Hoe maak je een diode-verlichting van het plafond met je eigen handen

Hoe maak je een diode-verlichting van het plafond met je eigen handen

De wens om je interieur te transformeren en een draai te geven aan het ontwerp van de kamer neemt tegenwoordig de meest interessante vormen aan. Diode-verlichting van het plafond is een van de meest voorkomende manieren om uw huis in te richten, met nadruk op stijl en persoonlijkheid.

Hoe maak je een diode-verlichting van het plafond met je eigen handen

Met behulp van de plafondlamp kunt u de ruimte stijlvol en individueel maken.

Het voordeel van deze oplossing is ook dat de installatie van een diode-achtergrondverlichting vrij eenvoudig is en daarom onafhankelijk kan worden uitgevoerd. U kunt zelf elke vorm van uw plafond geven, terwijl u bespaart op het aantrekken van professionals.

Welke diode-verlichting moet ik kiezen?

Er zijn verschillende opties voor het gebruik en het monteren van het LED-plafondlamp. Overweeg de belangrijkste soorten:

Hoe maak je een diode-verlichting van het plafond met je eigen handen

Soorten verlichting.

 • overall;
 • doelverlichting;
 • design.

De totale verlichting voert directe functies uit voor het verlichten van de kamer, het wordt uitgevoerd met behulp van lampen aan het plafond of door middel van ingebouwde verlichtingsarmaturen. Maar u moet voorzichtig zijn als u verlichtingssystemen, plafondverlichting onafhankelijk installeert: het totale gewicht van de lampen mag niet hoger zijn dan 10 kilogram, omdat de gipsplaat een laag draagvermogen heeft.

Richtings- of richtbelichting is een uitstekende optie voor visuele zonering van een ruimte. Bijvoorbeeld om de werkruimte te markeren.

Designverlichting heeft een esthetische functie, biedt onopvallend licht en zorgt voor gezelligheid in de kamer. De meest populaire variant van designverlichting is om de diodeverlichting langs de contouren van het plafond te monteren. Bij dit soort verlichting zijn de diodes gedeeltelijk verborgen onder de gipsplaat, dus het licht is verspreid, niet helder.

Niet minder effectief is de gecombineerde verlichting, wanneer samen voor een standaard lichtbron - kroonluchters een diode rand wordt gebruikt. Een dergelijke plafondverlichting bestaat in kant-en-klare versies, in winkels voor speciaalverlichting.

Voordeel van zelf-installerende diodelicht

Hoe maak je een diode-verlichting van het plafond met je eigen handen

Vergelijking van verschillende verlichtingstechnologieën.

Er zijn verschillende redenen waarom het de moeite waard is om een ​​diode te kiezen die het plafond voor zelfinstallatie verlicht:

 • betaalbare prijs;
 • energiebesparing;
 • eenvoudige installatie;
 • veiligheid.

Diode tapes zijn goedkoop, in aanvulling op hen u zal voortdurend besparen als gevolg van het feit dat de diodes geen grote hoeveelheden elektriciteit nodig. Een van de belangrijkste voordelen van diode verlichting in het feit dat deze methode is zeer eenvoudig te installeren, hoge kwaliteit en spectaculaire verlichting van het plafond met zijn handen is nu beschikbaar voor iedereen die op zijn minst een basiskennis van de elektrotechniek heeft. Diodetapes worden bevestigd aan een zelfklevende laag, die zich op de diodetapes zelf bevindt. Daarom kunt u zelfs op elektriciens besparen. Diodes - het is ook de veiligste optie, omdat het risico van brand, is de bedrading circuit nog tot een minimum beperkt omdat dit type verlichting, zoals LED-achtergrondverlichting is niet verwarmd en geen isolatie nodig.

Hoe een diodetape kiezen

Elke LED-strip hebben een aantal parameters die moeten worden overwogen bij het kiezen van verlichting opties:

Hoe maak je een diode-verlichting van het plafond met je eigen handen

Basisparameters van diodenbanden.

 1. Kleur van de verlichting. Vandaag de dag, de markt presenteert een diode die in een verscheidenheid van kleuren. De keuze hangt af van het algehele ontwerp van de kamer en natuurlijk van het effect dat u uiteindelijk wilt bereiken. Ши д C Cшиши C Cшишиши Cшиши Cшиши Cшиши Cшиши Cшишиши + Bovendien zijn er banden die maximaal drie kleuren combineren, u kunt de gloed van dergelijke diodes regelen met behulp van een speciaal paneel.
 2. Dichtheid van diodes. Van dit criterium hangt direct af hoe helder je dekking zal zijn. Voor onopvallende ontwerper-verlichting, gebruik in de regel een dichtheid van 30-60 diodes, als u richt- of algemene verlichting plant, dan is de aanbevolen dichtheid van dioden 120 per meter.
 3. Als u van plan bent de LED-achtergrondverlichting in een ruimte te monteren waar het risico bestaat dat de verlichtingssystemen worden bevochtigd, raden we aan om tapes te kiezen met een waterdichtmakend, siliconen oppervlak.
 4. De verhouding tussen prijs en kwaliteit heeft rechtstreeks invloed op de helderheid en het vermogen van de lampen. Als u van plan bent een krachtige LED-plafondverlichting te maken, moet u duurdere tapes aanschaffen: deze zullen helderder schijnen.
 5. Als u meerdere flessen met diode-tape nodig hebt, moet u onmiddellijk pakketten van een fabrikant kopen, zodat de linten niet van elkaar verschillen in helderheid en schaduw.

Installatie van de diodeverlichting van het plafond met uw eigen handen

Hoe maak je een diode-verlichting van het plafond met je eigen handen

Diagram van installatie van LED-verlichting op een verlaagd plafond.

Diodeverlichting van het plafond wordt meestal gebruikt in hangende of uit meerdere niveaus bestaande plafonds. Dit type is zeer eenvoudig te monteren, vaak twee richtingen tape, en velen zijn voorzien diode plakband strip aan de achterzijde, zodat de toepassing van het plafond of de wand niche van de oorspronkelijke verlichting nog eenvoudiger. Voordat u met de werkzaamheden begint, moet u het oppervlak waarop u de diodetapes wilt bevestigen, ontvetten.

Meestal worden diodetapes 5 meter verkocht, dus voordat we verder gaan met de installatie, moeten we bepalen hoeveel materiaal moet worden gekocht. Het plafond met uw eigen handen aansteken, werkt lang als u het vermogen correct berekent en een voldoende aantal voedingen aansluit. Voordat u de LED-achtergrondverlichting maakt, moet u letten op waaruit het wordt gevoed: grote krachtbronnen zijn moeilijk te verbergen, zelfs onder de gipsplaatblokken, dus is het beter om een ​​paar kleine accu's in te slaan. In de regel moet een afzonderlijke energiebron voor elke 15 meter tape worden gemonteerd.

Als u voor de eerste keer een plafondlamp installeert, kunt u zelf helpen met de vermogensselectie met tapes. Sommige diodes geven aan welke dimmers nodig zijn, zodat u eenvoudig het vereiste type en laadvermogen kunt creëren.

Voor een origineel en esthetisch uiterlijk wordt de LED-achtergrondverlichting gemaskeerd: de diodes mogen niet zichtbaar zijn, ze zijn afgesloten met een lip en plint. Soms wordt een lijn van verlichting in spanplafonds uitgevoerd voor een plafondbedekking, een doorschijnende film verspreidt het licht perfect. Let op de afstand tussen de lichtbronnen en de maskeeroverlappingen: aan de ene kant moeten de diodes zelf niet zichtbaar zijn, maar het licht mag niet worden onderbroken of te zwak. Met de juiste berekening van de positie van diodetapes krijgt het interieur de juiste accenten en zal het licht in eerste instantie de sterke punten van het kamerontwerp benadrukken. Soms is het beter om LED-plafondverlichting te maken, door tapes zelfs loodrecht op het plafond te bevestigen, zodat het licht valt tot waar je van plan was, niet verloren ging en niet te verspreid was.

Hoe maak je een diode-verlichting van het plafond met je eigen handen

Het schema voor het verbinden van de LED-band.

Om het plafond lang te laten branden, moet je een paar eenvoudige regels volgen:

Installeer zorgvuldig, beschadig de diodes niet;

als u van plan bent de verlichtingslijnen te buigen, houd er dan rekening mee dat u alleen linten kunt buigen met een straal van minimaal 2 cm;

het aansluiten van de banden op elkaar, moet u de polariteit van de diodes in overweging nemen;

Sluit eerst de controller aan voordat u de diodes op de voeding aansluit.

Maak LED-verlichting plafond is heel eenvoudig, maar voordat u verder gaat met de installatie, let dan op zulke belangrijke criteria zoals de grootte van de kamer, de locatie van de deuren en ramen, hoe bent u van plan om de kamer, waarvan de werkzaamheden gebieden die zij zal worden gebroken gebruiken, zal dit alles helpen harmonieus distribueren van de verlichting en om het werk te vergemakkelijken. Verlichting met uw eigen handen geeft u aangename emoties, verras gasten met originaliteit voor een zeer lange tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

42 − 33 =