijvoorbeeld een kleedkamer uit te rusten. Een tv of een thuisbioscoop past perfect op de muur tegenover het bed. Met deze indeling is de doorgang tussen de muur en het meubilair niet te breed. Maar de hele kamer ziet er harmonieus uit. En al zijn functionaliteit is volledig bewaard gebleven.

Weigeren de omslachtige meubels "muren" in het voordeel van elegante en moderne meubels modules. Ze kunnen niet alleen de ruimte decoreren, maar ook de nodige opslagruimte bieden. Als u niet zonder een grote kast kunt, rust dan het ingebouwde meubilair uit en versier de deuren met grote spiegelpanelen. Dit zal helpen de ruimte visueel breder te maken.

Bij het decoreren van rechthoekige kamers, geeft u de voorkeur aan meubels in heldere en heldere, maar niet te verzadigde kleuren.

Vergeet niet dat donkere kleuren visueel de ruimte kleiner maken. Dit geldt vooral voor hoge interieurartikelen.

En verwaarloos de extra verlichting niet. Multilevel licht is soms in staat om echte wonderen met ruimte te creëren. Bijvoorbeeld, armaturen gericht op het plafond, maken de algehele kasten onopvallend. Dergelijke verlichting lijkt meubels in het interieur op te lossen. En wees niet bang om te experimenteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

21 − 11 =