Hoe een druipende kraan te repareren

Hoe een druipende kraan te repareren

Zelfs de meest betrouwbare kranen beginnen te stromen met de tijd - water stroomt of druipt. Om de kraan te repareren hoeft u niet altijd een loodgieter te bellen. De meeste mislukkingen kunnen door uzelf worden geëlimineerd. Maar voordat u de druppelende kraan repareert, moet u het ontwerp en de werkvolgorde ervan begrijpen. 

Hoe een druipende kraan te repareren

Bevestig de kraan met uw eigen handen - de taak van gemiddelde complexiteit

types

Laten we beginnen met de definities. Er zijn in de badkamer en niet de keukenkranen en kranen. Kranen serveren alleen water, mixers laten ook toe om de temperatuur te regelen en mengen twee stromen - koud en warm water. In dit artikel zullen we het hebben over hijskranen en hoe ze te repareren. Reparatie mixers is zeer vergelijkbaar, maar heeft zijn eigen kenmerken. Overigens kunt u hier lezen over het repareren van eenhendelmixers.

Er zijn verschillende soorten kranen voor een badkamer of een keuken:

 • afsluiter;
 • Eenhendel (ook cartridge of vlaggen genoemd).

  Hoe een druipende kraan te repareren

  Kranen - controle en klep

Het apparaat hebben ze anders, zodat de reparatie, zelfs met dezelfde schade, aanzienlijk anders is. Daarom zal elk van de soorten afzonderlijk worden beschouwd.

Zelfherstellend ventiel

Ventielkleppen kunnen classics van watervoorziening worden genoemd. En hoewel ze geleidelijk worden vervangen door nieuwe ontwerpen, zijn ze nog steeds genoeg. Hun interne structuur is al tientallen jaren niet veranderd. Alleen het ontwerp is veranderd - is diverser en verfijnder geworden. Vandaag kunt u zowel de meest voorkomende modellen vinden als zeer exotisch.

Hoe een druipende kraan te repareren

De structuur van ventielen

Waterscheidingskranen van dit type worden nog steeds gebruikt, omdat ze eenvoudig en betrouwbaar zijn, niet voor jaren maar tientallen jaren dienen. Als de hele "vulling" van de juiste kwaliteit, alles wat gedurende deze tijd kan falen, zijn pakkingen. Hun vervanging is de belangrijkste manier om de klepafsluiter te repareren.

Vervanging van rubberen pakking

Als de kraan in de keuken of in de badkamer blijft dribbelen wanneer de klep volledig is gesloten, is dit zeer waarschijnlijk de oorzaak van de losse pakking op de klep (zie de foto in de volgende alinea). Ze hield niet meer stevig tegen het zadel, waardoor het water blijft stromen en soms de kraan niet alleen druipt, maar zelfs stroomt. Repareer de kraan in dit geval - vervang de pakking. Om dit te doen, heb je een moer nodig, en beter - een sleutel en een set pakkingen.

Voordat u de druppelende kraan bevestigt, moet u de watertoevoer afsluiten (u kunt volledig, u kunt alleen in deze tak, indien mogelijk). Verder is het niet misplaatst om ervoor te zorgen dat het water nog steeds geblokkeerd is. Water stroomt niet - we beginnen met repareren. U hebt een moersleutel of een sleutel nodig. Ze zullen het hoofdgedeelte (het bovenste deel van het lichaam) moeten losschroeven.

Het is beter om met een sleutel te werken. Om het oppervlak tijdens het gebruik niet te beschadigen, wikkel het met een zachte doek en breng dan een sleutel aan. Nadat u de kop hebt losgeschroefd, haalt u de klep eruit. Nu kunt u de pakking vervangen of een nieuwe klep installeren. Oude podedevaet iets scherps - je kunt een schroevendraaier gebruiken met een plat lemmet, dat kan - een priem, etc.

Houd er bij het kiezen van een pakking rekening mee dat de randen ongeveer 45 ° moeten worden afgeschuind, anders maakt de waterleiding lawaai tijdens het werken. Als dit niet in je arsenaal zit, kun je de rand inkorten met iets scherps - een mes of een schaar.

Hoe een druipende kraan te repareren

De pakking in de kraan vervangen in foto's

Als er geen geschikte pakking is, kan deze worden gesneden uit een vel volrubber (poreus past niet). De dikte van het rubber of de pakking is 3,5 mm, de binnendiameter iets minder dan de diameter van de staaf, de buitendiameter mag niet uitsteken. Vergeet de snijvlakken niet bij 45 °.

Plaats na het installeren van de pakking de klep op zijn plaats, draai de kop vast. Nieuwe modellen van de aanwezigheid van terugspoelen op de draad vereisen niet. Bovendien is het terugspoelen gecontra-indiceerd - het kan een scheur in het lichaam veroorzaken. Als de oude kraan uit de Sovjettijd wordt gerepareerd, wordt de spoel op de draad gelegd, besmeurd met verpakkingspasta en vervolgens gecentrifugeerd. Daarna kunt u geleidelijk het water inschakelen.

Soms, met deze pakking op de klep, is er een tegengesteld verhaal - water stroomt niet of nauwelijks sijpelt. In dit geval vloog de pakking van de stang en blokkeerde de stroming van water. Eerst kunt u een paar keer proberen om de kraan te openen / sluiten, en als dit niet helpt, moet u de bovenstaande handeling herhalen, dat wil zeggen, de kraan repareren door de pakking te vervangen. Vergeet alleen niet om het oude vast aan het zadel te verwijderen.

Water druipt onder de roede door

Als er water uit de klep druipt, zijn de oliekeringen waarschijnlijk versleten. Je kunt de kraan op twee manieren repareren met een lek onder de stang. Om te beginnen kunt u proberen de kopbehuizing meer vast te zetten. Doe het opnieuw met een draaibare sleutel. Gebruik een tang is niet wenselijk, want na hen blijven sporen achter. Draai het hoofd zo ver mogelijk vast (overdrijf het niet).

Hoe een druipende kraan te repareren

De structuur van de ventielkraan

Als de draad zoveel mogelijk wordt aangedraaid en het water blijft druipen, moeten de pakkingen op de pakkingbus worden vervangen. Om dit te doen, draait u eerst de kraan tot het uiterste, verwijdert u de kraankop weer, scherpt u iets met iets scherps en verwijdert u beide rubberen ringen en vervangt u deze door nieuwe.

Water overlapt elkaar niet

Als de pakking wordt verwisseld en het water niet overlapt, breekt de draad af wanneer de kraan draait, moet de steel worden vervangen - de draad erop wordt afgesneden. De optie hier is twee - vervang de steel zelf of volledig de volledige klepkop.

Hoe een druipende kraan te repareren

In het zadel kan een schuurtje zijn

Als de draad niet versleten is, is de pakking nieuw, maar de kraan lekt, inspecteer het zadel. Er kan een schurft in zitten. Het vormt zich geleidelijk - het wordt weggespoeld door water dat onder hoge druk wordt aangevoerd. Als de pakking ergens niet stevig is aangedrukt, wordt hier een schaal gevormd. Soms ondermijnt water de hele omtrek en vormt het scherpe randen die de pakking snel beschadigen. Voorkant en scherpe rand moeten worden verwijderd. Neem een ​​conventionele schroevendraaier en door deze langs de rand te trekken, maakt u de scherpe rand bot. Dezelfde bewerking kan worden uitgevoerd met behulp van een natfil of een stuk fijnkorrelig schuurpapier. Het belangrijkste is om een ​​gelijkmatige (voor zover mogelijk) en ongemakkelijke rand te bereiken.

Hoe een kraan met een patroon te bevestigen

Plaats meestal kranen met één hendel in de badkamer of in de keuken. Van de nog steeds zogenaamde vlaggen of eenhendel. Voor het openen / sluiten van het water is het een speciaal apparaat - een patroon, omdat ze ook een patroon worden genoemd.

Hoe een druipende kraan te repareren

Cartridge-kraan

In de cartridge bevinden zich twee platen met gaten. De onderkant is stevig bevestigd en de bovenste is mobiel. Om het is de staaf bevestigd, en het op zijn beurt - aan het handvat. Als we aan de hendel draaien, bewegen we de staaf en beweegt de beweegbare plaat, die het water opent / sluit en de druk verandert.

Als er een probleem is met een dergelijke kraan, kan deze alleen worden gerepareerd door de patroon te vervangen. De belangrijkste storing in hen - ze beginnen te stromen - het water sijpelt of druipt van onder het handvat. Om de stroom of druippatrooncartridge te repareren, vervangt u de patroon. Alleen zo.

De cartridge vervangen

Het eerste dat u hoeft te doen, is het water sluiten en vervolgens de hendel verwijderen. Hiertoe verwijdert u eerst de gekleurde plug - deze sluit de schroef. Nadat de schroef is losgeschroefd, wordt de hendel naar boven getrokken en van de stang gescheiden. Nadat de hendel is verwijderd, draait u de klemring los - deze houdt de cartridge vast. Nu blijft het alleen nog om het eruit te halen.

Dan, samen met de cartridge, moet je naar de winkel of naar de markt gaan, precies hetzelfde kopen. De nieuwe moeten qua grootte overeenkomen, de gaten in het onderste gedeelte moeten dezelfde vorm en opstelling hebben. Over het algemeen moet u de exacte kopie vinden.

Hoe een druipende kraan te repareren

Hoe een kraan te demonteren met een cartridge

De montage vindt in de omgekeerde volgorde plaats:

 • plaats de cartridge (strikt verticaal, lichtjes rond zijn as schuivend, zodat de uitsteeksels in het lichaam de uitsparingen in de cartridge raken),
 • draai de klemmoer vast;
 • zet de hendel;
 • schroef de bevestigingsschroef vast;
 • we voegen een stub in.

De eerste controle kan worden uitgevoerd nadat de klemring is geïnstalleerd. U kunt het water openen en controleren of de kraan nu niet stroomt.

Als de waterstroom te zwak is

De meeste moderne kranen zijn uitgerust met een tuit met een gaas dat vaste deeltjes bevat die in de waterleiding kunnen worden gehouden. Als geleidelijk de waterstraal niet zo elastisch werd en de druk op de andere kranen niet veranderde, is de reden dat dit raster verstopt raakt. In dit geval kunt u de kraan binnen enkele minuten repareren.

Hoe een druipende kraan te repareren

Het is noodzakelijk om het rooster schoon te maken

Schroef de moer los met het gaas aan het uiteinde van de uitloop. Spoel het af, maak de geciseleerde gaten schoon (u kunt een naald of een oude tandenborstel gebruiken). Maak het gaas weer op zijn plaats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 1 = 4