Houten stoel vouwen met hun eigen handen: materialen, assemblagetechniek

Houten stoel vouwen met hun eigen handen: materialen, assemblagetechniek

Inhoudsopgave: [verberg]

 • Gereedschappen en materialen
 • Technologie van klapstoelmontage
 • Opklapbare kruk
 • Werk aan het samenstellen van een krukje

Lichtheid, comfort en het vermogen om een ​​minimale afmeting te krijgen en zo een schaarse ruimte vrij te maken - dit alles kan de kenmerken van een klapstoel worden genoemd. Dit komt door het feit dat mensen vaak klapstoeltjes gebruiken in extra grote kamers, in de keuken tijdens een bezoek aan de datsja. Deze stoel is natuurlijk te koop in de winkel, maar je kunt het zelf maken met behulp van de technologie die hieronder wordt beschreven. Het resulterende model zal comfortabel zijn, niet alleen voor het huis, maar past ook perfect in de omstandigheden van de villa. Je kunt een diagram van zo'n ontwerp zien. De eerste fase is de voorbereiding van materialen die nuttig zullen zijn bij het maken van ontlasting.

Houten stoel vouwen met hun eigen handen: materialen, assemblagetechniek

Tekening van een opvouwbare stoel.

Gereedschappen en materialen

 • grenen bars met een doorsnede van 30x30 mm;
 • plaatdikte van 20 mm;
 • Nageli;
 • stalen staaf met een doorsnede van 10 mm (360 mm);
 • schroeven met een diameter van 5 mm (lengte 70 mm);
 • noten;
 • ringen;
 • zelftappende schroeven;
 • beitel;
 • zag;
 • lijm PVA.

Zo'n houten stoel heeft een ontwerp dat bestaat uit 4 poten, waarvan er 2 een iets langere lengte hebben, 2 andere - een korte.

Om lang te maken, moet je stavenlengte van 900 mm gebruiken, voor de productie van short heb je staven nodig van 550 mm. De stoel heeft dwarse ligamenten voor 2 lange benen, waarvoor een paar stukjes plaatafmetingen van 400x50x20 mm en 340x50x20 mm moeten worden gebruikt.

Hark, die afmetingen van 400x70x15 mm zou moeten hebben, zal de basis van de rug vormen. Nog eens 2 stukken karton met de afmetingen 280x50x20 mm zullen fungeren als dwarsbalken, die korte benen combineren. Er zijn twee staven van 290x30x30 mm nodig om een ​​steun onder de stoel te creëren, die moet worden gerekruteerd uit 6 racks met elk een afmeting van 340x40x15 mm.

Terug naar inhoud

Technologie van klapstoelmontage

Houten stoel vouwen met hun eigen handen: materialen, assemblagetechniek

Het schema van de assemblage van een stoel.

Ши C д C Cши C д C Cши Cши Cши д C + C C Cшиши Cши д Cши C C C C д C Cши Cшиши C C C C Cши C Om dit te doen, neem de steunen, leg ze voor je neer. Met een afwijking van 40 mm van de randen is het noodzakelijk gaten te boren die nuttig zijn voor een stalen staaf. De gaten moeten op beide rails worden geboord met een terugtrekking aan de andere kant van de steunen van 70 mm om gaten te vormen voor de schroeven die de stoel met de benen korter zullen maken.

Dan moet u de stoelrails aan de steunen vastschroeven met zelftappende schroeven. De eerste, achter het rek, moet op de buitenrand worden geschroefd, zodat de steunbalken 340 mm worden verwijderd. Neem vervolgens de tweede rail om deze met schroeven te schroeven. Hiervoor is het nodig om 2 cm vanaf de rand van de rail terug te trekken. Daarna kunt u de resterende rails van de zitting met de schroeven bevestigen. Bevestiging van de overblijvende rails moet zodanig worden gemaakt tussen de eerste en de tweede dat er groeven van 1 cm tussen zitten. Nadat de stalen staaf door het gat is gegaan, kan de stoel als klaar worden beschouwd.

Ga vervolgens verder met het maken van lange benen. Het bovenste deel van de poten moet worden voorzien van gaten onder de nagels, hiervoor moet vanaf de bovenrand 110 mm worden teruggetrokken. Dit is nodig om de dwarsligamentlengte van 340 mm te fixeren. Je moet de bezuinigingen onder de rug maken. Vanuit de gaten is het noodzakelijk om 40 mm terug te trekken. Hier moet je oefenen met een zaag. De staven van de poten in de zijdelen moeten worden voorzien van groeven, die met een zaag moeten worden gesneden, de stang zal daarin bewegen, waardoor de stoel beweegt. De uiteinden van de openingen moeten worden schoongemaakt met een beitel, dit zal helpen om een ​​enkele groefdiepte te krijgen van begin tot eind.

Aan de voorkant is het onderste deel van de poten voorzien van gaten, waardoor de tweede dwarsstam wordt versterkt met zelftappende schroeven. Om dit te doen, wordt het toegepast op de poten, wat zal helpen om gaten te boren voor zelftappende, 2 zelftappende schroeven aan elke kant. Om te voorkomen dat u gaat slingeren voordat u gaat schroeven, op die plaatsen waar de onderdelen in contact komen, moet u vlekken maken met lijm. Vervolgens kunt u beginnen met het samenstellen van een frame met lange benen. Om dit te doen, steekt u de uiteinden van de stang in de openingen, die voorheen in de zitting waren bevestigd, en bevestigde de benen met ligamenten. Elke harde verbinding moet worden gelijmd met lijm. De achterkant moet met schroeven aan de bovenkant van de poten worden bevestigd.

Houten stoel vouwen met hun eigen handen: materialen, assemblagetechniek

Afmetingen van een klapstoel.

Nu kunt u overgaan tot de productie van kleine voeten. Nadat het midden van de poten is gemeten, is het noodzakelijk om gaten te vormen waarin de schroeven die de poten van verschillende lengten verbinden worden ingestoken. Van bovenaf is het noodzakelijk om de gaten voor de schroeven te boren, waardoor de zitting met kortere poten wordt bevestigd. Het is op deze manier toegestaan ​​gaten te boren om de schroeven volledig te verbergen.

Op nageljah is het verplicht om dwarsstukken te bevestigen, elk op 280 mm. Alle verbindingen moeten ook met lijm worden ingevet. Men moet worden versterkt dichter bij de bodem, en de tweede - boven de verbinding met de langere benen.

In dit stadium kunt u beginnen met het monteren van de stoel. Met behulp van de schroeven moet de stoel aan de poten worden bevestigd. Aldus zal de houten stoel draaigewrichten ontvangen. Nu is de stoel, met de hand gemaakt, klaar.

Gereedschappen en materialen voor de vouwkruk:

 • freesmachine;
 • een puzzel;
 • schroevendraaier;
 • slijpmachine;
 • klemmen;
 • roulette;
 • potlood;
 • vlinderlussen;
 • haarspeldbochten;
 • Nageli;
 • lijm PVA;
 • verstevigende vernis;
 • beuken schild;
 • gebouw hoek.

Terug naar inhoud

Opklapbare kruk

Op de gepresenteerde vouwkruk met alle maten.

Snijd om te beginnen een cirkel met een diameter van 350 mm, terwijl u een schild gebruikt. Zo'n opvouwbare kruk ziet eruit zoals afgebeeld. Op het is zichtbaar, dat in een stoel van een dergelijk ontwerp er een handvat is. Voor de vervaardiging van een boor, waarvan de diameter 22 mm kan gebruiken, is het nodig om twee gaten in de stoel, zal vervolgens worden dezelfde stap van de rand te houden. De afstand tussen de middelpunten moet 120 mm zijn. Vervolgens moeten de gaten worden verbonden door zagen, nadat ze een handvat hebben gekregen.

De onderdelen kunnen aan beide zijden worden bewerkt door een snijder. De jumpers en de details van de poten aan de binnenkant mogen niet worden verwerkt.

Een rechte 8,5 mm frees, die nodig is om een ​​gat in het binnenste frame van de poten te vormen, kan een probleem zijn, omdat dergelijke snijders zeer moeilijk te vinden zijn op de markt. Er zijn 2 alternatieve opties om de kloof te dichten. Een optie omvat het vormen van gaten ter hoogte van de opening en het daaropvolgend uitschakelen van de springers met behulp van een beitel. De tweede optie omvat de vorming van 2 laatste gaten, zoals in het freesproces, en verder het kanaal ertussen, waarvoor u een decoupeerzaag moet gebruiken. In dit geval is een zaag nodig, die zal helpen bij het uitvoeren van een langssnede.

De poten van boven moeten worden gezaagd, een hoek vormen gelijk aan 30 graden. Vanaf de onderkant van de benen heeft het de voorkeur om af te ronden. De bruggen tussen hen zijn geïnstalleerd op deuvels, ingevet met lijm. De details van de poten moeten met klemmen worden versterkt en vervolgens worden laten drogen.

Terug naar inhoud

Werk aan het samenstellen van een krukje

Bij het monteren van de kruk moeten de scharnieren worden geschroefd met zelftappende schroeven 3,5x16 mm. Maar de poten aan de stoel moeten aan de scharnieren worden bevestigd. Met behulp van de rand van het schild, moet u de buis doorsnijden, die het midden van de stijl afsluit. Daarbij moet je een kleine draaibank gebruiken, maar er is een alternatieve oplossing waarbij je een buis maakt die geen cirkelvormige doorsnede heeft, maar een veelvoudige, die kan worden bereikt met behulp van een vlak.

Om ervoor te zorgen dat de ontlasting een verzadigde kleur heeft, kunt u deze meerdere keren nat maken, en alle details drogen. Nadat het moet worden behandeld met kleine amaril, bedek met vernis in twee lagen of meer, daarna zal de ontlasting niet alleen comfortabel zijn, maar ook een stijlvol meubelstuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 4 = 5