Hoe leg je een tegel op de grond: leggen en hoe je je eigen handen goed legt, hoe je de video neerlegt en hoe je moet leggen

Hoe leg je een tegel op de grond: leggen en hoe je je eigen handen goed legt, hoe je de video neerlegt en hoe je moet leggen

Hoe leg je een tegel op de grond: leggen en hoe je je eigen handen goed legt, hoe je de video neerlegt en hoe je moet leggen

Tile heeft vrijwel geen concurrenten op het gebied van interieur met een hoge mate van expressie vlazhnostiReshenie save in de reparatie van een van de belangrijkste beslissingen van een heleboel dingen die je kunt doen op hun eigen, zonder de hulp van buitenstaanders. Een voorbeeld, het leggen van tegels op de vloer, is een taak die veel op de schouder. Het vereist alleen ijver, aandacht voor detail, kennis van de theorie en de toepassing ervan in de praktijk.

Funderingstegel op de vloer

De geometrische vorm van de keramische tegel beïnvloedt rechtstreeks hoe hij wordt gelegd. Met de traditionele methode worden de tegels exact in rijen gelegd, het vereist een zorgvuldige en nauwkeurige installatie, omdat de kleinste afwijking direct zichtbaar is.

Hoe leg je een tegel op de grond: leggen en hoe je je eigen handen goed legt, hoe je de video neerlegt en hoe je moet leggen

De installatie van vloertegels in verschillende kamers van privéwoningen of appartementen is een zeer populair type

Als een kamer met veel verkeer is, is het aan te bevelen dat de methode wegloopt. Als er een schaaklay-out is of traditioneel, dan kun je diagonaal lay-out geven. In kamers met gebroken geometrie kun je een kerstboom leggen. Als de tegel met een stoeprand en een patroon gaat liggen, wordt het legschema eerst uitgevoerd en vervolgens wordt de installatie uitgevoerd.

Wanneer de tegel op cementmortel wordt geplaatst, is het noodzakelijk:

 • Week minimaal 8 uur in water.
 • Eerst moet je het stuk van de tegel testen, als het van slechte kwaliteit is, dan kunnen onder het email vlekken verschijnen.
 • Na 2 dagen is het noodzakelijk om het monster te controleren, als alles normaal is, dan kunt u doorgaan met de installatie van de vloer.
 • Als de vlekken verschijnen, kunt u het vegen van de achterkant van de tegels beperken met een natte doek.

Als betegelde keramische tegels op een cementzandcompositie op een betonnen vloer worden aangebracht, wordt het werk vereenvoudigd. Water wordt op de betonnen vloer gestort, vervolgens wordt cement door de zeef gegoten en worden tegels op de resulterende puree aangebracht.

Instructies: hoe zet je de tegel op de grond

Het leggen van keramische vloertegels verschilt weinig van de technologie van het plaatsen van tegels op de muur. Vloertegels zijn veel gemakkelijker om mooi te leggen. Om de lay-outmethode correct te kiezen, moet u een rij tegels langs een van de muren op de droge vloer plaatsen.

Hoe leg je een tegel op de grond: leggen en hoe je je eigen handen goed legt, hoe je de video neerlegt en hoe je moet leggen

Veel hangt af van de beschikbaarheid van hoogwaardig materiaal, gereedschappen en oppervlaktevoorbereiding

Met de diagonale lay-outmethode hebt u het volgende nodig:

 • Verbind 2 tegenovergestelde hoeken;
 • Teken een lange lijn op de vloer;
 • Bepaal het centrum;
 • Tegels leggen is klaar.

Als de ruimte een strikte geometrische vorm heeft, begint de tegel vanuit de hoek of vanuit het midden. De lijm moet gelijkmatig op de achterkant van de keramische tegel worden aangebracht met een getande lijmkam zodat er geen holtes achterblijven. Druk op de tegel is zeer noodzakelijk. Om de naden glad te maken, op de vloer gelijktijdig tussen de tegels, moet je kunststof kruisen monteren.

Kruisen worden pas verwijderd nadat de lijm volledig is opgedroogd.

Wanneer u tegels installeert, moet u de horizontale vlakafmetingen controleren, dit gebeurt op gebouwniveau. Als de tegel wordt neergelaten, is het de moeite waard om lijm toe te voegen, als daarentegen de overtollige lijm wordt verwijderd. Steken worden ingewreven nadat de lijm volledig is opgedroogd met behulp van een speciale oplossing. Voor het aanbrengen kunt u een rubberen spatel gebruiken, het overtollige wordt verwijderd met een vochtige spons.

Tegels op de vloer leggen

Om te beginnen moet u weten in welke kamer de vloer gelegd zal worden, wat de keuze van de tegels zal bepalen. Elke kamer heeft zijn eigen soort tegels. De tegel heeft een aantal eigenschappen die voldoen aan de hygiëne-eisen, dus wordt deze vaak gebruikt in badkamers en toiletten.

Hoe leg je een tegel op de grond: leggen en hoe je je eigen handen goed legt, hoe je de video neerlegt en hoe je moet leggen

Wanneer u een tegel voor een vloer kiest, moet u het doel van de kamer in ogenschouw nemen - dit helpt niet te veel betalen voor de prestatie-eigenschappen van het materiaal

In sanitaire ruimtes moet u ervoor zorgen dat de vloer niet glad is, hiervoor moet u een tegel met een gegolfd oppervlak kiezen of een antislipeffect hebben.

In ruimten met grote doorgankelijkheid is het noodzakelijk om de tegel met de grootste dikte te gebruiken. Klinker en graniet onderscheidt zich door het feit dat het een klein percentage slijtvastheid en grote sterkte heeft, evenals een groot aantal kleuren en textuur van het oppervlak.

briefing:

 • Ten eerste is er een markering van het oppervlak, die de werkbegrenzing en de positie van de afzonderlijke besturingsfragmenten markeert.
 • Met behulp van een draad of een laser-niveau wordt de omtrek aangegeven.
 • Een hoek van 90 ° wordt gemeten vanuit de verre hoek.
 • Er moet rekening worden gehouden met het feit dat de afstand tussen de extreme tegel en de muur 1,5 cm is.
 • De bijgesneden tegel bevindt zich aan de randen.
 • Om het toekomstige oppervlak visueel te beoordelen, kunt u een diagram op papier tekenen of de tegel op het oppervlak leggen.

Vervolgens moet je een oplossing voorbereiden. Gebruikt cement samenstelling, of kant en klare lijm. Cementmortel kan door uzelf worden bereid. Gebruik hiervoor schoon gezeefd zand, cement en water. De bereide mix moet strikt volgens de instructies worden bereid. Met behulp van een gebruiksklare mix is ​​het leggen van de tegels eenvoudiger, alle noodzakelijke additieven worden erin aangebracht om een ​​sterkere hechting aan het oppervlak te verzekeren.

Tips: hoe de vloertegels te plaatsen

Eerst komt het snijden van de tegels. Dit vereist een potlood, een meetlint en een snijgereedschap. De markeringen voor het snijden zijn gemaakt op de achterkant van de tegel. Geglazuurde tegels worden alleen vanaf de voorkant afgesneden. Om de tegel te zagen, kunt u een speciale elektrische of handmatige tegelsnijder gebruiken, maar u kunt ook een slijpmachine of een glassnijder gebruiken.

Hoe leg je een tegel op de grond: leggen en hoe je je eigen handen goed legt, hoe je de video neerlegt en hoe je moet leggen

Het leggen van vloertegels met uw eigen handen is een tijdrovende en vereist speciale kennis en vaardigheden

Na de voorbereidingsperiode kun je het hoofdwerk beginnen:

 1. Breng met een getande lijmkam gelijkmatig lijm aan op de vloer, ongeveer 4 tegels. Bij kleine verschillen moet de lijm ook op de tegel worden aangebracht.
 2. Vanuit de onzichtbare hoek begint de tegelconstructie strikt volgens de markering, waarbij het onderdeel lichtjes wordt ingedrukt.
 3. Er moet een rubberen hamer op de tegel worden geslagen om lucht uit te zetten en lijm aan te drukken.
 4. Met behulp van een niveau worden alle fouten verwijderd
 5. Tussen de tegels bij de naden zijn plastic kruisen aangebracht. Zo wordt het betegelen van elke rij gemaakt.

Uiteindelijk wordt het voegen uitgevoerd. Hiervoor wordt een kant en klare verbinding gebruikt, evenals een spatel van rubber. Een kleine hoeveelheid troffel wordt aangebracht op het gewrichtsgebied, strak verpakt in de naad met een spatel.

De groeven worden voorbehandeld met schimmelwerende impregnering om de beste hechting te hebben, bovendien bevochtigd met water.

Het overtollige mengsel wordt verwijderd met een spatel en vervolgens afgeveegd met een doek. Bovendien kan reeds gestolde stopverf worden behandeld met een waterafstotende vloeistof. Alle voegen van tegels met meubilair, loodgieterij moeten met silicone worden verzegeld.

Lessen: hoe zet je een snelle tegel op de grond

Werk voordat de installatie van keramische tegels begint met de voorbereiding van het werkgebied. Om te beginnen is het oppervlak van alles overbodig.

Hoe leg je een tegel op de grond: leggen en hoe je je eigen handen goed legt, hoe je de video neerlegt en hoe je moet leggen

Als je de tegel niet alleen snel, maar gelijkmatig, correct wilt plaatsen, dan moet je, als je de hele kamer hebt voltooid, vanaf de vloer beginnen

verwijderd:

 • meubelen;
 • De oude basis;
 • Onzin.

De vloer moet schoon en droog zijn. Nadat de afdichting moet worden gedaan om het beton van overtollig vocht te beschermen, is het noodzakelijk om bitumen of film, maar de eenvoudigste manier om de vloer te schilderen, tegelijkertijd gebruikt vastleggen en een deel van de wand. De volgende fase is het nivelleren van het oppervlak met een dekvloer. Hiervoor moet je bij het gebruik van het niveau alle verschillen bepalen. Indien de verschillen klein (minder dan 3 cm), kan deze worden vastgezet zonder die, aanbrengen van een aanvullende hechtlaag.

Daarna moet het oppervlak worden geprimed en behandeld met antiseptische impregnering.

Er moet een gebouw niveau, de afstand van de wand gelijk is aan de tegel te meten, min 2 cm. Dit is nodig om de horizontale dashboard, waar tegels zal worden gelegd bevestigen. Daarbij wordt de installatie snel en efficiënt gebeuren, omdat eerst de lijm rechtstreeks op de vloer is aangebracht. U hoeft alleen maar harder op de tegels te drukken en het horizontale niveau van de tegels te volgen.

Stevige mortel voor tegels op de vloer

Het kant en klare droge mengsel moet worden verdund met strikte instructies, die aan de samenstelling worden gehecht of op de verpakking worden afgedrukt. Om geen klonters te vormen, hoeft u geen water in het poeder te gieten. Maar als je het tegenovergestelde doet, voeg je de samenstelling voorzichtig toe aan het water en meng je het met een druppelmondstuk, waarna het mengsel een homogene massa en kwaliteit krijgt. Roer de oplossing twee keer: onmiddellijk tijdens de bereiding en vóór het aanbrengen.

Hoe leg je een tegel op de grond: leggen en hoe je je eigen handen goed legt, hoe je de video neerlegt en hoe je moet leggen

Schoon cement - het meest populaire type materiaal, eenvoudig en betaalbaar voor werk

Het is noodzakelijk om de temperatuur van het toegevoegde water te volgen, het moet plaats hebben, anders kan het mengsel alle hechtende eigenschappen verliezen. Het is ook noodzakelijk om de temperatuur in de kamer te controleren, deze moet 18 tot 24 ᵒС zijn. Om verlies van het mengsel te voorkomen als gevolg van de snelle droging, moet het in delen worden bereid. Bij gebruik van droge gereedmixen mag de tegel niet worden doorweekt en moet de bodem van de vloer worden bevochtigd. In dit geval moet de vloer alleen worden schoongemaakt van vuil en overtollige items.

Voor de bereiding van cementmortel wordt een goed gezeefd droog zand gebruikt, waarin de benodigde hoeveelheid cement wordt toegevoegd. Daarna wordt het water langzaam toegevoegd en wordt het hele mengsel gemengd. Indien gewenst kunt u additieven gebruiken. Om de gewenste consistentie van de oplossing te controleren, moet u een kleine troffelmachine nemen. Het mengsel moet, indien goed gekneed, ductiel zijn en op de troffel worden gehouden zonder te worden afgetapt. Van de grootte van de tegel hangt de dichtheid van de oplossing af, als de tegel klein is, dan moet de oplossing meer vloeibaar zijn, voor de grote - meer dicht.

Hoe leg je tegels op de vloer (video)

U kunt de tegels gemakkelijk en snel zelf plaatsen, met de juiste plaatsing, de levensduur van het oppervlak, decoratieve en esthetische facings zullen vele jaren plezierig zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

78 + = 85