Hoe maak je zelf schetsen van gordijnen met potlood

Hoe maak je zelf schetsen van gordijnen met potlood

De wens van de klant om de toekomstige compositie te visualiseren van gordijnen met tule vindt een weergave in een voorlopige schets die hij zelf of met de hulp van een ontwerper heeft getekend.

Hoe maak je zelf schetsen van gordijnen met potlood

 • Een venster tekenen
 • Basis van de schets
 • Risovka-stoffen
 • Het zijn schetsen van gordijnen in potlood die als het meest informatief en nauwkeurig worden beschouwd, omdat de cliënt zelf soms niet volledig begrijpt wat hij als resultaat wil zien. Schetsen van het ontwerp van gordijnen laten duidelijk zien hoe klaar gordijnen op het raam zullen kijken.

  Hoe maak je zelf schetsen van gordijnen met potlood

  schets

  Soorten schetsen

  Schetsen worden op twee manieren gemaakt:

  • Met behulp van computergraphics.
  • Met een potlood.

  Een computer schets van het raam met gordijnen wordt gedaan in een speciale grafische editor. Dat wil zeggen, niet over de vaardigheden beschikken om in het programma te werken, het is simpelweg onmogelijk om de geconcipieerde uit te voeren en het kost veel tijd om professionele ontwerpnuances te trainen.

  Hoe maak je zelf schetsen van gordijnen met potlood

  Om te voorkomen dat de uitvoering van het ontwerp ideeën te rekken voor een lange periode, en direct aan de slag, is het beter om een ​​sketch karandashom.Karandashny cijfer is een transfer op het vliegtuig met behulp van grafische driedimensionale objecten te gebruiken. Afbeeldingen worden vanuit het Latijn vertaald als "Ik schrijf of teken", dit is de kunst van het tekenen van afbeeldingen door middel van vlekken, stippen, lijnen. Het belangrijkste principe van de mogelijkheid om te tekenen is om de vorm van objecten in volume, ruimte te relateren.

  Belang van de boekhouding voor verhoudingen en maten

  Tijdens het tekenen is het belangrijk om de afmetingen en verhoudingen van de raamopening en de gordijnen in de gaten te houden. Je moet beginnen met het visualiseren van het perspectief van de kamer. Dit helpt om het ontwerp van de textielsamenstelling, zijn relevantie en aantrekkelijkheid correct te beoordelen.

  Hoe maak je zelf schetsen van gordijnen met potlood

  Teken een venster met gordijnen met een potlood op zo'n manier dat de figuur niet de fictieve, maar de werkelijke afmetingen van de kamer weergeeft, anders zal het eindresultaat heel anders zijn dan de omtrek.

  De ontwerper, die schetsen van gordijnen tekent in een kinderkamer of in een andere kamer, moet de tekening een natuurlijk kleurenschema blijven geven, rekening houdend met de nuances van de verlichting. Een veel gemaakte fout is het tekenen van te heldere schetsen, radicaal anders dan echte tonen.

  Hoe maak je zelf schetsen van gordijnen met potlood

  Voor het tekenen van schetsen van gordijnen voor de keuken, is het belangrijk om de details van het ontwerp te tonen, rekening houdend met de plooien van de lambreken, het laken van de basisstof en het model van de kroonlijst, tot de kleinste nuances. Een betrouwbaar beeld van het toekomstige interieur kan worden verkregen zonder zelfs speciale artistieke vaardigheden te hebben. Om schetsen van gordijnen te maken, volstaat het om alleen de beschreven regels te volgen.

  Hoe maak je zelf schetsen van gordijnen met potlood

  keuken

  Een venster tekenen

  De volgende hulpmiddelen zijn voorbereid voor werk:

  1. Eraser.
  2. Zachte en harde eenvoudige potloden (zacht induceer contouren en hard uitkomen).
  3. Set kleurpotloden.
  4. Line.
  5. Speciale "steek" voor potloden.
  6. Papier voor tekenen.
  7. Een mes, een puntenslijper.

  Maak eerst een schets rekening houdend met de grootte van de muren, bereken de openingen tussen het plafond en de vloer, de muur en het raam. Dit alles gebeurt noodzakelijkerwijs op een schaal. Ontwerpers beweren dat op het opstellen van een schets de hand, niet te verwarren in omvang, is het beter om kartonnen "muur" en "window" cut op de schaal, zet het allemaal op de lijst en schetsen.

  Hoe maak je zelf schetsen van gordijnen met potlood

  Grote voorwerpen in het interieur, die zich in de buurt van het raam bevinden, moeten op papier worden weergegeven, afhankelijk van de gekozen schaal (meestal 1:10), allemaal. Dit helpt bij het vooraf evalueren van het geselecteerde decor voor het decoreren van de ramen.

  Bij het tekenen van een venster op papier worden niet alleen de contouren toegepast, maar ook de nuances: het venster, de breedte van het frame (binding), de vensterbank - dit helpt om het meest plausibele schema op te bouwen.

  Hoe maak je zelf schetsen van gordijnen met potlood

  Slagen worden gemakkelijk aangebracht, zonder druk, waarbij duidelijk alleen de grenzen van het venster worden afgebakend. Als je schetsen van gordijnen met lambrequins maakt, is het belangrijk om te begrijpen dat het raam slechts een oriëntatiepunt is, een achtergrondafbeelding.

  Ongeacht hoe hard je het ook probeert, maar je bent geen artiest vanaf je geboorte, het is onmogelijk om een ​​bijna fotografische foto te maken, maar in het geval van een schets van gordijnen is dit niet nodig. Het is voldoende om de afmetingen te weerstaan, en ook rekening te houden met alle dimensionale objecten. Het is beter om vanuit verschillende hoeken tekeningen te maken van gordijnen met een potlood.

  Hoe maak je zelf schetsen van gordijnen met potlood

  Basis van de schets

  Schetsen van keukengordijnen worden eerst gemaakt met een eenvoudig potlood, daarna worden alle nodige bewerkingen aangebracht, pas daarna krijgen de tekening natuurlijke tinten.

  Als u papier voor uw werk kiest, is het belangrijk om te onthouden dat u voor de kleurweergave van zonne-gebouwen lichtvellen kiest (idealiter - niet wit en lichtgeel). Gebruik voor donkere ruimtes donker papier dat is ontworpen voor tekenen met pastelkrijt.

  Welk papier te kiezen:

  • offset, A4-formaat;

  Hoe maak je zelf schetsen van gordijnen met potlood

  ruitjespapier

  • millimeterpapier (ontworpen voor patronen);
  • calqueerpapier;
  • doorschijnend.

  Advies voor jonge ontwerpers: als er geen mogelijkheid om duidelijke metingen te doen, maar de gordijnen sketch oogjes moeten zo spoedig mogelijk, gebruik maken van deze truc: een beetje verplaatst uit de buurt van de ramen, aan de hand naar voren uit te trekken met de duim, het bezit van een potlood in het, kneep in zijn duim. De bovenkant van het potlood wordt naar de bovenkant van het venster verplaatst en het laagste punt (vloer of vensterbank) wordt gemarkeerd met de duim. Verplaats het potlood op het vel en noteer de resulterende maat, krijg een geschatte maat.

  Hoe maak je zelf schetsen van gordijnen met potlood

  Risovka-stoffen

  Nadat ze op het blad van de omtrek zijn getekend, worden de vensters geverfd met de basis van de compositie: vaak is het een tule. Het is belangrijk om de vorm en het laken van lichte stof zo veel mogelijk over te brengen. In dit geval moet doorzichtig textiel enigszins zichtbaar zijn in de contouren van het venster, maar met duidelijke en vloeiende lijnen.

  Tekeningschetsen voor slaapkamergordijnen, u moet de kroonlijst voorzichtig tekenen en de nuances van de bevestiging aangeven. In sommige gevallen wordt een textielbevestiging in de schets getoond.

  Hoe maak je zelf schetsen van gordijnen met potlood

  De hoofdtaak van de ontwerper is om de nuances op te nemen in de schetsen van lambrequins en gordijnen: van plooien en sneden tot de stof, tot pick-ups en bochten. Decor voor gordijnen valt meteen op, dus ze zijn zorgvuldig geselecteerd met een dik potlood.

  ZIE VIDEOINSTRUCTIE

  Tekening van een patroon van een stof op een schets wordt gemaakt onder de eis van de klant, maar vaak is dit niet vereist, de klant kiest immers een stof in catalogi.

  Het is belangrijk om de contouren van de elementen duidelijk en niet wazig te maken, zodat de klant begrijpt waar het ene deel eindigt en het andere begint. Het is gemakkelijker om een ​​schets van Romeinse gordijnen te tekenen dan schetsen van gordijnen voor een café of een luxe restaurant, wat duidt op de aanwezigheid van multi-tiered stoffen. Desalniettemin is het, indien gewenst, gemakkelijk om zelfs complexe composities te schetsen.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *


  *

  59 − 57 =