Hygiënische douche: kenmerken van keuze en installatie

Hygiënische douche: kenmerken van keuze en installatie

Hygiënische douche: kenmerken van keuze en installatie

Als het gebied van het toilet niet toestaat dat u een bidet installeert, is het alternatief een hygiënedouche. Op een andere manier wordt het ook een "douchebidet" genoemd. Dit is een praktische en handige oplossing voor persoonlijke hygiëne, waarvoor u geen badkamerruimte hoeft toe te wijzen. Na zo'n douche op het toilet te hebben geïnstalleerd, creëert u de voorwaarden voor het onderhouden van intieme hygiëne.

Functies en functies

Door de compactheid van de douche-bidet kan zelfs in de badkamer met een zeer bescheiden ruimte worden geïnstalleerd. Dat is de reden waarom dit een frequente keuze is voor schone mensen die in appartementen met een te groot toilet wonen, wanneer u geen bidet kunt installeren. Het hygiënische ontwerp van de douche omvat een gieter met een slang, een houder en een mixer. Er is een knop op de gieter om te voorkomen dat water ontsnapt (om water te laten stromen, drukt u op de knop).

Het belangrijkste doel van de hygiënische douche is persoonlijke hygiëne. De installatie wordt uitgevoerd in plaats van een bidet, omdat de douche voordeliger is, zowel met zijn kleine afmetingen als de lagere kosten van het apparaat. De hygiënische douche vereenvoudigt de zorg voor kinderen of ernstig zieke mensen. Het is handig voor het wassen in het geval van ziekten van het rectum of problemen in de gynaecologie. U kunt een dergelijke douche aansluiten op de badkuip, op het toilet, op de gootsteen en op de riser.

Hygiënische douche: kenmerken van keuze en installatie

Het nadeel van het apparaat is het water dat na het uitschakelen uit de gieter druppelt. In sommige gevallen moeten ook reparaties aan de installatie worden uitgevoerd en de spatten die tijdens gebruik verschijnen, veroorzaken extra reiniging. Na het stoppen van het gebruik van de douche, moet je even wachten, zodat het resterende glaswater in het toilet blijft.

Normaal gesproken wordt het water handmatig aangepast nadat de douche is ingeschakeld, wachtend op de gewenste temperatuur, maar er worden ook modellen aangeboden waarbij de vooraf ingestelde watertemperatuur wordt gehandhaafd door de ingebouwde thermostaat. Zo'n mixer is zuiniger (je hoeft niet te wachten tot het water naar de gewenste mate van verwarming stroomt) en veilig (er is geen risico op brandwonden bij het aanzetten).

De extra's

De voordelen voor het gebruik van een hygiënische douche zijn talrijk, denk aan de belangrijkste:

 1. Eenvoudig genoeg installatie. U kunt de hygiënedouche op een voor u gemakkelijkere manier aansluiten en u kunt de gieter van het apparaat op elk oppervlak bevestigen.
 2. Veelzijdig gebruik. Dankzij deze techniek kun je voor jezelf zorgen, voor een ziek persoon en voor een kind. Ook is de aanwezigheid van een gieter met een flexibele slang handig bij het schoonmaken in een badkamer, het wassen van de toiletpot, een babypot, een kattenbak en dergelijke.
 3. Relatief lage prijs. Het monteren van het bidet kost meer, en het installeren van een hygiënische douche in de muurversie is een meer betaalbare manier, omdat er alleen een speciale mixer moet worden aangeschaft, evenals een houder en een slang met een gieter.
 4. Compact formaat en de mogelijkheid om alle procedures op één plaats uit te voeren. Als je het met het bidet vergelijkt, zullen deze nuances een belangrijk voordeel zijn. Aangezien de normen voor de bidetinstallatie zorgen voor de locatie van dit sanitair op enige afstand van het toilet, is het handiger om een ​​douche te gebruiken die zo dicht mogelijk bij de douche ligt, omdat het mogelijk is om op één plek te blijven.

Hygiënische douche: kenmerken van keuze en installatie

Installatie opties

Er zijn verschillende opties voor een hygiënedouche.

Als in de badkamer naast het toilet een gootsteen is, het is het gemakkelijkst om de mixer erop te plaatsen en de gieter aan de muur naast het toilet te hangen. Ook kan de gieter direct op de gootsteen worden bevestigd - dit is handig, omdat na het afsluiten de druppels recht naar de gootsteen gaan.

Het muurmodel van de douche is volledig aan de muur bevestigd. De kraan is op de buis geïnstalleerd en de gieter wordt bevestigd door een speciale houder aan de muur ernaast.

Hygiënische douche: kenmerken van keuze en installatie

Er is een ingebed model, verbergen van de constructie van de hygiënische douche, naast het speciale paneel links op het oppervlak. Esthetisch gezien is deze optie voordeliger, maar deze moet tijdens de reparatie worden geïnstalleerd. Als de reparatie al is uitgevoerd en u denkt aan het geïntegreerde hygiënedouche-model, moet u een bepaald aantal reparatiewerkzaamheden opnieuw uitvoeren.

Controleer voor de installatie of alle componenten op voorraad zijn.

Bedenk dat de set het volgende moet bevatten:

 • slang;
 • gieter;
 • wandhouder;
 • de mixer.

Hygiënische douche: kenmerken van keuze en installatie

Het monteren van het muurmodel omvat:

 1. Het stoppen van de waterstroom (door het op de riser te blokkeren), de moeren worden op de pijpen gewonden en dan wordt de mixer erop geschroefd.
 2. Dan is er een slang op aangesloten en de gieter is geplaatst in een houder die aan de muur is bevestigd.

De installatie van het muurmodel is vrij eenvoudig, omdat speciale leidingen niet nodig zijn. Maar als u niet zeker bent van uw mogelijkheden, kunt u de installatie betalen aan een persoon die het voor u zal uitvoeren.

Hygiënische douche: kenmerken van keuze en installatie

Het is iets moeilijker om een ​​latente hygiënische douche te installeren, maar het resultaat zal worden gewaardeerd door ruimtebesparing en een mooi uitzicht op de badkamer.

Installatie van een latente hygiënische douche:

 1. Na het snijden van een nis in de muur en het leggen van het hek, wordt de menger in een nis geplaatst, waarna er pijpen op worden aangesloten, die in de muur zijn verborgen.
 2. Installeer vervolgens de hendel van de joystick, evenals de gieter en de slang.

Hygiënische douche: kenmerken van keuze en installatie

Een hygiënische douche kan ook op het toilet worden gemonteerd, maar deze optie wordt niet als de handigste en goedkoopste beschouwd. Het vereist de aanschaf van een nieuwe toiletpot en herbewerkingsbedrading.

De douche monteren met een gootsteen

Als er een gootsteen in de badkamer is, is het vrij eenvoudig om er een douche-bidet op te plaatsen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar de mixer te veranderen.

U moet een kraan aanschaffen met toegang tot een hygiënische douche - met een intrekbare slang en gieter, waarop een knop zit. Een dergelijke menger wordt gekenmerkt door hoge betrouwbaarheid en gemak. Met inbegrip van het apparaat, zal het water eerst in de gootsteen stromen om u toe te staan ​​om zijn temperatuur aan te passen. Druk vervolgens op de knop op de gieter en het water wordt naar de douche gestuurd.

Hygiënische douche: kenmerken van keuze en installatie

De aansluiting voor de douchebidet is ook mogelijk met de mixer, die wordt gebruikt voor de installatie van een conventionele douche. Deze optie is van toepassing op een gecombineerde badkamer. In dit geval is een aparte installatie van de gootsteen in het toilet niet nodig.

Er moet voor worden gezorgd dat de kraan op het moment dat de douche niet wordt gebruikt, is gesloten, anders kunnen de gieter en de slang als gevolg van de waterdruk worden beschadigd.

De thermostaat verbinden

De hygiënische doucheopstelling met de thermostaat is erg handig, omdat het niet mogelijk is om de temperatuur voor elk gebruik in te stellen, maar om het optimale niveau één keer in te stellen en dan gewoon de douche te gebruiken.

Houd er rekening mee dat een douche met een thermostaat vooral handig is voor gezinnen met kleine kinderen. Zo'n model van een hygiënische douche is duurder, maar de waterstroom wordt verminderd, omdat je geen water hoeft door te laten om te wachten op de optimale temperatuur.

Een handige optie is om een ​​ingebouwde thermostaat te installeren en u kunt ook een geïntegreerde mixer installeren.

In dit geval zal de installatie van de hygiënedouche voorzien De aanwezigheid van een speciale kraan, voorgesteld door een metalen element, dat water ontvangt. Op dit element is een slang aangesloten. In sommige fabrikanten dient een speciale kraan van dit type ook als houder voor de gieter, wat erg handig is in een situatie met een minimale grootte van een badkamer.

In het geval van de installatie van een douche uitgerust met een thermostaat, wanneer de ziel is in de gootsteen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de gieter en een slang niet onder druk constant (water op de mixer en de thermostaat moet worden stilgelegd). Als niet aan deze voorwaarde wordt voldaan, kan de besproeiing snel buiten werking worden gesteld.

Hygiënische douche: kenmerken van keuze en installatie

Mixers installeren

Zoals eerder vermeld, is de kraan voor een dergelijke sanitaire inrichting, als een hygiënische douche, aan de muur of ingebouwd. Wat voor soort installatie van de mixer te kiezen, de eigenaar van het appartement beslist, gezien zijn wensen.

De wandversie wordt recht op de buizen geïnstalleerd, die in de badkamer passeren. Voor dit doel kunt u bijna elke mixer gebruiken, die een slanguitlaat heeft voor de douche. Nadat een dergelijke mixer is geïnstalleerd, wordt de slang eraan bevestigd en vervolgens aangesloten op de hygiënische gieter. De houder waarop de gieter hangt, wordt rechtstreeks op de toiletpot of op de muur ernaast geplaatst.

Hygiënische douche: kenmerken van keuze en installatie

Met de geïntegreerde versie is de mixer verborgen achter het paneel, die aan de muur is bevestigd. Dit zal helpen om de voering in de muur te verbergen, zodat deze niet in de ogen van gebruikers komt. Zo'n mixer werkt volgens hetzelfde principe als alle andere, alleen water komt van achter de muur door middel van een slang die aan de ene kant op de gieter is aangesloten en aan de andere op de mixer.

Hygiënische douche: kenmerken van keuze en installatie

Andere soorten douche-bidets

Voor persoonlijke hygiëne kunt u een speciaal toiletmodel kopen, gecombineerd met een bidet. In dit toilet is de douche ingebouwd.

In de verkoop is het ook mogelijk om speciale bidetdeksels te zien die in het toilet zijn gebouwd en die ook de functie van een hygiënische douche hebben. Als u een dergelijke hoes selecteert, installeert u een douche rechtstreeks op de wc-bril.

Lees meer over hen in het artikel over het deksel-bidet voor het toilet.

Hygiënische douche: kenmerken van keuze en installatie

Het deksel-bidet is een nogal veelzijdige optie, omdat het kan worden aangevuld met verschillende functies, bijvoorbeeld in de stoel kunt u een haardroger installeren. Een elektrisch bedieningspaneel is aanwezig om dit apparaat te bedienen. Zowel het toiletbidet als het bidetdeksel zijn vrij dure opties, maar ze hebben meer gebruiksgemak en gebruiksgemak dan een normale hygiënische douche.

Een alternatief kan een toilet zijn met een ingebouwde hygiënische douche.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 7 = 1