Hoe maak je zelf een salontafel van de EAF

Hoe maak je zelf een salontafel van de EAF

Een salontafel is ongetwijfeld een handig en handig ding. De markt van meubels voor vandaag zit vol met aanbiedingen van dergelijke tafels van DSP, metaal, glas en plastic. Vaak zoekt de consument echter naar iets speciaals en exclusiefs, waarbij hij de standaardopties weigert.

Hoe maak je zelf een salontafel van de EAF

ZHrnalnye kleine tafels hebben voldoende prijzen, maar in tegenstelling tot andere meubels zijn ze vrij eenvoudig onafhankelijk te maken.

Voor dergelijke consumenten is er ook een oplossing: zelf een koffietafel maken. Dit is niet alleen een leuk en interessant proces, maar ook een besparing, omdat het meubilair dat van de spaanplaat wordt verzameld in ieder geval veel goedkoper is dan het winkelitem.

Voorbereidende werkzaamheden

Voordat u begint met het maken van een tafel, moet u het uiterlijk bepalen. Teken daarna de tekeningen van elk element en knip de patronen uit. Het diagram toont de bijbehorende parameters. Creëer de salontafel en help de volgende set tools:

Hoe maak je zelf een salontafel van de EAF

Schema 1. De grootte van de salontafel.

 • potlood en liniaal;
 • roulette;
 • schroeven;
 • een hamer;
 • schroevendraaier;
 • Spaanplaat, het is mogelijk om gelamineerde platen van 16 mm dik te gebruiken;
 • ijzerzaag of elektrische decoupeerzaag;
 • boor;
 • een meubelpijp met een diameter van 30 mm;
 • flenzen onder de pijp;
 • isolatietape;
 • schuurpapier;
 • remover;
 • het overheadprofiel;
 • lijm;
 • rubberen wielen.

Op de spaanplaat moeten patronen worden aangebracht, met een potlood op de contour worden rondgedraaid en met een spijker worden gekrast om te voorkomen dat het canvas breekt. Aan de onderzijde van het patroon van het tafelblad wordt een contour van de poten uitgesneden, die naar de onderdelen moet worden overgebracht. Bij het uitvoeren van de middenlijn moeten 3 gaten met een diepte van 1,2 cm worden gemarkeerd en met een boor (8 mm) worden doorgesneden. Om deze procedure te controleren, wordt aanbevolen om elektrische tape te gebruiken. Aan de buitenkant van het canvas moeten ook de gaten worden aangegeven die nodig zijn om de planken te ondersteunen. Om dit te doen, meet 8 mm vanaf het vlak van de onderdelen en dezelfde afstand vanaf het begin van de bocht. De tekening laat duidelijk zien hoe dit moet worden gedaan.

De uiteinden zijn afgewerkt met een U-vormig profiel, waarvan de textuur moet overeenkomen met de plaat. Voor het werken met spaanplaat wordt het aanbevolen om een ​​patchprofiel te gebruiken dat elk onderdeel aan beide zijden kan afdekken zonder de groeven van de bevestiging. Het profiel moet ook op de poten worden gelijmd. Daarna moet elke kolf worden behandeld met schuurpapier. De laatste delen worden verbonden door middel van een plug met een plank, die vervolgens op het profiel wordt geplaatst en van de andere kant wordt afgesneden.

Instructies voor het samenstellen van de tafel

Hoe maak je zelf een salontafel van de EAF

Schema 2. Een salontafel samenstellen.

Van de spaanderplaten worden het tafelblad en het onderste rek uitgesneden, waarna de flenzen aan het eerste deel worden geschroefd. Het is noodzakelijk om terug te trekken van de kleinere kant van 7 cm en een parallelle lijn te tekenen. Evenzo moet u doen vanaf twee zijden van het aanrecht en planken. Hiermee krijgt u 4 kruispunten, die op de flenzen moeten worden geschroefd. Hierna de rubberen wielen plaatsen en de leidingen op de voorbereide plaatsen plaatsen en met bouten bevestigen. Schema 2 toont in detail het doel van elk structuurelement.

Om ervoor te zorgen dat de salontafel stabiel is, moet u aangrenzende steunen met elkaar verbinden met behulp van een pijp en een joker. Om een ​​aantrekkelijk uiterlijk te geven, is de plank geïnstalleerd.

Voor dergelijke doeleinden worden reguliere leidingen vervangen door speciale onderdelen, waar passend bevestigingsmateriaal wordt meegeleverd. Na dat, snijd de juiste maat van het glas en plaats het in de houder.

De laatste stap is het aanbrengen van het afwerkmiddel op de constructie, maar voordat het nodig is om de "oude" coating te verwijderen met schuurpapier en te spoelen. Als de platen zijn geverfd, moeten vernis of verf mechanisch, thermisch of chemisch worden verwijderd.

De tafel versieren en decoreren

De manieren om het tafelblad te versieren zijn heel verschillend. De eenvoudigste decoratie van de tafel eindigt met een achtergrond, rand of afdruk van een afbeelding. De gekozen methode omvat het selecteren van een decor en het aanpassen aan de grootte van het tafelblad.

Zorgvuldig is het oppervlak van de tafel bedekt met een vernis in 1 laag en het nog steeds gedroogde tafelblad is versierd met decor. Elke laag vernis wordt aanbevolen om te drogen gedurende minstens 24 uur, en het aantal van dergelijke lagen is afhankelijk van de wens van de meester. Hoe meer vernislagen er worden aangebracht, hoe effectiever de uiteindelijke afbeelding zal zijn.

De tekening op de spaanplaten kan vrij origineel lijken, zo niet aanvankelijk het aanrechtblad. Voor de afwerking is het raadzaam om het oppervlak eerst met schuurpapier te schuren, eerst groot en daarna fijn, zodat de verf en de ondergrond daardoor een goede grip hebben. Als de primer in de afwerking wordt gebruikt, is het beter om artistiek of acryl te gebruiken, terwijl de laatste ook kan worden geverfd. De voltooide tekening is gelakt in 3 lagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

11 − = 4