Hoe een boom tegen een muur te tekenen

Hoe een boom tegen een muur te tekenen

Natuurlijk wil iedereen na het verhuizen naar een nieuw huis het niet alleen handig en praktisch maken, maar ook een vleugje originaliteit toevoegen aan het vertrouwde interieur. Onlangs is de trend naar muurschildering bijzonder relevant geworden. Het beeld op de muur past in elk interieur, waardoor het uniek en uniek is. Als u de kamer betreedt met zulke pittoreske muren, kunnen gasten gemakkelijk een eerste indruk van de eigenaren van het appartement maken en gelukkige eigenaren van het huis zullen vaak complimenten horen over hun creativiteit en onberispelijke smaak.

Hoe een boom tegen een muur te tekenen

Bloeiende kersenbloesem - voor altijd

Maar niet iedereen kan het zich veroorloven een professionele binnenhuisarchitect in te huren die aan je muren een gedetailleerd en goed getraceerd meesterwerk zal maken. Als je dit zelf doet, is niet iedereen op je schouder en kun je ten onrechte hun artistieke talenten beoordelen, je kunt op zijn best een onhandig, maar draaglijk beeld krijgen, en in het slechtste geval - je moet de resultaten van hun artistieke pogingen schetsen of wassen.

Daarom, als je voor het laatst een potlood en een penseel in je handen had, toen je nog op school zat, is het beter om eerst de tekening op een vrij groot formaat te schetsen. Door een toekomstbeeld op het papier te tekenen, kunt u hun capaciteiten nuchter beoordelen. Beter nog, toon het beeld aan familieleden of vrienden om hun mening te achterhalen.

Remember! Het is vooral belangrijk als uw familieleden of familieleden samen met u leven. Je kunt geen kamer hebben die van je makkelijke hand is veranderd in een bloeiende tuin, onenigheid in familierelaties heeft gebracht en je familie nerveus maakte.

Belangrijke punten bij het tekenen van een boom tegen een muur

Bij het kiezen van een foto voor een kamer, moet u overwegen:

  • De grootte van de kamer.
  • Het directe doel.
  • Interesses en enthousiasme van huurders.
  • Artistieke talenten van de auteur van de tekening.
  • Het bedrag dat u bereid bent te besteden aan het maken van een foto.

Op basis van bovenstaande factoren kunnen we concluderen dat het beeld aan de muur vrij eenvoudig en niet onhandig zou moeten zijn. Daarnaast is het zeer afgeraden om grote tekeningen te maken in de hele muur in kleine ruimtes. Het is in dit geval het beste om te kiezen voor het schilderen van een deel van de muur of een hoek. Natuurlijk is er praktisch geen ruimte in het huis waar tekeningen op de muren niet op hun plaats zouden zijn.

Hoe een boom tegen een muur te tekenen

De illusie van een boom vol natuurlijkheid

Wat de slaapkamer of de kinderkamer betreft, moet je voorzichtig zijn met opvallende heldere en pakkende afbeeldingen op de muren, want het belangrijkste doel van deze kamers is rust, en kleurrijke verzadigde tekeningen kunnen volwassenen afleiden van ontspanning en voorkomen dat kinderen in slaap vallen.

Als je nog steeds hebt besloten om schilderijen op de muren van deze kamers af te beelden, is het het beste om ze op de kop van het bed te plaatsen. Wat betreft het type tekening en de inhoud ervan - alles hangt hier af van de individuele wensen van de eigenaar van het appartement. Maar dat in het huis alle interieuronderwerpen harmonieus gecombineerd konden worden met een tekening, is het noodzakelijk om behoorlijk te zweten. De universaliteit van het muurbeeld moet worden gemotiveerd door praktische overwegingen. U bent het er uiteindelijk mee eens, het is nogal dom om meubels en accessoires te selecteren onder het meesterwerk dat door u is geschilderd, en niet omgekeerd.

Een van de meest universele tekeningen die terecht als een boom of elementen wordt beschouwd. Het feit is dat deze tekening in bijna elke stijl kan worden uitgevoerd en, afhankelijk van de kamer waar deze wordt afgebeeld, verschillende decoratieve elementen toevoegen. Bovendien kan het beeld van een boom gemakkelijk worden versierd met allerlei driedimensionale accessoires. Op de takken van een boom is het gemakkelijk om haken te plaatsen voor kleding, een hanger te maken, frames voor foto's of andere kleine dingen.

Hoe een boom tegen een muur te tekenen

De boom kan worden versierd met aangename kleinigheden

Vergeet niet dat boomtakken het beste asymmetrisch worden gemaakt, dit zal het tekenproces aanzienlijk vereenvoudigen en de foto levendiger en natuurlijker maken.

Hoe een boom tegen een muur te tekenen en welke materialen te gebruiken

Toen je uiteindelijk een tekening hebt gemaakt, kun je beginnen je idee in de praktijk te vertalen. Dit kan het beste in verschillende fasen worden gedaan:

  1. Voorbereidende. Kies een plaats aan de muur en evalueer zorgvuldig het oppervlak. Als er geen zichtbare gebreken zijn aan de pleistermuur, kunt u meteen beginnen met het aanbrengen van contouren, maar als deze muur aanzienlijke onregelmatigheden of vlekken vertoont en de oude verf is gebarsten, moet de plaats voor het toekomstige beeld noodzakelijk genivelleerd en schoongemaakt worden.
  2. Maak een schets. Wanneer het voorbereidende werk is voltooid, neem een ​​eenvoudig potlood en teken de contouren van de toekomstige tekening uit met dunne, nauwelijks zichtbare lijnen. Als je geen speciale artistieke talenten hebt, toon dan vindingrijkheid en gebruik een projector. In dit geval hoeft u alleen maar het geprojecteerde beeld op de muur te schetsen.
  3. Coloring. Gebruik tijdens het schilderen van de afbeelding penselen met verschillende diktes. Breng de verf eerst met een brede borstel aan op de grootste éénkleurenelementen (romp, dikke takken). Teken vervolgens dunne twijgen met een kleinere borstel. Wanneer de basiskleuren worden toegepast, kunt u veilig doorgaan met het plaatsen van accenten en het toevoegen van kleine details. Bladeren, bloemen en dunne twijgen kunnen worden afgebeeld met een stencil. Zie er goed uit op de boom en de verschillende bewoners van het bos.

Bekijk een video voor inspiratie:

Dus nu weet je hoe je een boom correct op de muur van een kamer in een appartement kunt tekenen! We wensen je een succesvolle reparatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 2 = 1