Hoe maak je je eigen stencils voor het schilderen van muren?

Hoe maak je je eigen stencils voor het schilderen van muren?

Om je huis origineel en mooi te maken, zijn er veel manieren. Veel populariteit werd verkregen door het oppervlak van wanden te versieren met behulp van stencils, die vrij toegankelijk zijn. Omgaan met hen is niet moeilijk. Dankzij het tekenen van de afbeelding op de muren met uw eigen handen, kunt u een zone selecteren zonder de ruimte te overbelasten. Als je de selectie van het ornament zorgvuldig overweegt, kun je de originaliteit van de behuizing benadrukken, het interieur een bepaalde sfeer geven. Dergelijke patronen voor het schilderen van muren kunnen met de hand worden gemaakt. Leren werken met hen is heel eenvoudig.

Hoe maak je je eigen stencils voor het schilderen van muren?

Met behulp van een stencil op de muren, kunt u een verscheidenheid aan tekeningen uitvoeren.

Wat zijn de stencils?

Meestal kunt u monochrome stencils vinden: voor hen is één verf voldoende, de tekening blijkt snel en gemakkelijk.

Hoe maak je je eigen stencils voor het schilderen van muren?

Met behulp van stencil en putty kun je een driedimensionale tekening maken.

Multicolor stencils voor het schilderen helpen bij het maken van tekeningen op de muur met veel tinten. Om dit te doen, wees geduldig en doe veel moeite, maar het resultaat is het waard. Je zult niet één, maar meerdere stencils moeten maken, je moet tekeningen op de muur maken, een stencil op de andere toepassen.

Met behulp van driedimensionale patronen voor het werk wordt het patroon aangebracht met stopverf, de dikte van het ornament is 1-3 mm. Ondanks het feit dat het heel gemakkelijk is om een ​​dergelijk ornament te maken, ziet het er heel ongewoon uit en produceert het een verrassende indruk.

De antitravore is zo genoemd vanwege de manier waarop hij ermee werkt. Het is nodig om het oppervlak van buiten het sjabloon te schilderen, het lijkt iets dat lijkt op benadrukken. Om een ​​rustige, ontspannen sfeer in de slaapkamer te creëren, zijn dergelijke stencils ideaal.

Hoe een stencil voor de kamer te kiezen?

Kies een stencil voor decoratieve wandafwerking met uw eigen handen, afhankelijk van de algemene stijl, het doel van de kamer. Dit is volledig de smaak van de gastheren, maar er kunnen algemene aanbevelingen worden gedaan.

Bekijk de details zo netjes mogelijk: als je de ruimte met kleine elementen overbelast, wordt het prachtige ornament als graffiti.

Hoe maak je je eigen stencils voor het schilderen van muren?

In een ruimte zou je niet teveel verschillende tekeningen moeten combineren.

Het Laconisme ziet er veel beter uit.

In één kamer moet je slechts één soort ornament op de muren aanbrengen. Combineer het geometrische patroon en de vlinders, bloemen en bomen niet.

Het is niet nodig om hele kleine details op de muren af ​​te beelden. Ze zijn niet gemakkelijk te schilderen, maar van ver zien ze er niet zo goed uit, om de vlekken van verf te herinneren.

Er zijn geen duidelijke aanbevelingen over waar precies een bepaald sieraad past. Gewoonlijk wordt de beslissing om een ​​foto op de muren te maken gemaakt volgens de eigen voorkeuren.

Stencil maken

In bouwwinkels kan meestal een vrij uitgebreide selectie stencils worden aangeboden. Maar als u wilt, kunt u het voor elkaar krijgen. Om dit te doen, moet u het volgende in voorraad hebben:

Hoe maak je je eigen stencils voor het schilderen van muren?

Het klerendmes helpt je bij het maken van de sjabloon.

  • een foto die je op de muur wilt plaatsen;
  • materiaal voor het maken van het sjabloon zelf (karton, film of plastic);
  • mes briefpapier;
  • een potlood of een marker;
  • plakband.

Eerst moet u beslissen welk patroon wordt gebruikt om de sjabloon te maken. Als je de mogelijkheid hebt, kun je het zelf tekenen. Een dergelijke foto wordt op de printer afgedrukt en werkt in de toekomst met deze afbeelding.

Het materiaal voor de sjabloon kan dienen als eenvoudig karton, dicht papier of plastic. Goed passende plastic map-hoeken. Om de taak te vereenvoudigen, probeert u contact op te nemen met een reclamebureau. Zij helpen u om de gewenste afbeelding te maken en deze op elk materiaal af te drukken.

Gebruik het gebruikelijke calqueerpapier om het materiaal naar het ornament over te brengen. Voor plastic worden de benodigde figuren uit papier gesneden en vervolgens met kleefband of clips op een plastic voetstuk bevestigd en met een viltstift rond de contour getrokken.

Hoe maak je je eigen stencils voor het schilderen van muren?

Gebruik een roller om op grote stencils te schilderen.

Soms heeft de tekening een extra ontwerp nodig: je moet lijnen tekenen, truien. Bij het tekenen van een sjabloon op karton, papier, lijm het aan beide zijden met een zelfklevende transparante film of laminaat. Anders wordt de verf tijdens het werk in het papier geabsorbeerd, de bovendorpels zullen verdraaien en de voorbereide sjabloon gaat niet lang mee.

Voer het snijden zo voorzichtig mogelijk uit, zonder bramen, onnodige incisies, anders ziet het patroon er slordig uit, met ruige randen. Voor het snijden wordt een mes of een scheermes gebruikt. Onder het sjabloon moet je iets vloeiend en hard aanbrengen, bijvoorbeeld een stuk glas, zodat de lijnen gelijkmatiger en helderder zijn.

Hoe muurtekeningen te maken met behulp van een stencil?

Maak een stencil voor het schilderen van muren, lijm erop, rol of borstel. Geschikte aerosol- of acrylverf.

Bereid het oppervlak voor op vlekken. Maak het schoon van stof, vuil, was het indien nodig. Breng op het gereinigde oppervlak markering aan. Gebruik indien mogelijk een niveau: er is dus minder gevaar dat het patroon scheef komt te staan ​​of dat het verkeerd wordt aangebracht. Markeer met het potlood de stippen voor het sjabloon en maak het vervolgens soepel op het oppervlak.

Hoe maak je je eigen stencils voor het schilderen van muren?

Het aanbrengen van verf op de stencil kan gedaan worden met een stuk paralon.

Praat een beetje voordat je aan het werk gaat. Om dit te doen, kunt u een stuk behang gebruiken of een klein deel van de muur vinden. Voorbereidend werk helpt je om een ​​beetje te oefenen in de applicatietechniek en om de gewenste kleur van het ornament te kiezen. Ervaren meesters proberen verschillende varianten van het ornament in verschillende tinten uit te voeren om te zien wat het idee het best zal weerspiegelen op het oppervlak van de muur.

Om de sjabloon aan de muur te bevestigen, is het beter om een ​​speciale aërosollijm te gebruiken. Van hem zullen er geen rommelige sporen achterblijven, nadat het sjabloon is verwijderd. Behang noch verf zullen van de muur verdwijnen. De lijm wordt gelijkmatig over het gefabriceerde sjabloon verdeeld en vervolgens tegen het oppervlak gedrukt. Voor de veiligheid kunt u bovendien een plakband gebruiken. Houd er rekening mee dat lijm lijm niet kan besparen bij het invoeren van het sjabloon onder het sjabloon.

Terwijl u door een stencil schildert, moet u onthouden dat het schilderen van muren van hoge kwaliteit geen drukte verdraagt. Om dit te doen, is het beter om een ​​verf op basis van acryl te kiezen: deze droogt sneller en is acceptabel voor elk oppervlak. U kunt de verf aanbrengen met een spons, kwast of roller. Op het werk bel het kleuringmateriaal beetje bij beetje (dit elimineert het gevaar van lekken).

Hoe maak je je eigen stencils voor het schilderen van muren?

Werken met kleine stencils, is het raadzaam om een ​​penseel te gebruiken om te schilderen.

Als u met de borstel werkt, moet u deze haaks op het wandoppervlak houden. De verf moet worden aangebracht door te verpakken, zodat noch villi noch kleurstoffen op de rand van het product vallen. Bij vlekken met een spons, moeten de eerste afdrukken op een apart blad worden gemaakt. Hiermee wordt de overtollige verf verwijderd. Zorg er bij het gebruik van de wals voor dat de verfverdeling zo uniform mogelijk is. Speciale aandacht moet worden besteed aan de hoeken, kleine details van de stencil. De roller is beter te gebruiken voor producten met een groot patroon.

Om te schilderen met een aërosolkleurstofmengsel, probeer het blik op 30 cm van de muur te houden. Soms moet een muur worden beschermd tegen het insmeren van de verf achter de randen van het sjabloon.

De tekening is in verschillende fasen verzadigd. Wanneer je niet erg duidelijke randen krijgt, moet je ze tekenen met een fijne borstel.

Om een ​​driedimensionaal patroon op de muur te maken, is een acrylverf geschikt. Breng het aan met een spatel. Dit gebeurt laag voor laag tot de gewenste dikte is bereikt. Om een ​​driedimensionale afbeelding te maken, is dit 1-3 mm. De stopverf blijft 2-3 minuten na de applicatie hangen, maar deze bevriest niet volledig. Op dit moment moet het sjabloon voorzichtig worden verwijderd, zodat het ornament niet wordt beschadigd. Niet precies even laag, nadat de stopverf is opgedroogd, kun je zelfs fijn schuurpapier gebruiken. Het resulterende patroon kan worden geverfd of gearceerd.

Na het einde van het werk moet het sjabloon worden gewassen en gedroogd. In de meeste gevallen kan het meer dan eens worden gebruikt.

Bij het werken met een stencil worden soms fouten gemaakt, die u wel en niet kunt doen. Dit is bijvoorbeeld de verplaatsing van het product of de vlek van de kleurstof. Om dit te voorkomen, moet u eerst het sjabloon veilig repareren. Verzamel heel weinig verf, voer tijdens het schilderen nauwkeurige bewegingen uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

81 + = 87