Hoe lamellen voor verticale jaloezieën kiezen?

Hoe lamellen voor verticale jaloezieën kiezen?

Bij cosmetische reparaties of veranderingen in het algemene ontwerp van de ruimte, rijst de vraag over het juiste ontwerp van ramen, maar heel vaak is het mogelijk om aanzienlijk te besparen door alleen de lamellen van verticale jaloezieën te vervangen. Als de geïnstalleerde dakranden in goede staat verkeren, heeft het geen zin om ze weg te doen. Je kunt de verticale strepen op de zonwering zelf kopen en vervangen, het is niet veel moeilijker dan de gebruikelijke gordijnen aan de gordijnen hangen.

Hoe lamellen voor verticale jaloezieën kiezen?

Waar moet ik op letten wanneer ik lamellen ga kopen?

Jaloezieën voor jaloezieën zijn verticale stroken gemaakt van verschillende materialen. In gesloten toestand vormen ze een doorlopend web dat de toegang van licht tot de ruimte blokkeert. Door de balken naar een bepaalde hoek te draaien, kunt u bovendien het duisterniveau in de kamer aanpassen.

De lamellen worden blootgesteld aan intense blootstelling aan direct zonlicht en in de winter aan de stromen van voldoende koude lucht van ramen en muren. Daarom zou men materialen moeten kiezen die bestand zijn tegen uitbranden, niet onderhevig zijn aan vervorming onder invloed van externe factoren, dat wil zeggen, die die een aantrekkelijk uiterlijk zullen behouden gedurende een lange tijd. Bovendien moeten verticale jaloezieën organisch in het algehele ontwerp van de ruimte passen, en deze benadrukken en decoreren.

Wanneer u nieuwe lamellen gaat kopen, moet u weten wat ze moeten zijn.

  • De hoogte wordt bepaald door de "schone" lengte van de strook stof of plastic. De eenvoudigste manier om het te bepalen, is door de oude lamellen te meten.
  • U kunt de afmetingen van de strips berekenen door de hoogte van de verticale zonwering samen met de dakrand te meten; vervolgens wordt de profielhoogte met schuifregelaars (meestal 4 cm, maar kan afwijken van deze waarde) gemeten en afgetrokken van de totale hoogte.
  • De breedte van de stoflamellen kan 89 of 127 millimeter zijn, plastic en aluminium slechts 89 mm.
  • Het aantal banden kan worden bepaald door de oude banden te tellen of door het aantal lopers op de kroonlijst te bepalen.
  • Het is noodzakelijk om de integriteit van de lagere belastingen en kettingen te controleren, en ook om op te merken of ze passen in de gekochte lamellen in grootte en ontwerp. Indien nodig kunt u nieuwe kopen.

Het is ook noodzakelijk om aandacht te schenken aan het feit dat de lamellen verschillende lichttransmissie hebben. Daarom kunt u de meest geschikte optie kiezen voor het niveau van stroomuitval voor een bepaalde kamer en interieur.

De breedte van de verticale jaloezieën moet overeenkomen met de afmetingen van de gesloten openingen. Voor grote ramen is het wenselijk om brede lamellen te gebruiken. Ze kiezen ook of de jaloezieën worden gebruikt als binnenwanden. Als het raam of de deuren klein zijn, verdient het daarentegen de voorkeur aan smalle stroken.

Hoe lamellen voor verticale jaloezieën kiezen?

Soorten latten en hun kenmerken

Voor verticale jaloezieën produceren verschillende soorten lamellen. Meest gebruikte banden van de volgende materialen.

  • Weefsel - zorg voor een uniforme lichtverspreiding. Ze hebben hoge decoratieve eigenschappen. Ze worden vertegenwoordigd door een grote verscheidenheid aan kleuren, patronen en texturen, waarmee u het meest geschikt voor het ontwerp kunt kiezen. Hoe dichter het weefsel, hoe groter de slijtvastheid en de lichtbeschermende eigenschappen van de luiken. Speciale impregnering geeft de lamellen stofafstotende eigenschappen, dus ze hebben minimaal onderhoud nodig.
  • Kunststof heeft hoge hygiënische eigenschappen, het vermogen om een ​​goede vorm te behouden, eenvoudig te bedienen. Ze absorberen geen vuil, vet en geurtjes, ze kunnen worden behandeld met desinfectiemiddelen. Ze hebben een grote verscheidenheid aan kleuren en hoge prestaties. Kunststof jaloezieën worden geïnstalleerd in kantoren, medische instellingen, eetkamers en keukens.
  • Lamellen, gemaakt van speciale aluminiumsamenstellingen, hebben een hoge betrouwbaarheid, sterkte en brandwerendheid. Ze zijn niet bang voor hoge luchtvochtigheid en vervormen niet onder invloed van hoge temperaturen. Uitstekende reflecterende eigenschappen maken ze onmisbaar in kamers waarvan de ramen naar de zonnige kant kijken.
  • Speciaal comfort, schoonheid en verfijning in het ontwerp van de kamer zijn in staat om houten lamellen te benadrukken. De strips zijn gemaakt van licht en sterk hout dat is geïmpregneerd met speciale composities die hen beschermen tegen zonnebrand en de producten extra sterkte en duurzaamheid geven.

Hoe lamellen voor verticale jaloezieën kiezen?

Voor de vervaardiging van lamellen worden verschillende materialen gebruikt, hierdoor kunt u de beste optie voor decoratie van gebouwen kiezen. Voor een keuken, een loggia of een kantoor is het de moeite waard om de voorkeur te geven aan plastic. Hij houdt het formulier goed vast en is gemakkelijk te verzorgen. Voor de keuken kunnen ook geweven lamellen met een hoog polyestergehalte worden gebruikt. In woonkamers moet u de voorkeur geven aan stoffen of houten jaloezieën.

De lamellen zijn bedekt met een speciale samenstelling die vocht- en antistatische eigenschappen heeft. Dankzij dit behouden ze hun originele uiterlijk voor een lange tijd en hebben ze geen serieuze verzorging nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

97 − 94 =