Hoe je het afval in de gootsteen thuis schoonmaakt

Hoe je het afval in de gootsteen thuis schoonmaakt

Ongeacht hoe de meesteres probeert te voorkomen dat de schaal verstopt raakt, ze is niet immuun voor het ontmoeten van zo'n ernstig en vrij algemeen probleem als verstopping. Welke voorzorgsmaatregelen ook worden genomen, voedseldeeltjes of andere kleine voorwerpen kunnen in de afvoer terechtkomen, waardoor ze problemen met de uitstroom van water veroorzaken. Meestal wordt verstopping gevormd in het gebogen deel van de buis (hydraulische afdichting). Maar zelfs als dit probleem zich heeft voorgedaan, kunt u het in de meeste gevallen doen zonder de hulp van sanitair.

Laten we dus eens kijken hoe we de klomp in de gootsteen met geïmproviseerde middelen kunnen verwijderen. Eigen krachten, eenvoudige aanpassingen en stoffen die in elk huis aanwezig zijn, zullen waarschijnlijk genoeg zijn om zich van verstopping te ontdoen. De positieve ervaring van vele en vele mensen geeft het recht om te beweren over de effectiviteit van manieren om het probleem van blokkades te bestrijden, die later zullen worden besproken. Inclusief in de badkamer.

Goede oude vent

Voordat u op zoek gaat naar een ingewikkeld antwoord op de vraag hoe u de verstopping thuis in een gootsteen kunt opruimen, kunt u het elimineren door al generaties lang een dergelijke gewoonte van bijna alle appartementen uit te proberen plunjer. Het is heel gemakkelijk te gebruiken en er zijn geen negatieve gevolgen van de toepassing.

De tool is bovendien herbruikbaar en vereist geen extra kosten, behalve het kopen van een zuiger. Het principe van de werking ervan is creëren hamer, waardoor voorwerpen die verstoppen, langs de buis bewegen, waardoor de afvoer vrijkomt. Meer informatie over het reinigen van het riool.

Hoe je het afval in de gootsteen thuis schoonmaakt

plunjer

De plunjer wordt ingeschakeld door hem stevig tegen het afvoergat te drukken en trillingen op en neer te halen. Tegelijkertijd moet er water in de gootsteen zijn, bij voorkeur heet water. In de regel 3-5 bewegingen van de luchtinlaat zijn voldoende om blokkering te elimineren. Hierna moet u de zuiger uit de gootsteen trekken. Als de niet-verontreinigde uitstroom van water niet wordt hersteld, is het noodzakelijk om de beschreven acties te herhalen.

Met kleine klompen is de plunjer voldoende om het probleem op te lossen, maar het is onwaarschijnlijk dat het grotere deeltjes zal duwen. Bij het kiezen van een zuiger moet er rekening mee worden gehouden dat het rubberen mondstuk een zodanige diameter heeft dat het afvoergat volledig is bedekt.

Mechanische reinigingsmethode

De manier om de blokkade mechanisch te verwijderen, is de meest kardinale. In dit geval is het noodzakelijk om direct contact te maken met de inhoud van de blokkering, wat niet erg prettig is.

Met een mechanische reinigingswerkwijze worden pakkingen en pijpen niet blootgesteld aan destructieve effecten en is het effect van een dergelijke reiniging uitstekend. Het geheim van efficiëntie is dat er direct afval van de buis wordt afgezogen.

Er zijn verschillende mechanische methoden. U kunt de sifon demonteren of een loodgieterkabel gebruiken.

In het eerste geval het is een kolonist die vuil verzamelt. Sifon kan van verschillende materialen worden gemaakt. Als het plastic is, moet u eerst het water loslaten en de sifon demonteren en reinigen om de verstopping te verwijderen.

De taak wordt ingewikkelder als dit onderdeel gietijzer en vastgebout is. Een dergelijke sifon moet met een kabel worden schoongemaakt.

Hoe je het afval in de gootsteen thuis schoonmaakt

Kabelreiniging

De tweede manier mechanische reiniging biedt geen analyse van details. Om blokkering te voorkomen, hebt u in dit geval een loodgieterkabel nodig, een spiraalgewonden metalen draad voorzien van een boor en een handvat. De lengte van zo'n apparaat kan oplopen tot 3 meter.

Het schoonmaken gebeurt door het in de afvoer te steken en te draaien. Het is moeilijk om het zelf aan te kunnen, dus het is beter om een ​​assistent te bellen. De ene persoon moet een kabel in de gootsteen plaatsen en de andere krukas. Na een voldoende diepe duik moeten verschillende heen en weer gaande bewegingen worden uitgevoerd.

Naast speciale gereedschappen kan ook een gewone stofzuiger worden gebruikt om de leidingen te reinigen. De flexibele slang moet met een kleefband aan de kom van het luchtfilter worden bevestigd, waarna dit ontwerp op de afvoer, de slang naar het blaasgat moet worden geïnstalleerd en de stofzuiger moet worden ingeschakeld.

Leer hoe u zich kunt ontdoen van de geur van riool in de badkamer.

Het is noodzakelijk om te weten hoe het filter van de wasmachine moet worden schoongemaakt.

chemicaliën

Degenen die geïnteresseerd zijn in hoe snel de gootsteen te reinigen van de blokkade thuis zonder een plunjer of een ander apparaat, deze methode is heel geschikt, maar met een aantal voorzorgsmaatregelen. misschien, een van de eenvoudigste manieren Zeer effectieve controle van uitgebreide blokkades in leidingen kan het gebruik van speciale gereedschappen worden genoemd, die in een groot bereik in het verkoopnetwerk worden weergegeven.

Het kunnen binnenlandse of buitenlandse gels, poeders of vloeistoffen zijn, die alkali of zuur bevatten. Met hun aankoop zullen er geen problemen zijn en het is vrij eenvoudig om dergelijke hulpmiddelen te gebruiken. Het volstaat om de instructies op te volgen, het product in de gootsteen te gieten of te gieten en met water te spoelen gedurende de door de fabrikant opgegeven tijdsperiode. Het is ook mogelijk om deze methode te combineren met het gebruik van een plunjer om de efficiëntie te verhogen.

Hoe je het afval in de gootsteen thuis schoonmaakt

Regeling van de chemische reiniging van de schaal

De effectiviteit van chemicaliën die zijn ontworpen om de blokkades op te ruimen is vrij hoog, maar u moet voorzichtig zijn met deze reinigingsmethoden en deze niet misbruiken.

Chemicaliën zijn zeer agressief en kunnen niet alleen goede, maar ook ernstige schade aanrichten, bijvoorbeeld rubberpakking oplossen of leidingen beschadigen, vooral uit plastic. Daarom zijn chemische middelen voor het reinigen van de obstructies Gebruik niet meer dan eens per drie maanden. Het is beter om populaire methoden te gebruiken die op de tijd zijn getest.

Soda en Azijn

Er is misschien een verrassing en de vraag is hoe je de gootsteen uit de klomp kunt schoonmaken met soda en azijn. In feite is er niets ingewikkelds, en het geld dat beschikbaar is voor een gastvrouw, werkt echt, omdat frisdrank het vermogen heeft om vetten op te lossen, die in grote hoeveelheden in de klompen zitten. Zo eenvoudige en toegankelijke stoffen kunnen concurreren met dure speciale middelen om blokkades op te ruimen.

Hoe je het afval in de gootsteen thuis schoonmaakt

Alternatieve middelen voor pijpreiniging

In combinatie met azijn wordt het effect van frisdrank sterk verbeterd. Er zijn verschillende recepten voor de behandeling van het afvalwater. Ze zijn gebaseerd op frisdrank met azijn, evenals extra ingrediënten.

1 recept - Vul het afvoergat 3 el in. lepel frisdrank en giet in hetzelfde glas azijn. Wacht 10 tot 15 minuten en giet de afvoer met heet water.
2 recept - Volgens 3 eetlepels. Schep soda en waspoeder in een gootsteen en giet er een glas azijn in. Laat het mengsel een half uur staan ​​en spoel het vervolgens af met heet water.
Deze methode is een van de eenvoudigste en meest toegankelijke. Het kan niet alleen worden gebruikt met het verschijnen van blokkades, maar ook als een manier van preventie om ze te vermijden. Van tijd tot tijd moet je frisdrank in de gootsteen gieten met azijn en heet water.

Als onze informatie over hoe je de verstopping in de gootsteen thuis kunt verwijderen, om wat voor reden dan ook niet van pas kwam, wat onwaarschijnlijk is, dan moet je je nog steeds wenden tot professionals voor hulp. In dit geval is de blokkering waarschijnlijk niet in het appartement, maar ergens daarbuiten gevormd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

73 − = 65