Hoe maak je een roestvrijstalen gootsteen schoon

Hoe maak je een roestvrijstalen gootsteen schoon

Roestvrijstalen spoelbakken worden steeds populairder in keukens en hebben bijna alle andere spoelbakken vervangen.

Hoe maak je een roestvrijstalen gootsteen schoon

Om de wasstraat te laten glinsteren, als nieuw is het nodig om er voor te zorgen en het regelmatig van vuil te reinigen.

Wat is de reden hiervoor? Ten eerste, hun onbetwiste sterkte en duurzaamheid. Bovendien kunnen staalproducten, vanwege de plasticiteit waarmee ze worden gegoten, vrijwel elke vorm krijgen, wat echt onuitputtelijke mogelijkheden voor ontwerpoplossingen biedt.

Desalniettemin zijn roestvrijstalen spoelbakken, ondanks hun weerstand tegen externe invloeden, ook bedekt met vuil en plaque, net als elke andere keukenuitrusting. Om de wasstraat als een nieuwe te laten schitteren en de omgeving schoon en verzorgd te maken, is het noodzakelijk om er voor te zorgen en het regelmatig te reinigen van vuil. En hoe de gootsteen te reinigen?

Dagelijkse verzorging van de gootsteen

Hoe maak je een roestvrijstalen gootsteen schoon

Regeling van maten van roestvrijstalen gootsteen.

Het is voor niemand een geheim dat voor sanitair, met name in de keuken, altijd moet worden gezorgd. Door het contact met water, vet en andere verontreinigingen, vrij natuurlijk in elke keuken, kan de roestvrijstalen spoelbak, ondanks zijn schijnbare vuilbestendigheid, zeer snel opgezwollen en bevlekt raken en een verwaarloosd uiterlijk aannemen. Glanzende oppervlakken van roestvrij staal zijn zeer gevoelig voor vetvlekken. Zelfs eenvoudige vingerafdrukken daarop zijn heel duidelijk te zien. En om een ​​constante netheid van de gootsteen te behouden, zal het nogal wat kosten.

Middelen voor dagelijkse zorg:

 • een reiniger voor het reinigen van oppervlakken van roestvrij staal (of een afwasmiddel);
 • spons voor het afwassen of servetten voor het schoonmaken van de keuken;
 •  handschoenen.

Hoe maak je een roestvrijstalen gootsteen schoon

Middelen voor dagelijkse verzorging: een reiniger voor het reinigen van oppervlakken van roestvrij staal, handschoenen, een spons voor het afwassen of servetten voor het schoonmaken van de keuken.

Dus de dagelijkse verzorging van een roestvrijstalen gootsteen is uiterst eenvoudig. Na het afwassen dient de roestvrijstalen gootsteen besprenkeld te worden met een reinigingsmiddel, gereinigd met een spons en droog geveegd met een vochtabsorberend servet. In elke ijzerhandel worden heel wat producten voor de verzorging van roestvast stalen oppervlakken verkocht. Als het om de een of andere reden niet mogelijk is geweest om een ​​speciale remedie te kopen, wordt deze perfect vervangen door een afwasmiddel dat de vetvlekken en tandplak opruimt.

Dus het is met servetten. In de uitverkoop zijn er veel goedkope en verschillende functionele doeken om te reinigen. Ze zijn verdeeld in doekjes voor droog en nat reinigen, evenals om vocht te verwijderen. Dat is het, vochtabsorberende servetten drogen de pas gewassen gootsteen, wat het verschijnen van vlekken en vlekken van het gedroogde water zal uitsluiten. Welnu, en bij afwezigheid van deze kan de gootsteen eenvoudig worden afgeveegd met een zachte doek.

De verduisterde schaal schoonmaken

Oppervlakken van roestvrij staal zijn zeer gevoelig voor verschillende oxidatiemiddelen en daarom lijken ze vaak donkere vlekken die zich niet lenen voor dagelijkse preventieve reiniging. Hoe maak je de gootsteen schoon, als deze zwart wordt en bedekt met donkere vlekken?

Middel tegen zwartheid

 • soda;
 • azijn;
 • zetmeel;
 • bleekmiddel.

Hoe maak je een roestvrijstalen gootsteen schoon

Middel tegen zwartheid: soda, azijn, zetmeel, bleekmiddel.

Zwart op roestvrij staal komt vrij vaak voor en het is moeilijk om ermee te vechten. Je kunt elke remedie of verschillende manieren in het complex proberen. Zeer populaire reinigingsmethode met een eenvoudig bleekmiddel. Een kleine hoeveelheid van het middel wordt aangebracht op de spons en een donkere vlek wordt bevochtigd. Het nadeel van deze methode is dat deze plek kan opfleuren en beginnen op te vallen. Om dit te voorkomen of niet op te merken, wordt na het reinigen van donkere plekken, de hele gootsteen ingewreven met azijn en 20 minuten gelaten. Was daarna met de gebruikelijke wasmiddelen, zoals hierboven beschreven.

Minder ernstige verdonkering kan worden gereinigd met zuiveringszout, maar dit vereist een zekere toepassing van mechanische krachten. Een kleine hoeveelheid frisdrank wordt op de schurende zijde van een vochtige spons gedaan en de donkere vlekken worden weggewreven totdat deze volledig verdwijnt.

Een interessante manier om zetmeel te reinigen. Alle producten van roestvrij staal kunnen worden geklaard met aardappelzetmeel of water, waarin aardappelen worden gekookt. Dit water is verzadigd met zetmeel en, hoewel heet, bijna wit en zilver. U kunt een verduisterde schaal vullen met dergelijk water of zwarte vlekken met zetmeel wrijven op dezelfde manier als frisdrank. En als de gootsteen plotseling zwart wordt, is het zinvol om aardappelpuree te koken en water te gebruiken om te reinigen.

Kapitaalreiniging van een zwaar vervuilde schaal

Het gebeurt dat de gootsteen zo vervuild is dat het een absoluut lelijk uiterlijk heeft, en het is absoluut onmogelijk om het naar de ideale staat schoon te maken. Vet- en zoutaanslag, donkere vlekken, zwart en oud vet in gegolfde gebieden, verstopte pruimen en verterende geuren ... Verontreiniging kan ernstig zijn. Wat te doen in dergelijke gevallen en hoe puurheid te bereiken?

Wat is nodig voor kapitaalreiniging

 • tandenborstel, spons, vod;
 • een afwasmiddel of een vaatwastablet;
 • soda;
 • azijn;
 • zout;
 • ijs.

Allereerst is het noodzakelijk om de belangrijkste verontreinigingen, vet- en zoutafzettingen te verwijderen. Hiertoe wordt het afvoergat gesloten en wordt een volle gootsteen met heet water opgevangen. Er wordt een voldoende hoeveelheid afwasmiddel toegevoegd en afgekoeld. U kunt speciale tabletten voor afwasmachines gebruiken. De tablet wordt in heet water gegooid en gemengd tot het is opgelost. Bij afkoeling daalt het water en wordt het verzachte vuil op het oppervlak van de gootsteen grondig schoongemaakt met een harde spons.

Nu moet u zorgen voor vuil op moeilijk bereikbare en gegolfde oppervlakken. Om dit te doen, met behulp van een oude tandenborstel, gedrenkt in zeep of frisdrank, worden deze onzuiverheden mechanisch gereinigd. Je kunt ze voorbehandelen met een reinigingsmiddel en een tijdje weggaan. Het onderdompelen van de soda-zoutoplossing gedurende ongeveer twintig minuten geeft ook een goed verzachtend effect van de zoutsteen en het oude vet.

Na het reinigen van de belangrijkste verontreinigingen, wordt de gehele gootsteen bevochtigd met azijn voor glans en desinfectie. Het duurt enige tijd en wordt grondig gewassen met water. Nu moet u zorgen voor het schoonmaken van de afvoeropening. Als u geen rekening houdt met verschillende chemicaliën voor drainage, zoals "Mole", enz., Dan is er een vrij eenvoudige en betaalbare manier om de afvoerleidingen schoon te maken. Om dit te doen, wordt een half glas frisdrank (het beste van alles, gecalcineerd, geen voedsel) in het gat gegoten en wordt dezelfde hoeveelheid azijn gegoten. Een chemische reactie veroorzaakt sissen en schuimen, waardoor de vetafzettingen in de gootsteen en pijpen oplossen. Na ongeveer vijf minuten moet je een ketel kokend water in de gootsteen gieten om het schuimende vet en vuil weg te spoelen.

Nu kunt u de gegolfde plaatsen en elementen in de pijplijn dieper reinigen. Een grote hoeveelheid gemalen ijs of kant-en-klare ijsblokjes wordt in de gootsteen opgevuld. De bovenste helft van een pak groot keukenzout wordt uitgestort en koud water wordt ingeschakeld met een dun straaltje. De resulterende waterzoutstof verwijdert verontreinigingen en bezinksel grondig uit de plooien van de buizen. Al deze eenvoudige maatregelen helpen om de roestvrijstalen spoelbak in de keuken weer schoon en hygiënisch te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

88 − = 80