Hoe wallpaper te lijmen met een rand: aanbevelingen

Hoe wallpaper te lijmen met een rand: aanbevelingen

Het uitvoeren van een andere cosmetische reparatie, de eigenaren zeker niet van plan om het uiterlijk van de decoratie van de kamers bij te werken, hoeveel een uniek ontwerp te maken, zodat het zag er mooi uit, en het doel van de kamer was consistent.

Hoe wallpaper te lijmen met een rand: aanbevelingen

Versieren van kamers met behang.

Soms wordt bij de versiering van muren een techniek gebruikt - het combineren van verschillende soorten behang. De toepassing heeft verschillende doelen. Bijvoorbeeld: om de gebreken van de muren te verbergen, de onevenredigheid van de afmetingen van de muren en het plafond; om de sfeer van de kamer wat dynamisme te geven; markeer en benadruk details en accessoires in het interieur van de kamer.

Soms vereist de afwisseling van verschillende achtergrondkleuren in de horizontale versie het verbinden van de rand. Daarom zullen we in meer detail stilstaan ​​bij het correct plakken van de stoeprand.

Het belangrijkste doel van de rotatie is om de tekortkomingen in de oppervlakken van de woonvertrekken te maskeren.

Gestreepte strepen van behang verticaal

De combinatie van twee paar achtergrondkleuren kan worden uitgedrukt in een alternerende verticale afwisseling van verschillende achtergrondstrepen op regelmatige intervallen. Om behang op deze optie te lijmen, moet je goed nadenken over de keuze van gepaarde tinten voor behang. De principes voor het matchen van kleuren voor behang kunnen de volgende zijn:

Hoe wallpaper te lijmen met een rand: aanbevelingen

Benodigde hulpmiddelen voor behangen van behangen.

 1. Gebruik schaduwen binnen 1 kleur (groen is bijvoorbeeld een lichtere en donkerdere tint).
 2. Harmoniserende kleuren. Voor geel, bijvoorbeeld, is het oranje, ei, lichtgroen, crème, etc.
 3. Contrastkleuren (groen - rood, lila - geel, oranje - de kleur van de zeegolf).

U kunt afwisselend beginnen met een vloeiende overgang op een van de muren. Hiermee worden scherpe kleurveranderingen voorkomen, maar krijg je een heel origineel effect.

Voor een langwerpige kamer kunt u de ontvangst "Symmetrie" gebruiken. Achtergrondbehang moet lichter van kleur zijn en ze hebben bijna de hele kamer geplakt behalve het midden van twee tegenoverliggende muren. In het centrale deel van de muren zal er een breed paneel van achtergronden zijn met een extra heldere tint en andere texturen. Het is aan de grootte van het paneel dat de ruimte visueel veel minder wordt waargenomen.

Enigszins herinnerend aan de vorige receptie "Asymmetrie". In dit geval moet het behang op de eerste wand op dezelfde manier worden gelijmd als hierboven beschreven. Het is belangrijk om te weten hoe je het behang aan de andere kant moet lijmen. Het is gelijmde heldere stroken behang, te beginnen met de hoekige opstelling. Deze benadering in het achtergrondlabel verhoogt visueel de breedte van de kamer, waardoor de lengte enigszins wordt verkleind.

Horizontale combinatie van behang met verschillende patronen

Hoe wallpaper te lijmen met een rand: aanbevelingen

Regeling snoeien de overtollige centimeters van papierstroken.

Door de achtergrond horizontaal af te wisselen, is het niet nodig om te voldoen aan de standaard 1/3-ratio door een stuk meter lange lengte van de onderkant van het muuroppervlak te lijmen.

Aanbevolen in kamers met een hoge plafondhoogte, laat een breder paneel aan de onderkant van het behang.

Verbind fantasie en experimenteer met de keuze van kleuren en texturen van materialen. In de keuken is een combinatie van verschillende afwerkingen voor de muren (verf, tegels, behang) welkom. In de badkamer is de keuze om voor de hand liggende redenen niet zo breed (panelen, tegels, verf). In woonkamers moet de keuze worden beperkt tot verschillende soorten behang.

 1. Tegenwoordig is een zeer populaire techniek om je te concentreren op één zone. Het wordt gebruikt om het individuele element van het interieur meer aandacht te geven in de totale samenstelling van het gehele ontwerp. Bijvoorbeeld de selectie van het wandgedeelte achter de tv. De hoofdachtergrond in de kamer kan een achtergrond met een patroon zijn en vervolgens is de geselecteerde zone versierd met behang zonder patroon.
 2. In de slaapkamer is het ook toegestaan ​​om een ​​accentmuur toe te wijzen: vaak met levendiger behang met een geplakte muur, achter het bed.
 3. Horizontaal scheiden is een goed alternatief in plaats van verticale afwisseling. Het onderste deel is geplakt met gestructureerd behang en het bovenste gedeelte is bedekt met textiel. De naad wordt achter de bar gemaskeerd, afgewerkt of afgewerkt. Wanneer er geen idee is hoe u een achtergrond correct kunt plakken met een rand, is het logisch om de vorige methoden voor het plakken van behangparen te gebruiken.
 4. De 'patchwork'-techniek ziet er origineel uit in elke interieurstijl. Om het te implementeren zijn verschillende rollen behang vereist. Snijd hier dezelfde stukjes uit, die dan chaotisch op de muur worden geplakt.
 5. Lugs en nissen kunnen worden onderscheiden door een materiaal van contrasterende tinten. Een speciaal effect wordt bereikt op een bonte achtergrond.

Voorbeelden van verschillende kinderkamerbehang

Hoe wallpaper te lijmen met een rand: aanbevelingen

Het schema voor het markeren van het behang.

Hoe plak je behang in een kinderkamer met een combinatie van behang?

 1. U kunt de ontvangst van behuizingen voor behang gebruiken: alle muuroppervlakken zijn met dezelfde achtergrond geplakt en op de achtergrond zijn heldere helden gekleefd uit de animatiefilms die hele verhalen vormen.
 2. Als je behang met een rand in de kinderkamer lijmt, kun je het beste een rand met afbeeldingen op het niveau van de ogen van de baby plakken, waarna hij met plezier naar de grappige foto's kan kijken.
 3. Een andere interessante optie in de kinderkamer: het bovenste deel is gemaakt van zwart-wit (verf of geplakt) en op de bodem op een afstand van 45 cm van de vloer zijn gelijmde stroken speciaal reinigingsbehang met gesneden randen. Dergelijke decoratieve brede rollen behang zijn duur. Maar je kunt zo'n uitweg uit de situatie vinden - lijm ze alleen zichtbaar voor de oogdelen van de muren, waar geen meubels zijn.

Tegenwoordig is bijna al het behang geschikt voor stoepranden.

Wat is belangrijk om te overwegen bij het kopen van een behangkering en hoe de franjes volgens alle regels te lijmen?

Stoepranden voor behang vertegenwoordigen smalle strepen van behang, gebruikt voor decoratieve randen van het geplakte gebied. De rand dient om het oppervlak horizontaal te reliëf en de visuele perceptie van de hoogte van de kamer zal afhangen van de grootte (hoe breder de strip, hoe lager de plafondhoogte eruit zal zien). Afmetingen van de rand - 10-20 cm breed.

Het verschil tussen de rand en de fries is dat de strook van de laatste meer dan 20 cm breed is.

Voor welke soorten behang zijn er stoepranden?

Hoe wallpaper te lijmen met een rand: aanbevelingen

Volgorde van de stoeprandsticker.

 1. Voor papier. Ze zijn gemakkelijk te lijmen en gemakkelijk te verwijderen. Dergelijk behang zal een uitstekende optie zijn voor diegenen die vaak reparaties uitvoeren. Dit komt doordat dergelijke strips niet erg duurzaam zijn, direct hun helderheid verliezen en ze niet kunnen worden gewassen (met name met het gebruik van detergentia).
 2. Voor vinyl. Het is onmogelijk om hun bruikbaarheid niet op te merken: ze zijn gemakkelijk te wassen, schoon te maken; ze behouden hun oorspronkelijke kleur voor een lange tijd. Daarom kan met gemak worden betrokken bij het ontwerp van de badkamer, toilet, keuken, hal.
 3. Voor textiel. Ze bestaan ​​uit 2 lagen: een papieren bodem en een bovenkant van geweven materiaal.
 4. Voor acryl. Dit zijn analogen van vinyl. Het belangrijkste verschil is gebaseerd op een acrylemulsie. Goedkoper dan vinyl.

Ongebruikelijk effect creëert kleurloze stoepranden, gemaakt van kunstmatige materialen. Ze worden gebruikt in paren met behang voor het schilderen of gelijmd aan massief geverfde muren, en vervolgens gelijktijdig gerold met het behang op water gebaseerde verf.

Hoe wallpaper te lijmen met een rand: aanbevelingen

Een gelijmde stoeprand op het behang zorgt voor een gezellige en warme sfeer in de kamer.

Opstarten van opkeringen is een verantwoordelijk bedrijf. Het is gemakkelijk om geschikte randen op de achtergrond te vinden. Zeker al in de behangwinkel zal je een keuze uit verschillende alternatieve opties kunnen aanbieden. Dit kan worden gedaan vanuit een prachtige catalogus, waarvan de pagina's worden gerepresenteerd door behangstalen en strips die daarmee overeenkomen.

Correspondentie beteugelen behang. Fabrikanten beperken de keuze van 2 soorten combinaties van randen en behang - afhankelijk van de schaduw en de aanwezigheid van het patroon. Een donkergroene achtergrond met florale ornamenten kan bijvoorbeeld worden aangevuld met een witte of lichtgroene streep met of zonder een vergelijkbaar patroon van twijgen en bloemen.

Voor een monofonisch behang is het niet moeilijk om een ​​rand van elke kleur en met een ander patroon te kiezen.

Soms voorzien fabrieken in een combinatie van verschillende tekeningen op de stoepranden en het behang. Maar het is de moeite waard om met grote zorg te doen in de aanwezigheid van artistieke smaak. Anders kan de muur te veelkleurig zijn.

Soms zijn er suggesties van fabrikanten, wanneer behang met randen wordt gemaakt met hetzelfde patroon, maar met een andere schaal. Op de achtergrond kunnen de bladeren bijvoorbeeld groot lijken en op de strip - miniatuur. Het is belangrijk dat de muurbedekking een kleurharmonie heeft met andere elementen van de situatie. Daarom is de exacte tint van de rand of het behang zelf zo noodzakelijk.

Locaties op het oppervlak van de muur

Hoe wallpaper te lijmen met een rand: aanbevelingen

Het schema van het plakken van muren met behang.

De stoepranden bevinden zich aan de boven- en onderkant van de muur. Bij de eerste variant van het arrangement komt een decoratieve rand tevoorschijn, waardoor de ruimte gezelliger wordt. Op de tweede positie fungeert de randstrook als een scheidingsteken tussen verschillende soorten achtergronden. De rand lijmt niet in het midden, omdat in dit geval de kamer veel lager lijkt te lijken. Optimale positie wordt overwogen op een afstand van 1/3 van het vloeroppervlak.

Minder vaak gebeurt de rand helemaal onderaan de vloer. Deze techniek is van toepassing in een dergelijke situatie, wanneer er te korte stroken behang worden afgesneden en de opening met iets moet worden opgevuld.

Stoepranden onder het behang kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geplakt (om een ​​bepaald onderdeel of gedeelte van de muur visueel te markeren). Ze zijn ingelijst voor wandpanelen, fotobehang, binnendeuren, meubels en andere accessoires.

Randen binden aan de muur

U kunt op verschillende manieren een rand op de achtergrond plakken:

  1. Vaak wordt de rand rechtstreeks op het behang gelijmd. Maar in dit geval moet u wachten op het volledig drogen van de laatste om het beste resultaat te krijgen. Het verdient de voorkeur om een ​​speciale stoeprand op acrylbasis te gebruiken. Verdunnen met water is niet nodig, omdat het klaar voor gebruik wordt vrijgegeven. Tube met lijm heeft een applicator met een borstel of borstel. De lijm wordt op de voorgesneden stroken van de stoep aangebracht, waarna het substraat met water bevochtigd wordt. Binnen 4-5 minuten moet de lijm worden geabsorbeerd.
  2. Het gebeurt dat de rand is geplakt met een achtergrond. Deze methode van lijmen wordt aanbevolen voor behang met hoogreliëf (behang met gebosseleerd tweelaags papier of met een geschuimde vinylafdekking). Lijm in dit geval de rand, je kunt gebruikelijke lijm gebruiken voor het soort behang dat je gebruikt.
  3. Een andere manier om de stoep te lijmen. Op de volledige omtrek van de kamer op een aangewezen hoogte, is een horizontale lijn gemarkeerd met een eenvoudig potlood. Daarna wordt het bovenste onderdeel (boven de stoeprand) van de afwerking gelijmd. De onderkant wordt langs de gemarkeerde lijn afgesneden met een metalen liniaal en een scherp mes. Geïmpregneerd met een kleefstrook kont vastgelijmd aan de rand van het behang met zijn onderrand in het 1,5-2 cm blijft of niet tegen de wand gedrukt. De stof van het behang van het onderpaneel wordt onder de stoeprand geplaatst en aan de onderkant afgesneden. Het stuk is verwijderd en de stoeprand is aan de muur geplakt.

Algemene aanbevelingen voor het lijmen van achtergronden en randen

Ten eerste, beslissen waar zij de grens moeten houden: van de plint of op het plafond, op een afstand van 1/3 van de muren of rond de deur en ramen.

Het is niet overbodig om ervoor te zorgen dat de plaats van het toekomstige etiket niet wordt vervuild. U kunt een zeepoplossing gebruiken om het oppervlak te wassen. Een schone muur is de garantie voor een succesvol en goed gedaan werk.

Er mogen geen holtes, gaten, scheuren en andere gebreken zijn in plaats van de toekomstige opstand te verlijmen. Aangezien de meeste stoepranden van los papier zijn gemaakt, zullen vroeg of laat alle onregelmatigheden merkbaar zijn. Gaten moeten worden verwijderd, sporen van verf, lijm en andere vlekken - afvegen. De lijm wordt op het reeds voorbereide oppervlak aangebracht.

Je kunt een zelfklevende rand kopen, maar je moet niet verwachten dat deze perfect is. Smeer met lijm voor meer betrouwbaarheid, het doet geen pijn. Als u een stoeprand op het oppervlak van de muur aanbrengt, moet u deze voorzichtig gladstrijken en overtollige lijm verwijderen.

Lijm een ​​stoeprand in de hoek en probeer het uiteinde van de stoeprand op de aangrenzende muur te plaatsen. Plak nog een strook met een overlapping van de vorige. In de hoek is er geen opening.

Binnendeuren of ramen lijmen

Het lijmen van ramen of deuren met stroken geeft meer decoratie aan de algemene uitstraling van de ruimte. Hier is er een probleem bij het verbinden van stroken: ze moeten zeer nauwkeurig worden gesneden en met de mond worden verbonden (neem een ​​hoek van 45 ° in acht).

Probeer strips zo op te pakken dat er geen patronen, grote patronen of kleuren in de gewrichten zijn. Plaatst de stroken bij de verbinding van de overlap en het gebruik van on-diagonale lijn en een scherp mes doorgesneden, doe beide banden. Verwijder de snede uit de horizontale rand. Vouw de rand van dezelfde stoeprand en verwijder het gedeelte van de verticale rand. Leg de horizontale rand terug, druk op en maak de naad vlak.

Het gebruik van stoepranden is optioneel, maar wenselijk. Vooral in het geval dat er 2 grenszones zijn in de decoratie van het muuroppervlak. De keuze en het gebruik van stoepranden moeten competent en zorgvuldig worden benaderd, omdat het decoratieve frame ook de kamer visueel kan verkleinen en verbreed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

61 − 55 =